Tevrat ve Zebur'u kitap halinde nasıl bulabilirim?
| HRİSTİYAN FORUM
> Soru Panosu
: Tevrat ve Zebur'u kitap halinde nasıl bulabilirim? konusu 3172 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj Daniel75 tarafından gönderildi. Tevrat ve Zebur'u kitap halinde nasıl bulabilirim? Kardeşlerim, ben yeni ahit olan incili **** adresinden elde ettim ve şu anda okumaktayım. ama sık sık eski ahit'te şöyle şöyle yazıyordu gibi şeyler görüyorum. bu yüzden tevrat ve zeburu da okumak istiyorum. fakat şu anda incil gibi dağıtımını yapan bir site bulamadım. tevrat ve zeburu nasıl elde edebilirim? Rab'bin esenliği üzerimize olsun. AMİN! Yönetim Notu: Ücretsiz olarak Tevrat-Zebur-İncil bir bütün olarak bulunmamaktadır. Tevrat ve Zebur'u kitap halinde nasıl bulabilirim?
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Tevrat ve Zebur'u kitap halinde nasıl bulabilirim? konusu 3172 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj Daniel75 tarafından gönderildi.
Kardeşlerim, ben yeni ahit olan incili **** adresinden elde ettim ve şu anda okumaktayım. ama sık sık eski ahit'te şöyle şöyle yazıyordu gibi şeyler görüyorum. bu yüzden tevrat ve zeburu da okumak istiyorum. fakat şu anda incil gibi dağıtımını yapan bir site bulamadım. tevrat ve zeburu nasıl elde edebilirim? Rab'bin esenliği üzerimize olsun. AMİN!
Yönetim Notu: Ücretsiz olarak Tevrat-Zebur-İncil bir bütün olarak bulunmamaktadır.
Yönetim Notu: Ücretsiz olarak Tevrat-Zebur-İncil bir bütün olarak bulunmamaktadır.
bir bütün olarak bulunmadığını biliyorum, elimde alt tarafta resmi olan incilden var. bunun gibi basılı kitap halinde tevrat ve zeburu nerden bulabilirim? (ücretsiz olarak)
Yönetim Notu: Ücretsiz olarak Tevrat-Zebur-İncil bulunmamaktadır.
yönetime ricam arkadaşlarımıza yardım için linki yayınlamaları
sevgili kardeşim kutsal kitabın ücretsiz kitap hali yönetim notunda olsuğu gibi bulunmamaktadır ama *********** adresinin download bölümünden kutsal kitap şirketinin kutsalkitap programını ücretsiz indire bilirsiniz bu program şirketin kendi yayınlaması sonucu hizmet vermektedir esenlik üzerinize olsun
Tevrat ve Zebur'u kitap halinde nasıl bulabilirim? konusuna benzer konular;
Tevrat, Zebur, İncil'i nasıl çalışabiliriz? Soru: Kutsal Kitap’ı etüt etmenin doğru biçimi nedir?
Yanıt: Kutsal Kitap ayetlerinin anlamını belirlemek, bir inanlının bu hayattaki en önemli işlerinden biridir. Tanrı bize Kutsal Kitap’ı sadece okumamızı söylemez. Onu etüt etmeli ve doğru bir şekilde ele almalıyız (2 Timoteos 2:15). Kutsal Kitap ayetlerini etüt etmek çok çalışmayı gerektirir. Kutsal Yazılar’ı gelişigüzel okumak ya da onlara kısaca göz gezdirmek bazen çok yanlış sonuçlara varılmasına yol açabilir. Bu yüzden, Kutsal Yazılar’ın doğru anlamını belirlemek için birkaç ilkeyi anlamak çok önemlidir.
Kutsal Kitap öğrencisi ilk olarak dua edip Kutsal Ruh’tan kendisine anlayış vermesini istemelidir. Çünkü bunu yapmak Kutsal Ruh’un işlevlerinden biridir. “Ne var ki O, yani Gerçeğin Ruhu gelince, sizi tüm gerçeğe yöneltecek....
Tevrat, Zebur, İncil'deki kitaplar nasıl seçildi? Soru: Kutsal Kitap’ın kanonu nasıl ve ne zaman bir araya konuldu?
Yanıt: “Kanon” terimi, tanrısal olarak esinlendirilmiş olan ve bu yüzden de Kutsal Kitap’a ait olan kitapları tanımlamakta kullanılır. Kutsal Kitap’ın kanonunu belirlemenin zorluğu, Kutsal Kitap’ın bizlere Kutsal Kitap’a ait olan kitapların bir listesini vermemesindendir. Kanonu belirlemek, ilk önce Yahudi hahamlar ve bilginler ve daha sonra da ilk Hıristiyanlar tarafından gerçekleştirilen bir süreçti. Nihai olarak, Kutsal Kitap kanonuna hangi kitapların ait olduğuna Tanrı karar vermiştir. Kutsal Yazılar’a ait bir kitap, Tanrı onun yazımını esinlendirdiği an kanona aitti. Bundan sonra Tanrı’nın sadece, Kendisini izleyen insanları hangi kitapların Kutsal Kitap’a dahil edilmesi gerektiği konusunda ikna etmesi kalmıştı.
...
Anglikan Kilisesi'ne katılan birinin ölüm halinde defin işlemleri Başka bir kilisede vaftiz olmuş ancak anglikan kilisesine giden ve anglikan imanına sahip olan birisi öldükten sonra anglikan kilisesi tarafından cenaze hizmetleri yapılır mı yoksa ölmeden evvel anglikan kilisesinde mi vaftiz olmalıdır? SAYGILARIMLA...
Yönetim Notu: Anglikan Kilisesi ,Baba,Oğul ve Kutsal Ruh adıyla, su ile yapılmış tüm Trinitarian vaftizleri kabul eder.Ayrıca Anglikan kilisesine üyelik yoluyla kayıtlı iseniz,neden olmasın.Ama tam olarak türk vatandaşı olan (İngiliz veya Amerikan vs. tabiyetine bağlı olmayan) Anglikanların Istanbul'da hangi mezarlığa defnedildiklerini bilmiyorum.
İsa nasıl Mesih oluyor? Tevrat ve Zeburda belirtiliyor mu? Adonai sizi bereketlesin! Avrittiniz güzelliklerle geçsin
Neyse. İsa'yı Mesih kabul ediyorsunuz siz ama biz bekliyoruz.Peki ama nasıl kabul ediyorsunuz? Tevratta İsa adında Mesih gelecek diye hiç birşey yok.
Bu durumu Adonai adına açıklarsınız sevinirim LAYLA TOV
Kutsal Kitap' ı Nasıl Çalışmalı? 1. Amacı Arayın- Tanrı’ nın Kurtuluş Planı..<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Kutsal Kitap, günahın kökenini ve bu lanetin bizi Tanrı’ dan nasıl ayırdığını anlatır. İhtiyacımız olan kurtuluşsa yasa yolu ile kavuşmamızın olanaksız olduğunu keşfederiz, yasanın gereklerine uyarak hiçbir beden aklanamaz, çünkü “ herkes günah işlemiştir” ( Romalılar 3:20-23 ). Daha sonra bir kurtarıcı sözü verildiğini görüyoruz, “ kaybolanı aramak ve kurtarmak” ve “kendi hayatını fidye olarak birçokları için vermek” için gelen Biri olduğunu öğreniyoruz ( Matta 20:28 ; Luka 19:10 ). Çağlar boyu açıkça görünen tek amacı görüyoruz: Dünyanın kurtarıcısının gelişi için yol açmak.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
2. Kutsal Ruh’ tan size yol göstermesini...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil