Yeniden doğmak ?

Yeniden doğmak ? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Yeniden doğmak ? konusu 1161 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj umutlu tarafından gönderildi. Yeniden doğmak ? Sevgili önderim. İsa,bu sözü kullanırken demek istediğini ben anlıyamadım. Ben,tüm eski bilgilerimi bir kenara bırakıp yeniden öğrenmeyi anlıyorum. Ama ateşle vaftiz olunduktan sonra değerli olanların açığa çıkması deyimide var. Ne zaman eski ile yeni bilgileri harmanlasam aklıma bu söz gelir ne yapacağımı karıştırırım. Rabbin esenliği üzerinizde olsun Yeniden doğmak ?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Yeniden doğmak ? konusu 1161 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj umutlu tarafından gönderildi.

Yeniden doğmak ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Yeniden doğmak ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-10-10, 20:36
Yeniden doğmak ?
datatip

Sevgili önderim.

İsa,bu sözü kullanırken demek istediğini ben anlıyamadım.
Ben,tüm eski bilgilerimi bir kenara bırakıp yeniden öğrenmeyi anlıyorum.

Ama ateşle vaftiz olunduktan sonra değerli olanların açığa çıkması deyimide var.

Ne zaman eski ile yeni bilgileri harmanlasam aklıma bu söz gelir ne yapacağımı karıştırırım.

Rabbin esenliği üzerinizde olsun

Yeniden doğmak ?

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Yeniden doğmak ?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Yeniden doğmak ?

Yeniden doğmak ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-10-10, 15:09
Yeniden doğmak ?
umutlu

Merhaba Sevgili Kardeşim,

Herşeyden önce sorduğun soru için teşekkür ederim -ayrıca biraz geç cevap verdiğim için de özür dilerim.

Yeniden doğuş konusu çok önemli bir konu -esasında gerçekten üzerinde ciddi anlamda durulması gereken geniş bir konu, ama elimden geldiğince özetlemeye çalışacağım.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki, yeniden doğuş eski bilgileri bir kenara bırakarak yeniden öğrenmekten çok çok daha geniş bir konudur. Eğer bu kavramı bu şekilde tanımlarsak anlamını oldukça daraltmış oluruz.

Yeniden doğuş, eski hayatımızın sona ermesi ve yeni bir hayata başlamak demektir. Doğal benliğimizin ölmesi ve Tanrı'da yeniden doğmak demektir. Günaha karşı ölmek, Mesih'in benzerliğine dönüştürülmek üzere yeniden doğmak demektir.

Vaftiz, yeniden doğuşun bir simgesidir. Vaftiz olan kişi suyun içine girdiğinde, doğal benliği ve günahlarıyla birlikte ölür. Sudan çıktığında ise Tanrı'da yeniden doğmuştur. Ve herşey değişmiştir. Bir kimse Mesih'teyse, yeni yaratıktır; eski şeyler geçmiş, her şey yeni olmuştur. -2. Korintliler 5:17. Tam anlamıyla bir değişim ve yenilenme söz konusudur.

Rabbimiz İsa Mesih bu konunun önemine değinmiştir. Bir gün İsa, Nikodim'e şöyle söyledi: "Sana doğrusunu söyleyeyim, bir kimse yeniden doğmadıkça Tanrı'nın Egemenliğini göremez." -Yuhanna 3:3. Bir kimsenin Tanrı'ya benzemesi için bu değişimin olması gerekmektedir.

Bu değişimin hayatlarımızda ne kadar gerçekleştiğini sorgulamamız ve Tanrı'ya bize yardım etmesi için dua etmemiz gerekmektedir. Çünkü Mesih'in benzerliğine bürünmemiz gekiyor deyip de, imandan önceki ya da Tanrı'ya yakışmayan davranış veya alışkanlıklara devam ediyorsak, bu önemli bir sorundur.

Tanrı hepimizin yüreklerine dokunsun.

Yeniden doğmak ?

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeRab sizi bereketlesin,
U'Mutlu.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Yeniden doğmak ?

Yeniden doğmak ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-10-10, 22:08
Yeniden doğmak ?
datatip

Sevgili Umutlu kardeşim,
Yazınızın hepsi manalı ve değerli.Eski bilğilerim öyle vazgeçilemez değiller.Bir kenara bırakabilirim.Herşeyi sıfırdan, İsa'dan öğrenebilirim ama o zaman içime ateş düşüyor,beni yakıyor.Ancak,sürekli Kutsal Kitabı okumak yada bir kardeşle diyaloğda bulunmak yada bu formu okumak gibi faaliyetlerle rahatlıyor olsada bu sefer geri adım atmıyayım bakalım ne olacak
Cevabınıza çok teşekkür ederim.

Yeniden doğmak ?

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Yeniden doğmak ?

Yeniden doğmak ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-10-10, 08:37
Yeniden doğmak ?
umutlu

Tekrar merhaba kardeşim,

Birşeyi tam olarak anlamak istiyorum. İsa'dan öğrenmek seni bir şekilde rahatsız mı ediyor? Evetse, nasıl?

Essenlikle.

Yeniden doğmak ?

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeRab sizi bereketlesin,
U'Mutlu.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Yeniden doğmak ?

Yeniden doğmak ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-10-10, 19:39
Yeniden doğmak ?
datatip

Sevgili Umutlu kardeşim
Zihninizde oluşan bir soruyu,çekinmeden sorduğunuz için teşekkür ederim.
Bilakis İsa'dan öğrenmek beni mutlu ediyor,rahatlatıyor,moral veriyor,ışık,yol görüyorum.

Ama sürekli okumaya,araştırmaya vaktimi hep bu konuya ayırmaya çağrıldığımı hissediyorum sadece buna uygun ortamım,koşullarım yok.
Hani gökteki kuşlar ne eker nede biçer ama rab doyurur,tüm bunların doğruluğunu biliyorum ama böyle bir dünyaya girmemin zamanı değil.Belki emeklilikte olabilecek bir durum.

Yeniden doğmak ?

Yeniden doğmak ?

Yeniden doğmak ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Yeniden doğmak ? konusuna benzer konular;

Boşanmış kişi yeniden evlenebilir mi? Soru: Ben boşandım. Kutsal Kitap’a göre yeniden evlenebilir miyim? Yanıt: Bize sık sık, “Ben şu şu nedenlerden ötürü boşandım. Yeniden evlenebilir miyim?” “İki kere boşandım; birincisi kocamın başka birisiyle zina yapmasından ötürü, ikincisi ise anlaşmazlıktan ötürüydü. Üç kez boşanmış bir adamla çıkıyorum. Onun da ilk evliliği anlaşmazlık, ikincisi kendi işlediği zina ve üçüncüsü de karısının işlediği zinadan ötürü bozulmuş. Birbirimizle evlenebilir miyiz?” şeklinde sorular geliyor. Bu tür soruları yanıtlamak zordur çünkü Kutsal Kitap boşanmadan sonra yeniden evlenme konusunda çeşitli senaryoların ayrıntısına girmez. Kesin olarak bilebileceğimiz şey, Tanrı’nın planının, eşlerin her ikisi de hayatta olduğu sürece evli bir çiftin, evli kalmasını gerektirdiğidir (Yaratılış 2:24; Matta...

Hristiyanlıkta boşanmak ve yeniden evlenmek Soru: Kutsal Kitap boşanmak ve yeniden evlenmek konusunda ne der? Yanıt: İlk olarak, kişi boşanma konusunda hangi görüşe inanırsa inansın, “İsrail'in Tanrısı RAB, ‘Ben boşanmadan nefret ederim’ diyor” diyen Malaki 2:16’yı hatırlamak önemlidir. Kutsal Kitap’a göre evlilik yaşam boyu süren bir adanmışlıktır: “Şöyle ki, onlar artık iki değil, tek bedendir. O halde Tanrı'nın birleştirdiğini, insan ayırmasın” (Matta19:6). Tanrı, evliliklerde iki insan olduğundan, boşanmaların gerçekleşeceğini bilir. Eski Antlaşma’da, boşananların, özellikle de kadınların haklarını korumak için bazı yasalar koymuştu (Yasa’nın Tekrarı 24:1-4). İsa bu yasaların, bu durum Tanrı’nın arzusu olduğundan ötürü değil, insanlar inatçı olduklarından ötürü verildiğine işaret etmişti (Matta 19:8). Kutsal Kitap’a göre,...

Tapınak Şövalyeleri yeniden gündemde Tapınak Şövalyeleri yeniden gündemde Norveç’teki saldırıların ardından çıkan isim olan koyu Hıristiyan Anders Behring Breivik’in manifestosu incelendiğinde ve YouTube’daki videoya verdiği “Tapınak Şövalyeleri” ismi bir zamanlar Dan Brown’la gündeme gelen bu tarikatı yeniden gündeme getirdi. Hıristiyanlığı korumak amacıyla kutsal topraklarda yapılanan Tapınak Şövalyeleri kimlerdi ve ne istiyorlardı? Latince adı Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici / Süleyman Tapınağı ve İsa’nın Fakir Askerleri olan tanınmış Hıristiyan askerî tarikatlarından biri olan Tapınak Şövalyeleri, resmî olarak iki yüzyıl boyunca faaliyette bulundu. Katolik Kilisesi tarafından resmî olarak 1129 yılında tanınan tarikat kısa zamanda güçlendi. En güçlü zamanlarında askerî varlıkları 20 bine...

Katoliklik 'te Yeniden Doğmak Katolikler Yeniden Doğarlar mı? Katolikler ve Protestanlar kurtuluşa ermek için yeniden doğmak gerektiği hususunda hemfikirdirler. İsa zaten böyle söylemiştir: “Sana doğrusunu söyleyeyim, bir kimse yeniden doğmadıkça Tanrı’nın Egemenliğini göremez“ (Yu. 3:3) Bir Katolik “yeniden doğduğunu“ söylediğinde, Tanrı’nın lütfunun, vaftiz edilmesi sırasında, kendisinde tamamladığı dönüşümden (transformasyon) bahsetmektedir. Halbuki Müjdeci (Evangelical) Protestanlar “yeniden doğmaktan“ bahsederlerken genellikle bunu çok daha farklı bir anlamda kullanırlar. Bir müjdeci için “yeniden doğmak” genellikle şöyle gerçekleşir: Kişi ’günahla savaş’ veya ’yeniden hayat bulma’ şeklinde isimlendirilen bir toplantıya gider, orada din adamının neden ’yeniden doğması’ gerektiğini anlatan...

Hristiyan İnancında Orjinal günahlı olarak doğmak ne anlamdadır? Kadınla ilgilisoruları okurken birşey dikkatimi çekti." Yalnız kadınlar değil, erkeklerde günahlı doğmuştur!.." bu nasıl oluyor? Neden günahlı? Anne rahminde nasıl günah işleniyor? Bu işin mantığı nedir?

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih