Yahuda'nın akibeti

Yahuda'nın akibeti hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Yahuda'nın akibeti konusu 904 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj melkem tarafından gönderildi. Yahuda'nın akibeti Mat.27: 3 İsa'ya ihanet eden Yahuda, O'nun mahkûm edildiğini görünce yaptığına pişman oldu. Otuz gümüşü başkâhinlere ve ileri gelenlere geri götürdü. Mat.27: 4 "Ben suçsuz birini*fx* ele vermekle günah işledim" dedi. Onlar ise, "Bundan bize ne? Onu sen düşün" dediler. Mat.27: 5 Yahuda paraları tapınağın içine fırlatarak oradan ayrıldı, gidip kendini astı. Elç.1: 17 Yahuda bizden biri sayılmış ve bu hizmette yerini almıştı." Elç.1: 18 Bu adam, yaptığı kötülüğün karşılığında aldığı ücretle bir tarla satın aldı. Sonra baş aşağı düştü, bedeni yarıldı ve bütün bağırsakları dışarı döküldü. Elç.1: 19 Yeruşalim'de yaşayan herkes olayı duydu. Tarlaya kendi dillerinde Kan Tarlası anlamına gelen Hakeldema adını verdiler. Son birkaç haftadır müslümanlar yukarda verdiğim Yehuda nın akıbetini anlatan... Yahuda'nın akibeti

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Yahuda'nın akibeti konusu 904 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj melkem tarafından gönderildi.

Yahuda'nın akibeti konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Yahuda'nın akibeti hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-01-12, 19:54
Yahuda'nın akibeti
Hoşea

Mat.27: 3 İsa'ya ihanet eden Yahuda, O'nun mahkûm edildiğini görünce yaptığına pişman oldu. Otuz gümüşü başkâhinlere ve ileri gelenlere geri götürdü.

Mat.27: 4 "Ben suçsuz birini*fx* ele vermekle günah işledim" dedi. Onlar ise, "Bundan bize ne? Onu sen düşün" dediler.

Mat.27: 5 Yahuda paraları tapınağın içine fırlatarak oradan ayrıldı, gidip kendini astı.

Elç.1: 17 Yahuda bizden biri sayılmış ve bu hizmette yerini almıştı."

Elç.1: 18 Bu adam, yaptığı kötülüğün karşılığında aldığı ücretle bir tarla satın aldı. Sonra baş aşağı düştü, bedeni yarıldı ve bütün bağırsakları dışarı döküldü.

Elç.1: 19 Yeruşalim'de yaşayan herkes olayı duydu. Tarlaya kendi dillerinde Kan Tarlası anlamına gelen Hakeldema adını verdiler.

Son birkaç haftadır müslümanlar yukarda verdiğim Yehuda nın akıbetini anlatan Matta ve Elçilerin İşleri Kitabındaki ayetler arasında çelişki olduğunu iddia ediyorlar.Biz kendimizce bazı cevaplar veriyoruz ama bunlar pekte yeterli olmuyor.Bilgili arkadaşlardan ayrıntılı bir açıklama bekliyorum

Yahuda'nın akibeti

Yahuda'nın akibeti

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Yahuda'nın akibeti

Yahuda'nın akibeti hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-01-12, 22:27
Yahuda'nın akibeti
melkem

Hoşea
Mat.27: 3 İsa'ya ihanet eden Yahuda, O'nun mahkûm edildiğini görünce yaptığına pişman oldu. Otuz gümüşü başkâhinlere ve ileri gelenlere geri götürdü.

Mat.27: 4 "Ben suçsuz birini*fx* ele vermekle günah işledim" dedi. Onlar ise, "Bundan bize ne? Onu sen düşün" dediler.

Mat.27: 5 Yahuda paraları tapınağın içine fırlatarak oradan ayrıldı, gidip kendini astı.

Elç.1: 18 Bu adam, yaptığı kötülüğün karşılığında aldığı ücretle bir tarla satın aldı. Sonra baş aşağı düştü, bedeni yarıldı ve bütün bağırsakları dışarı döküldü.

Elç.1: 19 Yeruşalim'de yaşayan herkes olayı duydu. Tarlaya kendi dillerinde Kan Tarlası anlamına gelen Hakeldema adını verdiler.

Son birkaç haftadır müslümanlar yukarda verdiğim Yehuda nın akıbetini anlatan Matta ve Elçilerin İşleri Kitabındaki ayetler arasında çelişki olduğunu iddia ediyorlar.Biz kendimizce bazı cevaplar veriyoruz ama bunlar pekte yeterli olmuyor.Bilgili arkadaşlardan ayrıntılı bir açıklama bekliyorum
Merhaba;

Müslümanlar incilde böylesi bir celiski oldugunu iddiaasi bir kopyalama ve yapistirma olayindan ibarettir. Yani Müslümanlar incili okuyup burda iki farkli anlatim var veya incilde bahsedilen isayi ele veren yahuda´nin akibetinin celiskili oldugu iddaasi her birinin kendisi buldugu bir sey degil. Bir yerden aliyolar. Yani zaten acipta okuduklarini sanmiyorum. Okuyanlar varsada cok enderdir.

Biz kimseyi indiracak degiliz ve kisi kendisi dogru bulup inanir. Yani buna odaklanan kisi asla kendisini hatali yada karsidakinin dogru verdigini kabul etmez. Bu yüzden biz sadece gercege uygun bir sekilde cevap veririz ve bundan baskada yapacak bir sey olmaz diye düsünüyorum.

Yahudanin Akibeti Elcilerin isleri bölümünde anlatildigi üzeredir. Fakat Matta detaya girmemistir.

Yani;

Bölümlerde yahudanin basina gelenleri yani isa Mesihi ele verdikten sonra basina gelenleri görebiliyoruz. Düsme olayi ipin gevsek olmasi yada baska bir nedenden dolayi ve bu durumdan sonra astigi yerden bas asagi düsüyor ve olaylar bu sekilde vuku buluyor.

Esenlikler.

Yahuda'nın akibeti

Yahuda'nın akibeti

Yahuda'nın akibeti hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-01-12, 22:54
Yahuda'nın akibeti
FormerlySaul

Hoşea

Merhaba kardeşim,

Ben artık bu tür çelişki gibi görünen ama aslında olmayan "Kutsal Kitap zorlukları"na fazla kafa yormuyorum ama senin için ufak bir araştırma yaptım. Şöyle diyor:

Yüzlerine atılan bu para kanlı bir para olduğu için Yahudi Din adamları bu parayı kullanamazdı o yüzden Tarlayı gidip Yahuda'nın adına aldılar. Oda gidip kendini orda asmış.

Açıklama bu ama iman yolunda yürümeyenlere en iyi açıklamada boş gelecektir.

Müslümanlara şunuda belirt, kitabımızın değiştirildiğini iddia ediyorlar. Değiştirsek bu gibi zorlukları değiştirirdik :)

Yahuda'nın akibeti

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı'nın Zırhını Kuşanın

Ef.6:10-18mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Yahuda'nın akibeti

Yahuda'nın akibeti hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-01-12, 03:26
Yahuda'nın akibeti
admin1 Ken Block

http://www.hristiyanforum.com/forum/...i-t319294.html

Öncelikle o kişileri hristiyan forumuna davet ediniz, eğer teoloji konusunda bilgili/tecrübeli değilseniz foruma davet etmek en hikmetli yöntem olacaktır.

Yahuda'nın akibeti

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Yahuda'nın akibeti

Yahuda'nın akibeti hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-01-12, 08:36
Yahuda'nın akibeti
In Hoc Signo Vinces

FormerlySaul
Hoşea

Merhaba kardeşim,

Ben artık bu tür çelişki gibi görünen ama aslında olmayan "Kutsal Kitap zorlukları"na fazla kafa yormuyorum ama senin için ufak bir araştırma yaptım. Şöyle diyor:

Yüzlerine atılan bu para kanlı bir para olduğu için Yahudi Din adamları bu parayı kullanamazdı o yüzden Tarlayı gidip Yahuda'nın adına aldılar. Oda gidip kendini orda asmış.

Açıklama bu ama iman yolunda yürümeyenlere en iyi açıklamada boş gelecektir.

Müslümanlara şunuda belirt, kitabımızın değiştirildiğini iddia ediyorlar. Değiştirsek bu gibi zorlukları değiştirirdik :)
FormerlySaul kardeşime katılıyorum. Yahuda dolaylı olarak o tarlayı satın almış oluyor sonra kendini orada asıyor. Astıktan sonra düşüp bir şekilde bağırsakları açılıyor ve dışarı dökülüyor.

Yahuda'nın akibeti

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeAmavi iustiam et odivi iniquitatem; propterea, morior in exilio. Pope Gregory VIImesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Yahuda'nın akibeti

Yahuda'nın akibeti konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Yahuda'nın akibeti konusuna benzer konular;

Yahuda'nın sonu? Merhaba arkadaşlar. Size bir sorum olacak. Yahuda , İsa öldükten sonra aldığı paraları tapınakta rahiplere atıyor ve kendini asıyor. Rahipler ise bu parayı tapınak hazinesine koymama kararı alıp yabancıların gömülmesi için bir arazi alıyorlar. (Matta 27) Elçilerin İşleri isimli kısımda ise yahudanın kendisine verilen para ile bir tarla aldığı ve orada düşüp öldüğü anlatılıyor. Buradaki bağlantıyı kuramadım. İkisi arasında farklar görüyorum. Açıklayabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih