Tüm ruhsal hastalıkların kaynağı ,sevgide oluşan arazlar mı?
| HRİSTİYAN FORUM
> Soru Panosu
: Tüm ruhsal hastalıkların kaynağı ,sevgide oluşan arazlar mı? konusu 265 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj dj_kasa tarafından gönderildi. Tüm ruhsal hastalıkların kaynağı ,sevgide oluşan arazlar mı? Pek çok ruhsal hastalığım vardı,Hristiyanlığı seçtikten kiliseye gittikten sonra hastalıklarımın çoğu geçti-geçiyor. Ve şu sonuca vardım;"hastalıklarımın altında sevgiden kopma,sevgimde araz oluşması ve sevgiyi yaşayamama varmış" dedim. Bilim,Hristiyanlığın bu tedavi edici özelliğini incelese yeni bir tedavi akımı bile çıkabilir.Veya pek çok akıma öncülük etmişdir diye düşünüyorum. Tüm ruhsal hastalıkların kaynağı ,sevgide oluşan arazlar mı?
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Tüm ruhsal hastalıkların kaynağı ,sevgide oluşan arazlar mı? konusu 265 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj dj_kasa tarafından gönderildi.
Tüm ruhsal hastalıkların kaynağı ,sevgide oluşan arazlar mı? konusuna benzer konular;
Ruhsal Savaş Soru: Kutsal Kitap ruhsal savaş hakkında ne der?
Yanıt: Ruhsal savaş konusunda, ya bu konunun fazlasıyla vurgulanması ya da yeterince vurgulanmaması olmak üzere iki büyük hata yapılmaktadır. Bazıları her günah, her çatışma ve her sorundan kovulması gereken cinleri sorumlu tutar. Diğerleriyse ruhsal alanı ve Kutsal Kitap’ın bize savaşımızın ruhsal güçlere karşı olduğunu söylediğini tamamen görmezden gelir. Başarılı ruhsal savaşın anahtarı Kutsal Kitapsal dengeyi bulmaktır. İsa bazen insanlardan cinleri kovmuş, bazen de insanları cinlerden hiç söz etmeden iyileştirmiştir. Elçi Pavlus, Hristiyanlar’a kendi içlerindeki günaha karşı savaş açmaları (Romalılar 6) ve kötü olana karşı savaşmaları (Efesliler 6:10-18) talimatını verir.
Efesliler 6:10-12 şöyle bildirir: “Son olarak Rab'de,...
Sevgide ayrılık getiren bilgiye güvenebilir miyiz? Bilgi dediğin geçicidir,bilgilerin hepsi bir hipotez olabilir.O kurtuluşa götüren yolun sonunda sezgi yoluyla bilgi edineceğimizi düşünüyorum.Burda bilgilerin hiçbiri bizi rahatsız etmiyecek,kutsal ruhun yardımı ile sezgisel bilgileri işleyeceğiz ve zevk verecek,o zaman düşünceyle gelen bilgileride haz verecek,kimseyi incitmeyecek şekilde işleyebileceğiz.Bu yeteneğin içimize ekili olduğunu düşünüyorum,yoksa varlığını nasıl sezinliyebilirim.
Şimdi sevgide ayrılık getiren bilğiye güvenemeyiz diyorum.Bu çocuğumuz,eşimiz,kardeşimiz,inanlımız olabilir.Herkes olabilir.
Katoliklik 'te Petrus'un Papa olmasının kaynağı Petrus’un Papa Olmasının Kaynağı
Yeni Antlaşma’da Kilise’nin temeli üzerine beş farklı mecazi bildiri (metafor) bulunmaktadır (Mat. 16:18, 1Ko. 3:11, Ef. 2:20, 1Pe. 2:5-6, Va. 21:14). Üzerinde çok tartışılan ama uyuşulamıyan bir mecazi bildiri Mesih İsa’nın havari Petrus’u “kaya” olarak nitelemesidir: “Sen Petrus’sun ve ben Kilisemi bu kayanın üzerine kuracağım. Ölüler diyarının kapıları ona karşı direnemeyecek” (Mat. 16:18).
Belirtilen ayette geçen “bu” kelimesinin Yunanca aslı olan touto kelimesinin doğru karşılığı “tam bu” olduğu halde, bazıları, İsa’nın kendi Kilise’sini Petrus üzerine değil ama bambaşka bir şey üzerine kuracağını söylediği hususunda tamamen farklı bir görüş öne sürmeye çalışarak itiraz etmişlerdir.
Hastalıkların çoğu Günahlardan ileri geliyor Felaketlerin,ve yüzde seksen bütün hastalıkların nedeni Tanrı’dan uzaklaşmaktan, çıkartılmamış günahlardan ileri gelmektedir. Malesef çoğu kişiler,Tanrının içimizde yaşadığının farkında değiller.Tanrının bizleri koruduğunu, yardım ettiğini çoğu kişiler farketmeselerde, Bizler bunu biliyoruz, Araba yolculuğunda,varıcağımız yere kazasız, belasız varıyoruz, hele, hele tehlikesi olan işyerlerinde senelerce iyi kalpli, bizleri seven Tanrımız, çocuklarını koruyor. Tanrı hep bizlerle beraber ! Bizler için endişe ediyor,Tanrı bizim tüm düşüncelerimizi, sıkıntılarımızı, problemlerimizi ve arzularımızı biliyor.Fakat bizler büyük günahlar işlediğimizde Tanrı geriye çekiliyor, o zaman içimizde kötü ruhlar yer almaya başlıyor. Kötü Ruhlar içimizdeki düzeni bozmaya başlıyorlar ve içimizde huzursuzluk,...
Yürek arzuların kaynağı Çok sevdiğim ve saydığım aziz bir kardeşimin yorumlarını aktarmak istiyorum. Kendisinden izin almadığım için adını vermeyeceğim. Bence çok önemli sözler söylüyor (daha doğrusu RAB söyletiyor)
<O:p></O:p>
Her Hristiyanın yürekten Tanrı'nın kutsallığını arzulaması ve Tanrı Korkusunu kendi hayatının en önemli amacı saymasını diliyorum.<O:p></O:p>
<O:p></O:p>
Tanrı'nın kutsallığını aradıkça Tanrı korkumun büyüdüğünü ve kendim olarak doğal kişiliğimi bulmaya başladığımı gördüm. Tanrı'yı arayıp, O'nda kutsallığı arayan, günahtan daima kaçıp, Tanrı'nın korkusu altında yaşamak her Hristiyanın kaçınılmaz arzusu olmalıdır. İşte benim istediğim bu. Ben zaten azizim, aziz olmama gerek yok. Önemli olan, azizliğimi unutup, Tanrı'nın kutsallığı ve korkusu içinde ben-odaklılıktan çıkıp,...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil