Vaftiz konusu
1406 kez okundu,
12 kez cevaplandı. En son mesaj
Lamb of GOD tarafından gönderildi.
Vaftiz konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

12-07-11, 04:43
allycan
merhabalar
ben 20 yaşında bir gençim. yılbaşında kiliseye arkadaşımla gitmiştim ve vaftiz nasıl olucagım hakkında bilgi alıcaktım. Papazımızın italyaya noel için gittiğini söylediler ve o gün bu gündür okulumdan dolayı bu işi tamamlıyamadım. Neyseki bu siteyi buldum (bu benim hayatımdaki kullandığım tek forum sitesi ) bu şekilde sizlere soruyorum... Ben nasıl vaftiz olucam? ne yapmam gerekiyor? kilisemden bir randevu almam gereklimi ? gerçekten yardımınıza ihtiyacım var
Vaftiz
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Vaftiz

12-07-11, 09:46
In Hoc Signo Vinces
|
|
allycan
|
merhabalar
ben 20 yaşında bir gençim. yılbaşında kiliseye arkadaşımla gitmiştim ve vaftiz nasıl olucagım hakkında bilgi alıcaktım. Papazımızın italyaya noel için gittiğini söylediler ve o gün bu gündür okulumdan dolayı bu işi tamamlıyamadım. Neyseki bu siteyi buldum (bu benim hayatımdaki kullandığım tek forum sitesi ) bu şekilde sizlere soruyorum... Ben nasıl vaftiz olucam? ne yapmam gerekiyor? kilisemden bir randevu almam gereklimi ? gerçekten yardımınıza ihtiyacım var
|
Vaftiz olmadan önce katekümen eğitimi almanız lazım öyle kelime-i şehadet getirir gibi vaftiz olmak mümkün değil. Bu eğitim süreci sizin bilginize ve padrenin sizin hakkınızdaki düşüncelerine göre uzar ya da kısalır. 9 ay süren katekümen eğitimi olduğu gibi 4 sene süreni de vardır. Size tavsiyem St. Antuan'da 31 Temmuz'a kadar olan seminerlere katılmanızdır.
Vaftiz

Amavi iustiam et odivi iniquitatem; propterea, morior in exilio. Pope Gregory VII

FORUMA ÜYE OLUN! /
Vaftiz

12-07-11, 16:03
Lamb of GOD
|
|
In Hoc Signo Vinces
|
|
Vaftiz olmadan önce katekümen eğitimi almanız lazım öyle kelime-i şehadet getirir gibi vaftiz olmak mümkün değil. Bu eğitim süreci sizin bilginize ve padrenin sizin hakkınızdaki düşüncelerine göre uzar ya da kısalır. 9 ay süren katekümen eğitimi olduğu gibi 4 sene süreni de vardır. Size tavsiyem St. Antuan'da 31 Temmuz'a kadar olan seminerlere katılmanızdır.
|
Katolik İlahiyatında 9 ay süren katekümen yoktur.En az 3 yıldır.
Vaftiz
FORUMA ÜYE OLUN! /
Vaftiz

12-07-11, 20:33
krishna
selamlar,
bir yanlisim varsa düzeltin ama ben allycan arkadasimizin yazisini biraz celiskili buluyorum.Belki daha acik bir sekilde tekrar yazarsa daha net cevaplar sunabiliriz kendisine.Cünkü yukarida kilisemden diye bir ibare geciyor.Yani anladigim kadariyla arkadasimiz bir kiliseye gidiyor.Eger kiliseye gidiyorsa direkt olarak muhatabiyla görüsmesi daha yararli olur onun icin.
Eger bir kiliseye gitmiyor ise egitim almasi gerekir ki buda sölenildigi gibi birkac yil alabilir.Yani allycan vaftiz olman hemen gerceklesemeyecek ne yazikki.
sevgiler
K.
Vaftiz
FORUMA ÜYE OLUN! /
Vaftiz

12-07-11, 21:24
In Hoc Signo Vinces
|
|
Lamb of GOD
|
|
Katolik İlahiyatında 9 ay süren katekümen yoktur.En az 3 yıldır.
|
Catholic Forum diye bir site var orda okumuştum birinin katekümen eğitimi 9 ay 1 yıl gibi bir sürede bitmiş.
Vaftiz

Amavi iustiam et odivi iniquitatem; propterea, morior in exilio. Pope Gregory VII

FORUMA ÜYE OLUN! /
Vaftiz
Vaftiz konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU

Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil