Tüm dinleri kabul edersem, küfre düşermiyim?

Tüm dinleri kabul edersem, küfre düşermiyim? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Tüm dinleri kabul edersem, küfre düşermiyim? konusu 4798 kez okundu, 52 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi. Tüm dinleri kabul edersem, küfre düşermiyim? Ben tüm dinleri kabul ediyorum,tüm dinleri seviyorum. Hani bazı kardeşler mezhepler farklılığını sapmışlık olarak görüyorken ben farklı yerdeyim,İsa yı kabul eden herkesi kabul etmenin yanısıra,tüm dinleri ve Budisti,hinduisti,müslümanı hatta putperestliği ve ateizmi ve satanizmi bile kabul ediyorum.Ben kişilerde güzel ahlak ve sevgi arıyorum.Ve buna göre değerlendiriyorum.Artık hangi dinden olmuş önemli değil.Kişi istediği dinde kalsın Kişi güzel ahlaklı ama atasından ne görmüşse onu yapanlar çokdur.Bir dinin tüm insanları şaşırmış bile olsa bebekleri ve çocukları var.Ki İsa,"bırakın çocuklar bana gelsin" demiş ve "emzikdeki bebekler ve çocukların ağızlarından övgüler almışdır". Evet en güzeli İsa dır.Lutfu ve esenliği eşsizdir.Düşmanını bile sevmemi istediğinden; daha ileri gidip... Tüm dinleri kabul edersem, küfre düşermiyim?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Tüm dinleri kabul edersem, küfre düşermiyim? konusu 4798 kez okundu, 52 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi.

Tüm dinleri kabul edersem, küfre düşermiyim? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 > Sonuncu »

Tüm dinleri kabul edersem, küfre düşermiyim? hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-03-10, 03:31
datatip

Ben tüm dinleri kabul ediyorum,tüm dinleri seviyorum. Hani bazı kardeşler mezhepler farklılığını sapmışlık olarak görüyorken ben farklı yerdeyim,İsa yı kabul eden herkesi kabul etmenin yanısıra,tüm dinleri ve Budisti,hinduisti,müslüma nı hatta putperestliği ve ateizmi ve satanizmi bile kabul ediyorum.Ben kişilerde güzel ahlak ve sevgi arıyorum.Ve buna göre değerlendiriyorum.Artık hangi dinden olmuş önemli değil.Kişi istediği dinde kalsın Kişi güzel ahlaklı ama atasından ne görmüşse onu yapanlar çokdur.Bir dinin tüm insanları şaşırmış bile olsa bebekleri ve çocukları var.Ki İsa,"bırakın çocuklar bana gelsin" demiş ve "emzikdeki bebekler ve çocukların ağızlarından övgüler almışdır".

Evet en güzeli İsa dır.Lutfu ve esenliği eşsizdir.Düşmanını bile sevmemi istediğinden; daha ileri gidip şeytanıda sevmekteyim.Sevmek,bir gönül işidir,empati,sempati getirir.Hangi dinden olursa olsun yada şeytan olsun yanlışlarını kabullenmek,kaosuna girmek,kaosunu kabullenmek değildir hatta yanlışa yanlışlıkla karşılık vermeme prensibimle herşeyi severek geçmeye çalışıyorum.Yetkin sevgi korkuyu siler atar.

Müjdeciliğide ancak,tanrının gönlünü açtığı ve bana getirdiği kişiye yapma taraftarıyım.Onun ötesinde sadece izleme ve değerlendirme yapıyorum,çözümleri sunuyorum.Çünkü biliyorumki yapan tanrıdır,rab İsa dır.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tüm dinleri kabul edersem, küfre düşermiyim?

Tüm dinleri kabul edersem, küfre düşermiyim? hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-03-10, 22:56
huzurlu

datatip
Alıntı mesaj
Yazınız bir ironidir.
Yazınız bir klasiktir.
Yazınız saklanmalıdır.
Yaznız bir pasradokstur
Yazınız bir eserdir.
Yazınız doğrudur.
Yazınız yanlıştır.
-----

Neden mi?

Ancak bir mesih inanlısı böyle süşünüp böyle hissedebilir. Ancak gerçek bir Hristiyan bunları hissedebilir ve yazabilir. Diğer dinler arasında da sizin düşündüğünüz gibi düşünen ve hisseden varsa kurtulabilir belki.. Doğrudur..

Peki siz neden böyle düşünüyor ve hissediyorsunuz sanıyorsunuz? Rab İsa Mesih sayesinde değil mi? :)
Başkaları da böyle hisseder mi sizce? :) Rab İsa olmadan???

Yani hem haklısınız hem de değil.. Büyük paradoks bu..
Yazınız bir ironidir.
Yazınız bir klasiktir.
Yazınız saklanmalıdır.
Yaznız bir pasradokstur
Yazınız bir eserdir.
Yazınız doğrudur.
Yazınız yanlıştır.
-----

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tüm dinleri kabul edersem, küfre düşermiyim?

Tüm dinleri kabul edersem, küfre düşermiyim? hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-03-10, 17:40
natan

bir kişi hem ateist hem teist olamaz. Hem ateist (deist, agnostik vs yada hindu ,şaman..) hem de hrıstıyan olunmaz.

Tüm dinleri kabul edersem, küfre düşermiyim? hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-03-10, 17:56
Aliriza

datatip
Alıntı mesaj
Bütün dinleri kabul etmek mümkünmüdür? Bir insanın sayılan tüm dinleri kabul etmesi ve inanması mümkün değildir. Bazı dinler Tanrı'ya inanışı gösterirken, örneğin ateizm tanrının var olmadığını savunur. Aynı anda ikisine inanmak,bir insanın bir gözünün sağa bakarken, diğerinin sola bakması gibidir.
Ancak şu ifadene katılmamak mümkün değil: İnsanları, dil,din, ırk ve mezhep farkı gözetmeden eşit bir şekilde görmek, davranmak ve sevmeliyiz.

Tüm dinleri kabul edersem, küfre düşermiyim? hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-03-10, 20:35
datatip

Yazınıza teşekkür ederim.
Bende aynı yere varmıştım.
Rab İsa sayesinde böyle düşünüyorum

Tüm dinleri kabul edersem, küfre düşermiyim? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 > Sonuncu »  

Tüm dinleri kabul edersem, küfre düşermiyim? konusuna benzer konular;

BİRBİRİMİZİ KABUL EDİYORUZ BİRBİRİMİZİ KABUL EDİYORUZ "Sizi kabul eden beni kabul etmiş olur. Beni kabul eden de beni göndereni kabul etmiş olur. Bir peygamberi peygamber olduğu için kabul eden, peygambere yaraşan bir ödül alacaktır. Doğru birini doğru olduğu için kabul eden, doğru kişiye yaraşan bir ödül alacaktır. Bu sıradan kişilerden birine, öğrencim olduğu için bir bardak soğuk su bile veren, size doğrusunu söyleyeyim, ödülsüz kalmayacaktır." Mat.10: 40-42, Mar.9: 36-37, Luk.9: 47-48 Kim bu çocuk gibi alçakgönüllü olursa, Göklerin Egemenliği'nde en büyük odur. Böyle bir çocuğu benim adım uğruna kabul eden, beni kabul etmiş olur. Mat.18: 4-5,

Eğer Hristiyanlık'ı kabul edersem... Soru: Eğer Hristiyanlığı kabul edersem, ailem beni ret eder ve yaşadığım kültürde büyük bir zulüm görürüm. Ne yapmalıyım? Yanıt: Hristiyan olmak, imanla İsa’nın izleyicilerinden biri olmak anlamına gelir (Yuhanna 10:26-30). İsa’nın etrafına kalabalıklar toplanıyordu ama çoğu O’nun gerçek izleyicileri değildi. Onlar sadece hastalıklarından iyileşmek, İsa’nın cinleri kovmasını görmek ve O’nun mucizesel bir şekilde sağladığı ekmeği yiyerek karınlarını doyurmak istiyorlardı. İsa onları Kendisini izlemenin onlara nelere mal olacağı hakkında uyarmıştı. “Öğrencileriyle birlikte halkı da yanına çağırıp şöyle konuştu: ‘Ardımdan gelmek isteyen kendini inkâr etsin, çarmıhını yüklenip beni izlesin. Canını kurtarmak isteyen onu yitirecek, canını benim ve Müjde'nin uğruna yitiren ise onu...

Eğer Hristiyanlığı kabul edersem, ailem beni ret eder ve yaşadığım kültürde büyük bir zulüm görürüm. Ne yapmalıyım? Hristiyan olmak, imanla İsa�nın izleyicilerinden biri olmak anlamına gelir (Yuhanna 10:26-30). İsa�nın etrafına kalabalıklar toplanıyordu ama çoğu O�nun gerçek izleyicileri değildi. Onlar sadece hastalıklarından iyileşmek, İsa�nın cinleri kovmasını görmek ve O�nun mucizesel bir şekilde sağladığı ekmeği yiyerek karınlarını doyurmak istiyorlardı. İsa onları Kendisini izlemenin onlara nelere mal olacağı hakkında uyarmıştı. �Öğrencileriyle birlikte halkı da yanına çağırıp şöyle konuştu: �Ardımdan gelmek isteyen kendini inkâr etsin, çarmıhını yüklenip beni izlesin. Canını kurtarmak isteyen onu yitirecek, canını benim ve Müjde'nin uğruna yitiren ise onu kurtaracaktır. İnsan bütün dünyayı kazanıp da canından olursa, bunun kendisine ne yararı olur? İnsan kendi canına karşılık ne verebilir? Bu...

Seçilmişliği Kabul Etmeyen Mezhepler Arminian görüşe sahip protestan mezhepleri nelerdir? Veya genel olarak hangi mezhepler kaderci değildir?

Hristiyanlığı kabul edersem ailem reddedecek ne yapmalıyım? Toplumlarının temellerinden biri din özgürlüğü olan devletlerde yaşayan imanlılar için dünyanın başka bölgelerinde Mesihin izleyicisi olmanın fiyatını anlamak çok zordur. Oysa Kutsal Kitap, Tanrının Sözü olduğu için, yaşadığımız zaman ve yere bakmaksızın, hayatlarımızdaki tüm zorluklara ve denemelere anlayış gösterip hitap ediyor. İsa, kendisini izlemenin çok fedakarlık gerektiren bir macera olduğunu açıkça söyledi. Hatta, her şeyimizi feda etmeliyız. Ardından gelen kalabalıklara şunu söyledi: “Ardımdan gelmek isteyen kendini inkâr etsin, çarmıhını yüklenip beni izlesin.” (Markos 8:34). Çarmıh bir idam etme aletiydi; İsa da Onu izlemenin kendi nefsine karşı ölmek demek olduğunu açıkça söyledi. Onda yeni yaşam bulabilmemiz için tüm dünyasal arzular ve hırslarımız çarmıha gerdirilmeli,...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih