Vaftiz

Vaftiz hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Vaftiz konusu 1406 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj Lamb of GOD tarafından gönderildi. Vaftiz merhabalar ben 20 yaşında bir gençim. yılbaşında kiliseye arkadaşımla gitmiştim ve vaftiz nasıl olucagım hakkında bilgi alıcaktım. Papazımızın italyaya noel için gittiğini söylediler ve o gün bu gündür okulumdan dolayı bu işi tamamlıyamadım. Neyseki bu siteyi buldum (bu benim hayatımdaki kullandığım tek forum sitesi ) bu şekilde sizlere soruyorum... Ben nasıl vaftiz olucam? ne yapmam gerekiyor? kilisemden bir randevu almam gereklimi ? gerçekten yardımınıza ihtiyacım var Vaftiz

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Vaftiz konusu 1406 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj Lamb of GOD tarafından gönderildi.

Vaftiz konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Vaftiz hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-07-11, 04:43
Vaftiz
allycan

merhabalar
ben 20 yaşında bir gençim. yılbaşında kiliseye arkadaşımla gitmiştim ve vaftiz nasıl olucagım hakkında bilgi alıcaktım. Papazımızın italyaya noel için gittiğini söylediler ve o gün bu gündür okulumdan dolayı bu işi tamamlıyamadım. Neyseki bu siteyi buldum (bu benim hayatımdaki kullandığım tek forum sitesi ) bu şekilde sizlere soruyorum... Ben nasıl vaftiz olucam? ne yapmam gerekiyor? kilisemden bir randevu almam gereklimi ? gerçekten yardımınıza ihtiyacım var

Vaftiz

Vaftiz

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Vaftiz

Vaftiz hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-07-11, 09:46
Vaftiz
In Hoc Signo Vinces

allycan
merhabalar
ben 20 yaşında bir gençim. yılbaşında kiliseye arkadaşımla gitmiştim ve vaftiz nasıl olucagım hakkında bilgi alıcaktım. Papazımızın italyaya noel için gittiğini söylediler ve o gün bu gündür okulumdan dolayı bu işi tamamlıyamadım. Neyseki bu siteyi buldum (bu benim hayatımdaki kullandığım tek forum sitesi ) bu şekilde sizlere soruyorum... Ben nasıl vaftiz olucam? ne yapmam gerekiyor? kilisemden bir randevu almam gereklimi ? gerçekten yardımınıza ihtiyacım var
Vaftiz olmadan önce katekümen eğitimi almanız lazım öyle kelime-i şehadet getirir gibi vaftiz olmak mümkün değil. Bu eğitim süreci sizin bilginize ve padrenin sizin hakkınızdaki düşüncelerine göre uzar ya da kısalır. 9 ay süren katekümen eğitimi olduğu gibi 4 sene süreni de vardır. Size tavsiyem St. Antuan'da 31 Temmuz'a kadar olan seminerlere katılmanızdır.

Vaftiz

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeAmavi iustiam et odivi iniquitatem; propterea, morior in exilio. Pope Gregory VIImesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Vaftiz

Vaftiz hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-07-11, 16:03
Vaftiz
Lamb of GOD

In Hoc Signo Vinces
Vaftiz olmadan önce katekümen eğitimi almanız lazım öyle kelime-i şehadet getirir gibi vaftiz olmak mümkün değil. Bu eğitim süreci sizin bilginize ve padrenin sizin hakkınızdaki düşüncelerine göre uzar ya da kısalır. 9 ay süren katekümen eğitimi olduğu gibi 4 sene süreni de vardır. Size tavsiyem St. Antuan'da 31 Temmuz'a kadar olan seminerlere katılmanızdır.
Katolik İlahiyatında 9 ay süren katekümen yoktur.En az 3 yıldır.

Vaftiz

Vaftiz

Vaftiz hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-07-11, 20:33
Vaftiz
krishna

selamlar,

bir yanlisim varsa düzeltin ama ben allycan arkadasimizin yazisini biraz celiskili buluyorum.Belki daha acik bir sekilde tekrar yazarsa daha net cevaplar sunabiliriz kendisine.Cünkü yukarida kilisemden diye bir ibare geciyor.Yani anladigim kadariyla arkadasimiz bir kiliseye gidiyor.Eger kiliseye gidiyorsa direkt olarak muhatabiyla görüsmesi daha yararli olur onun icin.
Eger bir kiliseye gitmiyor ise egitim almasi gerekir ki buda sölenildigi gibi birkac yil alabilir.Yani allycan vaftiz olman hemen gerceklesemeyecek ne yazikki.

sevgiler
K.

Vaftiz

Vaftiz

Vaftiz hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-07-11, 21:24
Vaftiz
In Hoc Signo Vinces

Lamb of GOD
Katolik İlahiyatında 9 ay süren katekümen yoktur.En az 3 yıldır.
Catholic Forum diye bir site var orda okumuştum birinin katekümen eğitimi 9 ay 1 yıl gibi bir sürede bitmiş.

Vaftiz

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeAmavi iustiam et odivi iniquitatem; propterea, morior in exilio. Pope Gregory VIImesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Vaftiz

Vaftiz konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Vaftiz konusuna benzer konular;

Vaftiz adı Merhaba ben bu pazar vaftiz oluyorum kendime yeni bir sayfa açıyorum bildiğim kadarıyla vaftiz adı alabiliyormuşuz doğru mu ? kilisem protestan bide ben Christos adı almak istiyorum şirk gibi olmaz değil mi ?

Vaftiz Bebekler ne zaman vaftiz olur..

online vaftiz merhaba kardesım ben ortodosk olmak ıstıyorum hatta ınternet baktım ama bır sey bulamadım sıtemızde kardeslerımız ıcın ayrı buton acılması lazım bunun ıcın yanı onlıne vaftizden bahsediyorum daaha sonra kiliseye gidecektir zaeten bana yardım edecek istanbulda kilise gitdiğimde bır sorun cıkarmı dıye endısılerım var dogrusu bunun gereklı sekılde yardımıa ıhtıyacım var ben greec kavala gocmenıyım ve özüme dönmek istiyrum en kısa zamanda bana donmenızı rıca ederım rab yardıcımız olsun amen

Serpmeyle Vaftiz Hep aklıma takılan bir soru var. Su serpmeyle vaftiz Kutsal Kitap'a uygun mudur? Ölüp dirilmeyi de simgelemesi için tamamen suya batıp çıkmak gerekmiyor mu?

Vaftiz Annesi sevgili Kardeşlerim ( Ve canım ablam ) Tanrı'dan ne cok isteğimiz var. Dileklerimiz hiç bitmiyor. Bu aralar hepinizden cok cok destek ve dua istedim. Rab'be şükürler olsun ki beni kırmadınız. Şimdi yazarken heyecandan ellerim titriyor. Az önce Yeni bebeğimizin Babası ile konuştum . Ulaş ve İra Maria'a yaza doğru Mitropolitimiz geldiği zaman vaftizin gercekleşmesi duasındalar. Eğer bu uygun görülürse Maria'nın vaftiz annesi olmamı rica ettiler. Rab kalbimi biliyor ya şu cümleleri bile zor kuruyorum şu an. Maria için doğru kişi ben isem ve bu onurlu görevi layıkıyla taşıyabileceksem lütfen benim için sizde dua eder misiniz. Rab'bin önüne ben arzumu getiriyorum. Herşeye Kadir Olan Babamız'ın şüphesiz ki bizim için yaptığı plan en doğru ve hayırlı olanıdır. Rab'bin arzu ne ise...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih