yoksa her hayal gerçek mi konusu
730 kez okundu,
9 kez cevaplandı. En son mesaj
datatip tarafından gönderildi.
yoksa her hayal gerçek mi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

01-02-10, 03:22
datatip
Yine marjinal bir soru ile karşınızdayım.Rab İsa , Bir kadına şehvetle bakanın zaten o kadınla zina ettiğini vurguluyor.Bu çok müthiş bir kapımı aralıyor.Yoksa hayalimde işlediğim her suç,gerçekmi.Yalan söylemeyi düşünmekle,yalan söylemekte aynı kalıba giriyormu.Benim yorumum şu:Günah işlersem kayıp koyun olurum ama her günah,hayalde yada gerçekte işliyeyim benim esenliğimden çalıyor.Yalan söylemeyi düşünmekle esenliğim gidiyor tamam ama dilimle yalan söylersem,bu günahın içine dahada girdiğimi,günahdan dönüş yolumun dahada uzun olduğunu gösterir.Diyeceksinizki günahın küçüğü yada büyüğü yoktur diye ama günahın içine ne kadar battıysam geri dönüş yolum o kadar uzar.Bir insanı öldürmeyi düşünmekle,gerçek hayatta öldürmek arasındaki fark bir düşüncenin onu öldürmeye itmez yığın araz,düşünce bir araya gelince reelde de öldürmeye adım atılmış olur.Bu yaklaşım bir günahın kademeleri olduğunu getirir.Duam rabbim isa,ya olsun beni bu sorunumdan kurtarsın,amin
yoksa her hayal gerçek mi
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

01-02-10, 09:55
V E R A
sayın datatip
sizi hayretle izlediğimizin farkındasınız değil mi ?
sevgiler
FORUMA ÜYE OLUN! /

01-02-10, 10:47
datatip
Sevgili Vera.Bu siteden çok bereket aldım.çok teşekkür ederim.
Hristiyanlıkta ve bu sitede yılların ve hatta on yılların sorularının cevaplarını buldum.Çok teşekkür ederim.
FORUMA ÜYE OLUN! /

01-02-10, 11:15
Selcuk27
|
|
datatip
|
|
Yine marjinal bir soru ile karşınızdayım.Rab İsa , Bir kadına şehvetle bakanın zaten o kadınla zina ettiğini vurguluyor.Bu çok müthiş bir kapımı aralıyor.Yoksa hayalimde işlediğim her suç,gerçekmi.Yalan söylemeyi düşünmekle,yalan söylemekte aynı kalıba giriyormu.Benim yorumum şu:Günah işlersem kayıp koyun olurum ama her günah,hayalde yada gerçekte işliyeyim benim esenliğimden çalıyor.Yalan söylemeyi düşünmekle esenliğim gidiyor tamam ama dilimle yalan söylersem,bu günahın içine dahada girdiğimi,günahdan dönüş yolumun dahada uzun olduğunu gösterir.Diyeceksinizki günahın küçüğü yada büyüğü yoktur diye ama günahın içine ne kadar battıysam geri dönüş yolum o kadar uzar.Bir insanı öldürmeyi düşünmekle,gerçek hayatta öldürmek arasındaki fark bir düşüncenin onu öldürmeye itmez yığın araz,düşünce bir araya gelince reelde de öldürmeye adım atılmış olur.Bu yaklaşım bir günahın kademeleri olduğunu getirir.Duam rabbim isa,ya olsun beni bu sorunumdan kurtarsın,amin
|
Sevgili datatip kardesim,
Rab'imiz oradaki örneklemede aslinda bütün insanların günahkar olduğunu vurguluyor bahsettiğiniz bölüme bir bütün olarak bakmak gerektiği kanaatindeyim zira o dönemde Ferisi'ler yasanin gereklerini yerine getirmekle kurtulacaklarını sanıyorlardi oysa Rab o bülümün sonunda "Doğruluğunuz din bilginleri ve Ferisilerinkini
aşmadıkça Tanrı'nın egemenliğine giremezsiniz" diyor.
Yani yasa bana zina etmeyeceksin diyor evet ben zina etmiyorum, adam öldürmeyeceksin diyor evet hiç adam öldürmedim vs... gibi düşünceler var bu noktada Rab diyor ki "zina etmeyeceksin dendiğini duydunuz, ben size diyorum ki bir kadına şehvet dolu gözlerle bakan her adam yüreğinde o kadınla zina etmiş olur"...
Bu noktada günahın bizim bildiğimiz manada sadece eylemlerde değil, yüreklerde olduğunu söylüyor.
Kutsal kitap bizlere yasayı sunar ancak kurtuluş için değil, günahkar doğamızın farkına varmamız için, kurtuluşu da sunar bu da yazıldığı gibi "...kimsenin övünmemesi için iyi işlerin karşılığı değil, Tanrı'nın lütfudur."
Elbette eylem düşünceden sonra gerçekleşir, yaratılış bölümünde kadının günahı işlemesi meyveyi yemekle mi gerçekleşiyor, yoksa yüreğinde Tanrı'nın kendisini aldattığı düşüncesine inanmakla mı?
Hepimiz günah işleriz, iman ettikten sonra da günah işleriz ancak yapmamız gereken, günahımızı, günahkarlığımızı kabul etmek, Rab'e günahlarımızı itiraf etmek, O'nun önünde alçakgönüllülükle durup O'nun yüce merhametine ve bağışlamasına güvenmektir.
Tabiki bunlar benim düşüncelerim. Yazınızı okuyunca cevap verme gereği duydum.
Esenlik içerisinde kalınız.
FORUMA ÜYE OLUN! /

02-02-10, 00:20
datatip
Sevgili selçuk
Yazınıza teşekkür ederim.Gerçekten, Havva için günah;tanrının kendisini aldattığına inandığında başlıyor,yürek konusunuda düşünüyorum.İsa,günah altında ezilmememiz için günahın yükünü üzerimizden aldı.Ancak tanrı cezayı,yasak meyveyi yediğinde verdi.İnanma aşamasında değil.Bu sorununu "tanrım beni aldattığını düşünüyorum,bu neyin nesidir" diye tanrıya götürebilirdi ama götürmedi ve eylemde bulundu ve ceza,eylem sonrasında verildi.Habil ve kabil meselesinde de benzeri durum var.Ceza eyleme geçince verildi.Demek istediğim günahta daha çok yol almadan ne kadar erken dönersek o kadar iyi olur.Yazınızı zevkle okudum.Teşekkür ederim.
FORUMA ÜYE OLUN! /
yoksa her hayal gerçek mi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil