Yalan

Yalan hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Yalan konusu 974 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj MK- tarafından gönderildi. Yalan Merhaba arkadaşlar. Ben Rabbimiz İsayı sevmeden önce çok fazla kötü alışkanlığı olan bir insandım ve bu kötü özelliklerimden bazıları zaman zaman tekrar ediyor. Geçen gün ingilizce kursumda ailemizin mesleğini söylerken daha önceden olduğu gibi yalan söylesem mi, yoksa söylemesem mi kararsız kaldım ve sıra bana geldiğinde yalan söyledim ve babamın subay olduğunu söyledim yalan diğer bir yalanı doğurdu bu seferde ailemle yaşadığımız yerler hakkında yalan söyledim. Bunu söylerken kendimi ezik hissetmemek ve oradaki kızı etkilemek için yaptım. Benim size sorum şu, ben yalan söylemenin kötü birşey olduğunu biliyorum ve bu yaptığıma pişman oldum. Yalanın günah olduğunu biliyorum ve tekrar yalan söylemeyeceğim ama ben oradaki insanları aldattım. Benim bu günahtan kurtulmam için oradaki... Yalan

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Yalan konusu 974 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj MK- tarafından gönderildi.

Yalan konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Yalan hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-06-11, 10:04
Yalan
oozkan

Merhaba arkadaşlar. Ben Rabbimiz İsayı sevmeden önce çok fazla kötü alışkanlığı olan bir insandım ve bu kötü özelliklerimden bazıları zaman zaman tekrar ediyor. Geçen gün ingilizce kursumda ailemizin mesleğini söylerken daha önceden olduğu gibi yalan söylesem mi, yoksa söylemesem mi kararsız kaldım ve sıra bana geldiğinde yalan söyledim ve babamın subay olduğunu söyledim yalan diğer bir yalanı doğurdu bu seferde ailemle yaşadığımız yerler hakkında yalan söyledim. Bunu söylerken kendimi ezik hissetmemek ve oradaki kızı etkilemek için yaptım. Benim size sorum şu, ben yalan söylemenin kötü birşey olduğunu biliyorum ve bu yaptığıma pişman oldum. Yalanın günah olduğunu biliyorum ve tekrar yalan söylemeyeceğim ama ben oradaki insanları aldattım. Benim bu günahtan kurtulmam için oradaki insanlara gerçeği itiraf etmem gerekiyor mu? Onlara itiraf etmeden bu günahtan nasıl kurtulabilirim ? Bu günahtan kurtulmak için ne yapmalıyım ?

Yalan

Yalan

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Yalan

Yalan hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-06-11, 15:01
Yalan
Kaanokan

Kardeşim öncelikle babanın yaptığı işi bilmiyorum ama hiç bir zaman yaptıgı işten utanmamalısın çünkü o sizin için çalışıyor senin ve ailenin hiç bir eksigi kalmasn diye o işi yapıyor, söyledigin yalanı en kısa zamanda itiraf et arkadaslarına başka birinden ögrenmeleri seni daha zor durumda bırakabilir... ve buarada düzgün bir kızı babanın yaptıgı işle etkileymezsn etkilnrse ztn o kızla işin olmasın o snden degil babanın meslegine etkilenms olur ;)

Yalan

Yalan

Yalan hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-06-11, 19:07
Yalan
Lamb of GOD

oozkan
Merhaba arkadaşlar. Ben Rabbimiz İsayı sevmeden önce çok fazla kötü alışkanlığı olan bir insandım ve bu kötü özelliklerimden bazıları zaman zaman tekrar ediyor. Geçen gün ingilizce kursumda ailemizin mesleğini söylerken daha önceden olduğu gibi yalan söylesem mi, yoksa söylemesem mi kararsız kaldım ve sıra bana geldiğinde yalan söyledim ve babamın subay olduğunu söyledim yalan diğer bir yalanı doğurdu bu seferde ailemle yaşadığımız yerler hakkında yalan söyledim. Bunu söylerken kendimi ezik hissetmemek ve oradaki kızı etkilemek için yaptım. Benim size sorum şu, ben yalan söylemenin kötü birşey olduğunu biliyorum ve bu yaptığıma pişman oldum. Yalanın günah olduğunu biliyorum ve tekrar yalan söylemeyeceğim ama ben oradaki insanları aldattım. Benim bu günahtan kurtulmam için oradaki insanlara gerçeği itiraf etmem gerekiyor mu? Onlara itiraf etmeden bu günahtan nasıl kurtulabilirim ? Bu günahtan kurtulmak için ne yapmalıyım ?
Pişman olduğun aşikar.Bol bol dua et günahların affolur.Arkadaşlarına gelince eğer dışlanmak istemiyorsan şaka yaptım falan dersin.Öğretmene öyle söyledim yaa dersin.Tabii bu da yalan ama eğer dışlanmaktan korkmuyorsan direkt yalan söyledim dersin.

Yalan

Yalan

Yalan hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-06-11, 09:16
Yalan
pgenc

Merhaba oozkan,

öncelikle sakin ol, neden özgüvenin olmadığını düşün ve kendinde bunu araştır, yanıtı bulunca, diğer insanların vereceği tepkiden korkmamayı ve bu tepkileri karşılamanın aslında çok kolay olduğunu ve seni nekadar olgunlaştırıp geliştirdiğini de göreceksin.
Esen kal

Yalan

Yalan

Yalan hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-06-11, 15:18
Yalan
oozkan

Günahlarımızın bağışlanması için itiraf etmemiz şart mı ? Ben itiraf etmek istemiyorum ama bundan sonrada yalan söylemeye devam etmeyeceğim. Umarım beni anlıyorsunuzdur. Yalan söylemeyi bırakmam ve dua etmem yeterli mi?
Esenlikler dilerim

Yönetim Notu: İtiraf etmem yeterli mi diye bir soru soruyorsanız ihtiyacınız var demektir...

Yalan

Yalan

Yalan konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Yalan konusuna benzer konular;

Kutsal Kitap'a Göre Yalan Esenlikler Mesih'te kardeşlerim. Yalanın Kutsal Kitaba göre yasak olduğunu biliyoruz. Ama benim sorum şu: imanlı ya da imansız herhangi bir insanın hayatı pahasına da olsa yalan söylememeli miyiz? Kutsal Kitap'ta bunun bir örneği var mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Yönetim Notu: Kutsal Kitap'ta yer alan Fahişe Rahav'ın hikayesini biliyor musunuz?

Yalan soylemek ne zaman dogrudur? Yalan soylemek ASLA dogru degildir.Dokuzuncu emir yalan yere sahitligi yasaklamistir ( Cikis 20:16 ). Tanri'nin igrendigi yedi seyden ikisi olarak Suleymanin Ozdeyisleri 6:16-19 da " yalanci dil " ve " Yalan soluyan yalancı tanık " gosterilmistir. Sevgi " gercekte sevinir " ( 1 Korintler 13:6 ). Ayrica Mezmurlar 119:29, 163, 120:2, S. Ozdeyisleri 12:22, 13:5, Efesliler 4:25ve Koloseliler 3:9 a bakabilirsiniz bu konuda. Kutsal Kitap'sa yalancilarin bir cok orneklerini gorebiliriz Yaratilis 27, Habercilerin Isleri 5 gibi. Tekrar tekrar gordugumuz sey yalanin uzuntuye, yargiya ve kayiba neden oldugunu gormekteyiz. Bazen yalanlarin iyi sonuclar dogurdugu yanilgisina duseriz. Ornegin, Israilli ebelerin Firavuna soyledigi yalanin Rabbin bereketi ile sonuclandigi ornegi ( Cikis...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih