yaratıcıya inanmak yetmez mi

yaratıcıya inanmak yetmez mi hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : yaratıcıya inanmak yetmez mi konusu 967 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj yuğşa tarafından gönderildi. yaratıcıya inanmak yetmez mi hristiyanlık muvsevilik ve müslümanlık gibi dinlerinin hepsi özü itibariyle bizi seven ve vareden yaratıcıdan bahsediyor.ve o yaratıcıda bizden sevgi dolu ve hoşgörlü olmamızı istiyor.bana sadece birine inanmak sanki takım tutmakmış gibi geliyor.. yani diğerlerini dışlamak.ötekileştirmek gibi geliyor. oysa asıl olan yaratıcıya inanmak sevgi dolu doğru insan olmak değil mi.. yani sevgi dolu doğru bir insan olan ve yaratıcıya inanan bir yahudi veya müslüman yada kendini bu kavramlarla sınırlandırmayan biri ebedi hayatta cehenneme mi gidecek.. yaratıcıya inanmak yetmez mi

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

yaratıcıya inanmak yetmez mi konusu 967 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj yuğşa tarafından gönderildi.

yaratıcıya inanmak yetmez mi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

yaratıcıya inanmak yetmez mi hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-01-11, 00:41
yuğşa

hristiyanlık muvsevilik ve müslümanlık gibi dinlerinin hepsi özü itibariyle bizi seven ve vareden yaratıcıdan bahsediyor.ve o yaratıcıda bizden sevgi dolu ve hoşgörlü olmamızı istiyor.bana sadece birine inanmak sanki takım tutmakmış gibi geliyor.. yani diğerlerini dışlamak.ötekileştirmek gibi geliyor.
oysa asıl olan yaratıcıya inanmak sevgi dolu doğru insan olmak değil mi.. yani sevgi dolu doğru bir insan olan ve yaratıcıya inanan bir yahudi veya müslüman yada kendini bu kavramlarla sınırlandırmayan biri ebedi hayatta cehenneme mi gidecek..

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / yaratıcıya inanmak yetmez mi

yaratıcıya inanmak yetmez mi hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-01-11, 06:11
fundi

Tanri kendisini degisik dinlerde göstermedi. Yaradilisla baslayip, vahiyle biten tek bir ilahiyat ögretisi verdi. Museviler hala Mesihi bekliyorlar. Mesih geldi, onlar istemediler. Dinler dersen; dinler insan ve cinlerin uydurmasi. Tanri bir ve yolu da bir.

yaratıcıya inanmak yetmez mi hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-01-11, 07:03
admin1 Ken Block

yuğşa
hristiyanlık muvsevilik ve müslümanlık gibi dinlerinin hepsi özü itibariyle bizi seven ve vareden yaratıcıdan bahsediyor.ve o yaratıcıda bizden sevgi dolu ve hoşgörlü olmamızı istiyor.bana sadece birine inanmak sanki takım tutmakmış gibi geliyor.. yani diğerlerini dışlamak.ötekileştirmek gibi geliyor.
oysa asıl olan yaratıcıya inanmak sevgi dolu doğru insan olmak değil mi.. yani sevgi dolu doğru bir insan olan ve yaratıcıya inanan bir yahudi veya müslüman yada kendini bu kavramlarla sınırlandırmayan biri ebedi hayatta cehenneme mi gidecek..

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

yaratıcıya inanmak yetmez mi hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-01-11, 12:29
SELEUKOS_NIKATOR

yuğşa
Sevgili kardesim, yaraticiya inanmak veya var olduguna inanmak elbet bu yetersizdir.

Yaraticinin bizlere aktardigi yasam tarzinida (Hristiyanligi) yasamamiz gereklidir.

yaratıcıya inanmak yetmez mi hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-01-11, 01:08
yuğşa

moderator1
yuğşa
  • İyi bir insan olmak insanları ölümden kurtarabiliyor mu?
  • İyi bir insan olmak insanlara sonsuz yaşam verebiliyor mu?
  • İyi bir insan olmak insanları kötülüklerden koruyabiliyor mu?
  • İyi bir insan olmak insanların içindeki "kurtuluş" isteğinin ve Tanrı'yı arama isteğinin yerini doldurabiliyor mu?
öncelikle ölüm sözcüğünü kullandığınız ilk cümlede bu sözcüğe yüklediğiniz anlamdan bahsetmek istiyorum (yanlış anlamış olabilirim) ama sanki
yok oluş - yok olmak gibi bir anlam yükleyip ölümden ve sonrada ölümden kurtulabilmekten daha doğrusu ölümden kurtulamayacak olmaktan bahsetmişsiniz.
oysa ben farklı düşünüyorum .
yani ölümden niye korkalım? -ölüm niye bir son olsun. ölüm yaşamın içinden bir kesit.engel olamayacağımız bir kesit .tıpkı uyumak gibi.(uyumaya engel olabilirmiyiz).. ölümde gelecek ve geçecek işte.. çünkü yaratıcı bizi yaşatmak istiyor.
bizi yarattı, kendini tanıttı ve hayat verdi .
Sizce İçindede Yaratıcıyı bulmanın verdiği mutluluk olan birini (Yaratıcıya inanmakla kalmayıp ona güvenen birini) ölüm korkutabilir mi ... ölüm ancak içinde yaratıcının varlığına inanmakta şüphe ,
evet; çok azda olsa bir şüphe olan daha doğrusu ona tam olarak güvenmeyen birisini ümitsizliğe sokar ve korkutur.
oysa Yaratıcıyı -şüphe içinde ve korkarak- değil bizi varettiği için ona şükrederek ve Ona güvenerek Onu sevmeliyiz..çünkü;
Yaratıcıyı insanlar değil, yaratıcı insanları ve diğer herşeyi varetti..

yaratıcıya inanmak yetmez mi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

yaratıcıya inanmak yetmez mi konusuna benzer konular;

Mesih İsa'ya inanmak MESİH İSA’YA İNANMAK Kutsal Kitap’ın mesajı Yüce Tanrı ile başlar. TANRI NASIL BİR VARLIKTIR? Tanrı bütün evrenin ve evrenin içinde var olan her şeyin yaratıcısıdır Tanrı bütün yaradılışını yönetir ve bu yaratılış içinde olan her şey hakkında kendisi karar verir. Bizi yüce Tanrı yarattığı için biz O’na aidiz ve bizim üstümüzdeki bütün yetki O’nun dur.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih