Yalan konusu
974 kez okundu,
8 kez cevaplandı. En son mesaj
MK- tarafından gönderildi.
Yalan konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

07-06-11, 10:04
oozkan
Merhaba arkadaşlar. Ben Rabbimiz İsayı sevmeden önce çok fazla kötü alışkanlığı olan bir insandım ve bu kötü özelliklerimden bazıları zaman zaman tekrar ediyor. Geçen gün ingilizce kursumda ailemizin mesleğini söylerken daha önceden olduğu gibi yalan söylesem mi, yoksa söylemesem mi kararsız kaldım ve sıra bana geldiğinde yalan söyledim ve babamın subay olduğunu söyledim yalan diğer bir yalanı doğurdu bu seferde ailemle yaşadığımız yerler hakkında yalan söyledim. Bunu söylerken kendimi ezik hissetmemek ve oradaki kızı etkilemek için yaptım. Benim size sorum şu, ben yalan söylemenin kötü birşey olduğunu biliyorum ve bu yaptığıma pişman oldum. Yalanın günah olduğunu biliyorum ve tekrar yalan söylemeyeceğim ama ben oradaki insanları aldattım. Benim bu günahtan kurtulmam için oradaki insanlara gerçeği itiraf etmem gerekiyor mu? Onlara itiraf etmeden bu günahtan nasıl kurtulabilirim ? Bu günahtan kurtulmak için ne yapmalıyım ?
Yalan
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Yalan

07-06-11, 15:01
Kaanokan
Kardeşim öncelikle babanın yaptığı işi bilmiyorum ama hiç bir zaman yaptıgı işten utanmamalısın çünkü o sizin için çalışıyor senin ve ailenin hiç bir eksigi kalmasn diye o işi yapıyor, söyledigin yalanı en kısa zamanda itiraf et arkadaslarına başka birinden ögrenmeleri seni daha zor durumda bırakabilir... ve buarada düzgün bir kızı babanın yaptıgı işle etkileymezsn etkilnrse ztn o kızla işin olmasın o snden degil babanın meslegine etkilenms olur ;)
Yalan
FORUMA ÜYE OLUN! /
Yalan

07-06-11, 19:07
Lamb of GOD
|
|
oozkan
|
|
Merhaba arkadaşlar. Ben Rabbimiz İsayı sevmeden önce çok fazla kötü alışkanlığı olan bir insandım ve bu kötü özelliklerimden bazıları zaman zaman tekrar ediyor. Geçen gün ingilizce kursumda ailemizin mesleğini söylerken daha önceden olduğu gibi yalan söylesem mi, yoksa söylemesem mi kararsız kaldım ve sıra bana geldiğinde yalan söyledim ve babamın subay olduğunu söyledim yalan diğer bir yalanı doğurdu bu seferde ailemle yaşadığımız yerler hakkında yalan söyledim. Bunu söylerken kendimi ezik hissetmemek ve oradaki kızı etkilemek için yaptım. Benim size sorum şu, ben yalan söylemenin kötü birşey olduğunu biliyorum ve bu yaptığıma pişman oldum. Yalanın günah olduğunu biliyorum ve tekrar yalan söylemeyeceğim ama ben oradaki insanları aldattım. Benim bu günahtan kurtulmam için oradaki insanlara gerçeği itiraf etmem gerekiyor mu? Onlara itiraf etmeden bu günahtan nasıl kurtulabilirim ? Bu günahtan kurtulmak için ne yapmalıyım ?
|
Pişman olduğun aşikar.Bol bol dua et günahların affolur.Arkadaşlarına gelince eğer dışlanmak istemiyorsan şaka yaptım falan dersin.Öğretmene öyle söyledim yaa dersin.Tabii bu da yalan ama eğer dışlanmaktan korkmuyorsan direkt yalan söyledim dersin.
Yalan
FORUMA ÜYE OLUN! /
Yalan

08-06-11, 09:16
pgenc
Merhaba oozkan,
öncelikle sakin ol, neden özgüvenin olmadığını düşün ve kendinde bunu araştır, yanıtı bulunca, diğer insanların vereceği tepkiden korkmamayı ve bu tepkileri karşılamanın aslında çok kolay olduğunu ve seni nekadar olgunlaştırıp geliştirdiğini de göreceksin.
Esen kal
Yalan
FORUMA ÜYE OLUN! /
Yalan

08-06-11, 15:18
oozkan
Günahlarımızın bağışlanması için itiraf etmemiz şart mı ? Ben itiraf etmek istemiyorum ama bundan sonrada yalan söylemeye devam etmeyeceğim. Umarım beni anlıyorsunuzdur. Yalan söylemeyi bırakmam ve dua etmem yeterli mi?
Esenlikler dilerim
Yönetim Notu: İtiraf etmem yeterli mi diye bir soru soruyorsanız ihtiyacınız var demektir...
Yalan
FORUMA ÜYE OLUN! /
Yalan
Yalan konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU

Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil