| HRİSTİYAN FORUM
> Soru Panosu
: Vaftiz olmak için 18 yaşımı beklemeli miyim? konusu 3990 kez okundu, 23 kez cevaplandı. En son mesaj savasciasi tarafından gönderildi. Vaftiz olmak için 18 yaşımı beklemeli miyim? Adım Emre , 17 yaşındayım Pendik / İstanbul'da yaşıyorum . Sizlere hem kendimi tanıtmak hemde aranıza yeni katılan biri olarak birde soru sormak için açtım bu konuyu . Sorum şu ; 1 . Müslüman bir ailede müslüman olarak yetiştirildim , akrabalarımın ve arkadaşlarımın hepsi müslüman . Ancak ben kendimi hristiyanlığa yakın görüyorum ve hristiyanlığı benimsedim bütün kalbimle inanıyorum . Ama bir sorun var geçenlerde sentanan.com daki Fransua ile sohbet ettiğimde vaftiz edilmek için 18 yaşını beklemem gerekirmiş , sizce bunun farklı bir yolu yokmudur . ? Esenlikle kalın . Vaftiz olmak için 18 yaşımı beklemeli miyim?
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Vaftiz olmak için 18 yaşımı beklemeli miyim? konusu 3990 kez okundu, 23 kez cevaplandı. En son mesaj savasciasi tarafından gönderildi.
Adım Emre , 17 yaşındayım Pendik / İstanbul'da yaşıyorum .
Sizlere hem kendimi tanıtmak hemde aranıza yeni katılan biri olarak birde soru sormak için açtım bu konuyu .
Sorum şu ;
1 . Müslüman bir ailede müslüman olarak yetiştirildim , akrabalarımın ve arkadaşlarımın hepsi müslüman . Ancak ben kendimi hristiyanlığa yakın görüyorum ve hristiyanlığı benimsedim bütün kalbimle inanıyorum . Ama bir sorun var geçenlerde sentanan.com daki Fransua ile sohbet ettiğimde vaftiz edilmek için 18 yaşını beklemem gerekirmiş , sizce bunun farklı bir yolu yokmudur . ?
Sizlere hem kendimi tanıtmak hemde aranıza yeni katılan biri olarak birde soru sormak için açtım bu konuyu .
Sorum şu ;
1 . Müslüman bir ailede müslüman olarak yetiştirildim , akrabalarımın ve arkadaşlarımın hepsi müslüman . Ancak ben kendimi hristiyanlığa yakın görüyorum ve hristiyanlığı benimsedim bütün kalbimle inanıyorum . Ama bir sorun var geçenlerde sentanan.com daki Fransua ile sohbet ettiğimde vaftiz edilmek için 18 yaşını beklemem gerekirmiş , sizce bunun farklı bir yolu yokmudur . ?
Esenlikle kalın .
Ailenizden vaftiz eğitimi almak için izin alabilirsiniz.Bu iznide bir dilekçe şeklinde rahibe verebilirsiniz.
Sorum şu ;
Esenlikle kalın .
Ailenizin vaftiz olmanız için izin vermesi gerekiyor. Bir dilekçe yazmaları lazım. Sonra eğitimlere başlayabilirsiniz.
Bende Emre ile aynı şeyleri yaşıyorum ama ailem buna kattiyen izin vermez ne yapabileceğimi düşünüyorum açıkcası
Sabır :) bende sizinle aynı yaştayım sabretmek zorundayız kiliseye gidip katılabilirsiniz vaftiz olucağınız kiliseyi belirlerseniz ve oraya gitmeye başlarsanız eğer belki vaftiz eğitiminize başladığınızda sabrınızı görüp kısaltabilir ruhaniniz
Vaftiz olmak için 18 yaşımı beklemeli miyim? konusuna benzer konular;
Vaftiz olmak için kime başvurmalıyım? Ben 12 yaşındayken ailemden gizlice isa mesihe iman ettim ve kendi kendimi hristiyan olarak yetiştirdim. Şimdi 18 yaşındayım ve artık vaftiz olmak istiyorum. Vaftiz olmak için kime başvurmalıyım
hristiyan olmak, vaftiz olmak istiyorum ama nasıl olacağımı bilmiyorum neler yapmam lazım sizin incili okumakla başla önerilerini bulunmadan önce soyleyeyım suan okumaktayım
Kiliseye ilk gidişte vaftiz olabilir miyim? Henüz vaftiz olmadım.Yeni antlaşmayı bitirdim. Pazar günü İzmir St. John Anglikan Kilisesi'nde ayine katılmayı planlıyorum. Acaba pazar günü pedere beni vaftiz edermisiniz diye sorsam beni vaftiz edermi?
İzmir'de ortodoks kilisesinde vaftiz olabilir miyim? merhaba
ben Yunan ortadoks kiliisesinde vaftiz yaptırmak için ne yapmam gerektiğini öğrenmek isiyorum. İzmirde buna olanak var mı varsa bana bu konuda bilgi verebilir misiniz ?
teşekkürler.
Vaftiz olmak için beklerken sinir krizlerine mi girmemiz gerekiyor? Merhaba değerli kardeşlerim. Ben şuanda öğrenimim dolayısıyla Çanakkale'de ikamet ediyorum ancak bundan önce Lise hayatım boyunca iki yıl boyunca İzmir'de katolik kiliseye devam ettim. 4 yıl süren öğrenim hayatım boyunca da tatillerde fırsat bulabildiğim sürece kiliseye gittim. Toplamda 6 yıldır bir imanlıyım. ama bugün şu saatte forumda bunları yazmak yerine kiliseye gitsem gene aynı şey olacak. İnsanları vaftiz olabilmek için kiliselerin bekleme sürecine alması daha da kötüsü bir süre bizi izleyip inancımızı test etmeye çalışır bir tavra bürünmeleri ne kadar doğrudur? Kanımca vaftiz sakramentini vermek bir kilisenin görevi olmalıdır. İsa Mesih'e inandığını açıkça belirten bir insanı bu şekilde itmek ve neredeyse bir azap yaşatmak ne derece doğru olabilir? Kilise vaftiz olmadan önce...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil