| HRİSTİYAN FORUM
> Soru Panosu
: Temel vaftiz gereksinimleri temini konusu 292 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj qar3z tarafından gönderildi. Temel vaftiz gereksinimleri temini Merhaba Önümüzdeki 7 Temmuz’da Moskova’da bir orthodox kilisesinde vaftiz olacağım fakat st. Fatherim rus olduğundan dolayı vaftiz esnasında gerekli textin yabancı dil olmasından dolayı bunu anlayarak yapmanın daha uygun olacağı görüşüne vardık ve acaba İngilizce veya Türkçe olarak bu dua yahut text i temin edebileceğim yer olarak yol gösterebilirmisiniz ? yada bunu kiliseden temin etmem gerekiyorsa sizde yardımcı olacak orthodox kilisesinin kontakt bilgileri mevcutmudur ? Teşekkürler. Temel vaftiz gereksinimleri temini
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Temel vaftiz gereksinimleri temini konusu 292 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj qar3z tarafından gönderildi.
Önümüzdeki 7 Temmuz’da Moskova’da bir orthodox kilisesinde vaftiz olacağım fakat st. Fatherim rus olduğundan dolayı vaftiz esnasında gerekli textin yabancı dil olmasından dolayı bunu anlayarak yapmanın daha uygun olacağı görüşüne vardık ve acaba İngilizce veya Türkçe olarak bu dua yahut text i temin edebileceğim yer olarak yol gösterebilirmisiniz ? yada bunu kiliseden temin etmem gerekiyorsa sizde yardımcı olacak orthodox kilisesinin kontakt bilgileri mevcutmudur ? Teşekkürler.
Temel vaftiz gereksinimleri temini konusuna benzer konular;
TEMEL MEKTUPLAR Romalılar, I.&II. Korintliler, Galatyalılar TEMEL MEKTUPLAR
Romalılar, I.&II. Korintliler, Galatyalılar
I. Temel Mektuplara Giriş
İsa Mesih’ten sonra uluslara Müjde’yi götürme işinde Pavlus en etkin karakterdir. Bu yüzden Pavlus ‘uluslara elçi’ unvanını hak etmiştir:
Romalılar 11:13 Diğer uluslardan olan sizlere söylüyorum: uluslara elçi olarak gönderildiğim için görevimi yüce sayarım.
Kendisi Yahudiliğin en ileri mezhebi olan Ferisilikte oldukça ileridir.
Galatyalılar 1:13 Yahudi dinine bağlı olduğum zaman ne tür bir yaşam sürdüğümü duydunuz. Tanrı’nın topluluğuna alabildiğine zulmediyor, onu kırıp geçiriyordum.
1:14Atalarımın geleneklerini savunmakta son derece gayretli ve Yahudi dininde, yaşıtım olan soydaşlarımın birçoğundan daha ilerideydim.<sup><sup></sup></sup>
TEMEL MEKTUPLAR Romalılar, I.&II. Korintliler, Galatyalılar TEMEL MEKTUPLAR
Romalılar, I.&II. Korintliler, Galatyalılar
I. Temel Mektuplara Giriş
İsa Mesih’ten sonra uluslara Müjde’yi götürme işinde Pavlus en etkin karakterdir. Bu yüzden Pavlus ‘uluslara elçi’ unvanını hak etmiştir:
Romalılar 11:13 Diğer uluslardan olan sizlere söylüyorum: uluslara elçi olarak gönderildiğim için görevimi yüce sayarım.
Kendisi Yahudiliğin en ileri mezhebi olan Ferisilikte oldukça ileridir.
Galatyalılar 1:13 Yahudi dinine bağlı olduğum zaman ne tür bir yaşam sürdüğümü duydunuz. Tanrı’nın topluluğuna alabildiğine zulmediyor, onu kırıp geçiriyordum.
1:14Atalarımın geleneklerini savunmakta son derece gayretli ve Yahudi dininde, yaşıtım olan soydaşlarımın birçoğundan daha ilerideydim.<sup><sup></sup></sup>
40 Temel Hristiyan Doktrini 40 Temel Hristiyan Doktrini
Tanrı birdir – Yeşaya 43:10; 44:6, 8; Yuhanna 17:3; 1 Kor. 8:5-6; Gal. 4:8-9
Üçlübirlik vardır – 2 Korintliler 13:14; 1 Petrus 1:2
Tanrı’dan önce var olan ve sonra var olacak olan tanrılar yoktur - Yeşaya 43:10
Tanrı her şeyi bilir - 1 Yuhanna 3:20
Tanrı’nın herşeye gücü yeter - Mezmur 115:3
Tanrı her yerdedir - Yeremya 23:23,24
Tanrı herşeye hakimdir - Zekeriya 9:14; 1 Timoteos 6:15-16
Hristiyanlığın Üç Temel Doktrini Hristiyanlığın Üç Temel Öğretişi
Kutsal Kitap'ın kendisi bu öğretişlerin Hristiyanlık imanının temeli olduğunu söyler.. Bunlar;
1) Mesih'in Tanrılığı,
2) Lütufla Kurtuluş,
3) Mesih'in Dirilişi.
Bu öğretişlerin hristiyanlık için zorunlu öğretiş olduğunu Kutsal Kitap söyler.
Ruhsal Yaşamımız için Temel İlkeler Tanrı'nın sağladığı ruhsal silahlar
10 Son olarak Rab'de ve O'nun üstün gücüyle güçlenin.
11 İblis'in hilelerine karşı durabilmek için Tanrı'nın sağladığı bütün silahları kuşanın.
12 Çünkü savaşımız insanlara karşı değil, yönetimlere, hükümranlıklara, bu karanlık dünyanın güçlerine, kötülüğün göksel yerlerdeki ruhsal ordularına karşıdır.
13 Bundan dolayı, kötü günde dayanabilmek, gerekli olan her şeyi yaptıktan sonra yerinizde durabilmek için Tanrı'nın bütün silahlarını kuşanın.
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil