| HRİSTİYAN FORUM
> Soru Panosu
: YAHşuah (İsa-Iesous-Jesus) Tek Rabbimdir! konusu 659 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj quietus tarafından gönderildi. YAHşuah (İsa-Iesous-Jesus) Tek Rabbimdir! benim anlamdığım nokta neden YAHşuah (İsa-Iesous-Jesus) Tek Rabbimdir! tabiri kullanılıyor.... zaten bir rab yokmu... isa onun yeryüzündeki temsilcisi olmuyormu.... ben böyle inanyorum... ve mezheplerde kafamı karıştıryor... bu durumda protestan mı oluyorum.... yada benmi yanlışmı anlıyorum... lütfen durumu açıklarmısınız.... rab sizinle olsun.... Yönetim Notu: Tek Rab var, İsa da O'nun temsilcisinden öte ta kendisidir yani Yahşuah (İsa) tek Rab, tek Tanrı'dır. Sizin düşünceniz her hangi bir hristiyan mezhebine ait değildir. Sitemizdeki Temel Öğretiler bölümünü okumanız gerekmektedir. YAHşuah (İsa-Iesous-Jesus) Tek Rabbimdir!
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
YAHşuah (İsa-Iesous-Jesus) Tek Rabbimdir! konusu 659 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj quietus tarafından gönderildi.
benim anlamdığım nokta neden YAHşuah (İsa-Iesous-Jesus)
Tek Rabbimdir! tabiri kullanılıyor.... zaten bir rab yokmu... isa onun yeryüzündeki temsilcisi olmuyormu.... ben böyle inanyorum... ve mezheplerde kafamı karıştıryor... bu durumda protestan mı oluyorum.... yada benmi yanlışmı anlıyorum... lütfen durumu açıklarmısınız.... rab sizinle olsun....
Yönetim Notu: Tek Rab var, İsa da O'nun temsilcisinden öte ta kendisidir yani Yahşuah (İsa) tek Rab, tek Tanrı'dır. Sizin düşünceniz her hangi bir hristiyan mezhebine ait değildir. Sitemizdeki Temel Öğretiler bölümünü okumanız gerekmektedir.
benim anlamdığım nokta neden YAHşuah (İsa-Iesous-Jesus)
Tek Rabbimdir! tabiri kullanılıyor.... zaten bir rab yokmu... isa onun yeryüzündeki temsilcisi olmuyormu.... ben böyle inanyorum... ve mezheplerde kafamı karıştıryor... bu durumda protestan mı oluyorum.... yada benmi yanlışmı anlıyorum... lütfen durumu açıklarmısınız.... rab sizinle olsun....
Yönetim Notu: Tek Rab var, İsa da O'nun temsilcisinden öte ta kendisidir yani Yahşuah (İsa) tek Rab, tek Tanrı'dır. Sizin düşünceniz her hangi bir hristiyan mezhebine ait değildir. Sitemizdeki Temel Öğretiler bölümünü okumanız gerekmektedir.
Sevgili B.Deniz Babatn, İsa Mesih'in Tanrılığını reddeden grup unitaryenlerdir.Tanrı'nın birliğine,ebedi hayata inanmakla birlikte Teslis inancını reddeder ve İsa Mesih'i Tanrı'nın en yüce peygamberi olarak görürler.
YAHşuah (İsa-Iesous-Jesus) Tek Rabbimdir! konusuna benzer konular;
Yahşuah, insanı yüceltmiştir İnsanlar arasındayız ve sürekli başka insanlar hakkında kötü şeyler duyuyoruz.Aklımın karıştığı olmuştu.İnsan bu kadar kötü ise neden yaratıldı diye
Şeytan insanı sevmemekte,zahiri alemdede durum aynı olmakta
Bir tek Yahşuah,insanların kendisine en olmaz işkence,aşağılama,öldürmek istemesine ve en olmaz bu ağır havada bile insana tek bir kötü söz etmemişdir.Baba onları affet ne yaptıklarını bilmiyorlar demişdir.
Kim böyle bir enginlik gösterebilir.
Yahşuah'a böylesi işkence yaptıklarını öğrendiğimde,incil'i açıp araştırmıştım.Yahşuah ne dedi.Cezalandıracakmıydı,lanetliyecekmiydi dua ederek okuyordum Duamda "Ne olur kötü söz söylemesin" diye idi ve Yahşuah'ın sözünü duyunca çok rahatladım.Çünki bende insandım ve bilelim yada bilmiyelim insana söylenen her kötü söz dönüp dolaşıp...
ISA MESIH RABBIMDIR KELIMESI NE ANLAMA GELIYOR ?, Bu foruma uye olmadaki amacim hristiyanlik hakkinda soru sorup bilgi almak ne yazikki her defasinda birsey yazsam yayinlanmiyor bir bahaneyle bende hergun okumama ragmen yorum yazamiyorum yayinlanmicak diye inslalah bu sefer bir bahane bulup silmezssiniz her uyeye sorulan isa peygamber rabbinmi degilmi sorusu ne anlama geliyor rab dediginiz allah degilmi yani isa peygambere allahmi diyorsunuz ?
İsa (Yahşuah) Gerçekten Yaşadı mı? İSA GERÇEKTEN YAŞADI MI?
Tarihi bir kişilik
İsa Hıristiyanların uydurmuş olduğu insanlığın en güzel simalarından biri midir? Günümüzde hiç kimse İsa’nın tarihi kişiliğine geçerli bir şekilde itiraz etmiyor. Tarihçiler, Hıristiyanlık dışı dinlerin taraftarları: Muhammed ya da Gandi vb. tarafından da bu gerçek kabul ediliyor.
Yahşuah (İsa) Mesih'in mucizeleri İsa Mesih hayatı boyunca yüzlerce mucize yaptı. Matta, Markos, Luka ve Yuhanna bunların kırktan fazlasını ayrı olarak yazdılar, ama ondan daha fazla mucize yapıldığını da açıkça söylüyorlar (mesela Matta incilinde: 4:23-24; 8:16; 9:35; 10:1,8; 11:4-5; 11:20-24; 12:15; 14:14; 14:36; 15:30; 19:2; 21:14).
Saklı şeyleri ve geleceğini bilmek
- Nataniyel incir a ğ ac ı n ı n alt ı nda ( Yuh 1:48-49)
- Kuyudaki kad ı n ı n kocas ı ( Yuh 4:16-19)
- Bir balığın ağzında para (Mat 17:24-27)
- Sıpanın sahipleri (Mat 21:1-3; Mar 11:1-6; Luka 18:28-34)
- Lazar’ın ölümü (Yuh 11:11-13)
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil