Yakmalık Sunular Yenir mi ? konusu
467 kez okundu,
1 kez cevaplandı. En son mesaj
admin1 Ken Block tarafından gönderildi.
Yakmalık Sunular Yenir mi ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

23-11-11, 21:39
hiram
Arkadaşlar şu an Tevrat okuyorum, belki yüzlerce kez ''Yakmalık sunu'' tabirini gördüm, yakmalık sunuların eti yeniyor mu yoksa sadece kan için kesilen kurbanlar mı merak ettim. Çünkü yendiğine dair bir ayet bulamadım, sanki kanı için kesilen hayvanlarmış gibi görülüyor.
Lev.1: 1 RAB Musa'yı çağırıp Buluşma Çadırı'ndan*fa* ona şöyle seslendi:D Not 1:1 "Buluşma Çadırı": İnsanların Tanrı'ya danıştıkları yer (bkz. Çık.33:7-10).
Lev.1: 2 "İsrail halkıyla konuş, onlara de ki, `İçinizden biri RAB'be sunu olarak bir hayvan sunacağı zaman, sığır ya da davar sunmalı.
Lev.1: 3 "`Eğer yakmalık sunu* sığırsa, kusursuz ve erkek olmalı. RAB'bin sunuyu*fb* kabul etmesi için onu Buluşma Çadırı'nın giriş bölümünde sunmalı.D Not 1:3 "Sunuyu" ya da "Kişiyi".
Lev.1: 4 Elini yakmalık sununun başına koymalı. Sunu kişinin günahlarının bağışlanması için kabul edilecektir.
Lev.1: 5 Boğayı RAB'bin önünde kesmeli. Harun soyundan gelen kâhinler*fc* boğanın kanını getirip Buluşma Çadırı'nın giriş bölümündeki sunağın her yanına dökecekler.D Not 1:5 "Kâhin": Tanrı ile insanlar arasında aracılık yapan ve Tanrı'ya kurban sunmak gibi dinsel işlerle uğraşan görevli. Kâhinin büyücülük, falcılık, sihirbazlık, gaipten haber vermek gibi işlerle uğraşması söz konusu değildi. Bu uygulamalarYas.18:9-14 ayetlerinde yasaklanmıştır.
Lev.1: 6 Sonra kişi yakmalık sunuyu yüzüp parçalara ayırmalı.
Lev.1: 7 Kâhin Harun'un oğulları sunakta ateş yakıp üzerine odun dizecekler.
Lev.1: 8 Hayvanın başını, iç yağını, parçalarını sunakta yanan odunların üzerine yerleştirecekler.
Lev.1: 9 Kişi hayvanın işkembesini, bağırsaklarını ve ayaklarını yıkayacak. Kâhin de hepsini yakmalık sunu, yakılan sunu ve RAB'bi hoşnut eden koku olarak sunağın üzerinde yakacaktır.
Lev.1: 10 "`Eğer kişi yakmalık sunu olarak davar, yani koyun ya da keçi sunmak istiyorsa, sunusu kusursuz ve erkek olmalı.
Lev.1: 11 Onu sunağın kuzeyinde, RAB'bin önünde kesmeli. Harun soyundan gelen kâhinler kanı sunağın her yanına dökecekler.
Lev.1: 12 Kişi başını, iç yağını kesip hayvanı parçalara ayırmalı. Kâhin bunları sunakta yanan odunların üzerine yerleştirecek.
Lev.1: 13 Kişi hayvanın işkembesini, bağırsaklarını, ayaklarını yıkamalı. Kâhin bunları sunak üzerinde yakarak sunmalı. Bu yakmalık sunu, yakılan sunu ve RAB'bi hoşnut eden kokudur.
Lev.1: 14 "`Eğer kişi yakmalık sunu olarak RAB'be kuş sunmak istiyorsa, kumru ya da güvercin sunmalı.
Lev.1: 15 Kâhin sunuyu sunağa getirecek, başını ayırıp sunağın üzerinde yakacak. Kuşun kanı sunağın yan tarafından akıtılacak.
Lev.1: 16 Kâhin kuşun kursağını pisliğiyle birlikte çıkarıp sunağın doğusundaki küllüğe atacak.
Lev.1: 17 Kanatlarını tutarak kuşu ikiye bölecek, ama tümüyle ayırmayacak. Sonra kuşu sunakta yanan odunların üstünde yakmalı. Bu yakmalık sunu, yakılan sunu ve RAB'bi hoşnut eden kokudur."
İbrahim'în oğlu İshak'ı yakmalık sunu olarak götürmesi de böyle düşünmeme neden oldu, o da yakmalık sunuydu ve insan eti yenilmez.
Yakmalık Sunular Yenir mi ?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Yakmalık Sunular Yenir mi ?

24-11-11, 12:12
admin1 Ken Block
|
|
tullga
|
İbrahim'în oğlu İshak'ı yakmalık sunu olarak götürmesi de böyle düşünmeme neden oldu, o da yakmalık sunuydu ve insan eti yenilmez.
|
İbrahim'in kurbanı zaten YASA'dan çok öncedir, o kurbanı; imana dayalı bir vaad olarak ele almanız gerekir.
Ayrıca "Levililer" tapınağa bakmakla görevli olan İsrail kavmidir, onların soyundan kahinler yetişir ve bazı görevler yalnızca Levililer içindir. Benzer şekilde sunularla ilgili olarak da o kitaptaki bazı maddeler tüm İsrail için değil yalnızca kahinler ya da kahin soyu olanlar içindir.
Dolayısıyla Levililer, İbrahim ve Yasa konularını daha özerk biçimde, tek tek ele almak gereklidir.
Yakmalık Sunular Yenir mi ?
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)
Facebook profilimiz
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Yakmalık Sunular Yenir mi ?
Yakmalık Sunular Yenir mi ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU

Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil