Tevrat

Tevrat hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Tevrat konusu 647 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj FormerlySaul tarafından gönderildi. Tevrat Merhaba şey 0Tevratta geçen bir bölüm aklıma takıldı. İbrahim peygamberin kızları ile sarhoş olup zina yapmasına nasıl bakıyorsunuz. Bir peygamberin bunu yapması ne kadar doğru ? Yönetim Notu: Sevgili kardeşim sen bahsettiğin bölümü okudun mu? Okuduğunu anlayabiliyor musun? Tevrat

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Tevrat konusu 647 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj FormerlySaul tarafından gönderildi.

Tevrat konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Tevrat hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-01-12, 03:21
Tevrat
meurtre

Merhaba şey 0Tevratta geçen bir bölüm aklıma takıldı. İbrahim peygamberin kızları ile sarhoş olup zina yapmasına nasıl bakıyorsunuz. Bir peygamberin bunu yapması ne kadar doğru ?

Yönetim Notu: Sevgili kardeşim sen bahsettiğin bölümü okudun mu? Okuduğunu anlayabiliyor musun?

Tevrat

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanri dünyayi o kadar cok sevdiki biricik oglunu verdi cünkü ona iman edenler kurtulsun ama sonsuz yasama kavussunmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Tevrat

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tevrat

Tevrat hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-01-12, 12:59
Tevrat
meurtre

Lut peygamber bölümünü yanlış yazdım özür dilerim. Lütfen bana açıklarmısınız.:?

Yönetim Notu: Aslında açıklanacak bir şey de yoktur, herşey aynen yazıldığı gibidir, Lut ismindeki peygamber uyurken, O'nun kızları, kendisinden habersiz bir şekilde kendisi ile birlikte olmuşlardır. Bu ne Tanrı'nın emri ne de peygamberin bilinçli yaptığı birşeydir. Yoruma gerek de yoktur ancak İslami kesim bunu çarpıtarak "Tevrat'ta peygamberler ensest ilişki yaşıyor" noktasına getirmeye çalışmaktadırlar. Oysaki Yahudi-Hristiyan kutsal kitaplarında peygamberlerin yaşamları anlatılırken günahları da anlatılır. Ama Yahudi-Hristiyan kutsal kitaplarını farklı şekilde lanse etmeye çalışan müslümanlar o olayı bir örnek olay olarak düşünürler yani peygamberlerin ensest ilişkiye onay vermesi gibi bir durum varmış gibi gösterirler. İşin özü kısaca bu şekildedir.

Tevrat

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanri dünyayi o kadar cok sevdiki biricik oglunu verdi cünkü ona iman edenler kurtulsun ama sonsuz yasama kavussunmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Tevrat

Tevrat hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-01-12, 13:00
Tevrat
SWART23

129 Şu halde Hıristiyanlar Eski Ahit’i ölen ve dirilen Mesih İsa’nın ışığı altında okurlar. Bu tipolojik okuma Eski Ahit’in tükenmeyen zengin içeriğini ortaya çıkarır. Tipoloji, Rabbimiz İsa’nın bizzat kendisi tarafından yeniden ileri sürülen Vahyin esas değerinin Eski Ahit’te bulunduğu gerçeğini unutturmamalıdır. (Mk 12,29-31) Zaten, Yeni Ahit de Eski’nin ışığı altında okunmalıdır. İlk Hıristiyan derslerinde buna sürekli olarak başvuruluyordu. (Bkz.1Kor 5,6-8,10,1-11) Eski bir deyişe göre, Yeni Ahit Eskisi’nde gizlidir, Eski ise Yeni’de açığa çıkmıştır: "Yeni Eski’de gizlidir ve Yeni Eski’yi açığa çıkarır." (Aziz.Augustinus,hept.2,7 3;bkz,73;bkz.DV16)

Değerli Kardeşim,

Eski Ahit i bir roman gibi okursan bu tarz yorumlama yanlışlarına düşmen kaçınılmazdır.( Yalan değil senin düşmüş olduğun duruma ben de düşmüştüm, o yüzden nasıl bir ruh hali içerisinde olduğunu az çok anlayabiliyorum.) Katakümenliğe kabul edilmeden önce bende buna benzer bir konuda çelişkiye düşmüştüm ve Peder'im bu konuda beni aydınlatmıştı. Tabi o zamanlar anlamam biraz daha zor oluyordu. Yukarıda paylaştığım madde üzerinde biraz düşünürsen ne demek istediğimi biraz daha iyi anlayacaksın. Eski Ahit i Yeni Ahit in rehberliğinde yani Mesih İsa nın ışığı altında okumalısın. Yoksa beklediğin randımanı alamazsın.Ama yinede konuyu Peder inle tartış, en doğru yolu sana gösterecektir.

Esen kalın.

Tevrat

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.9:39 : Görmeyenler görsün, görenler kör olsun diye yargıçlık etmek üzere bu dünyaya geldim.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Tevrat

Tevrat hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-01-12, 23:51
Tevrat
FormerlySaul

meurtre
Lut peygamber bölümünü yanlış yazdım özür dilerim. Lütfen bana açıklarmısınız.:?

Yönetim Notu: Aslında açıklanacak bir şey de yoktur, herşey aynen yazıldığı gibidir, Lut ismindeki peygamber uyurken, O'nun kızları, kendisinden habersiz bir şekilde kendisi ile birlikte olmuşlardır. Bu ne Tanrı'nın emri ne de peygamberin bilinçli yaptığı birşeydir. Yoruma gerek de yoktur ancak İslami kesim bunu çarpıtarak "Tevrat'ta peygamberler ensest ilişki yaşıyor" noktasına getirmeye çalışmaktadırlar. Oysaki Yahudi-Hristiyan kutsal kitaplarında peygamberlerin yaşamları anlatılırken günahları da anlatılır. Ama Yahudi-Hristiyan kutsal kitaplarını farklı şekilde lanse etmeye çalışan müslümanlar o olayı bir örnek olay olarak düşünürler yani peygamberlerin ensest ilişkiye onay vermesi gibi bir durum varmış gibi gösterirler. İşin özü kısaca bu şekildedir.
Kardeşim benzer bir soruyu geçen gün ben sordum pedere. Şu an oldukça aptalca bilgisizce gelen bu sorum şuydu:

-"Mesih İsa 40 gün boyunca şeytan tarafından denenirken şeytan ona bana tap bu zenginliklerin hepsi baan verildi bende sana veririm dedi. Zaten Mesih Rab ise ona bunları verende o nasıl şeytan bunları ona sunuyor?"

Gelen cevap basit, kısa ama çok anlamlı idi "O çıldırmıştı"

Yani başının kadının soyu tarafından ezileceğini bilen şeytan elindeki her kozu oynayıp çıkdırıp saçmalamıştı.

Bazen Kutsal Kitap okurken şu hataya düşüyoruz "içindeki herşey mantığa uyacak". Uyamaz! Nedenide şu: İçinde yazan Mesih isa ve Tanrı esiniyle yazılan peygamberlik sözleri tabiki uyacaktır. Ama kişilerin (peygamberler bile) ve özellikle şeytanın yaptığı hatalar onların hatalarıdır ve bize aktarılır. Bahsettiğin yerde durum tam bu olmayabilir. Ama Peygamberler bol bol hata yapıp günah işlemişlerdir. Mesih İsada havarilerini ve öğrencilerini günahkarlardan seçti yani bol hatalı insanlardan. Biz bunu unutuyoruz ordaki her söz her davranış Tanrı'dan gelen şeyler değil bazıları sadece analtılan gerçeklerdir ve Tanrı'nın anlattığı dersi pekiştirmek ve norma insani savranışlardan farklılığını belirtmek üzere sunulmuşlardır.

Pederinle bol bol konuş. Genelde çok kısa ve bilgece cevaplar alırsın.

Tevrat

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı'nın Zırhını Kuşanın

Ef.6:10-18mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Tevrat

Tevrat konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Tevrat konusuna benzer konular;

Tevrat ve Zebur'da Kurban Soru: Tanrı Eski Antlaşma’da neden hayvanların kurban edilmesini talep etmişti? Yanıt: Tanrı hayvan kurbanlarını, günahlar için geçici bağışlama sağlamak ve İsa Mesih’in kusursuz ve tam kurbanını önceden göstermek için talep etmişti (Levililer 4:35, 5:10). Hayvanların kurban edilmesi Kutsal Yazılar boyunca yer alan önemli bir konudur çünkü “kan dökülmeden bağışlama olmaz” (İbraniler 9:22). Adem’le Havva günah işlediklerinde hayvanlar onlara giysi sağlamak için Tanrı tarafından öldürülmüşlerdi (Yaratılış 3:21). Habil ve Kayin Rab’be kurbanlar sunmuşlardı. Habil’in kurbanı “sürüsünde ilk doğan hayvan” olduğundan (Yaratılış 4:4-5) kabul olunmuş ama Kayin Rab’bin önüne meyve getirdiği için O’nun kurbanı kabul olunmamıştı. Tufan suları çekildikten sonra Nuh da Tanrı’ya hayvanlar kurban...

Tevrat Tüm kalbiyle Isa Mesihe iman eden incile inanan ama tevrata inanmayan biri hristiyan olabir mi?

Tevrat ve Zebur. Arkadaşlar İncil'i Kilise'den edindim ancak şimdi Tevrat ve Zebur'uda okumak istiyorum.Kilise'lerde bulunurmu yoksa başka biryerlerdende edinebilirmiyim. Yardımlarınız için teşekkürler. Yönetim Notu: Bu tür istekleriniz için her zaman http://www.kitabimukaddes.com(Kitabı Mukaddes Şirketi - Bible Society)'e başvurmalısınız. En doğru bilgileri onlar size verebilirler. Ya da direkt olarak onlardan satın alabilirsiniz.

Tevrat ayetleri ve şiddet benim de sizlere bi sorum var kutsal kitap gerçekten eşsiz ve harika bir kitap fakat bazı bölümlerde özellikle tevratta kadın çoluk çocuk demeden öldürün denilmekte burdaki amaç nedir ve bunun mantıklı bir açıklaması varmıdır?

Tevrat hakkında sorular daha bir hafta önce bu siteye kayıtlı oldum o zamanlar sorsanız tam tamına inançlı bir müslümandım gerçi hala müslümanım insanın dinini bırakması yok sayması cok zor ama kafam da karışmadı değil şu an tüm kutsal kitapları okuma aşamasındayım her üç kitabı Hristiyanlar olarak siz tevrata da inanıyorsunuz size bu konuda bir şey sormak istiyorum 1- Tevrat'ta en büyük kavim nie yahudi topluluğudur neden bu ırk en iyi en üsün olarak görülmüştür? bu da alakasız olcak ama 2- Tanrı ilk kitabını neden bu kadar geç gönderdi? Müslümanlar diğer kutsal kitaplar değiştirildi dendiğinde Tanrı niye insanları yüzyıllarca ışıksız bıraksın ki deniyor? peki ama Tevrat gelene kadar geçen binlerce yıl bu yıllarda insanların çoğu çok Tanrılı dinlere inandılar bu insanlar neden karanlıkta bırakıldı?...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih