Tevrat'ta, Tevrat'ın ulaşamadığı kavimlerin durumu var mı?

Tevrat'ta, Tevrat'ın ulaşamadığı kavimlerin durumu var mı? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Tevrat'ta, Tevrat'ın ulaşamadığı kavimlerin durumu var mı? konusu 1893 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj hiram tarafından gönderildi. Tevrat'ta, Tevrat'ın ulaşamadığı kavimlerin durumu var mı? Tevrat'ta, Tevrat'ın ulaşamadığı kavimlerin durumu var mı, Tevrat'ın ulaşamadığı kişiler günahkar sayılıyorlar mıydı, direk cehenneme mi gidiyorlardı ? Arkadaşlar sadece Tevrat ayetleriyle -bilginiz varsa- cevap verir misiniz, zaten İncil'de bu tip ayetleri biliyorum. Ama bana Tevrat ayetleri lazım. Teşekkürler Tevrat'ta, Tevrat'ın ulaşamadığı kavimlerin durumu var mı?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Tevrat'ta, Tevrat'ın ulaşamadığı kavimlerin durumu var mı? konusu 1893 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj hiram tarafından gönderildi.

Tevrat'ta, Tevrat'ın ulaşamadığı kavimlerin durumu var mı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Tevrat'ta, Tevrat'ın ulaşamadığı kavimlerin durumu var mı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-01-12, 04:11
hiram

Tevrat'ta, Tevrat'ın ulaşamadığı kavimlerin durumu var mı, Tevrat'ın ulaşamadığı kişiler günahkar sayılıyorlar mıydı, direk cehenneme mi gidiyorlardı ?

Arkadaşlar sadece Tevrat ayetleriyle -bilginiz varsa- cevap verir misiniz, zaten İncil'de bu tip ayetleri biliyorum. Ama bana Tevrat ayetleri lazım.

Teşekkürler

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tevrat'ta, Tevrat'ın ulaşamadığı kavimlerin durumu var mı?

Tevrat'ta, Tevrat'ın ulaşamadığı kavimlerin durumu var mı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-01-12, 18:05
FormerlySaul

tullga
Tevrat'ta, Tevrat'ın ulaşamadığı kavimlerin durumu var mı, Tevrat'ın ulaşamadığı kişiler günahkar sayılıyorlar mıydı, direk cehenneme mi gidiyorlardı ?

Arkadaşlar sadece Tevrat ayetleriyle -bilginiz varsa- cevap verir misiniz, zaten İncil'de bu tip ayetleri biliyorum. Ama bana Tevrat ayetleri lazım.

Teşekkürler
Kardeşim Tevrat ve Yasalar İncil ile tamamlandı.

İncilden önce çok belirgin bir "öbür dünya" inancı yoktu. Hala günümüzdeki yahudilerde yok.

Ferisiler dirilişe inanırdı, sadukiler inanmazdı.
Bayağı gölgede kalan bir öbür dünya inançları var. Dirilişte günahkarlar cennete giremiyecekler hiç diriltilmeyecek gibi inançları var bazı yahudilerin şu an.

Dolayısı ile özellikle cehenneme gitmek vs. gibi durumlar yazıcağını hiç sanmıyorum.

Mesih den önce ölenleri zaten İsa ölüler ülkesinde kaldığı 3 günde kurtardı (cennetlik olanları diyelim kıriteri neydi bilemeyiz Tanrı'nın bileceği birşey o). O yüzden şu saatten sonra İncilde okuduğun hükümler geçerlidir. Kutsal Kitap hristiyanlık inancında bir bütündür. Tevratta bir çok şeyi bulamıyabilirsin çünkü onu tamamlayan Mesih oldu.

Diğer türlü soruyorsan(Hristiyanlıkta n bağımsız) bir Yahudi din adamı bulup sorman gerekecek. :)

Sevgiler.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı'nın Zırhını Kuşanın

Ef.6:10-18mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tevrat'ta, Tevrat'ın ulaşamadığı kavimlerin durumu var mı?

Tevrat'ta, Tevrat'ın ulaşamadığı kavimlerin durumu var mı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-01-12, 15:14
hiram

FormerlySaul
tullga

Teşekkürler
Kardeşim Tevrat ve Yasalar İncil ile tamamlandı.

İncilden önce çok belirgin bir "öbür dünya" inancı yoktu. Hala günümüzdeki yahudilerde yok.

Ferisiler dirilişe inanırdı, sadukiler inanmazdı.
Bayağı gölgede kalan bir öbür dünya inançları var. Dirilişte günahkarlar cennete giremiyecekler hiç diriltilmeyecek gibi inançları var bazı yahudilerin şu an.

Dolayısı ile özellikle cehenneme gitmek vs. gibi durumlar yazıcağını hiç sanmıyorum.

Mesih den önce ölenleri zaten İsa ölüler ülkesinde kaldığı 3 günde kurtardı (cennetlik olanları diyelim kıriteri neydi bilemeyiz Tanrı'nın bileceği birşey o). O yüzden şu saatten sonra İncilde okuduğun hükümler geçerlidir. Kutsal Kitap hristiyanlık inancında bir bütündür. Tevratta bir çok şeyi bulamıyabilirsin çünkü onu tamamlayan Mesih oldu.

Diğer türlü soruyorsan(Hristiyanlıkta n bağımsız) bir Yahudi din adamı bulup sorman gerekecek. :)

Sevgiler.
Aslında dolaylı olarak bu mesajı çıkarabiliyoruz Tevrat'tan.

Şu ana kadar okuduğum kısımlarda doğrudan ''Uyarıcı gitmeyen kavme zulmedilmez'' denmediyse de, ''Zulmedilir'' hiç denmiyor.

Mesela Şabat Günü yasası geldiğinde bu yasayı duymamış olan milletler varsa, onlar tanrının şu ayetlerinde anlatıldığı gibi adil yargılanmalılar:

Mez.9: 7 Oysa RAB sonsuza dek egemenlik sürer, Yargı için kurmuştur tahtını;
Mez.9: 8 O yönetir doğrulukla dünyayı, O yargılar adaletle halkları.
Mez.9: 9 RAB ezilenler için bir sığınak, Sıkıntılı günlerde bir kaledir.

Tanrı adil olduğuna göre yasa ulaşmayan kişiler o yasalardan sorumlu tutulmamalıdır mantıken, Musa diye birinin yaşadığını bile bilmeyen kişi ''Musa'ya iman etmek zorunda olmamalıdır o zaman'' çünkü o zaman adalet olmazdı, ama Tevrat ben adaletliyim diyor.

Ayrıca, Yunus bölümünde bazı ipuçları var, Tanrı Yunus'u Ninova halkını uyarması için gönderiyor ( Ninova halkının kötülükleri artmış ). Yunus gidiyor ve şehri uyarıyor, şehir de uyarıya olumlu yanıt veriyor,

Yun.3: 5 Ninova halkı Tanrı'ya inandı. Oruç* ilan ederek büyüğünden küçüğüne hepsi çula sarındı.

Sonra tanrı da onları bağışlıyor:

Yun.3: 10 Tanrı Ninovalılar'ın yaptıklarını, kötü yoldan döndüklerinigörünce, onlara acıdı, yapacağını söylediği kötülükten vazgeçti.

Gördüğünüz gibi uyarıcı ( Yunus ) gitmeden önce onları yok etmedi, uyarıcıya olumlu yaklaştıkları için sonradan da onları bağışladı tanrı.

Tanrı adil olduğuna göre, Tevrat tanrının yasası olduğuna göre o zaman herkes için de tanrının yasası bu olmalıdır, çünkü tanrı ayrımcılık yapmaz:

Yas.10: 17 Çünkü Tanrınız RAB, tanrıların Tanrısı, rablerin Rabbi'dir.O kimseyi kayırmayan, rüşvet almayan, ulu, güçlü, heybetli Tanrı'dır.
Yas.10: 18 Öksüzlerin, dul kadınların hakkını gözetir. Yabancıları sever, onlara yiyecek, giyecek sağlar.
Yas.10: 19 Siz de yabancıları seveceksiniz. Çünkü Mısır'da siz deyabancıydınız.

Yani yasaları herkes için geçerlidir...

Sonra Yunus pişman oluyor:

Yun.4: 1 Yunus buna çok gücenip öfkelendi.
Yun.4: 2 RAB'be şöyle dua etti: "Ah, ya RAB, ben daha ülkemdeyken böyle olacağını söylemedim mi? Bu yüzden Tarşiş'e kaçmaya kalkıştım. Biliyordum, sen lütfeden, acıyan, tez öfkelenmeyen, sevgisi engin, cezalandırmaktan vazgeçen bir Tanrı'sın.
Yun.4: 3 Ya RAB, lütfen şimdi canımı al. Çünkü benim için ölmek yaşamaktan iyidir."

Yun.4: 4 RAB, "Ne hakla öfkeleniyorsun?" diye karşılık verdi.
Yun.4: 5 Yunus kentten çıktı, kentin doğusundaki bir yerde durdu.Kendisine bir çardak yaptı, gölgesinde oturup kentin başına neler geleceğini görmek için beklemeye başladı.
Yun.4: 6 RAB Tanrı Yunus'un üzerine gölge salacak, sıkıntısını giderecek bir keneotu sağladı. Yunus buna çok sevindi.
Yun.4: 7 Ama ertesi gün şafak sökerken, Tanrı'nın sağladığı bir bitki kurdu keneotunu kemirip kuruttu.
Yun.4: 8 Güneş doğunca Tanrı yakıcı bir doğu rüzgarı estirdi. Yunusbaşına vuran güneşten bayılmak üzereydi. Ölümü dileyerek, "Benim için ölmek yaşamaktan iyidir" dedi.
Yun.4: 9 Ama Tanrı, "Keneotu yüzünden öfkelenmeye hakkın var mı?"dedi. Yunus, "Elbette hakkım var, ölesiye öfkeliyim" diye karşılık verdi.

Burası konumuzla ilgili değil ama son ve EN ÖNEMLİ AYETLERİ açıklaması açısından veriyorum.

Ayetleri daha net anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim, bu 9 ayetten (Yun.4:1,2,3,4,5,6,7,8,9) benim anladığım şu; Yunus Peygamber tanrı şehre acımaz diye düşünüp şehirden kaçtı, ama tanrı şehri bağışlayınca Yunus ''Sen zaten bağışlayıcı bir tanrıydın, bağışlayıcılığından şüphe ettiğim için üzgünüm, pişman oldum, keşke canımı alsan'' diyor, üzülmüş yani. Sonra tanrı ona gölgelik bitki verince sevindi ( tanrı beni bağışladı dedi ), ama tanrı o bitkiyi böceğe yedirince Yunus tekrar üzüldü.

Her neyse, EN ÖNEMLİ AYETLER:

Yun.4: 10 RAB, "Keneotu bir gecede çıktı ve bir gecede yok oldu" dedi, "Sen emek vermediğin, büyütmediğin bir keneotuna acıyorsun da,
Yun.4: 11 ben Ninova'ya, o koca kente acımayayım mı? O kentte sağını solundan ayırt edemeyen yüz yirmi bini aşkın insan, çok sayıda hayvan var."

Ayette ''Sağını solundan ayırt edemeyen'' kişilerden bahsediliyor, bunlar kendilerine uyarıcı gelmemiş Ninova halkıdır, sağlarını sollarından ayırt edemiyorlar çünkü tanrısal yasaları yoktu, Tanrı bu yüzden diyor ki ''Ben onlara acımayayım mı?''.

Yani Sevgili Saul :) aslında var, ben şimdi bir arkadaşımla münazara halindeyim ve bu cevabı ona vermem gerekiyor. Sizlerin aklında hazır bilgi vardır belki diye size sormuştum, ama 2 gündür Tevrat'ın bitirmediğim bölgelerini okuyarak cevabı kendim buldum sayılır.

Daha çok ayetler de bulursam ( aslında bunlara benzer çok ayet var ), sizinle de paylaşırım.

Sevgiler

Tevrat'ta, Tevrat'ın ulaşamadığı kavimlerin durumu var mı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-01-12, 03:44
admin1 Ken Block

Siz bir hristiyan olmadığınız halde Hristiyan kutsal kitapları üzerinde başkaları ile münazara mı ediyorsunuz?

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Tevrat'ta, Tevrat'ın ulaşamadığı kavimlerin durumu var mı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-01-12, 04:04
admin1 Ken Block

Forum Kuralları'na aykırı olmasına rağmen "ısmarlama" soru sorduğunuz için böyle garip bir durum meydana geliyor.

Bahsettiğiniz konunun cevabı İncil'de yer alıyor.

Ayrıca Yunus üzerinden yaptığınız yorumlar da kişisel yorumlarınızdır, o halkların kurtuluşuna dair ilgili ayetlerde bir veri yoktur. Ek olarak siz ne bir Yahudi ne de bir hristiyan olmadığınızdan zaten bu ayetler üzerine ne mantık yürütebilirsiniz ne de yorum yapabilirsiniz.

Yönteminiz tamamen kişisel ve yanlış bir yoldur.

Tanrı'nın belirtmediği şeylere dair ne Yahudilerin ne de hristiyanların yorum üretmesi uygun değildir, bunların takdiri Tanrı'ya aittir, siz bu iki gruptan da olmadığınız halde bunu yapmaya çalışmaktasınız.

Önerimiz; öncelikle Kutsal Kitap'ı olduğu gibi okumanızdır. Kendi mantık ve yorumlarınızı katmadan, doğal olarak, Kutsal Kitap'ın kendi mantık ve yorumunu kendiliğinden ortaya çıkarmasını bekleyerek okumalısınız.

Son olarak tekrar edelim ki yürüttüğünüz mantık da yanlıştır.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Tevrat'ta, Tevrat'ın ulaşamadığı kavimlerin durumu var mı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Tevrat'ta, Tevrat'ın ulaşamadığı kavimlerin durumu var mı? konusuna benzer konular;

Tevrat'ın tahrif olduğunu söyleyen Tevrat ayetleri var mı ? "Allahımızın sözlerini değiştirdiniz" Yeremya 23 /36 Tevrat'ta tanrının sözlerinin ebedi kalacağı, değiştirilemeyeceği yazıyor mu ? Veya ''Elinizdeki kitap tamdır'' yazan bir ayet var mı ? Özellikle ''Kitap kelimesi geçen ayetler'' önemli arkadaşlar. Yine biriyle yapmış olduğum münazara icabı, şu konuyla bağlantılı bir soru: http://www.hristiyanforum.com/forum/soru-panosu-f6/tevratta-tevratin-ulasamadigi-t330240.html Verdiğim linkteki sorunumu kendim çözdüm sayılır, bu konuda da önce size sorayım dedim, kendim de cevabımı bulmaya çalışıyorum ( Tevrat okuyorum ) ama bilenler bilmeyenlere anlatırsa hızlı oluruz değil mi :) . Sevgiler

İncil ve Tevrat'ın okullarda seçmeli ders olarak okutulması TBMM'de İncil ve Tevrat’ın okullarda seçmeli ders olarak okutulması TBMM’de TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nun ilk toplantısında, İslamiyet dışındaki diğer dinlerin seçmeli ders olarak okutulması önerisi yapıldı. Ak Parti ve MHP destek verdi. TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nun ilk toplantısında, İslamiyet dışında kalan diğer dinlerin okullarda seçmeli ders olarak okutulması önerisi yapıldı. Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma’nın “Gençler yabancı dinleri de öğrenmeli. İncil, Tevrat, Zebur da seçmeli derslerle yardımcı ders kitapları ile okutulmalı” yönündeki önerisine Ak Parti ve MHP destek verdi. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda, uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunduğuna dair 9 kanun tasarısı benimsendi. ‘Osmanlıca da öğretilsin’

Tevrat'ta Muhammed ismi geçiyor mu? Bir videoda izledim, Müslüman bir hoca İbranice Eski Ahitte, Ezgiler Ezgisi, Bölüm:5, ayet 16'da: Ağzı tatlı, o Muhammedim. İşte böyledir arkadaşım, arkadaşçadır, ey Kudüs kızları" yazıyor dedi. Acaba bu doğrumudur? Yönetim Notu: 1. O müslüman hoca yalan söylemiş sevgili kardeşim. 2. Ayrıca müslümanlar "değişti, değiştirildi, aslı bozuldu" dedikleri bir kitaptan kaynak veriyorlarsa bu kitapları kabul ediyorlar demektir. Kabul ediyorlarsa öncelikle allah yerine YHVH'e tapmaya başlamaları ve Mesih'in Rab, Tanrı Oğlu ve Kurtarıcı olduğu inancında birleşmeleri gerekir. 3. O verilen ayetlerin İslamiyet'ten ve hatta Hristiyanlık'tan öncesine ait tarihlerden kalma kopyaları vardır, yani arkeolojik araştırmalarla bulunmuş Orjinal İbranice metinler elimizde mevcuttur. İlgili ayette öyle...

Tevrat'ta recm Merhabalar, Kafama takılan bir şey var. Tevrat'ta recm geçiyorBen şahsen, tevrattaki recm gözüme çarpınca okurken, kendi kendime "Eh...islamdakine benziyor bu" diye düşünmedim değil. Ondan kafam biraz karıştı. Taşlayarak öldürün onu. Çünkü Mısır'dan, köle olduğunuz ülkeden sizi çıkaran Tanrınız RAB'den sizi saptırmaya çalıştı.(Yasa'nın Tekrarı 13:10) kızı baba evinin kapısına çıkaracaklar. Kent halkı taşlayarak kızı öldürecek. Babasının evindeyken fuhuş yapmakla İsrail'de iğrençlik yapmıştır. Aranızdaki kötülüğü ortadan kaldıracaksınız.(Yasa'nın Tekrarı 22:24) Bunun mantığı nedir, yani gerçekten recmden mi bahsediliyor, yoksa bir çeşit sembolik anlatım mı bu? Eğer gerçekten recm ise, Tevrat'taki recmin anlamı nedir? Durmadan aynı soruyu sormaları üzerine doğruldu ve, "İçinizde...

Musevilerin Durumu Aklımı bir süredir kurcalayan bir soru var, Museviler bilindiği üzere YAHşuah'ı Mesih olarak kabul etmiyorlar. Peki onların durumu da Mesih'i Rab kabul etmeyen diğer insanlar gibi aynı mı olacak, yoksa Yasa ile mi yargılanacaklar? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim, Rab esenlik versin. Yönetim Notu: Sevgili Sebastian, en tehlikeli sorulardan birisini sordun. Bu konuda bir çok mezhep farklı düşünür. Hatta bir çok protestan mezhep arasında büyük farklılıklar bulunur. Öyle ki büyük tartışmalar çıkar; http://www.hristiyanforum.com/forum/israil-f647/bush-8217-un-duasi-tanri-t5795/sayfa23

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih