vaftiz olmayanlar ve komünyon konusu
690 kez okundu,
4 kez cevaplandı. En son mesaj
KSAdmin tarafından gönderildi.
vaftiz olmayanlar ve komünyon konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

12-02-11, 16:10
gony80
merhaba ,
Bildiğim kadarıyla vaftiz olmayanlar pazar ayinlerinin bazı kısımlarına dahil olamıyor komünyon kısmıda bu gruba dahil.
Ancak geçmişte Antakya'da bir kilisede nikaha gitmiştim ve orada Şarap ve ekmek ikram edilir gibi herkese verilmişti. orada müslümanlar ve ben (kararsızlara genelleme yapamadım: ) ) de vardım.
Bu doğru bir uygulama mıdır? yoksa Nikahlarda özel bir durum mu var.
vaftiz olmayanlar ve komünyon
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

13-02-11, 22:39
kbugra
|
|
gony80
|
merhaba ,
Bildiğim kadarıyla vaftiz olmayanlar pazar ayinlerinin bazı kısımlarına dahil olamıyor komünyon kısmıda bu gruba dahil.
Ancak geçmişte Antakya'da bir kilisede nikaha gitmiştim ve orada Şarap ve ekmek ikram edilir gibi herkese verilmişti. orada müslümanlar ve ben (kararsızlara genelleme yapamadım: ) ) de vardım.
|
ilgili sorunuza bir katolik olarak cevap vermye çalışacağım. bağlı bulunmuş olduğum kutsal katolik kilise vaftiz öncesi kamunyon alımını kabul etmemektedir. yani vaftizli olmadan önce komunyon almak
lanetlenmek anlamına gelir. bu da bir insanın en son isteyeceği şeydir. bu nedenle vaftizli olmayanlar her pazar ayini sonunda komunyon alamamaktadırlar. diğer açıdan bakılırsa bir
hristiyanın kutsal geçen her anı ayndir. yani evlilik merasimi; nikah töreni; cenaze töreni; vaftiz töreni;ayinler.. gibi her tören kutsal olarak algılanmaktadır. yani nikah töreni de bir cemaat ayini sayılmaktadır. bu gizem o kadar saklı bir gizemdir ki; tüm kilise cemaati bu ayine tanıklık ve şahitlik yapmaktadır. bu nedenle ayindeki ritüeller farklı olabilir. ama tam bir çerçevede bakılınca bir kutsal ayindir. umarım açıklayıcı olmuştur.
sevgiler ve saygılar
Buğra
"1.Ko.1: 30 Ama siz Tanrı sayesinde Mesih İsa'dasınız. O bizim için tanrısal bilgelik, doğruluk, kutsallık ve kurtuluş oldu."
FORUMA ÜYE OLUN! /

14-02-11, 02:58
Anastasia
|
|
gony80
|
merhaba ,
|
Sevgili kardesim,
Rab'bin sofrasιndan Rab'bin bedenini ve kanιnι tatmak baska birsey, dugunlerde dagιtιlan ekmek ve saraptan almak (ki o sarap ve ekmek kutsanmιs degil ve Rab'bin kanιna ve bedenine degismemistir) bambaska birsey. Bazι yerel geleneklere gore dugunlerde verilen ekmek ve sarap bereket icindir. Iyi ki aldιnιz. Merak etmeyen, kotu birsey yapmadιnιz.
FORUMA ÜYE OLUN! /

14-02-11, 11:06
gony80
Sevgili Kbugra ve Anastacia,
Cevaplarınız için teşekkürler.
FORUMA ÜYE OLUN! /

16-02-11, 20:36
KSAdmin
Anastasia'nın değindiği gibi, aslında size verilenin ne olduğunu tam olarak bilmeniz gerekmektedir bizden sağlıklı bir cevap alabilmek için.
FORUMA ÜYE OLUN! /
vaftiz olmayanlar ve komünyon konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU

Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil