vaftiz olmayanlar ve komünyon

vaftiz olmayanlar ve komünyon hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : vaftiz olmayanlar ve komünyon konusu 690 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj KSAdmin tarafından gönderildi. vaftiz olmayanlar ve komünyon merhaba , Bildiğim kadarıyla vaftiz olmayanlar pazar ayinlerinin bazı kısımlarına dahil olamıyor komünyon kısmıda bu gruba dahil. Ancak geçmişte Antakya'da bir kilisede nikaha gitmiştim ve orada Şarap ve ekmek ikram edilir gibi herkese verilmişti. orada müslümanlar ve ben (kararsızlara genelleme yapamadım: ) ) de vardım. Bu doğru bir uygulama mıdır? yoksa Nikahlarda özel bir durum mu var. vaftiz olmayanlar ve komünyon

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

vaftiz olmayanlar ve komünyon konusu 690 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj KSAdmin tarafından gönderildi.

vaftiz olmayanlar ve komünyon konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

vaftiz olmayanlar ve komünyon hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-02-11, 16:10
gony80

merhaba ,

Bildiğim kadarıyla vaftiz olmayanlar pazar ayinlerinin bazı kısımlarına dahil olamıyor komünyon kısmıda bu gruba dahil.

Ancak geçmişte Antakya'da bir kilisede nikaha gitmiştim ve orada Şarap ve ekmek ikram edilir gibi herkese verilmişti. orada müslümanlar ve ben (kararsızlara genelleme yapamadım: ) ) de vardım.

Bu doğru bir uygulama mıdır? yoksa Nikahlarda özel bir durum mu var.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / vaftiz olmayanlar ve komünyon

vaftiz olmayanlar ve komünyon hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-02-11, 22:39
kbugra

gony80
merhaba ,

Bildiğim kadarıyla vaftiz olmayanlar pazar ayinlerinin bazı kısımlarına dahil olamıyor komünyon kısmıda bu gruba dahil.

Ancak geçmişte Antakya'da bir kilisede nikaha gitmiştim ve orada Şarap ve ekmek ikram edilir gibi herkese verilmişti. orada müslümanlar ve ben (kararsızlara genelleme yapamadım: ) ) de vardım.

ilgili sorunuza bir katolik olarak cevap vermye çalışacağım. bağlı bulunmuş olduğum kutsal katolik kilise vaftiz öncesi kamunyon alımını kabul etmemektedir. yani vaftizli olmadan önce komunyon almak lanetlenmek anlamına gelir. bu da bir insanın en son isteyeceği şeydir. bu nedenle vaftizli olmayanlar her pazar ayini sonunda komunyon alamamaktadırlar. diğer açıdan bakılırsa bir hristiyanın kutsal geçen her anı ayndir. yani evlilik merasimi; nikah töreni; cenaze töreni; vaftiz töreni;ayinler.. gibi her tören kutsal olarak algılanmaktadır. yani nikah töreni de bir cemaat ayini sayılmaktadır. bu gizem o kadar saklı bir gizemdir ki; tüm kilise cemaati bu ayine tanıklık ve şahitlik yapmaktadır. bu nedenle ayindeki ritüeller farklı olabilir. ama tam bir çerçevede bakılınca bir kutsal ayindir. umarım açıklayıcı olmuştur.

sevgiler ve saygılar
Buğra

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"1.Ko.1: 30 Ama siz Tanrı sayesinde Mesih İsa'dasınız. O bizim için tanrısal bilgelik, doğruluk, kutsallık ve kurtuluş oldu."mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

vaftiz olmayanlar ve komünyon hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-02-11, 02:58
Anastasia

gony80
merhaba ,

Sevgili kardesim,
Rab'bin sofrasιndan Rab'bin bedenini ve kanιnι tatmak baska birsey, dugunlerde dagιtιlan ekmek ve saraptan almak (ki o sarap ve ekmek kutsanmιs degil ve Rab'bin kanιna ve bedenine degismemistir) bambaska birsey. Bazι yerel geleneklere gore dugunlerde verilen ekmek ve sarap bereket icindir. Iyi ki aldιnιz. Merak etmeyen, kotu birsey yapmadιnιz.

vaftiz olmayanlar ve komünyon hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-02-11, 11:06
gony80

Sevgili Kbugra ve Anastacia,

Cevaplarınız için teşekkürler.

vaftiz olmayanlar ve komünyon hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-02-11, 20:36
KSAdmin

Anastasia'nın değindiği gibi, aslında size verilenin ne olduğunu tam olarak bilmeniz gerekmektedir bizden sağlıklı bir cevap alabilmek için.

vaftiz olmayanlar ve komünyon konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

vaftiz olmayanlar ve komünyon konusuna benzer konular;

Facebook'a üye olmayanlar bile Facebook tarafından izleniyor Facebook yetkilileri, bir milyara yaklaşan üyesinin son 90 günde ziyaret ettiği tüm web sitelerini günlüğe kaydettiğini itiraf etti. Bu zaten konuşulan bir şeydi ama itiraf ilk kez oluyor... Facebook son haftalarda kullanıcıların çok fazla kişisel bilgisini internete açtığı nedeniyle Federal Ticaret Komisyonu ile bir tartışma içerisindeydi. Şimdi ise farklı bir gizlilik tartışması büyüyor: Facebook, siteyi ziyaret edenler hakkında hangi bilgileri topluyor? Facebook, sadece kedi web sitesini ziyaret eden kullanıcıları değil, milyonlarca üye olmayan kullanıcıyı da izliyor. Facebook'un bunu yapması için herhangi üye olmayan bir kişinin, bir Facebook sayfasını ziyaret etmiş olması yeterli. Şirket bu işi Google, Adobe, Microsoft ve Yahoo gibi şirketlerin de başvurduğu çerez...

İslami yazar: "Bizim gibi olmayanlar için gettolar yapılmalı" İslami yazar: “Bizim gibi olmayanlar için gettolar yapılmalı” İslami kesime yakınlığı ile bilinen ve iktidara çok yakın duran Yeni Şafak gazetesinin bir yazarı dünkü köşesinde inanılmaz bir öneride bulundu. Köşe yazarı Prof. Dr. Hayrettin Karaman dün yayımlanan “Tahammül mü hoş görmek mi” başlıklı köşe yazısında “Müslüman gibi yaşamayanlar için özel bölgeler yapılmasından” söz etti. Karaman’ın bu yazısı büyük tepki çekti… ÖNCE… İŞTE O YAZI: Bir Müslüman imkanlar ve şartlar elverdiği takdirde İslam ahkâm ahlak ve âdâbının hakim olduğu, kimsenin aleni olarak bunları çiğneyemediği bir toplumda yaşamak ister. Yine imkan bulduğunda, şartlar müsait olduğunda, düzelteyim derken bozma ihtimali bulunmadığında, daha büyük sakınca doğurmadığında her Müslüman, aleni (açıkça, kamuya açık...

Komünyon Acaba gerçek imanlı bir hıristiyanın yediği her türlü yiyexcek ve içtiği her türlü içecek ruhsal anlamda kominyon oluyor mu?

Sağlıklı Bir Beyine Sahip Olmayanlar Ne Olacak? Hep merak ettiğim ama soramadığım bir durum var. İki grubun durumu ne olacak diye merak ediyorum. Biri zihinsel özürlüler, diğeri de akıl hastaları. İnancımıza göre bunların durumu ne olacaktır? Yargılanmaları nasıl olacaktır? Bunlar hakkında herhangi birşey geçmekte midir Kutsal Kitap'ımızda?

KOMÜNYON DUASI Kominyon almaya hazır olduğun zaman, Küçük Yatsı Duası’nın, Büyük İman Duası bölümünden sonra aşağıdaki duayı oku. << Birinci Evdiye >> Yücelikler olsun sana ya Rab İsa Mesih yücelikler olsun. Ey şefkatli rabbim, kutsal bedenin ve değerli kanın benim için ebedi hayat ekmeği ve çeşitli hastalıkları yok eden ilaç olsun. Yücelikler olsun sana ya Rab İsa Mesih yücelikler olsun.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih