Vaftiz olmadan, kilise gitmeden hristiyan olunabilir mi?

Vaftiz olmadan, kilise gitmeden hristiyan olunabilir mi? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Vaftiz olmadan, kilise gitmeden hristiyan olunabilir mi? konusu 911 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj soren tarafından gönderildi. Vaftiz olmadan, kilise gitmeden hristiyan olunabilir mi? Vaftiz olmadan, şu ya da bu gereklilikle bir kiliseye gitmeden bir de hiçbir özel dua okumadan Hristiyan olunur mu? Yoksa olmazsa olmaz gereklilikler var mı? Yönetim Notu: Hristiyan olmak vaftiz olmayı ve kiliseye gitmeyi içeren bir kutsallaşma yoludur. Özel durumlar olmadıkça söylediğiniz pek mümkün değildir. Vaftiz olmadan, kilise gitmeden hristiyan olunabilir mi?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Vaftiz olmadan, kilise gitmeden hristiyan olunabilir mi? konusu 911 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj soren tarafından gönderildi.

Vaftiz olmadan, kilise gitmeden hristiyan olunabilir mi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Vaftiz olmadan, kilise gitmeden hristiyan olunabilir mi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-11-09, 00:03
soren

Vaftiz olmadan, şu ya da bu gereklilikle bir kiliseye gitmeden bir de hiçbir özel dua okumadan Hristiyan olunur mu?

Yoksa olmazsa olmaz gereklilikler var mı?

Yönetim Notu: Hristiyan olmak vaftiz olmayı ve kiliseye gitmeyi içeren bir kutsallaşma yoludur. Özel durumlar olmadıkça söylediğiniz pek mümkün değildir.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Vaftiz olmadan, kilise gitmeden hristiyan olunabilir mi?

Vaftiz olmadan, kilise gitmeden hristiyan olunabilir mi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-11-09, 01:57
theodora78

Ve Vaftiz olmakla beraber,bir yaşam biçimini olmalı Hristiyanlık.

İsa Mesih’e ait olmak bir din değil, bir ilişkidir. Bir kişi Mesih’e ait olduğu zaman kutsal sevgi Tanrısı ile paydaşlığa getirilir. İşledikleri günah nedeni ile Adem ve Havva’nın kaybetmiş oldukları bu yakın ilişki, İsa’nın çarmıhta döktüğü kanı aracılığı ile yenilenir. Tanrı, artık suçlarımızı hatırlamayacaktır, çünkü İsa bizim için günah borcumuzu ödedi. Mesih ile olan ilişkimiz aracılığı ile Tanrı, bizim göksel Babamız’dır ve bizler O’nun çocuklarıyız. Kutsal Yazılar bu konu ile ilgili bize şu sözleri aktarırlar: “O’nun (Mesih) aracılığı ile hepimiz tek Ruh’ta Baba’nın huzuruna çıkabiliriz. Böylece artık yabancı ve garip değil, kutsallar ile birlikte yurttaş ve Tanrı’nın ev halkısınız.” (Efesliler 2:18,19) Mesih’e ait olan kişiler yeryüzündeyken Tanrı ile yakın bir ilişkinin tadını çıkarabilirler. Ve göklerdeki sonsuz mirası özlem ile bekleyebilirler. Ama birinin aklına belki şöyle bir soru gelebilir: Mesih’in bir öğrencisi, Tanrı ile yeryüzündeyken sahip olduğu bu yakın ilişkinin tadını nasıl çıkartabilir? Tanrı ile olan bu ilişkimizde nasıl büyüyebiliriz? Tanrı Sözü bu konu ile ilgili olarak dört sorumluluktan söz eder. Bu sorumluluklar bize Tanrı’nın isteğini bilmek ve O’nu her konuda hoşnut edebilmemiz ve O’nu tanımakta ilerleyebilmemiz için Tanrı’nın çocukları olarak sahip olduğumuz konum ile uyumlu bir yaşam sürdürmemize yardımcı olacaklardır.
  1. Mesih’in öğrencisinin ilk sorumluluğu, Tanrı Sözü ile beslenmektir. Her gün Tanrı Sözü üzerinde düşünmek ve bu sözü, söze itaat etme arzusu ile yüreğine almak tanrı sözü ile beslenmektir. Kutsal Yazılar Tanrı’nın isteğini açıklarlar. Tanrı bize Sözü aracılığı ile konuşur. Ruhumuzu besleyen ve güçlendiren Tanrı’nın Sözü’dür. Tanrı Sözü harika bir yiyecektir. Tanrı’yı gerçekten seven birinin, Tanrı’nın Sözü’nü dinlemek ya da okumak için zorlanmaya ihtiyacı yoktur, çünkü kişi yiyecek için nasıl acıkırsa, aynı şekilde Tanrı sözü için de acıkacaktır. Peygamber Eyüp şöyle dedi: “Ağzından çıkan buyruklardan ayrılmadım, günlük ekmeğimden çok ağzından çıkan sözlere değer verdim.” (Eyüp 23:12)
  2. İkinci sorumluluk, göklerdeki Babamız olan Tanrı’ya dua etmektir. Tanrı ile olan ilişkisinde büyümek isteyen kişi, O’nun ile sık sık konuşmak isteyecektir. Mesih’in öğrencisi için duanın anlamı, en iyi dostu ile konuşurcasına Tanrı ile konuşmaktır. Dua etmemiz için özel bir zaman gerekli değildir. Gündüz ya da gece hangi saatte istersek göksel Babamız ile konuşabiliriz. Zihnimizde Tanrı’yı düşünmeden geçirdiğimiz tek bir an bile olmamalıdır. O, bizim sürekli olarak O’na, Kimliği ve bizim için yapmış olduğu her şey nedeni ile şükretmemizi ve O’nu övmemizi ister. Aynı zamanda bize tüm kaygılarımızı O’na anlatmamız için davette de bulunur. Mesih’in öğrencisi, duanın güçlü olduğunu bilir. Rab İsa’nın Kendisi öğrencilerine şu vaatte bulundu: “Benim adım ile benden ne dilerseniz yapacağım.” (Yuhanna 14:14) ve: “Hiç kaygılanmayın; her konudaki dileklerinizi, Tanrı’ya dua edip yalvararak şükran ile bildirin.” (Filipeliler 4:6)
  3. Üçüncü sorumluluk, Rab İsa Mesih’e iman eden ve O’nu seven diğer kişiler ile paydaşlıkta bulunmaktır. Nasıl bir kömür parçası diğer kömürler ile birlikte ateşte bırakıldığı zaman, daha uzun süre kızgın kalırsa, bizlerin de diğer imanlılar ile olan paydaşlığımız bize, Mesih uğruna yaşamak ve diğer imanlıları da aynı şeyi yapmaları konusunda teşvik etmek için yarar sağlar. Tanrı Sözü şöyle der:

“Birbirimizi sevgi ve iyi işler için nasıl gayrete getirebileceğimizi düşünelim. Bazılarının alıştığı gibi, bir araya gelmekten vazgeçmeyelim; o günün yaklaştığını gördükçe birbirimizi daha da çok yüreklendirelim.” (İbraniler 10:24, 25)
  4. Mesih’in öğrencilerinin dördüncü sorumluluğu, O’nun tanıkları olmalarıdır. Rab İsa’nın gökyüzüne alınmadan önce öğrencilerine ne söylediğine kulak verelim: “Şöyle yazılmıştır (peygamberler şöyle yazmışlardır): ‘Mesih acı çekecek ve üçüncü gün ölümden dirilecek; günahların bağışlanması için tövbe çağrısı da Yeruşalim’den başlayarak bütün uluslara O’nun adı ile duyurulacak. Sizler bu olayların tanıklarısınız.” (Luka 24:46-48) Evet, Mesih’in öğrencileri, kurtarıcıları hakkında diğer insanlara O’na iman eden herkese Tanrı ile sonsuza kadar harika bir ilişki sağlamak için çarmıhta ölen İsa Mesih’in İyi Haberi’ni açıklayarak tanıklık etmelidirler. Tanıklığımız elbette yalnızca sözler ile sınırlı kalmamalıdır, aynı zamanda kutsal ve sevgi dolu bir yaşamında bu tanıklığa eşlik etmesi gerekir. Müjde mesajını güçlendirecek ve onaylayacak olan, Mesih’in yaşamlarımızda yapmış olduğu değişikliktir. Çünkü Kutsal Yazılar şöyle der: “Çünkü Tanrı’nın Egemenliği lafta değil, güçtedir.” (1. Korintliler 4:20)

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeSeni asla terketmeyeceğim .Seni asla yüzüstü bırakmayacağım.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Vaftiz olmadan, kilise gitmeden hristiyan olunabilir mi?

Vaftiz olmadan, kilise gitmeden hristiyan olunabilir mi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-11-09, 18:11
soren

theodora78
bir yaşam biçimini olmalı Hristiyanlık.

İsa Mesih’e ait olmak bir din değil, bir ilişkidir. Bir kişi Mesih’e ait olduğu zaman kutsal sevgi Tanrısı ile paydaşlığa getirilir. İşledikleri günah nedeni ile Adem ve Havva’nın kaybetmiş oldukları bu yakın ilişki, İsa’nın çarmıhta döktüğü kanı aracılığı ile yenilenir. Tanrı, artık suçlarımızı hatırlamayacaktır, çünkü İsa bizim için günah borcumuzu ödedi. Mesih ile olan ilişkimiz aracılığı ile Tanrı, bizim göksel Babamız’dır ve bizler O’nun çocuklarıyız. Kutsal Yazılar bu konu ile ilgili bize şu sözleri aktarırlar: “O’nun (Mesih) aracılığı ile hepimiz tek Ruh’ta Baba’nın huzuruna çıkabiliriz. Böylece artık yabancı ve garip değil, kutsallar ile birlikte yurttaş ve Tanrı’nın ev halkısınız.” (Efesliler 2:18,19) Mesih’e ait olan kişiler yeryüzündeyken Tanrı ile yakın bir ilişkinin tadını çıkarabilirler. Ve göklerdeki sonsuz mirası özlem ile bekleyebilirler. Ama birinin aklına belki şöyle bir soru gelebilir: Mesih’in bir öğrencisi, Tanrı ile yeryüzündeyken sahip olduğu bu yakın ilişkinin tadını nasıl çıkartabilir? Tanrı ile olan bu ilişkimizde nasıl büyüyebiliriz? Tanrı Sözü bu konu ile ilgili olarak dört sorumluluktan söz eder. Bu sorumluluklar bize Tanrı’nın isteğini bilmek ve O’nu her konuda hoşnut edebilmemiz ve O’nu tanımakta ilerleyebilmemiz için Tanrı’nın çocukları olarak sahip olduğumuz konum ile uyumlu bir yaşam sürdürmemize yardımcı olacaklardır.
  1. Mesih’in öğrencisinin ilk sorumluluğu, Tanrı Sözü ile beslenmektir. Her gün Tanrı Sözü üzerinde düşünmek ve bu sözü, söze itaat etme arzusu ile yüreğine almak tanrı sözü ile beslenmektir. Kutsal Yazılar Tanrı’nın isteğini açıklarlar. Peygamber Eyüp şöyle dedi: “Ağzından çıkan buyruklardan ayrılmadım, günlük ekmeğimden çok ağzından çıkan sözlere değer verdim.” (Eyüp 23:12)
  2. İkinci sorumluluk, göklerdeki Babamız olan Tanrı’ya dua etmektir. Tanrı ile olan ilişkisinde büyümek isteyen kişi, O’nun ile sık sık konuşmak isteyecektir. Mesih’in öğrencisi için duanın anlamı, en iyi dostu ile konuşurcasına Tanrı ile konuşmaktır. Dua etmemiz için özel bir zaman gerekli değildir. Gündüz ya da gece hangi saatte istersek göksel Babamız ile konuşabiliriz. Zihnimizde Tanrı’yı düşünmeden geçirdiğimiz tek bir an bile olmamalıdır. O, bizim sürekli olarak O’na, Kimliği ve bizim için yapmış olduğu her şey nedeni ile şükretmemizi ve O’nu övmemizi ister. Aynı zamanda bize tüm kaygılarımızı O’na anlatmamız için davette de bulunur. Mesih’in öğrencisi, duanın güçlü olduğunu bilir. Rab İsa’nın Kendisi öğrencilerine şu vaatte bulundu: “Benim adım ile benden ne dilerseniz yapacağım.” (Yuhanna 14:14) ve: “Hiç kaygılanmayın; her konudaki dileklerinizi, Tanrı’ya dua edip yalvararak şükran ile bildirin.” (Filipeliler 4:6)
  3. Üçüncü sorumluluk, Rab İsa Mesih’e iman eden ve O’nu seven diğer kişiler ile paydaşlıkta bulunmaktır. Nasıl bir kömür parçası diğer kömürler ile birlikte ateşte bırakıldığı zaman, daha uzun süre kızgın kalırsa, bizlerin de diğer imanlılar ile olan paydaşlığımız bize, Mesih uğruna yaşamak ve diğer imanlıları da aynı şeyi yapmaları konusunda teşvik etmek için yarar sağlar. Tanrı Sözü şöyle der:

“Birbirimizi sevgi ve iyi işler için nasıl gayrete getirebileceğimizi düşünelim. Bazılarının alıştığı gibi, bir araya gelmekten vazgeçmeyelim; o günün yaklaştığını gördükçe birbirimizi daha da çok yüreklendirelim.” (İbraniler 10:24, 25)
  4. Mesih’in öğrencilerinin dördüncü sorumluluğu, O’nun tanıkları olmalarıdır. Rab İsa’nın gökyüzüne alınmadan önce öğrencilerine ne söylediğine kulak verelim: “Şöyle yazılmıştır (peygamberler şöyle yazmışlardır): ‘Mesih acı çekecek ve üçüncü gün ölümden dirilecek; günahların bağışlanması için tövbe çağrısı da Yeruşalim’den başlayarak bütün uluslara O’nun adı ile duyurulacak. Sizler bu olayların tanıklarısınız.” (Luka 24:46-48) Evet, Mesih’in öğrencileri, kurtarıcıları hakkında diğer insanlara O’na iman eden herkese Tanrı ile sonsuza kadar harika bir ilişki sağlamak için çarmıhta ölen İsa Mesih’in İyi Haberi’ni açıklayarak tanıklık etmelidirler. Tanıklığımız elbette yalnızca sözler ile sınırlı kalmamalıdır, aynı zamanda kutsal ve sevgi dolu bir yaşamında bu tanıklığa eşlik etmesi gerekir. Müjde mesajını güçlendirecek ve onaylayacak olan, Mesih’in yaşamlarımızda yapmış olduğu değişikliktir. Çünkü Kutsal Yazılar şöyle der: “Çünkü Tanrı’nın Egemenliği lafta değil, güçtedir.” (1. Korintliler 4:20)

Yanıtladığınız ve büyükçe bölümünü tekrar alıntıladığım ve tüm içtenliğimle çok değerli bulduğum bu yazınız için teşekkür ediyorum. Kültürünüze de zekanıza da saygılıyım. Ancak inancınıza bütünüyle saygılı değilim... Konu şu: "Tanrı vardır" önermesinden onca yol yürüyüp "Tanrı İsa'dır"a geldiniz, diyelim; ve bu önermeyi de kabul ettiniz.Bu yürüdüğünüz yolun büyüklüğünü ortaya koyabilir ama sizin ilk cümlenizden başlayarak "yaşam tarzı" deyip daha sonra da onun içini açtığınız ve neyle ve nasıl yaşamamız gerektiğini bildirdiğiniz şu dört maddede topladığınız sorumluluklar: İşte Hristiyanlık bu ya da bu tür bir şey olmalı... Siz haklısınız, eksikleriniz/yanlışlıklarınız olabilir ama iyimser olabilirsiniz her zaman. İyiniyetli, samimi çabalarla yolunuzda ilerledikçe günbe gün kendinizi geliştirebilir, daha da yükselebilirsiniz... Ben ise özellikle altını çizdiğim bölümleri doğru olarak alsam bile pek çok karanlıkla, çok büyük bir sevgisizlikle hatta büyük nefretlerle, her zaman beni yakalayacak olan bir kasvetle yaklaşıyorum... Yani benim sadece inancımın zayıf olduğu değil, inanmadığımdan da kolayca bahsedilebilir. İnanmayacağım da. Artık sadece ruhsal yazgımın bundan sonra ne olacağı ile ilgileniyorum. Size başarılar.

Sorumu ciddiye aldığınız, üstelik böylesine değerli, uzun bir yazıyla beni yanıtladığınız için içten teşekkürler.

Vaftiz olmadan, kilise gitmeden hristiyan olunabilir mi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Vaftiz olmadan, kilise gitmeden hristiyan olunabilir mi? konusuna benzer konular;

Vaftiz olmadan önce yapmam gerekenler nelerdir? Merhaba.15 Yaşındayım ve hristiyan olmak istiyorum. istanbulda yaşıyorum. vaftiz olmadan önce yapmam gereken şeyler nelerdir. ? ve aklıma bir şey takılıyor. ben bu dini sürekli araştırıyorum (en son arkadaşımdan incili bir kaç günlüğüne alıp Matta bölümünü bitirmiştim.) daha sonra gerek başka internet sitelerinden gerek buradan araştırmalar yapıp yazılar okuyorum. peki vaftiz olmadan önce ben gereken şeylere kalpten inandığım zaman vaftiz olana kadar hristiyan sayılacak mıyım ? eğer hristiyan sayılacaksam bu sürece girebilmek için tam olarak ne yapmalıyım ( mesela Müslümanlıkta kelime i şehadet getiriliyor ) bunun gibi birşey yapmam gerekicek mi yoksa inandığım anda hristiyan sayılacak mıyım ? ( tabii vaftiz olmadan önceki süreçte.. )

Hristiyan olmadan önce yapmam gerekenler nelerdir? hristiyan olmak istiyorum 15 yaşındayım. birincisi vaftiz olmak için 18 yaşımı beklemelimiyim ? ailemin onayı olursa vaftiz olabiliyor musum ? ikincisi vaftiz olmadan önce tüm kalbimle hristiyanlığa İsa Mesih'in çizdiği yola inansam hristiyan sayılır mıyım ? son olarak da kliseye gittiğimde tam olarak beni neler bekliyor, bu konuda bilgim yok beni bilgilendirir misiniz ? teşekkür ederim.

Kilise ve mezheplere göre vaftiz uygulamaları Valid (Geçerli) Vaftiz: Bir vaftizin geçerli olabilmesi için ''su'' gerekli elementtir.Su kullanılmadan,gül yapraklarıyla vaftiz gerçekleştiren bazı tarikatlar olsa da,bu vaftizin Hristiyanlıkta geçerliliği ve sakramental değeri yoktur. Vaftizde kullanılacak su yağmur suyu,deniz suyu,herhangi bir akarsuyun suyu ve normal musluk (şebeke) suyu olabilir. İkinci olarak doğru formülün,vaftiz eden kişi tarafından söylenmesi lazımdır ki;Kutsal Üçleme'de tek Tanrı'nın sıfatları kullanılarak gerçekleştirilmesi gerekmektedir. ( 'Kişinin adı' ,seni Baba,Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla vaftiz ediyorum veya ''Kişinin adı'' Baba,Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla vaftiz edilmiştir gibi.. ) Baba,Oğul ve Kutsal Ruh'un yerine ''Kutsal Yaratıcı'' vs. gibi sıfatlarla edilen vaftizin,geçerliliği...

Ortodoksluk, kilise, vaftiz... Herkese merhaba, Ben 1 sene öncesine kadar her ne kadar Tanrı'ya yakın dursam, kalpten inansam da hicbir dinle iliskisi olmayan biriydim, yani deist idim. Ayni süre icerisinde ailemin kökeni ile bilgiler edinmeye basladim ve hem anne hem de baba tarafimin Sırp kökenli Yugoslavya göcmenleri olduklarını öğrendim. Cogu kisinin düsünebilecegi gibi, tarihimizi arastirmaya basladim. Ne sanstir ki bu esnada tarihe olan ilgim Hristiyanlık tarihiyle de hasir nesir oluyordu. Hem aile tarihi (Sırp tarihi) hem de Hristiyanlık tarihi derken, kendimi daha önce hic hissetmedigim bir duygu icerisinde buldum ve Hristiyanlık ile ilgili olan arastirmalarim, özellikle Ortodokslukla ilgili olan kisim, son derece agir basmaya basladi. Baslarda iman etmemistim. Ancak zaman gectikce kendimi Hristiyanlığa,...

Ortodoksluk'ta Vaftiz Olmadan Ölen Kişi Ben Ortodoks teolojisini benimsiyorum ama henüz herhangi bir kilisede vaftiz olmadım. Bir an önce vaftiz olmayı çok istiyorum ancak bunun için henüz zaman var eğitim falan almam gerekiyor biliyorum. Bazı konularda kafam karışıyor sudan ve Ruh'tan doğmazsak Tanrı'nın egemenliğine giremeyiz İncil'e göre. Ortodoks teolojisine göre ben şimdi vaftiz olmadan ölürsem ne olacağım?

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih