| HRİSTİYAN FORUM
> Soru Panosu
: Yeryüzünü miras almak konusu 173 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj Yaralı tarafından gönderildi. Yeryüzünü miras almak İSA dedi ki: "Ne mutlu yumuşak huylu olanlara! Onlar yeryüzünü miras alacaklar." Sevgili kardeşlerim: Bu konu daha önce tartışıldıysa ve ben boşuna yer işgal ettiysem özür dilerim. Ama eğer tartışılmadıysa kafama takılan bu husus hakkında görüşlerinizi bilmek isterim: Sizce, "Yeryüzünü miras almak" nasıl gerçekleşebilir? Bu nedir? Yeryüzünü miras almak
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Yeryüzünü miras almak konusu 173 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj Yaralı tarafından gönderildi.
İSA dedi ki: "Ne mutlu yumuşak huylu olanlara! Onlar yeryüzünü miras alacaklar."
Sevgili kardeşlerim: Bu konu daha önce tartışıldıysa ve ben boşuna yer işgal ettiysem özür dilerim. Ama eğer tartışılmadıysa kafama takılan bu husus hakkında görüşlerinizi bilmek isterim:
Sizce, "Yeryüzünü miras almak" nasıl gerçekleşebilir?
Bu nedir?
İncil almak istiyorum! Selamlar, ben incil arıyorum, kiliseden almak istiyorum ama her kilisede incil verirler mi ? Birde kiliselerin boş olduğu bir zaman gitmek istiyorum ordaki din görevlisiyle konuşmak istiyorum böylece daha çok şey öğrenebilirim. Onun dışında Tevrat ve Zebur'u nereden bulabilirim?
Tanrı'nın Baba Sevgisi'ni Almak Çoğu insan hayatında yeterince sevgi alamamıştır ve bunun eksikliğini hissetmektedir.Tanrı bize baba şevkati ve sevgisiye yönelmek istiyor.Onun sevgisinde istediğin ve ihtiyacın olduğu kadar alabiliriz.Tanrıdan zevk al!Tanrının sözünden zevk al!.Tanrıdan gelen iyi şeyin tümünü içine çek ve hiç düşünmeden bunun zevkine var.Ne yaptığımızı ve ne yaşadığımızı İncilin luka 15:11-32 bölümünde okuyabiliriz.'Kaybolan oğul' babasını terk etmişti,günah işlemişti ve daha sonra babasına geri dönmüştü.O babasının önünde Tanrıya ve ona karşı günah işlediğini itiraf etti.'Tanrıya ve sana karşı günah işledim'.O günahlarını itiraf etti ve babası tarafından tekrar kabul edildi.Esenlikler.
Cennetten arsa satmak-almak Hristiyanlıkta cennetten arsa satma-alma olayı gerçekten var mıdır?
Esenlikler.
Yonetim Notu: Yoktur. Tarihte bunu yapmaya calismis kisiler vardir ancak bu o kisilerin kendi dusunceleridir, hristiyanligin, Isa'nin, Kutsal Kitap'in ogretisi degildir.
Adem ve Havva'dan gunah miras aldik mi? Evet, tum insanlik onlardan gunah miras aldilar. Romalilar 5:12 bu konuda yazar; " Günah bir insan aracılığıyla, ölüm de günah aracılığıyla dünyaya girdi. Böylece ölüm bütün insanlara yayıldı. Çünkü hepsi günah işledi.". Romalilar 5:19 devam eder; " Çünkü bir adamın sözdinlemezliği yüzünden nasıl birçoğu günahkâr kılındıysa,.." Adem ve Havva Tanri'nin benzerliginde yaratilmislardi ( Yaratilis 1:26-27 ). Bunun sonucu olarak tum insanlar da Tanri benzerliginde yaratildilar diyebiliriz ( Yaratilis 9:6 ). Ancak ayni zamanda Adem ile havva nin benzerliginde de yaratildik ( Yaratilis 5:3 ) Adem gunaha dustugunde onun soyundan gelen herkese bu gunah da bulasti ( Mezmurlar 51:5 ).
Gunahli dogmamiz bizimgunahli olmamizla sonuclanmaktadir. Romalilar 5:12 deki gelismeye dikkat ediniz gunah...
Kutsal Kitap'da Adem'den miras alinan gunahin kaniti nerdedir? Adem'den miras alinmis gunahin anlami sudur; once Adem gunah isledi ve bu gunah ( ve onun sucu ) Tanri tarafindan hepimizin sucu olarak kabul edildi. John Piper soyle yazmistir;
Insan soyunun problemi herkesin isledigi bir takim gunahlar yani gercek ve bizleri suclayack kadar buyuk gunahlar degildir. Pavlus bu gunahlar konusuna cok deginmistir. Ancak asil sorun bizim tum suclarimizin ve gunahlarimizin derininde yatandir ve bu gizemli bir sekilde Adem'e dayanmaktadir zira onun gunahi bizim gunahimiz, onun yargisi bizim yargimiz olmustur. ( John Piper, " Adem, Mesih ve aklanmak Bolum 1" )
: Tanri Adem'in gunahini bir sekilde bizim de gunahimiz haline getirmistir ki boylece bizim suclanmamiz adil olsun. ( Adem, Mesih ve Aklanmak Bolum 5 )
Bu doktirinnin Kutsal...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil