Türkiye'de hristiyan olmak... konusu
1782 kez okundu,
13 kez cevaplandı. En son mesaj
Yigit_97 tarafından gönderildi.
Türkiye'de hristiyan olmak... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

01-02-12, 01:42
Nurcan Aksu
Sevgili arkadaşlar foruma üye olalı 3 ya da 4 gün oldu,incelemekteyim,okuma ktayım tüm açılan konuları.Aklımı beynimi en çok kemiren de ne oldu biliyor musunuz?yaşadığınız zorluklar...Forumda müslüman ailede doğup,müslüman çoğunluğun olduğu bir devlette yaşayan Türk
hristiyan kardeşler var gördüğüm kadarı ile.Şimdi arkadaşlar forumda bile farkettiğim,başta moderasyonun asabı sinirleri bozulmuyor mu,tahmin ettiğim çok baskı ve tehdit geldiğidir ki müdahelede bulunmaktan yorulmuyor musunuz yönetimdeki arkadaşlar?Ve Türk
hristiyan arkadaşlar,çevreniz biliyor mu dininizi,kiliseye rahat gidebiliyor musunuz?Sizi reddeden arkadaşlarınız vs.oldu mu?Ramazanda mesela zorluklar yaşıyor musunuz?Zorla cuma ya götürüldüğünüz oldu mu?Ne bileyim benzer olay ve örneklerle sıkıntılarınızı bilmek anlamak isterim.Aklıma gelen daha çok soru var ama bu kadarı yeter sıkmak istemiyorum.
Türkiye'de hristiyan olmak...
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

01-02-12, 03:09
FormerlySaul
|
|
Nurcan Aksu
|
|
Sevgili arkadaşlar foruma üye olalı 3 ya da 4 gün oldu,incelemekteyim,okuma ktayım tüm açılan konuları.Aklımı beynimi en çok kemiren de ne oldu biliyor musunuz?yaşadığınız zorluklar...Forumda müslüman ailede doğup,müslüman çoğunluğun olduğu bir devlette yaşayan Türk hristiyan kardeşler var gördüğüm kadarı ile.Şimdi arkadaşlar forumda bile farkettiğim,başta moderasyonun asabı sinirleri bozulmuyor mu,tahmin ettiğim çok baskı ve tehdit geldiğidir ki müdahelede bulunmaktan yorulmuyor musunuz yönetimdeki arkadaşlar?Ve Türk hristiyan arkadaşlar,çevreniz biliyor mu dininizi,kiliseye rahat gidebiliyor musunuz?Sizi reddeden arkadaşlarınız vs.oldu mu?Ramazanda mesela zorluklar yaşıyor musunuz?Zorla cuma ya götürüldüğünüz oldu mu?Ne bileyim benzer olay ve örneklerle sıkıntılarınızı bilmek anlamak isterim.Aklıma gelen daha çok soru var ama bu kadarı yeter sıkmak istemiyorum.
|
Ben aileme söyledim (nişanlıma ve arkadaşlarımada ama akrabalarıma söylemem yersiz olacaktır). Çok şükür herkes iyi karşılıyor ancak canıma zarar gelecek korkuları yüzünden kiliseye gittiğimi söylemiyorum. "Asker arkadaşımı görmeye gidiyorum diyorum". Askerden hemen önce iman etmiştim ve askerde en çok konuştuğum arkadaşım Mesih İsa idi :)
Çevrem gereği cumaya çağıranları iman etmeden öncede nazikçe red edebiliyordum.
Kiliseye basen müslümanlar geliyorlar. Bazısı bilmeden veya bilerek yanlış davranabiliyorlar ama genelde gayet güzel gelip izleyip gidiyorlar.
Korkuyormuyuz ? Mesih uğruna dayak yemek veya ölmekten hayır. Ama inancım yüzünden geride sevdiklerimi bırakmaktan evet. Çok şükür böyle birşey olmadı ama her seferinde kilise çıkışında ufak bir dua ediyorum. Ülkemiz bu konuda çok iyi sayılır diğer bir çok ülkeye göre ama korkularımız var.
Bunun dışında etrafımdaki insanalr dini muhabbetlere girip "
Hristiyanalr zinacıdır şarapçıdır" veya "kitapları değiştirildi" dediğinde kimliğimi söylemeden barışın dili ile doğrualrı söylemeye çalışıyorum. Kalbim kırılıyor ama mühim değil.
Öldürülen din adamları veya inananlar oldu. Onları ve sevenlerini düşününce yüreğim sızlıyor. "Tanrı adına" birbirimizi öldürmemiz herhalde şeytanı en mutlu eden Rabbi en çok üzen şey oldu insan tarihinde. Ama oldu ve hep olacak....
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /

01-02-12, 03:53
Furkan Emre
|
|
Nurcan Aksu
|
|
Sevgili arkadaşlar foruma üye olalı 3 ya da 4 gün oldu,incelemekteyim,okuma ktayım tüm açılan konuları.Aklımı beynimi en çok kemiren de ne oldu biliyor musunuz?yaşadığınız zorluklar...Forumda müslüman ailede doğup,müslüman çoğunluğun olduğu bir devlette yaşayan Türk hristiyan kardeşler var gördüğüm kadarı ile.Şimdi arkadaşlar forumda bile farkettiğim,başta moderasyonun asabı sinirleri bozulmuyor mu,tahmin ettiğim çok baskı ve tehdit geldiğidir ki müdahelede bulunmaktan yorulmuyor musunuz yönetimdeki arkadaşlar?Ve Türk hristiyan arkadaşlar,çevreniz biliyor mu dininizi,kiliseye rahat gidebiliyor musunuz?Sizi reddeden arkadaşlarınız vs.oldu mu?Ramazanda mesela zorluklar yaşıyor musunuz?Zorla cuma ya götürüldüğünüz oldu mu?Ne bileyim benzer olay ve örneklerle sıkıntılarınızı bilmek anlamak isterim.Aklıma gelen daha çok soru var ama bu kadarı yeter sıkmak istemiyorum.
|
15 yaşındayım ve kendi isteğimle
hristiyanlığı seçtim hayır çevrem şu an bilmiyor zaten henüz küçüğüm tek başıma kiliseye gitmek için ama 18 19 veya 20 yaşıma geldiğimde hemen katekümen eğitimine başlayacağım.Kimin ne dediği umrumda olmaz açıkcası ama ailem dışındakilerin bu sebepten dolayı beni sevmeyeceğini dışlayacağını veya ne biliyim arkadaşlığını bitireceğini sanmıyorum önümdeki tek engel ailem olur ama dediğim gibi 19 olduktan sonra falan kimsenin ne dediği çok ilgilendirmez beni seçim benim seçimim sonuçta :)

Tanrı’ya giden Yol’a bir kere gireni de Tanrı sonuna dek götürecektir,bunu Tanrı’nın kendisi sizde başaracaktır! (1.Korintliler 1:8)

FORUMA ÜYE OLUN! /

01-02-12, 05:25
Yigit_97
|
|
Furkan Emre
|
|
|
Nurcan Aksu
|
|
|
15 yaşındayım ve kendi isteğimle hristiyanlığı seçtim hayır çevrem şu an bilmiyor zaten henüz küçüğüm tek başıma kiliseye gitmek için ama 18 19 veya 20 yaşıma geldiğimde hemen katekümen eğitimine başlayacağım.Kimin ne dediği umrumda olmaz açıkcası ama ailem dışındakilerin bu sebepten dolayı beni sevmeyeceğini dışlayacağını veya ne biliyim arkadaşlığını bitireceğini sanmıyorum önümdeki tek engel ailem olur ama dediğim gibi 19 olduktan sonra falan kimsenin ne dediği çok ilgilendirmez beni seçim benim seçimim sonuçta :)
|
Benim de durumum birebir aynı. Bende 15 yaşındayım ve ailem durumumu bilmiyor. Benim bir çok arkadaşım biliyor. Ben dışarıda
hristiyan olarak görünmekten gurur duyuyorum çünkü
hristiyan olmaktan gurur duyuyorum. Belli olması içinse haç kolye yada haç küpe takıyorum ancak tabi ki çok kötü durumlarla karşılaşabiliyorum. Arkamdan kocaman adamların küfür ettikleri bile oldu. Haç takı alırken bile masa altından uyuşturucu satar gibi gizlice çıkarıp, birde üstüne pis pis bakıyorlar. Tabi örtülü bayanların yada dininde adamların bana bakıp içinden sövmesini, onları yiyecekmişim gibi korku dolu yada şaşırmış bakmalarını, hiç çekinmeden gözlerini dikip beni süzmelerini saymıyorum bile... Ancak bunlar Isa Mesih'in söylediğine göre biz
hristiyanları coşkulandırmalı ve mutlu etmeli. Çünkü bunların karşılığını alacağımız bildirildi. Ancak tabi ki pratikte çok
hristiyan karşıtı bir toplum yapısı hakim ve bizde bundan payımızı alıyoruz...
FORUMA ÜYE OLUN! /

01-02-12, 13:33
trak82
açıkçası daha kiliseye gideli 4 ay oldu...
hristiyanlıgı kabullendim.....ama çevremin çoguna söylemeye cesaret edemedim......çok olumsuz bir algı var...........kendimden çok
hristiyanlıga laf gelsin istemiyorum.........muslu manlar hoşgöruluyuz dıyorlar ama gerçekte öyle degıller.....eskıden bır yerde okumuştum osmanlı dönemınde gızlı
hristiyanlar varmış...........o zamanlar nıye gızlı olduklarını anlamamıştım.....ama şimdi onları çok iyi anlıyorum
FORUMA ÜYE OLUN! /
Türkiye'de hristiyan olmak... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>