Türkiye'de hristiyan olmak...

Türkiye'de hristiyan olmak... hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Türkiye'de hristiyan olmak... konusu 1782 kez okundu, 13 kez cevaplandı. En son mesaj Yigit_97 tarafından gönderildi. Türkiye'de hristiyan olmak... Sevgili arkadaşlar foruma üye olalı 3 ya da 4 gün oldu,incelemekteyim,okumaktayım tüm açılan konuları.Aklımı beynimi en çok kemiren de ne oldu biliyor musunuz?yaşadığınız zorluklar...Forumda müslüman ailede doğup,müslüman çoğunluğun olduğu bir devlette yaşayan Türk hristiyan kardeşler var gördüğüm kadarı ile.Şimdi arkadaşlar forumda bile farkettiğim,başta moderasyonun asabı sinirleri bozulmuyor mu,tahmin ettiğim çok baskı ve tehdit geldiğidir ki müdahelede bulunmaktan yorulmuyor musunuz yönetimdeki arkadaşlar?Ve Türk hristiyan arkadaşlar,çevreniz biliyor mu dininizi,kiliseye rahat gidebiliyor musunuz?Sizi reddeden arkadaşlarınız vs.oldu mu?Ramazanda mesela zorluklar yaşıyor musunuz?Zorla cuma ya götürüldüğünüz oldu mu?Ne bileyim benzer olay ve örneklerle sıkıntılarınızı bilmek anlamak... Türkiye'de hristiyan olmak...

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Türkiye'de hristiyan olmak... konusu 1782 kez okundu, 13 kez cevaplandı. En son mesaj Yigit_97 tarafından gönderildi.

Türkiye'de hristiyan olmak... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Türkiye'de hristiyan olmak... hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-02-12, 01:42
Nurcan Aksu

Sevgili arkadaşlar foruma üye olalı 3 ya da 4 gün oldu,incelemekteyim,okuma ktayım tüm açılan konuları.Aklımı beynimi en çok kemiren de ne oldu biliyor musunuz?yaşadığınız zorluklar...Forumda müslüman ailede doğup,müslüman çoğunluğun olduğu bir devlette yaşayan Türk hristiyan kardeşler var gördüğüm kadarı ile.Şimdi arkadaşlar forumda bile farkettiğim,başta moderasyonun asabı sinirleri bozulmuyor mu,tahmin ettiğim çok baskı ve tehdit geldiğidir ki müdahelede bulunmaktan yorulmuyor musunuz yönetimdeki arkadaşlar?Ve Türk hristiyan arkadaşlar,çevreniz biliyor mu dininizi,kiliseye rahat gidebiliyor musunuz?Sizi reddeden arkadaşlarınız vs.oldu mu?Ramazanda mesela zorluklar yaşıyor musunuz?Zorla cuma ya götürüldüğünüz oldu mu?Ne bileyim benzer olay ve örneklerle sıkıntılarınızı bilmek anlamak isterim.Aklıma gelen daha çok soru var ama bu kadarı yeter sıkmak istemiyorum.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Türkiye'de hristiyan olmak...

Türkiye'de hristiyan olmak... hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-02-12, 03:09
FormerlySaul

Nurcan Aksu
Sevgili arkadaşlar foruma üye olalı 3 ya da 4 gün oldu,incelemekteyim,okuma ktayım tüm açılan konuları.Aklımı beynimi en çok kemiren de ne oldu biliyor musunuz?yaşadığınız zorluklar...Forumda müslüman ailede doğup,müslüman çoğunluğun olduğu bir devlette yaşayan Türk hristiyan kardeşler var gördüğüm kadarı ile.Şimdi arkadaşlar forumda bile farkettiğim,başta moderasyonun asabı sinirleri bozulmuyor mu,tahmin ettiğim çok baskı ve tehdit geldiğidir ki müdahelede bulunmaktan yorulmuyor musunuz yönetimdeki arkadaşlar?Ve Türk hristiyan arkadaşlar,çevreniz biliyor mu dininizi,kiliseye rahat gidebiliyor musunuz?Sizi reddeden arkadaşlarınız vs.oldu mu?Ramazanda mesela zorluklar yaşıyor musunuz?Zorla cuma ya götürüldüğünüz oldu mu?Ne bileyim benzer olay ve örneklerle sıkıntılarınızı bilmek anlamak isterim.Aklıma gelen daha çok soru var ama bu kadarı yeter sıkmak istemiyorum.
Ben aileme söyledim (nişanlıma ve arkadaşlarımada ama akrabalarıma söylemem yersiz olacaktır). Çok şükür herkes iyi karşılıyor ancak canıma zarar gelecek korkuları yüzünden kiliseye gittiğimi söylemiyorum. "Asker arkadaşımı görmeye gidiyorum diyorum". Askerden hemen önce iman etmiştim ve askerde en çok konuştuğum arkadaşım Mesih İsa idi :)

Çevrem gereği cumaya çağıranları iman etmeden öncede nazikçe red edebiliyordum.

Kiliseye basen müslümanlar geliyorlar. Bazısı bilmeden veya bilerek yanlış davranabiliyorlar ama genelde gayet güzel gelip izleyip gidiyorlar.

Korkuyormuyuz ? Mesih uğruna dayak yemek veya ölmekten hayır. Ama inancım yüzünden geride sevdiklerimi bırakmaktan evet. Çok şükür böyle birşey olmadı ama her seferinde kilise çıkışında ufak bir dua ediyorum. Ülkemiz bu konuda çok iyi sayılır diğer bir çok ülkeye göre ama korkularımız var.

Bunun dışında etrafımdaki insanalr dini muhabbetlere girip "Hristiyanalr zinacıdır şarapçıdır" veya "kitapları değiştirildi" dediğinde kimliğimi söylemeden barışın dili ile doğrualrı söylemeye çalışıyorum. Kalbim kırılıyor ama mühim değil.

Öldürülen din adamları veya inananlar oldu. Onları ve sevenlerini düşününce yüreğim sızlıyor. "Tanrı adına" birbirimizi öldürmemiz herhalde şeytanı en mutlu eden Rabbi en çok üzen şey oldu insan tarihinde. Ama oldu ve hep olacak....

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı'nın Zırhını Kuşanın

Ef.6:10-18mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Türkiye'de hristiyan olmak... hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-02-12, 03:53
Furkan Emre

Nurcan Aksu

15 yaşındayım ve kendi isteğimle hristiyanlığı seçtim hayır çevrem şu an bilmiyor zaten henüz küçüğüm tek başıma kiliseye gitmek için ama 18 19 veya 20 yaşıma geldiğimde hemen katekümen eğitimine başlayacağım.Kimin ne dediği umrumda olmaz açıkcası ama ailem dışındakilerin bu sebepten dolayı beni sevmeyeceğini dışlayacağını veya ne biliyim arkadaşlığını bitireceğini sanmıyorum önümdeki tek engel ailem olur ama dediğim gibi 19 olduktan sonra falan kimsenin ne dediği çok ilgilendirmez beni seçim benim seçimim sonuçta :)

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı’ya giden Yol’a bir kere gireni de Tanrı sonuna dek götürecektir,bunu Tanrı’nın kendisi sizde başaracaktır! (1.Korintliler 1:8)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Türkiye'de hristiyan olmak... hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-02-12, 05:25
Yigit_97

Furkan Emre
Nurcan Aksu

15 yaşındayım ve kendi isteğimle hristiyanlığı seçtim hayır çevrem şu an bilmiyor zaten henüz küçüğüm tek başıma kiliseye gitmek için ama 18 19 veya 20 yaşıma geldiğimde hemen katekümen eğitimine başlayacağım.Kimin ne dediği umrumda olmaz açıkcası ama ailem dışındakilerin bu sebepten dolayı beni sevmeyeceğini dışlayacağını veya ne biliyim arkadaşlığını bitireceğini sanmıyorum önümdeki tek engel ailem olur ama dediğim gibi 19 olduktan sonra falan kimsenin ne dediği çok ilgilendirmez beni seçim benim seçimim sonuçta :)
Benim de durumum birebir aynı. Bende 15 yaşındayım ve ailem durumumu bilmiyor. Benim bir çok arkadaşım biliyor. Ben dışarıda hristiyan olarak görünmekten gurur duyuyorum çünkü hristiyan olmaktan gurur duyuyorum. Belli olması içinse haç kolye yada haç küpe takıyorum ancak tabi ki çok kötü durumlarla karşılaşabiliyorum. Arkamdan kocaman adamların küfür ettikleri bile oldu. Haç takı alırken bile masa altından uyuşturucu satar gibi gizlice çıkarıp, birde üstüne pis pis bakıyorlar. Tabi örtülü bayanların yada dininde adamların bana bakıp içinden sövmesini, onları yiyecekmişim gibi korku dolu yada şaşırmış bakmalarını, hiç çekinmeden gözlerini dikip beni süzmelerini saymıyorum bile... Ancak bunlar Isa Mesih'in söylediğine göre biz hristiyanları coşkulandırmalı ve mutlu etmeli. Çünkü bunların karşılığını alacağımız bildirildi. Ancak tabi ki pratikte çok hristiyan karşıtı bir toplum yapısı hakim ve bizde bundan payımızı alıyoruz...

Türkiye'de hristiyan olmak... hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-02-12, 13:33
trak82

açıkçası daha kiliseye gideli 4 ay oldu...hristiyanlıgı kabullendim.....ama çevremin çoguna söylemeye cesaret edemedim......çok olumsuz bir algı var...........kendimden çok hristiyanlıga laf gelsin istemiyorum.........muslu manlar hoşgöruluyuz dıyorlar ama gerçekte öyle degıller.....eskıden bır yerde okumuştum osmanlı dönemınde gızlı hristiyanlar varmış...........o zamanlar nıye gızlı olduklarını anlamamıştım.....ama şimdi onları çok iyi anlıyorum

Türkiye'de hristiyan olmak... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Türkiye'de hristiyan olmak... konusuna benzer konular;

Hristiyan olmak? Merhaba, 19 yasindayim. uzun yillardir hristiyan olmak istiyorum.ilkokuldan beri hac kolye takiyorum. ve kendimi o boynumdayken korunuyormus gibi hiseediyorum onu takmadigim zaman bir eksiklik bi tuhaflik hissine kapiliyorum. Ben incil aldim okumak icin ancak ben zebur tevrat ve incil'i sizlerin onerdigi yerlerden alip okumak istiyorum. ve okuduktan hemen sonrada sizlerin destegi ile vaftiz egitimlerine baslamak istiyorum. daha evvel kilise ariyorum diye mail atmistim ancak gorustugum kisi beni fener-rum patrikhanesine yonlendirdi ve fener-rum patrikhanesine bir turlu ulasamadim. bir gunumu ayirip sabahtan gitsem beni kabul ederler mi ? ilginize simdiden tesekkur eder,esenlikler dilerim. Tanri sizleri bereketlendirsin.

hristiyan olmak, vaftiz olmak istiyorum ama nasıl olacağımı bilmiyorum neler yapmam lazım sizin incili okumakla başla önerilerini bulunmadan önce soyleyeyım suan okumaktayım

Türkiye'de Hristiyan olmak Türkiye'de din değiştirmek çook zor arkadaşlar Gizli hristiyanım bende nüfusumda yazmıyor hristiyan olduğum fakat kalbimde ruhumda İSA MESİH'in adı var Roma'da ve Vatikan da 1 hafta kaldım Haç takıp klisede her gün gidip dua ettim ama ülkemi ve bayrağımı özledim Ülkemde ne zaman rahatlıkla hristiyanlığımı haykıracağımın hayelini kurarken bundan giderek uzaklaştığımızı hatta Atatürk cumhuriyetinden Laik ve Demokratik anlayıştan uzaklaştığımızı üzülerek görüyorum ve inanın korkuyorum

Türkiye'de Öteki Olmak Paneli Türkiye’de Öteki Olmak Paneli Türkiye’de Öteki Olmak Paneli Gazeteci Yazar Erkam Tufan Aytav’ın ‘Türkiye’de Öteki Olmak’ isimli kitabı, Yahudi, Ermeni, Rum, Süryani, Alevi, Kürt, Roman ve başörtülü temsilcilerinin katıldığı panelde ele alındı. Farklılıklara tolerans gösterme yerine azınlıkların ve farklı görüşteki insanların kabullenilmesi gerektiği vurgulanan panelde, yapılacak olan yeni anayasadan önce zihinlerin değişmesi gerektiği belirtildi. Çemberlitaş’taki Fırat Kültür Merkezi’nde (FKM) gerçekleştirilen panele, Yahudileri temsilen Mario Levi (Yazar), Rumları temsilen Yorgo Stefanopulos (Işık Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı), başörtülüleri temsilen Hilal Kaplan (Taraf Gazetesi köşe yazarı), Ermenileri temsilen Arus Yumul (Bilgi Üniversitesi...

Türkiye'de oynamış, oynayan hristiyan futbolcular Türkiye'de oynamış, oynayan hristiyan futbolcuları listeleyelim istedik. İsteyenler katkıda bulunabilir. (resim de yükleyebilirsiniz)

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih