Yahudilerde ve Hristiyanlarda ahiret inancı

Yahudilerde ve Hristiyanlarda ahiret inancı hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Yahudilerde ve Hristiyanlarda ahiret inancı konusu 1109 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj SWART23 tarafından gönderildi. Yahudilerde ve Hristiyanlarda ahiret inancı bir yahudi mezhebi olan ferisilerde ahiret inancı varken başka bir mezhep olan sadukilerde yoktur. incil, özellikle pavlusun yargılanması sırasında bu farklılığa değiniyor. ben şunu merak ediyorum ki; ferisilerin ahiret inancının kaynağı neye dayanıyor. ahiret inancı ve sonsuz yaşam müjdesi isa mesih ile geldiğine göre ferisilerin inandığı ahiret inancı bundan daha farKlı birseymi? bu konuda beni aydınlatabilecek arkadaşların görüşlerini duymak isterim.. Yahudilerde ve Hristiyanlarda ahiret inancı

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Yahudilerde ve Hristiyanlarda ahiret inancı konusu 1109 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj SWART23 tarafından gönderildi.

Yahudilerde ve Hristiyanlarda ahiret inancı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Yahudilerde ve Hristiyanlarda ahiret inancı hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-10-11, 22:26
moonsun

bir yahudi mezhebi olan ferisilerde ahiret inancı varken başka bir mezhep olan sadukilerde yoktur. incil, özellikle pavlusun yargılanması sırasında bu farklılığa değiniyor. ben şunu merak ediyorum ki; ferisilerin ahiret inancının kaynağı neye dayanıyor. ahiret inancı ve sonsuz yaşam müjdesi isa mesih ile geldiğine göre ferisilerin inandığı ahiret inancı bundan daha farKlı birseymi? bu konuda beni aydınlatabilecek arkadaşların görüşlerini duymak isterim..

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Yahudilerde ve Hristiyanlarda ahiret inancı

Yahudilerde ve Hristiyanlarda ahiret inancı hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-10-11, 23:57
melkem

moonsun
bir yahudi mezhebi olan ferisilerde ahiret inancı varken başka bir mezhep olan sadukilerde yoktur. incil, özellikle pavlusun yargılanması sırasında bu farklılığa değiniyor. ben şunu merak ediyorum ki; ferisilerin ahiret inancının kaynağı neye dayanıyor. ahiret inancı ve sonsuz yaşam müjdesi isa mesih ile geldiğine göre ferisilerin inandığı ahiret inancı bundan daha farKlı birseymi? bu konuda beni aydınlatabilecek arkadaşların görüşlerini duymak isterim..
Baslik ve icerik farkli. Ferisilerin ahiret inancini ne yapcaksiniz?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Yahudilerde ve Hristiyanlarda ahiret inancı

Yahudilerde ve Hristiyanlarda ahiret inancı hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-10-11, 18:42
moonsun

bu çok önemli bir ayrıntı. isa mesih sonsuz yaşamı müjdeleyen ilk kişi olduğuna göre bu ahiret yaşamınıda ifade eden ilk kişi olduğu anlamına gelir. o halde isaya kadarki toplumların ahiret inancına sahip olmaması, hatta bundan haberdar bile olmaması gerekir. ama ferisilerde ahiret inancı var. bu bir çelişkimi yoksa bunu açıklayan bir ayrıntı varmı diye merak ediyorum. sonuçta bir hristiyanın inancı bu zemin üzerine kurulu; sonsuz yaşam ve onu müjdeleyen isa ya ve onun rabbine iman...
tekrar ifade ediyorumki; isaya kadar ölümlü isadan sonra ise sonsuz yaşam ümidine kavuştuysak, isadan önceki bu ferisiler bu ümidi nereden alıyorlardı?

Yönetim Notu: Kendi kendinize bu garip teorileri nasıl üretiyorsunuz şaşıyoruz. Belli bir döneme ve coğrafik bölgeye ait yahudi tarikatından bahsediyorsunuz, buradan yola çıkıp Yahudileri ve insanları değerlendiriyorsunuz. İsa'dan önceki insanların ahiret inancına sahip olmaması gerektiğini iddia ediyorsunuz, kendi kendinize yorum yapıyorsunuz, kendi kendinize cümleler kurup kendiniz cevap veriyorsunuz. Sorunuza cevap vermek bile doğru değil, çünkü sorunuz ispat edilmemiş bir önerme içeriyor, bu önerme üzerine gelip bize soru soruyorsunuz. Öncelikle sorunuz içindeki önermeyi SİZİN ispat etmeniz gerekir. Sadece sorunuz bile mantıken hata içeriyor.

Yahudilerde ve Hristiyanlarda ahiret inancı hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-10-11, 22:14
moonsun

Yönetim Notu: Üslubunuzu değiştiriniz, aksi takdirde sitemizin seviyesine uymadığınız için sizi uzaklaştırmak zorunda kalacağız.

Yahudilerde ve Hristiyanlarda ahiret inancı hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-10-11, 23:57
admin1 Ken Block

Forum Kuralları ve Soru Panosu kurallarını okuyunuz, profil bilgilerinizi doldurunuz, üslubunuzu değiştiriniz. Forum düzenine uymadığınız sürece hiç bir şekilde muhatap alınmayacağınızı bilmeniz gerekiyor.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Yahudilerde ve Hristiyanlarda ahiret inancı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Yahudilerde ve Hristiyanlarda ahiret inancı konusuna benzer konular;

Yahudilerde kahinlik sistemi nasıldı? Baslıktan da anlaşılacağı üzere sorum belli kardesler...Yahudilerde kahinlik düzeni nasıldı? Kimler kahin olabilirdi? Kahin olmanın şartları nelerdir?

hristiyanlarda evlilik dısı ilişki neden bu kadar fazla ? zina hristiyanlarda da haramsa ;neden avrupa ve amerikadaki bir çok hristiyan evlilik dısı bir çok ilişkiye giriyor ?umarım bunun dogru olmadıgını söyleyerek bana cevap vermezsiniz çünkü bunun böyle oldugu çok açık .... Yönetim Notu: Pardon siz hristiyanların evlilik dışı ilişkilerini neye göre kontrol edip, bildiğinizi iddia edebiliyorsunuz ki? Biz de haram diye bir kavram yoktur, günah yani Tanrı isteğine aykırı davranışta bulunmak diye ifade ederiz. Hristiyanlar da evlilik dışı ilişki fazla değildir, gayet de azdır, çünkü gerçek bir hristiyan böyle bir şeyi yapmaktan çekinir, gerçek bir hristiyan değilse böyle şeylere tenezzül edebilir. Ancak bir çok müslüman devletler ile dini birbirinden ayırarak düşünmekte zorlanırlar, misal İtalya = Hristiyan, Amerika = Hristiyan diye...

Hinduizm ve Hristiyan inancı Okuduğum bir kitaptan alıntı;

Ateistlerin inancı: Ateizm http://www.stargazete.com/resimler/yazarlar/makyolv.jpg Ateistlerin inancı Ateist, yani ‘tanrıtanımaz’ insanlara bazen ‘inançsız’ da denir. Oysa bu çok yanlış bir sözdür, çünkü aslında onlar da inançlıdır: Allah’ın ‘yokluğuna’ inanmaktadırlar. O’nun için ‘vardır’ demek bir iman gerektirdiği gibi, ‘yoktur’ demek de iman ister. Tümüyle inançsız olan bir insan, olsa olsa ‘agnostik’, yani ‘kuşkucu’ olur. ‘Bu konuda bir hükmüm yok, bilemem’ der.

Ahiret ve cehennem Hristiyanlıkta ahiret cennet ve cehennem hakkında bilgi almak istiyorum.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirm şimdiden teşekkürler

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih