Yahşuah dışındaki herşeyi neden reddediyorsunuz?

Yahşuah dışındaki herşeyi neden reddediyorsunuz? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Yahşuah dışındaki herşeyi neden reddediyorsunuz? konusu 967 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj Rab İyidir tarafından gönderildi. Yahşuah dışındaki herşeyi neden reddediyorsunuz? İnsanlar neden başkalarından saygı ve hoşgörü beklerken diğerlerine hoşgörüsüzlük yapar sorusunun anahtarı niteliğindeki bir soru bence bu. Ben senin inancını reddettim, ahah ben seni reddetmiştim bile şeklindeki açıklamalar insana çocukluk dönemlerini hatırlatmasından ziyade toplumsal hoşgörüsüzlüğün artmasından başka işe yaramaz bence. Neden ben agnostik olduğum halde içimden gelerek tüm inananlara saygı gösterebilirken siz bunu yapamıyorsunuz. Ortodoks ve Katoliklerin birbirini dinden afaroz ettiği yıllardaki gibi birşeyleri reddedip yokmuş gibi davranıyorsunuz ve bunu neye dayandırıyorsunuz anlayamadım. İncil, İsa dışında herşeyi reddediniz diyor da ben mi anlayamadım acaba. Yazanlar büyük ihtimalle bunları biliyorlardır ve beni aydınlatabilirler heralde. Yahşuah dışındaki herşeyi neden reddediyorsunuz?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Yahşuah dışındaki herşeyi neden reddediyorsunuz? konusu 967 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj Rab İyidir tarafından gönderildi.

Yahşuah dışındaki herşeyi neden reddediyorsunuz? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Yahşuah dışındaki herşeyi neden reddediyorsunuz? hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-05-09, 01:13
Seco

İnsanlar neden başkalarından saygı ve hoşgörü beklerken diğerlerine hoşgörüsüzlük yapar sorusunun anahtarı niteliğindeki bir soru bence bu. Ben senin inancını reddettim, ahah ben seni reddetmiştim bile şeklindeki açıklamalar insana çocukluk dönemlerini hatırlatmasından ziyade toplumsal hoşgörüsüzlüğün artmasından başka işe yaramaz bence. Neden ben agnostik olduğum halde içimden gelerek tüm inananlara saygı gösterebilirken siz bunu yapamıyorsunuz. Ortodoks ve Katoliklerin birbirini dinden afaroz ettiği yıllardaki gibi birşeyleri reddedip yokmuş gibi davranıyorsunuz ve bunu neye dayandırıyorsunuz anlayamadım. İncil, İsa dışında herşeyi reddediniz diyor da ben mi anlayamadım acaba. Yazanlar büyük ihtimalle bunları biliyorlardır ve beni aydınlatabilirler heralde.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Yahşuah dışındaki herşeyi neden reddediyorsunuz?

Yahşuah dışındaki herşeyi neden reddediyorsunuz? hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-05-09, 11:43
NCyril

tabii ki İsa Mesih dışındaki bütün din-felsefeleri reddedeceğiz. Hem hristiyan hem müslüman, birazcık budist, azıcık da pagan mı olalım mesela?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Yahşuah dışındaki herşeyi neden reddediyorsunuz?

Yahşuah dışındaki herşeyi neden reddediyorsunuz? hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-05-09, 15:54
tizciano

Seco
İnsanlar neden başkalarından saygı ve hoşgörü beklerken diğerlerine hoşgörüsüzlük yapar sorusunun anahtarı niteliğindeki bir soru bence bu. Ben senin inancını reddettim, ahah ben seni reddetmiştim bile şeklindeki açıklamalar insana çocukluk dönemlerini hatırlatmasından ziyade toplumsal hoşgörüsüzlüğün artmasından başka işe yaramaz bence. Neden ben agnostik olduğum halde içimden gelerek tüm inananlara saygı gösterebilirken siz bunu yapamıyorsunuz. Ortodoks ve Katoliklerin birbirini dinden afaroz ettiği yıllardaki gibi birşeyleri reddedip yokmuş gibi davranıyorsunuz ve bunu neye dayandırıyorsunuz anlayamadım. İncil, İsa dışında herşeyi reddediniz diyor da ben mi anlayamadım acaba. Yazanlar büyük ihtimalle bunları biliyorlardır ve beni aydınlatabilirler heralde.
Merhaba Sevgili Seco,

Bence burada sözünü ettiğimiz "herşeyi reddetme" eylemi bir hoşgörüsüzlük anlamı taşımıyor. Burada sözü edilen reddetme "imansal, inançsal" bir reddetme. Sizin de bildiğiniz gibi Hristiyan İnancının temeli; İsa Mesih'in "Rab ve Kurtarıcı" olduğu gerçeği üzerinde yükselmektedir. Bu inanç; Yüce Yaratıcı' dan bir "Ruh", bir "Söz" olan Mesih' in "beden alıp aramızda yaşadığı ve biz insanların günahı için günahsız bedenini ve kanını feda ettiği" inancı üzerine temellenmektedir.

Bu durumda biz Hristiyanlar için; tek kurtuluş yolu, yaşam kaynağı ve gerçek, Rab İsa Mesih' tir. Bu durumda sevgili kardeşim, Rab Yahşuah (İsa) dışında bir kurtuluş ve gerçek yoktur (biz Hristiyanlar için) ve bu reddetme bu düşüncenin ifadesidir.

Sizin dediğiniz anlamda hoşgörüsüzce ve yok sayarcasına bir reddetmeden söz etmemiz zaten mümkün değil! Öyle olsa Rab İsa'nın gelişinden yüzlerce yıl önce O' nu müjdeleyen onlarca peygamberi ve Kutsal Yazıları da reddetmiş olmamız lazım ki, bu da tabiki olanaksız..

Yahşuah dışındaki herşeyi neden reddediyorsunuz? hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-05-09, 16:18
Temple

CUNKU ISA HEM MESIH HEM DE RABDIR TEK GERCEK VE DIRI TANRI ODUR!

Yahşuah dışındaki herşeyi neden reddediyorsunuz? hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-05-09, 18:09
fundat81

çünkü O gerçektir...diridir...tek Rab'bimizdir...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[COLOR=magenta][B]Siz öncelikle [COLOR=royalblue]O'nun[/COLOR] egemenliğinin ve doğruluğunun ardından gidin,o zaman size bütün bunlarda verilecektir. [COLOR=deepskyblue]Matta 6 :33[/COLOR][/B][/COLOR]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Yahşuah dışındaki herşeyi neden reddediyorsunuz? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Yahşuah dışındaki herşeyi neden reddediyorsunuz? konusuna benzer konular;

Yahşuah, insanı yüceltmiştir İnsanlar arasındayız ve sürekli başka insanlar hakkında kötü şeyler duyuyoruz.Aklımın karıştığı olmuştu.İnsan bu kadar kötü ise neden yaratıldı diye Şeytan insanı sevmemekte,zahiri alemdede durum aynı olmakta Bir tek Yahşuah,insanların kendisine en olmaz işkence,aşağılama,öldürmek istemesine ve en olmaz bu ağır havada bile insana tek bir kötü söz etmemişdir.Baba onları affet ne yaptıklarını bilmiyorlar demişdir. Kim böyle bir enginlik gösterebilir. Yahşuah'a böylesi işkence yaptıklarını öğrendiğimde,incil'i açıp araştırmıştım.Yahşuah ne dedi.Cezalandıracakmıydı,lanetliyecekmiydi dua ederek okuyordum Duamda "Ne olur kötü söz söylemesin" diye idi ve Yahşuah'ın sözünü duyunca çok rahatladım.Çünki bende insandım ve bilelim yada bilmiyelim insana söylenen her kötü söz dönüp dolaşıp...

Facebook herşeyi kaydediyor, hiçbir şeyi silmiyor Facebook'un mahremiyet hakları politikası bir kez daha tartışma konusu oldu. Avusturyalı bir öğrenci Facebook'tan son 3 yıldaki kullanım bilgilerini talep etti ve ünlü sosyal network, öğrenciye 1222 sayfalık bir doküman içeren bir CD gönderdi. Gönderilen dökümanlar arasında öğrenicinin sosyal networkte yaptığı chat görüşmelerinden durum güncellemelerine, dürttüğü (poke) kişilerden yanıtlanmamış ve silinmiş arkadaşlık taleplerine dek neredeyse tüm bilgiler mevcut. 24 yaşındaki Max Schrems, söz konusu CD'yi aldığına önce sevinse de sonra Facebook'un kendisi hakkında tuttuğu kayıtların derinliği karşısında endişeye kapıldığını söylüyor. Schrems, Avrupa Birliği'ndeki mevcut mahremiyet hakları yasaları çerçevesinde kendisine gönderilen bilgilerin bir kısımının aslında çoktan silinmiş...

İsa (Yahşuah) Gerçekten Yaşadı mı? İSA GERÇEKTEN YAŞADI MI? Tarihi bir kişilik İsa Hıristiyanların uydurmuş olduğu insanlığın en güzel simalarından biri midir? Günümüzde hiç kimse İsa’nın tarihi kişiliğine geçerli bir şekilde itiraz etmiyor. Tarihçiler, Hıristiyanlık dışı dinlerin taraftarları: Muhammed ya da Gandi vb. tarafından da bu gerçek kabul ediliyor.

Yahşuah (İsa) Mesih'in mucizeleri İsa Mesih hayatı boyunca yüzlerce mucize yaptı. Matta, Markos, Luka ve Yuhanna bunların kırktan fazlasını ayrı olarak yazdılar, ama ondan daha fazla mucize yapıldığını da açıkça söylüyorlar (mesela Matta incilinde: 4:23-24; 8:16; 9:35; 10:1,8; 11:4-5; 11:20-24; 12:15; 14:14; 14:36; 15:30; 19:2; 21:14). Saklı şeyleri ve geleceğini bilmek - Nataniyel incir a ğ ac ı n ı n alt ı nda ( Yuh 1:48-49) - Kuyudaki kad ı n ı n kocas ı ( Yuh 4:16-19) - Bir balığın ağzında para (Mat 17:24-27) - Sıpanın sahipleri (Mat 21:1-3; Mar 11:1-6; Luka 18:28-34) - Lazar’ın ölümü (Yuh 11:11-13)

İsa'nın herşeyi biliyor muydu, bilmiyor muydu? Selamlar... Benim aklıma takılan bazı sorular var, kesin daha önce cevap verdiğinizi düşünüyorum ama ben göremedim sanırım. Bir sitedeki online kitabı okurken aklıma takıldı umarım yanıt bulabilirim. Kitap Mesih İsa'nın Tanrılığına delilleri gösterirken bir çok başlık açmış. Bunlardan biri Mesih'in herşeyi bildiği yönünde. O konudaki kısa parçayı buraya aktarayım. Tanrı Her Şeyi Bilir <o:p></o:p> Tanrı "her şeyi bilendir" dediğimizde, Tanrı'nın sonsuzluk boyunca bilinilebilir olan herşeyi bildiğini söylemek istiyoruz.<o:p></o:p> Tanrı, herşeyle ilgili mükemmel ve sonsuz bilgiye sahiptir. Bilinebilir olan herşey Tanrı'nın bilgisi dahilindedir. Tanrı'da olan bilgi, bizim bilgi edinişimizden farklıdır. Bizler öğrenerek bilgiye ulaşırız. Tanrı'nın bilmek için öğrenme sürecinden...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih