Tüm dinleri kabul edersem, küfre düşermiyim? konusu
4798 kez okundu,
52 kez cevaplandı. En son mesaj
datatip tarafından gönderildi.
Tüm dinleri kabul edersem, küfre düşermiyim? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »

20-03-10, 03:31
datatip
Ben tüm dinleri kabul ediyorum,tüm dinleri seviyorum. Hani bazı kardeşler mezhepler farklılığını sapmışlık olarak görüyorken ben farklı yerdeyim,İsa yı kabul eden herkesi kabul etmenin yanısıra,tüm dinleri ve Budisti,hinduisti,müslüma nı hatta putperestliği ve ateizmi ve satanizmi bile kabul ediyorum.Ben kişilerde güzel ahlak ve sevgi arıyorum.Ve buna göre değerlendiriyorum.Artık hangi dinden olmuş önemli değil.Kişi istediği dinde kalsın Kişi güzel ahlaklı ama atasından ne görmüşse onu yapanlar çokdur.Bir dinin tüm insanları şaşırmış bile olsa bebekleri ve çocukları var.Ki İsa,"bırakın çocuklar bana gelsin" demiş ve "emzikdeki bebekler ve çocukların ağızlarından övgüler almışdır".
Evet en güzeli İsa dır.Lutfu ve esenliği eşsizdir.Düşmanını bile sevmemi istediğinden; daha ileri gidip şeytanıda sevmekteyim.Sevmek,bir gönül işidir,empati,sempati getirir.Hangi dinden olursa olsun yada şeytan olsun yanlışlarını kabullenmek,kaosuna girmek,kaosunu kabullenmek değildir hatta yanlışa yanlışlıkla karşılık vermeme prensibimle herşeyi severek geçmeye çalışıyorum.Yetkin sevgi korkuyu siler atar.
Müjdeciliğide ancak,tanrının gönlünü açtığı ve bana getirdiği kişiye yapma taraftarıyım.Onun ötesinde sadece izleme ve değerlendirme yapıyorum,çözümleri sunuyorum.Çünkü biliyorumki yapan tanrıdır,rab İsa dır.
Tüm dinleri kabul edersem, küfre düşermiyim?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

20-03-10, 22:56
huzurlu
Yazınız bir ironidir.
Yazınız bir klasiktir.
Yazınız saklanmalıdır.
Yaznız bir pasradokstur
Yazınız bir eserdir.
Yazınız doğrudur.
Yazınız yanlıştır.
-----
Neden mi?
Ancak bir mesih inanlısı böyle süşünüp böyle hissedebilir. Ancak gerçek bir
Hristiyan bunları hissedebilir ve yazabilir. Diğer dinler arasında da sizin düşündüğünüz gibi düşünen ve hisseden varsa kurtulabilir belki.. Doğrudur..
Peki siz neden böyle düşünüyor ve hissediyorsunuz sanıyorsunuz? Rab İsa Mesih sayesinde değil mi? :)
Başkaları da böyle hisseder mi sizce? :) Rab İsa olmadan???
Yani hem haklısınız hem de değil.. Büyük paradoks bu..
Yazınız bir ironidir.
Yazınız bir klasiktir.
Yazınız saklanmalıdır.
Yaznız bir pasradokstur
Yazınız bir eserdir.
Yazınız doğrudur.
Yazınız yanlıştır.
-----

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

FORUMA ÜYE OLUN! /

21-03-10, 17:40
natan
bir kişi hem ateist hem teist olamaz. Hem ateist (deist, agnostik vs yada hindu ,şaman..) hem de hrıstıyan olunmaz.
FORUMA ÜYE OLUN! /

21-03-10, 17:56
Aliriza
Bütün dinleri kabul etmek mümkünmüdür? Bir insanın sayılan tüm dinleri kabul etmesi ve inanması mümkün değildir. Bazı dinler Tanrı'ya inanışı gösterirken, örneğin ateizm tanrının var olmadığını savunur. Aynı anda ikisine inanmak,bir insanın bir gözünün sağa bakarken, diğerinin sola bakması gibidir.
Ancak şu ifadene katılmamak mümkün değil: İnsanları, dil,din, ırk ve mezhep farkı gözetmeden eşit bir şekilde görmek, davranmak ve sevmeliyiz.
FORUMA ÜYE OLUN! /

21-03-10, 20:35
datatip
Yazınıza teşekkür ederim.
Bende aynı yere varmıştım.
Rab İsa sayesinde böyle düşünüyorum
FORUMA ÜYE OLUN! /
Tüm dinleri kabul edersem, küfre düşermiyim? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Sonuncu »
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil