Yahudilerde ve Hristiyanlarda ahiret inancı konusu
1109 kez okundu,
5 kez cevaplandı. En son mesaj
SWART23 tarafından gönderildi.
Yahudilerde ve Hristiyanlarda ahiret inancı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

27-10-11, 22:26
moonsun
bir yahudi mezhebi olan ferisilerde ahiret inancı varken başka bir mezhep olan sadukilerde yoktur.
incil, özellikle pavlusun yargılanması sırasında bu farklılığa değiniyor. ben şunu merak ediyorum ki; ferisilerin ahiret inancının kaynağı neye dayanıyor. ahiret inancı ve sonsuz yaşam müjdesi isa mesih ile geldiğine göre ferisilerin inandığı ahiret inancı bundan daha farKlı birseymi? bu konuda beni aydınlatabilecek arkadaşların görüşlerini duymak isterim..
Yahudilerde ve Hristiyanlarda ahiret inancı
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

27-10-11, 23:57
melkem
|
|
moonsun
|
|
bir yahudi mezhebi olan ferisilerde ahiret inancı varken başka bir mezhep olan sadukilerde yoktur. incil, özellikle pavlusun yargılanması sırasında bu farklılığa değiniyor. ben şunu merak ediyorum ki; ferisilerin ahiret inancının kaynağı neye dayanıyor. ahiret inancı ve sonsuz yaşam müjdesi isa mesih ile geldiğine göre ferisilerin inandığı ahiret inancı bundan daha farKlı birseymi? bu konuda beni aydınlatabilecek arkadaşların görüşlerini duymak isterim..
|
Baslik ve icerik farkli. Ferisilerin ahiret inancini ne yapcaksiniz?
FORUMA ÜYE OLUN! /

28-10-11, 18:42
moonsun
bu çok önemli bir ayrıntı. isa mesih sonsuz yaşamı müjdeleyen ilk kişi olduğuna göre bu ahiret yaşamınıda ifade eden ilk kişi olduğu anlamına gelir. o halde isaya kadarki toplumların ahiret inancına sahip olmaması, hatta bundan haberdar bile olmaması gerekir. ama ferisilerde ahiret inancı var. bu bir çelişkimi yoksa bunu açıklayan bir ayrıntı varmı diye merak ediyorum. sonuçta bir
hristiyanın inancı bu zemin üzerine kurulu; sonsuz yaşam ve onu müjdeleyen isa ya ve onun rabbine iman...
tekrar ifade ediyorumki; isaya kadar ölümlü isadan sonra ise sonsuz yaşam ümidine kavuştuysak, isadan önceki bu ferisiler bu ümidi nereden alıyorlardı?
Yönetim Notu: Kendi kendinize bu garip teorileri nasıl üretiyorsunuz şaşıyoruz. Belli bir döneme ve coğrafik bölgeye ait yahudi tarikatından bahsediyorsunuz, buradan yola çıkıp Yahudileri ve insanları değerlendiriyorsunuz. İsa'dan önceki insanların ahiret inancına sahip olmaması gerektiğini iddia ediyorsunuz, kendi kendinize yorum yapıyorsunuz, kendi kendinize cümleler kurup kendiniz cevap veriyorsunuz. Sorunuza cevap vermek bile doğru değil, çünkü sorunuz ispat edilmemiş bir önerme içeriyor, bu önerme üzerine gelip bize soru soruyorsunuz. Öncelikle sorunuz içindeki önermeyi SİZİN ispat etmeniz gerekir. Sadece sorunuz bile mantıken hata içeriyor.
FORUMA ÜYE OLUN! /

28-10-11, 22:14
moonsun
Yönetim Notu: Üslubunuzu değiştiriniz, aksi takdirde sitemizin seviyesine uymadığınız için sizi uzaklaştırmak zorunda kalacağız.
FORUMA ÜYE OLUN! /

28-10-11, 23:57
admin1 Ken Block
Forum Kuralları ve Soru Panosu kurallarını okuyunuz, profil bilgilerinizi doldurunuz, üslubunuzu değiştiriniz. Forum düzenine uymadığınız sürece hiç bir şekilde muhatap alınmayacağınızı bilmeniz gerekiyor.
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)
Facebook profilimiz
FORUMA ÜYE OLUN! /
Yahudilerde ve Hristiyanlarda ahiret inancı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil