Tarih öncesi canlılar

Tarih öncesi canlılar hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Tarih öncesi canlılar konusu 4294 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj Hardal tarafından gönderildi. Tarih öncesi canlılar Ben bunu çok merak ediyorum. Yaratılışta dünya yaratıldıktan sonra insan ve hayvanların yaratıldığından bahsediliyor. Peki ya dinazor gibi tarih öncesi canlılar. Onların bu yaratılıştaki yeri nedir? Tarih öncesi canlılar

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Tarih öncesi canlılar konusu 4294 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj Hardal tarafından gönderildi.

Tarih öncesi canlılar konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Tarih öncesi canlılar hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-01-06, 15:41
Tarih öncesi canlılar
MergeN

Ben bunu çok merak ediyorum. Yaratılışta dünya yaratıldıktan sonra insan ve hayvanların yaratıldığından bahsediliyor. Peki ya dinazor gibi tarih öncesi canlılar. Onların bu yaratılıştaki yeri nedir?

Tarih öncesi canlılar

Tarih öncesi canlılar

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tarih öncesi canlılar

Tarih öncesi canlılar hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-01-06, 14:23
Tarih öncesi canlılar
evangelion

O konuda var yada yok diye bir bilgi okumuyoruz Kutsal Kitap'ta.

Kutsal Kitap'ın sustuğu yerde biz de susuyoruz.

Ayrıca bilmelisiniz ki Kutsal Kitap bilimsel bir kitap değildir. Bilime dair şeyler olsada esas olarak bir ruhsal kitaptır, içinde tarihsel bilgiler de oldukça fazladır.

http://www.incil.biz/incil-eskiceviri/Yar.htm
http://www.incil.biz/incil-yeniceviri/tr-gen1.html

Tarih öncesi canlılar

Tarih öncesi canlılar

Tarih öncesi canlılar hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-03-06, 10:21
Tarih öncesi canlılar
zafka

Isa Mesih'in kulu ve ogrencisi olan ben Zafka'dan herkese esenlikler!

Kutsal Kitap dinozorlar icin ne diyor?
Kutsal Kitap bize herseyi Tanrinin yarattigini soyluyor.( Yar 1:1 Başlangıçta Tanrı göğü ve yeri yarattı. )
Yar 1:19 Akşam oldu, sabah oldu ve dördüncü gün oluştu.
Yar 1:20 Tanrı, "Sular canlı yaratıklarla dolup taşsın, yeryüzünün üzerinde, gökte kuşlar uçuşsun" diye buyurdu.
Yar 1:21 Tanrı büyük deniz canavarlarını, sularda kaynaşan canlıları ve uçan çeşitli varlıkları yarattı. Bunun iyi olduğunu gördü.
Yar 1:22 Tanrı, "Verimli olun, çoğalın, denizleri doldurun, yeryüzünde kuşlar çoğalsın" diyerek onları kutsadı.
Yar 1:23 Akşam oldu, sabah oldu ve beşinci gün oluştu.
Yar 1:24 Tanrı, "Yeryüzü çeşit çeşit canlı yaratık, evcil ve yabanıl hayvan, sürüngen türetsin" diye buyurdu. Ve öyle oldu.
Yar 1:25 Tanrı çeşit çeşit yabanıl hayvan, evcil hayvan, sürüngen yarattı. Bunun iyi olduğunu gördü.
Tabii ki bunun anlamida O dinozorlarida yaratti. Dinozor kelimesi ilk 1842 yilinda Biritish bilimadami Richard Owen ( belkide Michael Owen'la bir akrabaligi vardir :) ) bulmus oldugu buyuk hayvan kemikleri (daha cok buyuk bir kelere benziyordu) uzerinde bir calisma yapiyordu ve bu kemiklerin cok buyuk bir hayvana ait oldugu ve soyunun tukenmis olabilcegini dusundu ve bu hayvani Dinosaur olarak adlandirdi,. Yunanca bir kelimedir Deinos = Korkunc , Seiros = Keler ( kertenkelegil) anlamini tasir yani Korkunckeler ( yeni bir kelime Turkceye eklemek gerek :) ) Dinozor kelimesi 1842 yilina kadar yoktu ama bu demek degildir ki Dinozorlar insanlarla ayni zamnada yasamamistir. Belki insanlar Dinozoru degisik isimler ile cagiriyor idiler misal Ejderha (Dragon). Marco Polo Dragonlari Cin'de gordugunu yazmisti ve Galler'in simgesi Dragon'dur. ve Kutsal Kitapta bir cok yerinde Ejderhadan bahseder. Ama malesef Kutsal Kitabin Turkce cevirisinde Ejderha yada Dragon kelimesi tam anlamiyla cevrilmemistir ( Ama bunun anlami degildir ki biz Kutsal Kitabin cevirisinin yanlis oldugu kanatine varalim. ) misal Yunanca תּנּים תּנּין
Latin harfleri ile yazilisi tannîyn tannîym dir ve telefazzu ise tan-neen', tan-neem' Bu Turkce Kutsal Kitap cevirisinde daha cok Cakal, Yilan ve Canavar olarak cevrilmistir. O yuzden ejderha ile ilgili bu ayet orneklerini Ingilizce olarak verecegim
Neh 2:13 Hâlâ karanlıktı. Dere Kapısı'ndan Ejder Pınarı'na, oradan Gübre Kapısı'na gittim. Yeruşalim'in yıkılan surlarını, yanıp kül olan kapılarını gözden geçirdim.
Yasanin Tekrari 32:33 Their wine is the poison of dragons, and the cruel venom of asps.
Neh 2:13 And I went out by night by the gate of the valley, even before the dragonwell, and to the dung port, and viewed the walls of Jerusalem, which were broken down, and the gates thereof were consumed with fire.
Eyub 30:29 I am a brother to dragons, and a companion to owls.
Bu Ejder yada Dragon isimi ile kalmiyor Kutsal Kitabin Dinozorlar hakkindaki soyledikleri en onemli Dinozor bulgusu Eyub 40 bolumundedir ve Behemot adinda bir buyuk bir hayvandan bahseder size butun bir bolumu veriyorum ve bu bolumde Behomot'un nasil oldugunu fiziki acidan gorunusu ve yasadigi ekolojik durumu anlatiyor ve butun bunlar gunumuzde ki Dinozorlarin gorunusu ile aynidir
Eyup 40:1RAB Eyüp'e şöyle dedi:
Eyup 40:2"Her Şeye Gücü Yeten'le çatışan O'nu yola getirebilir mi? Tanrı'yı suçlayan yanıtlasın."
Eyup 40:3O zaman Eyüp RAB'bi şöyle yanıtladı:
Eyup 40:4"Bak, ben değersiz biriyim, Sana nasıl yanıt verebilirim? Ağzımı elimle kapıyorum.
Eyup 40:5Bir kez konuştum, yanıt almadım, İkinci kez konuşamam artık."
Eyup 40:6RAB kasırganın içinden Eyüp'ü şöyle yanıtladı:
Eyup 40:7"Şimdi erkek gibi kuşağını beline vur da, Ben sorayım, sen anlat.
Eyup 40:8"Adaletimi boşa mı çıkaracaksın? Kendini haklı çıkarmak için beni mi suçlayacaksın?
Eyup 40:9Sende Tanrı'nın bileği gibi bilek var mı? Sesin O'nunki gibi gürleyebilir mi?
Eyup 40:10Öyleyse şan ve şerefe bürün, Görkem ve yücelik kuşan.
Eyup 40:11Gazabının ateşini saç, Gururluya bakıp onu alçalt.
Eyup 40:12Gururluya bakıp onu çökert, Kötüleri bulundukları yerde ez.
Eyup 40:13Hepsini birlikte toprağa göm, Mezarda yüzlerini kefenle sar.
eyup 40:14O zaman sağ kolunun seni kurtarabileceğini Ben de kabul ederim.
Eyup 40:15"Seninle birlikte yarattığım Behemot'a bak, Sığır gibi ot yiyor.
Eyup 40:16Bak, ne güç var belinde, Karnının kasları ne güçlü!
Eyup 40:17Kuyruğunu sedir ağacı gibi sallıyor, Sımsıkıdır uyluk lifleri.
Eyup 40:18Kemikleri tunç* borular, Kaburgaları demir çubuklar gibidir.
Eyup 40:19Tanrı'nın yapıtları arasında ilk sırayı alır, Yalnız Yaratıcısı ona kılıçla yaklaşır.
Eyup 40:20Tepeler ürünlerini ona getirir, Bütün yabanıl hayvanlar yanında oynaşır.
Eyup 40:21Hünnap çalıları altında, Kamışlarla örtülü bir bataklıkta yatar.
Eyup 40:22Hünnaplar onu gölgelerinde saklar, Vadideki kavaklar kuşatır.
Eyup 40:23Irmak coşsa bile o ürkmez, Güvenlik içindedir, Şeria Irmağı boğazına dayansa bile.
Eyup 40:24Gözleri açıkken kim onu tutabilir, Kim kancayla burnunu delebilir?

Bazilari burada Behemot'un bir gergadan yada fil oldugunu soyluyorlar ama Eyup 40:17 bakarsak onun kuyrugunun sedir agacina bnezedigini anlatiyor ama biz gergadanin yad filin kuyrugunun daha cok kisa oldugunu ve ince oldugunu biliyoruz ve buradaki tanima uymuyor. O zaman behemot gergedan yada fil olamaz. Diger bir nokta ise Onun hayvanlarin icinde en guclusu oldugunu ve onlarin basi oldugundan bahsediyor ki biz bir gergedanin yada filin en guclu hayvan veyahutta hayvanlarin lideri degildirler. Buradaki Behemot'un tanimlanmasi daha cok onun Apatosaurus'a benzedigini goruruz. Ozellikle tanimlamis oldugu ekolojik ortamin Apatosaurus'la ayni oldugunu goruruz.
Daha cok bilgi icin cok sevdigim bir Evangelist olan Dr. Kent Hovind'in ( www.drdino.com ) sitesine bir goz atin bu herkes icin yararli bir site ve Kutsal Kitabin sadece sadece koru korune inanilacak bir din kitabi olmadigi gercegini de gormus olursunuz. Kutsal Kitab din kitabindan ote bize RAB'bimizin O guzel kelamini, ilmini ve en onemlisi Rab Isa Mesihimizin getirmis oldugu o guzel Mujdeli haberi yani Kendisini Isa Mesihimizi anlatmasidir.
Insanla dinozorlarin birlikte yasadiklarina dair elimizde bir cok kanit var ama bu kanitlarin bilimadamlarinin kaele almiyaslarinin nedeni zaten cokmus olan Darwin teorisini kokunden sokup atacak ve diger Yaratana inanmayan bilimadamlarinin bazi sacma olan teorilerini de curutecektir, misal Big Bang, gibi.
Daha cok bilgi icin http://www.creationevidence.org/ 'dan yaralanabilirsiniz. Burada her konu Kutsal Kitaba bagli kalinarak ama bilisel olarak aciklanmisitir.

Rab Isa Mesihin tum lutfu kutsallarla birlikte olsun!

Tarih öncesi canlılar

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye
Luk 6:46 «Niçin beni `Rab,Rab' diye çağırıyorsunuz da
söylediklerimi yapmıyorsunuz?

Mat 7:21 "Bana, 'Ya Rab, ya Rab!' diye seslenen herkes Göklerin Egemenliği'ne girmeyecek. Ancak göklerdeki Babam'ın isteğini yerine getiren girecektir.

Vahiy 1:7İşte bulutlarla geliyor! Her göz
O'nu görecek, O'nun bedenini deşmiş olanlar bile. O'nun için dövünecek yeryüzünün bütün halkları. Evet, böyle olacak! Amin.
Vahiy 22:21Rab İsa'nın lütfu kutsallarla birlikte olsun! Amin.
[/color]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Konu zafka tarafından (21-03-06 Saat 22:44 ) değiştirilmiştir..Sebep: verdigim Kutsal Kitap orneklerinin kitab isimlerini Turkceye cevirmek

Tarih öncesi canlılar

Tarih öncesi canlılar hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-03-06, 17:52
Tarih öncesi canlılar
zafka

Herkese Esenlikler,
Bir kac site linki veriyorum, bi sitelerde ki fotograflarda insanlarin yapmis oldugu duvar resimleri, canak ve comlek uzelerinde insan ve dinozorlari birarada gosteren sekilleri bulabilirsiniz. Ama cogu Darwinistler ( Darwin Dinine inanlar ) bunlarin sahte oldugunu ileri surecekler ve surmuslerdir. Tabii ki bunu soyluyecekler ki kendi dinlerinin kaynaginin onlarin tanrisi olan Darwin'i hakli cikartsinlar. Darwinizm bir dindir, cunku hic bir bilimsellige dayanmayan sadece ve sadece koru korune inanilan bu Teori bilimsellikten cok uzak ispat edilmemis ve edilemeyecek olan bir ogretidir.

http://www.omniology.com/3-Ceramic-Dinos.html
http://www.omniology.com/IcaPeruDinoArt.html
http://www.bible.ca/tracks/tracks-acambaro.htm
http://www.angelfire.com/mi/dinosaurs/dinocarving.html

Rab Isa Mesih'in lutfu tum kutsallarla birlikte olsun.

Tarih öncesi canlılar

Mat 7:21 "Bana, 'Ya Rab, ya Rab!' diye seslenen herkes Göklerin Egemenliği'ne girmeyecek. Ancak göklerdeki Babam'ın isteğini yerine getiren girecektir.

O'nu görecek, O'nun bedenini deşmiş olanlar bile. O'nun için dövünecek yeryüzünün bütün halkları. Evet, böyle olacak! Amin.

Tarih öncesi canlılar

Tarih öncesi canlılar hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-07-06, 04:25
Tarih öncesi canlılar
zafka

Herkese RAB ve Isa Mesihin adi ile esenlikler,

Sizlere bir kac site adresi daha vermek istiyorum, benim ilgimi cekti ve cogu bu verileri Kutsal Kitabin bir cok ayetinde anlatmis oldugu bolumleri dogruluyor. Ozellikle bu site : ( http://www.cryingvoice.com/Evolution/Dinos.html )

http://www.answersingenesis.org/tran..._dinosaurs.asp
http://www.answersingenesis.org/docs/2.asp
http://www.apologeticspress.org/articles/2704
http://wiki.cotch.net/index.php/List..._.28page_37.29 ( Cesitli ulkelerde dinozorlarla ilgili olan ve gunumuze kadar gelmis olan halk hikayeleri)
http://www.s8int.com/dino1.html

Aslinda bu yukaridaki hic bir sitenin bir onemi yok, hic kimse dogru olani ve gercegi inkar etse bile dogru dogrudur, gercekte gercek kimse bunu degistiremez. Bize dogruyu ve gercegi gosteren bizi yaratan Yuce olan RAB'bimizdir ve O bize bunu Kutsal Kitabinda acikca gostermektedir. Yuhanna 1:3Her şey O'nun aracılığıyla var oldu, var olan hiçbir şey O'nsuz olmadı.

Rab Isa Mesihin lutfu tum kutsallarla olsun!
Esenlikler.

Tarih öncesi canlılar

Tarih öncesi canlılar

Tarih öncesi canlılar konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Tarih öncesi canlılar konusuna benzer konular;

Ortodokslukta vaftiz öncesi süreç ne kadardır? merhaba arkadaşlar.benimde merak ettiğim ortodoks kilisesinde bu vaftiz süresi ne kadardır?ben trakyada bulunuyorum en yakın kilise edirnede bulgar ortodoks kilisesi.cevap yazarsanız sevinirim.esen kalın

Nişanlılık Öncesi Sormanız Gereken 5 Soru NİŞANLILIK ÖNCESİ KENDİNİZE SORMANIZ GEREKEN 5 SORU <?XML:NAMESPACE PREFIX = O /><O:p></O:p> <O:p></O:p> David Powlison<O:p></O:p> ve<O:p></O:p> John Yenchko<O:p></O:p> <O:p></O:p>

Vaftiz öncesi ve sonrası şeytanın saldırıları Sevgili kardeşler;İman etmeden önce ve sonra;vaftizden önce ve sonra şeytanın saldırıları artıyor.Bende haftaya vaftiz olacağım.Bu konudaki tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.Esenlikler

İncil Masal mı, Gerçek tarih mi ? Bu çalışmamda özellikle İncilin ilk dört bölümü olan Matta ,Markos ,Luka, Yuhanna bölümlerini ele alacağım. Birçok yerde İncilin 'hayal ürünü' -Efsane olabileceğinden , yada 'ilk hrıstıyanların toplumsal ihtiyaclarını karşılamak amacıyla sonradan yazılan metinler 'olabileceği hususundaki İFTİRALARA cevap olması dileğiyle yazıyorum. İnciller Ustaca Hazırlanmış Hayal Ürünü müdür ? Birçokları , matta markos , luka ve yuhanna nın İsanın ölümünden çok sonra hrıstıyan doktrinini oluştururken uydurulan metinler olduğunu ve hiç bir geerliliğinin bulunmadığını idda etmektedir. Fakat inciller yazıldığı sırada,İsanın sözlerini duymuş, işlerine tanık olmuş , ve Onu diriltildikten sonra görmüş olan birçok kişi hala hayattaydı ve onlar hiç bir şekilde incil yazarlarını suçlamadı. İsanın...

Tarih bilinebilir mi ? Hristiyan inancının geçerliliğine dair mevcut kanıtların çoğunun tarihten kaynaklandığı kuşkusuzdur. Hristiyanlık, tarihsellik üzerine kurulmuş bir inançtır. Geçerliliği ve güvenilirliği ise; İsa'nın tarihte gerçekten yaşamış olmasına dayanır. O'nun dirilişi uzay-zamanda belirli bir yer kaplar.İsa'nın uğruna yaşadığı, öğrettiği ve öldüğü her şey, O'nun dirilişinin tarihselliğine dayanır. Dr. William Lane Craig, hristiyanlığın gerçek tarihsel olaylara dayandığını ve bu durumun sağladığı üstünlüklere dikkat çekmiştir: Ancak bu durum bazı kişilerce hiçde hoş karşılanmaz. Çünkü Hristiyanlığın gerçekliği bir takım tarihsel gerçeklere abğlanmaktadır ve bunların gerçek olmadığı kanıtlanırsa Hristiyanlık da aynı sonu paylaşacaktır. Oysa bu durum Hristiyanlık'a eşsiz bir özellik...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih