Tek kilisede mi kalayım, birden çok kiliseye mi gideyim? konusu
1893 kez okundu,
9 kez cevaplandı. En son mesaj
umutlu tarafından gönderildi.
Tek kilisede mi kalayım, birden çok kiliseye mi gideyim? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

23-09-10, 20:01
datatip
Sevgili Önderim
Bende bir protestan kiliseye gidiyorum
ama yol haritamda "mezhepsiz
hristiyanlık" görünüyor.
Tek kilisedemi kalayım,Yoksa canımın istediği gibi farklı mezheplerdeki kiliselerede gideyimmi diyorum.
Hangisi daha geliştirici,
Farklı kiliselere gitmenin sorumluluktan kaçış olduğunu söyleyen bir protestan önderin fikrinin etkisinde bu yazıyı yazdım
Kafam karışık,siz ne dersiniz.
Esenliklerle kalın.
Tek kilisede mi kalayım, birden çok kiliseye mi gideyim?

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

23-09-10, 21:34
umutlu
Merhaba Sevgili datatip kardeşim,
Öncelikle sormuş olduğun bu soru için sana teşekkür ederim. Güzel bir soru.
Mezhepler konusunda, seçiminde tabi ki özgürsün. Bu konuda Rab'bin izniyle sana verebileceğim tek tavsiye, iyi ve derin bir araştırma yapmandır. Bu sitede mezhepler konusunda bir çok açıklayıcı ve yol gösterici bilgiler mevcuttur. Bunlardan yola çıkarak araştırma yapabilir, en önemlisi de dua ederek kararı Tanrı'ya bırakabilir ve O'ndan sana yol göstermesi için yardım isteyebilirsin. Bu şekilde O'nun bir çocuğu olarak, Kutsal Ruh aracılığıyla, senin yanlış bir seçim yapmanı engelleyecektir. Eğer seçimini zaten yaptıysan ve Rab içine esenlik verdiyse, sorun yok demektir.
Romalılar 14:22
Onayladığı şeyden ötürü kendini yargılamayan kişi ne mutludur!
Kilise konusunda ise, bir İsa Mesih imanlısı istediği kiliseye gitmekte de özgürdür. Gelgelelim bu seçim çok önemlidir ve bu konuda sayın önderin tavsiyesine katılıyorum. Bir kilisenin üyesi olmak ve devamlı o kiliseye katılmak her zaman çok daha iyidir. Faydaları çoktur. Bir-iki örnek vermek gerekirse;
1-Uzun süre katılmış olduğun bir kilisede insanlarla daha çok birlikte vakit geçirdiğin için onları daha iyi tanırsın. Kilise Tanrı'nın yeryüzündeki bedenidir ve o kilisenin üyeleri de Tanrı'nın bedeninin organları gibidir. Bu bedenin sağlıklı işleyebilmesi için organların sağlıklı çalışması gerekir ve uzun süredir birlikte olduğun insanlarla daha uyum içinde olursun. Bu şekilde beden daha sağlıklı işlemiş olur ve böyle davranırsan bunda senin de önemli ölçüde katkın olmuş olur. Bu da Tanrı'yı hoşnut eder. Ancak farklı kiliselere katılman bunları olanaksız ya da oldukça zor kılacaktır.
2-Belli bir kiliseye uzun süre katılman senin kişisel olarak imanda büyümen için de daha katkılıdır. Örneğin, ilk başta bir kiliseye yeni bir üye olarak katılırsın. O kiliseye katıldıkça ve kardeşlerle paylaştıkça zamanla imanda daha da olgunlaşırsın. Derslere ve seminerlere katılırsın. Her imanlının en az bir armağanı vardır. Tüm bu süreçler sendeki bu armağanı veya armağanları keşfetmene olanak sağlar. Ve keşfettiğin armağanını Rab'bin ve kardeşlerin de yardımıyla giderek geliştirirsin. Rab'bin isteğiyse ileride bir önder olabilirsin, ve ya armağanına göre, eğer Kutsal Kitap'ı iyi bilen bir konuşmacı armağanın varsa bir vaiz olursun, tapınma önderi olursun, çocuk derslerini yönetirsin, müjdeci olabilirsin vs... Kısaca imanda gelişir ve Rab'bin bir hizmetkarı olabilirsin. Ama devamlı farklı kiliselere katılman tüm bunlara engel teşkil edecektir.
Bu iki örneği göz önünde bulundurark,
1. Korinliler 12. bölümü okumanı önemle rica ediyorum, armağanlar ve kilisenin (bedenin) birliği konusunda çok net bilgiler vardır.
Matta 28:19-20
Bu nedenle gidin, bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin. Onları Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla vaftiz edin. Size buyurduğum her şeye uymayı onlara öğretin. İşte ben, dünyanın sonuna dek her an sizinle birlikteyim.
Rabbimiz İsa Mesih son buyruğunda Kendisinin öğrencilerine öğrettiği ne varsa, öğrencilerinden de tüm bunları başkalarına öğretmelerini istemiştir. Bu, Tanrı'nın isteğidir ve aynı zamanda ciddi bir sorumluluktur. Bu sorumluluğu görmezden gelirsek ya da istemeden de olsa ciddiye almazsak, Tanrı'nın isteğini yapmamış oluruz. Hayatlarımızda aldığımız kararlarda ve yaptığımız her eylemde öncelik her zaman O'nun adını yüceltmek olmalı.
1. Korintliler 10:31
Özet olarak, her ne yer ve içerseniz, her ne yaparsanız, her şeyi Tanrı'nın yüceliği için yapın.
Tüm bunların ışığında, tek bir kiliseye katılmanın çok daha geliştirici olduğunu rahatlıkla söyleyebilir ve sana bu tavsiyede bulunabilirim sevgili kardeşim.
Ve tabi ki her zaman dua ile O'na yaklaşmalıyız, O'nun rehberliğinde esenlik içerisinde bir yaşam sürebiliriz.
Rab'bin esenliği senin üzerinde olsun kardeşim.

Rab sizi bereketlesin,
U'Mutlu.

FORUMA ÜYE OLUN! /

30-09-10, 23:03
datatip
Sevgili önder kardeşim
Mesajınız için teşekkür ederim
Mesajınızı derin derin düşündüm.
Tek kilisede (ki bu ilk kilisemdir) kalmaya ama zihin olarak diğer mezheplerede açık olmak için kendimi mezhepsiz olarak görmenin, benim kişiliğime en uygun olduğuna karar verdim.Farklılıklar renkdir,hepsi kardeşdir diyorum.Rabbi kabul eden herkesi kabul ediyorum.
Sizce bu yaklaşıma fikriniz nedir
Sevgiler,esenlikler dilerim

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /

01-10-10, 12:47
ormangazikemal
Yönetim Notu: Sevgili müslüman üye; lütfen forum kurallarını oku ve sitemizde İslami misyonerlik ve İslami hakaretlerde bulunmaktan vazgeç.
FORUMA ÜYE OLUN! /

02-10-10, 15:05
umutlu
Tekrar merhaba sevgili kardeşim,
Söylediğin doğrudur, farklılıklar renktir ve iyidir. Ancak Rabbimiz, 1. Korintliler 1:10'da şöyle buyurmuştur:
Kardeşler, Rabbimiz İsa Mesih'in adıyla yalvarıyorum: Hepiniz uyum içinde olun, aranızda bölünmeler olmadan aynı düşünce ve görüşte birleşin.
İnandığımız Tanrı tek Tanrı'dır. Rab'bimiz tektir. Tabi ki herkesi kabul ederiz ve kardeşiz. Ancak bu buyruğu da göz ardı edemeyiz. Önemli bir buyruktur. Eğer düşüncelerimizdeki farklılıklar aramızda bölünmelere yol açıyorsa, orada durup bir düşünmeliyiz çünkü bu Tanrı'nın isteği değildir.
Düşüncelerimizde ayrılıklar olması kadar doğal birşey yoktur. Ancak oturup karşılıklı olarak bunları masaya yatırmalı ve ortak noktada, tek doğruda -Tanrı'da birleşebiliriz. Kiliselerde zaman zaman bu görüş ayrılıkları yaşanabilir ama konuşulup anlaşılabiliyorsa hiçbir problem yoktur. Ama kesinlikle uyanık olunması gereken bir konudur.
Mesih'in sevgisiyle kalın.

Rab sizi bereketlesin,
U'Mutlu.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Tek kilisede mi kalayım, birden çok kiliseye mi gideyim? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>