Tevrat'taki Allah kelimesi

Tevrat'taki Allah kelimesi hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Tevrat'taki Allah kelimesi konusu 1202 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj sanageldim tarafından gönderildi. Tevrat'taki Allah kelimesi ... Ayağa kalkıp yüksek sesle Allah'ları Rab'be yakardılar... "Ayağa kalkın!" dediler, "Başlangıçtan sonsuza kadar var olan Allah'ınız Rab'be övgüler olsun..." (Nehemya, 9:4-5) Arkadaşlar bi sitede geziniyodum ve yukarıdaki ayete rastladım.Yukarıdaki ayette Allah kelimesidir sorucağım.Tanrı anlamında mı kullanılmıştır Türkçe'ye çevrilirken.Yoksa Tevrat'ta böyle bir hitap yer alır mı? Şimdiden Teşekkürler...Esenlikler... Yonetim Notu: Ne hristiyan ne yahudi kaynaklarinda allah diye bir kelime yoktur, kullanilmaz. Elinizdeki kitap bir "ceviridir". Osmanli doneminde padisahin musluman cevirmeni tarafindan yapilan bir ceviridir. Tevrat'taki Allah kelimesi

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Tevrat'taki Allah kelimesi konusu 1202 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj sanageldim tarafından gönderildi.

Tevrat'taki Allah kelimesi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Tevrat'taki Allah kelimesi hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-06-09, 23:06
Nikolas07

... Ayağa kalkıp yüksek sesle Allah'ları Rab'be yakardılar... "Ayağa kalkın!" dediler, "Başlangıçtan sonsuza kadar var olan Allah'ınız Rab'be övgüler olsun..." (Nehemya, 9:4-5)

Arkadaşlar bi sitede geziniyodum ve yukarıdaki ayete rastladım.Yukarıdaki ayette Allah kelimesidir sorucağım.Tanrı anlamında mı kullanılmıştır Türkçe'ye çevrilirken.Yoksa Tevrat'ta böyle bir hitap yer alır mı?

Şimdiden Teşekkürler...Esenlikler. ..

Yonetim Notu: Ne hristiyan ne yahudi kaynaklarinda allah diye bir kelime yoktur, kullanilmaz. Elinizdeki kitap bir "ceviridir". Osmanli doneminde padisahin musluman cevirmeni tarafindan yapilan bir ceviridir.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[I][COLOR=red]Çünkü Tanrılığın tüm doluluğu bedence Mesih'te bulunuyor. (Koloseliler 1:16)[/COLOR][/I]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tevrat'taki Allah kelimesi

Tevrat'taki Allah kelimesi hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-06-09, 23:31
Nikolas07

Yanıt için teşekkürler...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[I][COLOR=red]Çünkü Tanrılığın tüm doluluğu bedence Mesih'te bulunuyor. (Koloseliler 1:16)[/COLOR][/I]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Tevrat'taki Allah kelimesi hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-06-09, 00:11
Tahribat

... Ayağa kalkıp yüksek sesle Tanrıları RAB'be yakardılar... ‹‹Ayağa kalkın!›› dediler, ‹‹Başlangıçtan sonsuza kadar var olan Tanrınız RAB'be övgüler olsun. (Nehemya, 9:4-5)

Yukarıda Sizin Verdiğiniz Bölümlerde Hristiyan Kaynağındandır. Yönetimin Dediği Gibi Allah Diye Bir Kelime Yoktur Yahudi ve Hristiyan Kaynaklarda.

Yonetim Notu: YHVH icin RAB, ELOHIM icin Tanri, ADONAY icin Rab seklinde Turkceye uyarlanmistir. Yahudi ve Hristiyan inancinin hic bir sekilde Al-ilah = Allah ile baglantilari veya alakalari yoktur.

Tevrat'taki Allah kelimesi hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-06-09, 22:08
Khalkedonian

Samimi konuşayım Tanrı kelimeside Allah kelimeside bana itici geliyor. RAB ve YHVH demek gerekir diye düşünüyorum. Kutsal kitap nasıl adlandırmışsa bizde o özel isimleri kullanmalıyız.

Tevrat'taki Allah kelimesi hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-07-09, 21:00
Galadriel

Khalkedonian
Samimi konuşayım Tanrı kelimeside Allah kelimeside bana itici geliyor. RAB ve YHVH demek gerekir diye düşünüyorum. Kutsal kitap nasıl adlandırmışsa bizde o özel isimleri kullanmalıyız.
Tanrın Yahve'nin adını boş yere ağzına almayacaksın. Çünkü Yahve, adını boş yere ağzına alanları cezasız bırakmayacaktır.(20:7)
adonay ı kullanmak daha mantıklı geliyor bana artık boş yere ismini anmamalıyız bence.birde elohim tanrı'nın gazap yönünü adonay olarak ismini tefafuz etmekten sakınıldığı yönü ise bağışlıyıcılığı için kullanılıyor bildiğim kadarıyla.yahudiler tanrı'nın gazabından korktukları için eloi yi daha çok kullanıyorlar bilfiğim kadarıyla

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye13İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.(1. Korintliler 13:13)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Tevrat'taki Allah kelimesi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Tevrat'taki Allah kelimesi konusuna benzer konular;

ISA MESIH RABBIMDIR KELIMESI NE ANLAMA GELIYOR ?, Bu foruma uye olmadaki amacim hristiyanlik hakkinda soru sorup bilgi almak ne yazikki her defasinda birsey yazsam yayinlanmiyor bir bahaneyle bende hergun okumama ragmen yorum yazamiyorum yayinlanmicak diye inslalah bu sefer bir bahane bulup silmezssiniz her uyeye sorulan isa peygamber rabbinmi degilmi sorusu ne anlama geliyor rab dediginiz allah degilmi yani isa peygambere allahmi diyorsunuz ?

Tevrat'taki İsimlerde Şifre Bir yazı okudum, Nuh'un soy ağacının anlatıldığı bölümde Nuh'a kadarki isimler alt alta yazıldığında şöyle bir cümle çıkabiliyor: Tanrı-Adam belirlendi, acı adamı doğdu. Tanrı'nın yüceliği gelecek ve öğretecek ki ölümü umutsuzlara rahatlık ve kurtuluş verecek. Bunu bizzat kendim kontrol ettim internetten isimlerin tek tek anlamlarına bakarak. Gerçekten bu anlama gelen bir söz çıkabiliyor o isimler yan yana yazıldığında. Nuh'un önemi malum. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? =)

"Allah" kelimesi yalnızca müslümanlara aittir http://i.milliyet.com.tr/HaberAnaResmi/2010/01/09/-allah-deme-teroru-480234.Jpeg Saldırı düzenlenen bir kilise bu hale geldi Malezya’da yüksek mahkemenin gayrimüslimlerin “Allah” kelimesini kullanmasına izin vermesiyle başlayan tartışma, şiddet olaylarına dönüştü Müslüman Malay halkı, Allah sözcüğünün yalnızca Müslümanlara ait olduğunu ileri sürerken, önceki gün başkent Kuala Lumpur’da 4 kiliseye molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Gece yarısından sonra düzenlenen saldırılarda ölen ya da yaralanan olmazken bir kilisede ağır, birinde de hafif hasar meydana geldi.Ülke çapındaki yaklaşık 10 camide cuma namazının ardından gösteriler düzenlendi. Gayrimüslimlerin “Allah” kelimesini kullanmasına karşı çıkan göstericiler, “Kiliselere Allah yazılmasına izin vermeyeceğiz”...

Kur’ân’a Göre Allah’ın Kelâmı Bizzat Allah Tarafından Korunmaktadır Kur’ân’a Göre Allah’ın Kelâmı Bizzat Allah Tarafından Korunmaktadır “Senden önce hiçbir resûl ve nebi göndermemiştik ki o, (bir şey) arzû ettiği zaman, şeytan onun arzûsu içerisine mutlaka (onun dünyâ ile meşgül edecek bir düşünce) atmış olmasın. Fakat Allâh, şeytanın attığını derhal iptal eder, sonra kendi âyetlerini sağlamlaştırır. Allah bilendir, hikmet sâhibidir.” (Hac 22:52)

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih