Yiftah'in Rab'be verdigi soz.Hekimler 11:29-40

Yiftah'in Rab'be verdigi soz.Hekimler 11:29-40 hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Yiftah'in Rab'be verdigi soz.Hekimler 11:29-40 konusu 185 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj asuri tarafından gönderildi. Yiftah'in Rab'be verdigi soz.Hekimler 11:29-40 Bu ayeti ne zaman okusam yada dinlersem gozlerim dolar. Sizinlede paylasmak istedim. RAB'bin Ruhu Yiftah'ın üzerine indi. Yiftah, Gilat ve Manaşşe'den geçti, Gilat'taki Mispa'dan geçerek Ammonoğulları'na doğru ilerledi. RAB'bin önünde ant içerek şöyle dedi: "Gerçekten Ammonoğulları'nı elime teslim edersen, onları yenip sağ salim döndüğümde beni karşılamak için evimin kapısından ilk çıkan, RAB'be adanacaktır. Onu yakmalık sunu olarak sunacağım." Yiftah bundan sonra Ammonoğulları'yla savaşmaya gitti. RAB onları Yiftah'ın eline teslim etti. Yiftah, başta Avel-Keramim olmak üzere, Aroer'den Minnit'e kadar yirmi kenti yakıp yıkarak Ammonoğulları'na çok büyük kayıplar verdirdi. Böylece Ammonoğulları İsrailliler'in boyunduruğuna girdi. Yiftah Mispa'ya, kendi evine döndüğünde, kızı tef çalıp... Yiftah'in Rab'be verdigi soz.Hekimler 11:29-40

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Yiftah'in Rab'be verdigi soz.Hekimler 11:29-40 konusu 185 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj asuri tarafından gönderildi.

Yiftah'in Rab'be verdigi soz.Hekimler 11:29-40 konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Yiftah'in Rab'be verdigi soz.Hekimler 11:29-40 hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-02-10, 17:13
asuri

Bu ayeti ne zaman okusam yada dinlersem gozlerim dolar.
Sizinlede paylasmak istedim.

RAB'bin Ruhu Yiftah'ın üzerine indi. Yiftah, Gilat ve Manaşşe'den geçti, Gilat'taki Mispa'dan geçerek Ammonoğulları'na doğru ilerledi.
RAB'bin önünde ant içerek şöyle dedi: "Gerçekten Ammonoğulları'nı elime teslim edersen,
onları yenip sağ salim döndüğümde beni karşılamak için evimin kapısından ilk çıkan, RAB'be adanacaktır. Onu yakmalık sunu olarak sunacağım."
Yiftah bundan sonra Ammonoğulları'yla savaşmaya gitti. RAB onları Yiftah'ın eline teslim etti.
Yiftah, başta Avel-Keramim olmak üzere, Aroer'den Minnit'e kadar yirmi kenti yakıp yıkarak Ammonoğulları'na çok büyük kayıplar verdirdi. Böylece Ammonoğulları İsrailliler'in boyunduruğuna girdi.
Yiftah Mispa'ya, kendi evine döndüğünde, kızı tef çalıp dans ederek onu karşılamaya çıktı. Tek çocuğu oydu, ondan başka ne oğlu ne de kızı vardı.
Yiftah, kızını görünce giysilerini yırtarak, "Eyvahlar olsun, kızım!" dedi, "Beni perişan ettin, umarsız bıraktın! Çünkü RAB'be verdiğim sözden dönemem."
Kız, "Baba, RAB'be ant içtin" dedi, "Madem RAB düşmanların olan Ammonoğulları'ndan senin öcünü aldı, ağzından ne çıktıysa bana öyle yap."
Sonra ekledi: "Yalnız bir dileğim var: Beni iki ay serbest bırak, gidip arkadaşlarımla kırlarda gezineyim, kızlığıma ağlayayım."
Babası, "Gidebilirsin" diyerek onu iki ay serbest bıraktı. Kız arkadaşlarıyla birlikte kırlara çıkıp erdenliğine ağladı.
İki ay sonra babasının yanına döndü. Babası da içtiği andı yerine getirdi. Kıza erkek eli değmemişti. Bundan sonra İsrail'de bir gelenek oluştu.
İsrail kızları her yıl kırlara çıkıp Gilatlı Yiftah'ın kızı için dört gün yas tutar oldular.
Hekimler 11:29-40

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Yiftah'in Rab'be verdigi soz.Hekimler 11:29-40

Yiftah'in Rab'be verdigi soz.Hekimler 11:29-40 hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-02-10, 17:30
NCyril

Değerli asuri,
Okuyanlar yanlış anlayabilir, bu ayetleri araştırdım başta görüp şaşırdığımda. Yorumlara göre orada anlaşılması gereken şey kızın öldürüldüğü değil tapınak hizmetine adandığı.

Yorum doğru mudur?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Yiftah'in Rab'be verdigi soz.Hekimler 11:29-40

Yiftah'in Rab'be verdigi soz.Hekimler 11:29-40 hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-02-10, 19:49
asuri

elguca
Değerli asuri,
Okuyanlar yanlış anlayabilir, bu ayetleri araştırdım başta görüp şaşırdığımda. Yorumlara göre orada anlaşılması gereken şey kızın öldürüldüğü değil tapınak hizmetine adandığı.

Yorum doğru mudur?
Sevgili Elguca kardesim,
Bence yorumunuz yanlistir.
Bu ayet'te bence hersey acik ve nettir.Yanlis anlasilacak bir sey goremiyorum.
Yiftah dua edip Rab'ten bir dilekte bulunmustur.
Dilegi kabul olmasi halinde evinden cikacak ilk canliyi kendisine kurban edeceginie soz vermistir.
Vede Yiftah bakire olan tek kizinida sozunde durarak Rab,be kurban etmistir.Kizida bunu kabul etmistir.
Bu gun bile Israilde bu bayram kutlanmaktadir.

Yanlis biliyorsam forumdaki kardesler aydinlatacaktir eminim.

Sevgilerle
asuri

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Yiftah'in Rab'be verdigi soz.Hekimler 11:29-40 konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Yiftah'in Rab'be verdigi soz.Hekimler 11:29-40 konusuna benzer konular;

RAB'BE MEKTUPLAR Merhaba sevgili dostlarım.Burada bugün farklı bir konu açmak istiyorum.Rabbimiz Mesih İsa herzaman yanımızdadır.Ve söylediklerimizi,ona olan övgülerimizi her daim duyar ve hoşnut olur.Bugün kutsal olan için hepimiz bir mektup yazalım.Onun kutsal ruhunu övgülerimizle coşturalım..Ben de şimdi Mesih için yazdığım mektubu sizlerle paylaşmak istiyorum.Lütfen siz Rabbin seçtikleri.. Bana katılın. Selam Olsun Sana ey Kutsallar Kutsalı Sana olan sevgimi hiçbir kelimeye sığdıramam.Mutlak ve diri olana bağlandıysan birkere,kelimelerden taşar Sonsuzluğa ulaşır... Bu sonsuz yolculukta açmalısın kalbini Yüce İsa'ya. Ümitlerini bağlarsan eğer Mesih'e yıldıramaz seni bu Dünya. Bağlanmazsın geçici sevgilere,illizyonlara.. Hakikati ararsan eğer,açılır sana tüm kapılar.Kapının ardında bir el...

rab'be hizmet etmek sevgili kardeşlerim, rab'be hizmetimi sunmak istiyorum. nasıl bir hristiyan din adamı olabileceğimi öğretebilir misiniz? pastörümle bu konuyu görüşüceğim ayrıca. eğer reddedilirsem kilisenin kapısından ayrılmamayı düşünüyorum. rab'be övgüler olsun amin

Dunya bilgeligi Rab'be ulastirir mi?? Dalai Lama ile problemim var! Gunumuzde "her yol Roma'ya cikar" edasiyla verilen GERCEK DISI ogretiler o kadar cok yaygin ki insanlarimiz, dostlarimiz ve hatta ailelerimiz bile bu turlu yeni cag inanislari ile kayboluslarini buyuk bir bilgelik olarak gormekteler. Inanc farklarinin hic bir onemi olmadigini, muhim olanin sadece sevgi, baris ve kardeslik oldugunu savunan, huzur ile ortada bulusmamiz gerektigini ifade eden, dunya insanlarinin kalbini postmodernist bir sekilde fetheden girisimler. Ben bile su bir paragrafta kendimi bu insanlara nazaran neredeyse yobaz gibi hissetmekteyim. ANCAK, lutfen (sabirla) sadece 3-4 dakikanizi alacak bu yazinin devamini okuyunuz.. Gecen gun kendi babamdan (kagitustunde Musluman) bir forward mail aldim. Kendisi benim 10 yillik imanimi bilmekle birlikte bana "Your religion is not...

Yeni Yaşam, Hamdolsun Rab'be! Rab'bin Esenliği Üzerinizde Olsun. Herkese Merhaba Ben Özgür, 18 Yaşındayım Diyarbakır'da Oturuyorum. Rab'be Geldikten ve Yaşadığım Birçok Şeyden Sonra Tanıklık Yazma Vaktinin Geldiğini Düşündüm. Rab İle Tanışmam Hiç Anlamadığım Bir Şekilde Oldu Ve Hamdolsun Rab'be Yaşamımı Ona Teslim Ettim Ve O Beni Yönetiyor. Her İnsan da Olduğu Gibi Banada Din Seçme Hakkı Tanınmadı Ve İstemeden de Olsa Müslüman Bir Aile de Dünya'ya Geldim ama Bu Benim Hiçbir Zaman Müslüman Olduğum Anlamına Gelmedi. Yaklaşık 15-16 Yıl Dinsiz Bir İnsan Olarak Yaşadım Müslümanlığı Hiç Bir Zaman Benimsemedim. Hayatımın Dönüm Noktası Olan O Gün .. Mart Ayının İlk Haftası, Herzaman Olduğu Gibi Gece Uyumak İçin Yatağıma Gitmiştim Nerden Bilebilirdim ki Sabah Uyandığım Zaman Hayatım Tamamen Değişecek.. Gözlerimi...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih