yeni Hristiyan olmuşların vaftiz edilmeleri niçin uzun süre alıyor? konusu
1417 kez okundu,
9 kez cevaplandı. En son mesaj
barbaroshay tarafından gönderildi.
yeni Hristiyan olmuşların vaftiz edilmeleri niçin uzun süre alıyor? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

23-06-11, 14:55
Senerd
SLM. forumda okuduğum kadarıyla yeni
hristiyanlığı kabul etmiş daha doğrusu İSA mesihe iman etmiş olanlar hemen vaftiz edilmiyormuş. hatta katoliklerde bu süre özel durumlar hariç en az 2 sene ve daha üstü bir süre olabiliyormuş. benim merak ettiğim bu süreyi niçin bu kadar uzun tutuyorlar? şimdi Türkiye gibi müslüman ağırlıklı
hristiyan toplumunun çok az olduğu bir ülkede anadolunun ufak bir kasabasında yaşayan bir insanı düşünün. etrafında bir kilise yok
hristiyan bir topluluk yok. maddi durumuda düşük seviyede. şimdi bu vatandaş bir tv den yada herhangi bir sebeple İSA mesihle tanıştı ona gönlünü açtı ve iman etti. ama Hrsitiyanlık yaşayışı hakkında fazlaca gerçek anlamda bilgisi yok öğrenmek de istiyor ve en önemlisi vaftiz olmak istiyor ama nasıl olacak? bulunduğu kasabada klise yok. ancak varsa yakınlardaki büyük şehirlere gidecek. bu da imkan ve olanak meselesi. düzenli olarak gidip gelmek hem maddi hemde vakit olarak zor. en azından yeni
hristiyan olmuşlara İSA mesih öğretilerini içeren, kutsal günleri, bayramları anlatan bilgilendirici kitaplar cd ler verilerek evde bu derslere çalışması salık verilebilir. vaftiz e gelincede ben kısa sürede vaftiz edilmesi taraftarıyım kişinin. 2 sene çok uzun bir süre ve yaşamımızın ne zaman son bulacağını bilmiyoruz bu gün varız yarına çıkacağımız kesin değil. aslında
hristiyanlığın en büyük handikaplarından biri aşırı prosedürcü olması. şimdi ben İSA mesihe iman ettim ama kilise beni vaftiz etmiyor. neymiş en az 2 sene ekatümen(doğru yazdımmı bilmiyorum) eğitimi almam gerekiyormuş. 2 sene bana garanti ömür verebiliyormunuz? ben kalben İSA mesihe iman etmişsem niçin beni kalıplara sokuyorsunuz,prosedürlere boğuyorsunuz? kutsal kitabı okudum(yeni ahit i komple)
İSA mesih in şöyle katı prosedürleri uygularsanız bana iman etmiş olursunuz yoksa imanınız geçerli olmaz diye bir şart koştuğu ayet okumadım. yanılıyorsam düzeltin.
not: BEN diye öylesine örnek verdim. daha bir kiliseye gitmek nasip olmadı. şehrimdeki katolik kilisesinin rahibi tatildeymiş. kilise kapalı.
Yönetim Notu: Öncelikle sakin olunuz, ayrıca bilmelisiniz ki siz şu anda "bence" diyerek
hristiyan kiliselerinin düzenlerini eleştiremez, yorum yapamaz, fikir beyan edemezsiniz. Şu anda öğrenmeniz gereken şey SABIR ve İTAATtir.
yeni Hristiyan olmuşların vaftiz edilmeleri niçin uzun süre alıyor?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

24-06-11, 00:33
admin1 Ken Block
Şu anda sahip olduğunuz tepkisellik ile imanda büyümeniz zorlaşır. Herkes bekliyor, sabrediyor, sizin başkalarından daha özel bir durumunuz bulunmamaktadır. Daha kilise üyesi olmadan isyankar, eleştirel, yargılayıcı bir tutum içine girmişsiniz bile. Sizin geçtiğiniz yollardan geçen, sizin sorduğunuz soruları soran bugüne dek milyonlarca insan vardır. Her sorunuzun cevabı da açıklaması da sebebi de mevcuttur ancak sizin şu andaki tutumunuz ile bunların cevaplarını bile öğrenmeniz zorlaşır.
Başkalarına odaklanmak yerine KENDİnize odaklanmanızı tavsiye ediyoruz.
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)
Facebook profilimiz
FORUMA ÜYE OLUN! /

24-06-11, 16:15
erdhe
yeni bir baslık acayımmı bilemedim hazır burada samimi bir ortam var in iken bir soru sormak istiyorum(yeni üyelerdenim) Ben Ankaradayım ve ********** verebilirmisiniz ilginize teşekkürler..
Yönetim Notu: Yanlış düşünmüşsünüz, her sorunuz için yeni konu açmalısınız.
FORUMA ÜYE OLUN! /

24-06-11, 23:17
meurtre
Sevgili kardeşim biraz sabır göstermenin kimseye bir zararı yoktur ve bizler daha yolun basındayız. Şu anda böyle davranıyorsan gelecekte ne olacak merak ediyorum.

Tanri dünyayi o kadar cok sevdiki biricik oglunu verdi cünkü ona iman edenler kurtulsun ama sonsuz yasama kavussun

FORUMA ÜYE OLUN! /

25-06-11, 01:45
Sebastian
Sevgili Senerd;
Öncelikle İsa Mesih'in Krallığına Hoşgeldiniz. Biz
Hristiyanlar, vaftiz olabilmek için birçok zorlu süreç ve aşamadan geçiyoruz, bu elbette kolay değildir. Kolay olan hiçbir şey de anlamlı değildir, unutmayın. Siz öncelikle
Hristiyanlığı öğrenmeye gayret edin.
Adana'da Aziz Petrus Katolik Kilisesi (Bebekli Kilise) bulunmaktadır. Orada Padre (Peder) Fransua ile mutlaka tanışmanızı öneriririm, söylediğinize göre tatildeymiş, gelince tanışın kendisiyle. Oldukça sıcakkanlı ve samimi bir insandır. Ayrıca 2 seneyi gözünüzde büyütmeyin, bu kesin bir rakam değildir. Kiliseden kiliseye, pederden pedere, katekümenden katekümene göre de değişebilmektedir bu zaman dilimi. Yani sizin de biraz özveride bulunmanız gerekiyor.
RAB Tanri sizi korusun ve vaftiz olma şerefine nail etsin.
Sevgiler

Her şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)

FORUMA ÜYE OLUN! /
yeni Hristiyan olmuşların vaftiz edilmeleri niçin uzun süre alıyor? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>