Türk Hristiyan çocuklarının eğitimi konusu
1221 kez okundu,
5 kez cevaplandı. En son mesaj
athenagos tarafından gönderildi.
Türk Hristiyan çocuklarının eğitimi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

31-01-12, 12:53
34_212
Arkadaşlar merhaba.
Hristiyan Türk anne-babadan olma çocukların Ermeni veya Rum (azınlık) okullarında öğrenim görüp göremeyeceğini, konuya vakıf arkadaşlardan öğrenmek istiyorum. Bildiğim kadarıyla böyle bir şey söz konusu değil (umarım yanılıyorumdur). Konuyla ilgili bilgi-tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Rab sizlerle olsun.
Türk Hristiyan çocuklarının eğitimi

Yşa.9:6 Çünkü bize bir çocuk doğacak, Bize bir oğul verilecek. Yönetim onun omuzlarında olacak. Onun adı Harika Öğütçü, Güçlü Tanrı, Ebedi Baba, Esenlik Önderi olacak.

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

02-02-12, 03:26
FormerlySaul
|
|
34_212
|
|
Arkadaşlar merhaba. Hristiyan Türk anne-babadan olma çocukların Ermeni veya Rum (azınlık) okullarında öğrenim görüp göremeyeceğini, konuya vakıf arkadaşlardan öğrenmek istiyorum. Bildiğim kadarıyla böyle bir şey söz konusu değil (umarım yanılıyorumdur). Konuyla ilgili bilgi-tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Rab sizlerle olsun.
|
Merhaba kardeşim,
Neden böyle bir isteğiniz var? Ermeni veya Rum okullarında normal eğitimin yanı sıra ermenice ve rumca öğretiliyor ve kültür eğitimide veriliyor. Yani bence bir Türk'ün orda bulunması bu açıdan çok gerekli değil. (Ermenice öğrenmek istersek her zaman ayrıca öğrenebiliriz)
Konu din eğitimi ise kiliselerin bu konuda eğitimleri var zaten çocuklara yönelik genellikle.
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /

02-02-12, 21:27
34_212
|
|
FormerlySaul
|
|
|
34_212
|
|
Arkadaşlar merhaba. Hristiyan Türk anne-babadan olma çocukların Ermeni veya Rum (azınlık) okullarında öğrenim görüp göremeyeceğini, konuya vakıf arkadaşlardan öğrenmek istiyorum. Bildiğim kadarıyla böyle bir şey söz konusu değil (umarım yanılıyorumdur). Konuyla ilgili bilgi-tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Rab sizlerle olsun.
|
Merhaba kardeşim,
Neden böyle bir isteğiniz var? Ermeni veya Rum okullarında normal eğitimin yanı sıra ermenice ve rumca öğretiliyor ve kültür eğitimide veriliyor. Yani bence bir Türk'ün orda bulunması bu açıdan çok gerekli değil. (Ermenice öğrenmek istersek her zaman ayrıca öğrenebiliriz)
Konu din eğitimi ise kiliselerin bu konuda eğitimleri var zaten çocuklara yönelik genellikle.
|
Konu din eğitimi değil kardeşim. Din eğitimi için çok bilgili ve ehliyetli pederlerimiz var. Aslında birçok sebebi var ancak en mühimi
hristiyan çocuklarının normal okullarda yaşadıkları, psikolojilerinin bozulması vs.. vs.. Elbette her okulda böyle şeyler yaşanmıyor olabilir ama hangi ülkede yaşadığımızı düşünürsek birçok okulda bu tür vakaların yaşandığını tahmin etmekte zorlanmayız. Soruyu sadece yarın öbürgün doğacak çocuğum - çocuklarımız (genel anlamda) için sordum.

Yşa.9:6 Çünkü bize bir çocuk doğacak, Bize bir oğul verilecek. Yönetim onun omuzlarında olacak. Onun adı Harika Öğütçü, Güçlü Tanrı, Ebedi Baba, Esenlik Önderi olacak.

FORUMA ÜYE OLUN! /

02-02-12, 21:36
FormerlySaul
|
|
34_212
|
|
|
FormerlySaul
|
|
|
34_212
|
|
|
Merhaba kardeşim,
|
Konu din eğitimi değil kardeşim. Din eğitimi için çok bilgili ve ehliyetli pederlerimiz var. Aslında birçok sebebi var ancak en mühimi hristiyan çocuklarının normal okullarda yaşadıkları, psikolojilerinin bozulması vs.. vs.. Elbette her okulda böyle şeyler yaşanmıyor olabilir ama hangi ülkede yaşadığımızı düşünürsek birçok okulda bu tür vakaların yaşandığını tahmin etmekte zorlanmayız. Soruyu sadece yarın öbürgün doğacak çocuğum - çocuklarımız (genel anlamda) için sordum.
|
Yani ekonomik durumu olan özel okullara yollayarak bunu aşabilir. Ben kolejde okumuştum orta okulu müslüman olmayan arkadaşlarımız hiç bir sorun yaşamıyordu. Lisede devlet lisesindeydim bir yehova şahidi vardı sınıfta çok dalga geçtiler. Üzücü bir durum...
Ben genede etnik bir kökene ait bir okula yollamam çocuğumu. Bu sefer bir çok başka yerde farklı problemlerle karşılaşabilir gibi geliyor. Genede bir seçenek tabi eğer alıyorlarsa.
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /

03-02-12, 11:25
34_212
|
|
FormerlySaul
|
|
|
34_212
|
|
|
FormerlySaul
|
|
|
34_212
|
|
|
Merhaba kardeşim,
|
Konu din eğitimi değil kardeşim. Din eğitimi için çok bilgili ve ehliyetli pederlerimiz var. Aslında birçok sebebi var ancak en mühimi hristiyan çocuklarının normal okullarda yaşadıkları, psikolojilerinin bozulması vs.. vs.. Elbette her okulda böyle şeyler yaşanmıyor olabilir ama hangi ülkede yaşadığımızı düşünürsek birçok okulda bu tür vakaların yaşandığını tahmin etmekte zorlanmayız. Soruyu sadece yarın öbürgün doğacak çocuğum - çocuklarımız (genel anlamda) için sordum.
|
Yani ekonomik durumu olan özel okullara yollayarak bunu aşabilir. Ben kolejde okumuştum orta okulu müslüman olmayan arkadaşlarımız hiç bir sorun yaşamıyordu. Lisede devlet lisesindeydim bir yehova şahidi vardı sınıfta çok dalga geçtiler. Üzücü bir durum...
Ben genede etnik bir kökene ait bir okula yollamam çocuğumu. Bu sefer bir çok başka yerde farklı problemlerle karşılaşabilir gibi geliyor. Genede bir seçenek tabi eğer alıyorlarsa.
|
İşte o yehova şahidi çocuğun yaşadıklarını diğer tüm
hristiyan çocuklarımız yaşayabilir demek istediğim. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlarımız varsa cevaplarlarsa sevinirim.. Sana da kıymetli yorumların için teşekkür ederim kardeşim.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Türk Hristiyan çocuklarının eğitimi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil