yeni Hristiyan olmuşların vaftiz edilmeleri niçin uzun süre alıyor?

yeni Hristiyan olmuşların vaftiz edilmeleri niçin uzun süre alıyor? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : yeni Hristiyan olmuşların vaftiz edilmeleri niçin uzun süre alıyor? konusu 1417 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj barbaroshay tarafından gönderildi. yeni Hristiyan olmuşların vaftiz edilmeleri niçin uzun süre alıyor? SLM. forumda okuduğum kadarıyla yeni hristiyanlığı kabul etmiş daha doğrusu İSA mesihe iman etmiş olanlar hemen vaftiz edilmiyormuş. hatta katoliklerde bu süre özel durumlar hariç en az 2 sene ve daha üstü bir süre olabiliyormuş. benim merak ettiğim bu süreyi niçin bu kadar uzun tutuyorlar? şimdi Türkiye gibi müslüman ağırlıklı hristiyan toplumunun çok az olduğu bir ülkede anadolunun ufak bir kasabasında yaşayan bir insanı düşünün. etrafında bir kilise yok hristiyan bir topluluk yok. maddi durumuda düşük seviyede. şimdi bu vatandaş bir tv den yada herhangi bir sebeple İSA mesihle tanıştı ona gönlünü açtı ve iman etti. ama Hrsitiyanlık yaşayışı hakkında fazlaca gerçek anlamda bilgisi yok öğrenmek de istiyor ve en önemlisi vaftiz olmak istiyor ama nasıl olacak? bulunduğu kasabada klise yok.... yeni Hristiyan olmuşların vaftiz edilmeleri niçin uzun süre alıyor?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

yeni Hristiyan olmuşların vaftiz edilmeleri niçin uzun süre alıyor? konusu 1417 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj barbaroshay tarafından gönderildi.

yeni Hristiyan olmuşların vaftiz edilmeleri niçin uzun süre alıyor? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

yeni Hristiyan olmuşların vaftiz edilmeleri niçin uzun süre alıyor? hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-06-11, 14:55
Senerd

SLM. forumda okuduğum kadarıyla yeni hristiyanlığı kabul etmiş daha doğrusu İSA mesihe iman etmiş olanlar hemen vaftiz edilmiyormuş. hatta katoliklerde bu süre özel durumlar hariç en az 2 sene ve daha üstü bir süre olabiliyormuş. benim merak ettiğim bu süreyi niçin bu kadar uzun tutuyorlar? şimdi Türkiye gibi müslüman ağırlıklı hristiyan toplumunun çok az olduğu bir ülkede anadolunun ufak bir kasabasında yaşayan bir insanı düşünün. etrafında bir kilise yok hristiyan bir topluluk yok. maddi durumuda düşük seviyede. şimdi bu vatandaş bir tv den yada herhangi bir sebeple İSA mesihle tanıştı ona gönlünü açtı ve iman etti. ama Hrsitiyanlık yaşayışı hakkında fazlaca gerçek anlamda bilgisi yok öğrenmek de istiyor ve en önemlisi vaftiz olmak istiyor ama nasıl olacak? bulunduğu kasabada klise yok. ancak varsa yakınlardaki büyük şehirlere gidecek. bu da imkan ve olanak meselesi. düzenli olarak gidip gelmek hem maddi hemde vakit olarak zor. en azından yeni hristiyan olmuşlara İSA mesih öğretilerini içeren, kutsal günleri, bayramları anlatan bilgilendirici kitaplar cd ler verilerek evde bu derslere çalışması salık verilebilir. vaftiz e gelincede ben kısa sürede vaftiz edilmesi taraftarıyım kişinin. 2 sene çok uzun bir süre ve yaşamımızın ne zaman son bulacağını bilmiyoruz bu gün varız yarına çıkacağımız kesin değil. aslında hristiyanlığın en büyük handikaplarından biri aşırı prosedürcü olması. şimdi ben İSA mesihe iman ettim ama kilise beni vaftiz etmiyor. neymiş en az 2 sene ekatümen(doğru yazdımmı bilmiyorum) eğitimi almam gerekiyormuş. 2 sene bana garanti ömür verebiliyormunuz? ben kalben İSA mesihe iman etmişsem niçin beni kalıplara sokuyorsunuz,prosedürlere boğuyorsunuz? kutsal kitabı okudum(yeni ahit i komple) İSA mesih in şöyle katı prosedürleri uygularsanız bana iman etmiş olursunuz yoksa imanınız geçerli olmaz diye bir şart koştuğu ayet okumadım. yanılıyorsam düzeltin.

not: BEN diye öylesine örnek verdim. daha bir kiliseye gitmek nasip olmadı. şehrimdeki katolik kilisesinin rahibi tatildeymiş. kilise kapalı.

Yönetim Notu: Öncelikle sakin olunuz, ayrıca bilmelisiniz ki siz şu anda "bence" diyerek hristiyan kiliselerinin düzenlerini eleştiremez, yorum yapamaz, fikir beyan edemezsiniz. Şu anda öğrenmeniz gereken şey SABIR ve İTAATtir.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / yeni Hristiyan olmuşların vaftiz edilmeleri niçin uzun süre alıyor?

yeni Hristiyan olmuşların vaftiz edilmeleri niçin uzun süre alıyor? hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-06-11, 00:33
admin1 Ken Block

Şu anda sahip olduğunuz tepkisellik ile imanda büyümeniz zorlaşır. Herkes bekliyor, sabrediyor, sizin başkalarından daha özel bir durumunuz bulunmamaktadır. Daha kilise üyesi olmadan isyankar, eleştirel, yargılayıcı bir tutum içine girmişsiniz bile. Sizin geçtiğiniz yollardan geçen, sizin sorduğunuz soruları soran bugüne dek milyonlarca insan vardır. Her sorunuzun cevabı da açıklaması da sebebi de mevcuttur ancak sizin şu andaki tutumunuz ile bunların cevaplarını bile öğrenmeniz zorlaşır.

Başkalarına odaklanmak yerine KENDİnize odaklanmanızı tavsiye ediyoruz.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / yeni Hristiyan olmuşların vaftiz edilmeleri niçin uzun süre alıyor?

yeni Hristiyan olmuşların vaftiz edilmeleri niçin uzun süre alıyor? hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-06-11, 16:15
erdhe

yeni bir baslık acayımmı bilemedim hazır burada samimi bir ortam var in iken bir soru sormak istiyorum(yeni üyelerdenim) Ben Ankaradayım ve ********** verebilirmisiniz ilginize teşekkürler..

Yönetim Notu: Yanlış düşünmüşsünüz, her sorunuz için yeni konu açmalısınız.

yeni Hristiyan olmuşların vaftiz edilmeleri niçin uzun süre alıyor? hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-06-11, 23:17
meurtre

Sevgili kardeşim biraz sabır göstermenin kimseye bir zararı yoktur ve bizler daha yolun basındayız. Şu anda böyle davranıyorsan gelecekte ne olacak merak ediyorum.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanri dünyayi o kadar cok sevdiki biricik oglunu verdi cünkü ona iman edenler kurtulsun ama sonsuz yasama kavussunmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

yeni Hristiyan olmuşların vaftiz edilmeleri niçin uzun süre alıyor? hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-06-11, 01:45
Sebastian

Sevgili Senerd;

Öncelikle İsa Mesih'in Krallığına Hoşgeldiniz. Biz Hristiyanlar, vaftiz olabilmek için birçok zorlu süreç ve aşamadan geçiyoruz, bu elbette kolay değildir. Kolay olan hiçbir şey de anlamlı değildir, unutmayın. Siz öncelikle Hristiyanlığı öğrenmeye gayret edin.

Adana'da Aziz Petrus Katolik Kilisesi (Bebekli Kilise) bulunmaktadır. Orada Padre (Peder) Fransua ile mutlaka tanışmanızı öneriririm, söylediğinize göre tatildeymiş, gelince tanışın kendisiyle. Oldukça sıcakkanlı ve samimi bir insandır. Ayrıca 2 seneyi gözünüzde büyütmeyin, bu kesin bir rakam değildir. Kiliseden kiliseye, pederden pedere, katekümenden katekümene göre de değişebilmektedir bu zaman dilimi. Yani sizin de biraz özveride bulunmanız gerekiyor.

RAB Tanri sizi korusun ve vaftiz olma şerefine nail etsin.

Sevgiler

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHer şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

yeni Hristiyan olmuşların vaftiz edilmeleri niçin uzun süre alıyor? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

yeni Hristiyan olmuşların vaftiz edilmeleri niçin uzun süre alıyor? konusuna benzer konular;

yeni hristiyan oldum mrb kardeşlerim ben yeni hristiyan oldum ve şu an neler yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum

YHWH ve YAHSHUAH isimleri Yeni Antlaşma'da yer alıyor mu? YHWH ismi, yani tetragrammaton elimizdeki Yeni Anlaşma metinlerinde geçmekte midir? Bildiğim kadarıyla Yeni Antlaşma metinleri Yunanca olduğu için YHWH yerine başka bir ifade yer alıyor. Fakat daha önceki metinlerde tetragrammaton'un yunanca karşılığının geçtiği iddia ediliyor. Doğrusu nedir? Aynı şekilde YAHSHUAH isminin eldeki en eski metinlerde IEOUSOUS olarak geçtiği, bunun ise sonradan bir değiştirme olduğu, IEOUSOUS=IEOU+SOUS yani SON OF ZEUS gibi bir anlamı olduğundan sözediliyor. Bunun da doğru açıklaması sizce nedir? SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Tetragamon konusu dahil, sorularınıza cevaplar için YHVH bölümümüze bakınız. O bölümde farklı farklı konular altında bu konuda bilgiler yer almaktadır. Ayrıca "IEOUSOUS" ibranicedeki yahşuahın telaffunuzunun harflerle...

Yeni Hristiyan oldum Merhaba Uzun süredir sitenizi takip ediyorum, yazılanlara gönülden inanıyorum. Ailemden hiçbir sorunla karşılaşmadan İsa Mesih'e iman etmiş 16 yaşında bir gencim. İzmirliyim, dindar bir çevrede büyümedim , büyükannemin anlattıklarına göre zamanında Rumlarla komşuymuşlar ve Hristiyanlık konusunda ailem de biraz bilgiye sahip.Kutsal Kitap'ı internet üzerinden okuyabiliyorum , ama kitap halinde yanımda taşıyabileceğim , her zaman okuyabileceğim şekilde bulamadım. Kutsal Kitap'ın parayla alınmasında bir sakınca var mı? Ayrıca yaşım dolayısıyla bir sorunla karşılaşmaktan korkuyorum malum ülkemizde farklı inanca sahip olmanın ne demek olduğunu iyi biliyorum. Bir kiliseden rica edebilir miyim, tepkileri nasıl olur? Kilise demişken en kısa sürede bir kiliseye katılmak istiyorum. Ailemin izni...

Vaftiz Olduktan Sonraki Yeni Hayat Sevgili kardeşlerim ; Vaftiz gizemini aldıktan sonra mesihin yoluna tamamen girmiş oluyoruz. Sizlere sormak istediğim soru şu ; Vaftiz olan kardeşler Vaftiz olduktan sonra hayatınızda neler oldu ? neler değişti ? paylaşırsanız sizlerden çok büyük teşvik alacak ve çok memnun olacağım kardeşlerim. şimdiden teşekkürler.. Saygılar Ve Sevgiler sunarım.

"Yeni Vaftiz Olanlara Vaaz" - Augustinus İsa’dan yeni doğanlar. (Yeni Vaftiz Olanlara Vaaz) Bu sözlerim size, ey yeni doğan çocuklar. Mesih’te yeni dünyaya gelen, Kilise’de yeni doğan kuşak, Peder’in armağanı, Ana’nın verdiği meyve, taze tomurcuklar, koyanın yeni sakinleri, gururumuzun çiçeği, çabalarımızın ürünü, mutluluğum ve başının tacı olan sizlere, Rabbimizde sebat eden sizlere. Size Havarinin sözlerini iletiyorum: "İsa Mesih’i kuşanın ve arzularınızın aşırılığına hizmet etmek için bedensel kaygılara kapılmayın ki, gizem sayesinde üstlendiğinizi yaşamınız da aksetsin. İsa’da vaftiz olan sizler İsa’yı kuşandınız. Artık ne Yahudi var, ne de pagan, ne tutsak, ne özgür insan, ne erkek, ne kadın. Hepiniz İsa Mesih’te tek bir vücut oluşturuyorsunuz." Gizemin gücü budur: Bu, geçmişteki tüm günahların affı ile şimdi başlayan,...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih