Arşiv Sayfa 2 / ''Yol Gerçek ve Yaşam Benim'' - Sayfa 2

Arşiv Sayfa 2 ''Yol Gerçek ve Yaşam Benim'' hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : ''Yol Gerçek ve Yaşam Benim'' - Sayfa 2 konusu 839 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj KaraYilan tarafından gönderildi. ''Yol Gerçek ve Yaşam Benim'' ''YOL GERÇEK VE YAŞAM BENİM'' hristiyan arkadaşlar bu söz hakkındaki yorumlarını yazarlarsa sevinirim. Şimdiden hepinize teşekkür ederim... ''Yol Gerçek ve Yaşam Benim''

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

''Yol Gerçek ve Yaşam Benim'' konusu 839 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj KaraYilan tarafından gönderildi.

''Yol Gerçek ve Yaşam Benim'' konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2

''Yol Gerçek ve Yaşam Benim'' hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-04-09, 20:37
''Yol Gerçek ve Yaşam Benim''
Fırat Çölgeçen

İsa'nın sevgisi, sonsuzdur.Dünyanın kurulmasından önce - bunu bize öğreten Tanrı'nın Sözü'dür - Mesih'in , yüceliğinini sürdürüleceği bir bedene sahip olması için , kilisenin başı olmak üzere tasarlanmış bir amaçtır. Bu sonsuzlukta O, Baba'sı tarafından kendisine verilmiş olanları sevdi ve özledi; gelip onlara olan sevgisini öğrencilerine anlattığında; sevgisi yere ve zamana bağlı olmayan, sonsuz sevgiydi. Şimdi O'nda kalmayı arzulayan her birimize bakan gözlerinde, aynı sonsuz sevgi ve bu sevgiyi her soluyuşunda sonsuzluğun gücü bulunur. " Seni sonsuz bir sevgiyle sevdim. "

Sevgisi, olağanüstüdür. Her şeyi verir. Hiçbir şey esirgemez. Zira her şeyin sahibi, O'dur. Bize her şeyi - bu dünyada - karşılıksız sağladığı için; O'nu her daim yüceltmeliyiz. " Bab Oğul'u sever ve her şeyi O'na emanet etmiştir. " ve aynı şekilde kendisine ait olanları sever. Sahip olduğu herşey, onlarındır. Gerektiğinde, tahtını ve tacını, bizim için bırakmıştır.Bizim uğrumuza vermek üzere yaşamından ve kanından vazgeçebilmiştir. Sevgisi, bizden hiçbir şeyi esirgemez; ama hiçbir insan zihninin kavrayamayacağı biçimde bizi kendisiyle birleştirir.Ne kadar muhteşem bir sevgi değil mi ? Bizi, Baba'nın O'nu sevdiği gibi sevmek ve her gün O'nda kalmamızı, sevgisinin bir örneği olarak sunmak.

Bu sevgi, kendimizi, aracılığıyla tamamen O'nda kalmaya; teslim ettiğimiz boyun eğişin motifini, ölçüsünü ve aracını önermiyor mu ? Bu sevgi, kendisinde kalmaya gösterdiğimiz teslimiyetin yalnızca motifi değil; aynı zamanda ölçüsüdür.Sevgi, her şeyi verir; ama her şeyi ister. Böyle yapmasının nedeni, bize isteksizce vermesi ya da bizi kıskanması değildir. Her şeyi ister. Çünkü Ancak her şeyi aldığı takdirde; bizi kendisiyle dolduracak şekilde bize sahip olabilir. Baba ve Oğul'un sevgisinde, aynı şey söz konusuydu. İsa'nın bize olan sevgisinde de aynı şey geçerlidir.Bu sevgi, gerçekten tanrısal, yoğun ve ateşli bir tutku ise, o zaman bizi koruyacağına ve kendisinde tutacağına kesinlikle güvenebiliriz. Sevgisine duyacağımız iman, O'nda kalmamızı sağlayacaktır.Sevgi, gerçekten tanrısal ise; buyruğunda sınırsız bir güce sahipse; o takdirde bu sevginin zayıflığımdan daha güçlü olduğuna güvenmeye hakkımız vardır. Oğul, Baba'da olduğuna göre; sınırsız ve sonsuz yaşamda da bizim O'nda olmamız gerekmektedir. O'na güvenmeliyiz ve bizim, O'nda kalmamızı sağlaması için dua etmeliyiz.

Rab'bin sevgi ve ışığının sarmalında kalınız.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / ''Yol Gerçek ve Yaşam Benim''

''Yol Gerçek ve Yaşam Benim'' hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-04-09, 14:51
Fırat Çölgeçen

Mesih, değişmeyen bir sevgidir. " Dünyada kendisine ait olanları hep sevmişti; sonuna kadar sevdi. " " Dağlar yerinden kalksa, tepeler sarsılsa da, sadakatim senin üzerinden kalkmayacaktır. " Canda çalışmaya başlayan vaat şudur: " Sana söylediklerimde gerçekleştirinceye kadar, seni terk etmeyeceğim. " Nasıl zavallılığımız, bizi bu vaade doğru çektiyse; aynı şekilde üzüntüye yol açan günah da korkmamıza ve kuşkulanmamıza neden olsa da, bu vaade daha çok yapışmamızı sağlayan yeni bir motiftir. Neden mi ? Verebileceğimiz tek neden şudur: " Baba'nın beni sevdiği gibi, ben de sizi sevdim. "

Şimdi
bu sevgi, kendimizi, aracılığıyla tamamen O'nda kalmaya teslim ettiğimiz boyun eğişin motifini, ölçüsünü ve aracını önermiyor mu ?

Bu sevgi, kesinlikle bir motif sağlamaktadır. Durun ve yalnızca bu sevginin nasıl yalvardığına ve dua etttiğine bakınız. Gözlerinizi, çarmıha gerilmiş sevginin tanrısal şekline, sonsuz yüceliğine ve yumuşaklıkla yalvaran inceliğine, göksel güzelliğine ve yumuşaklıkla yalvaran inceliğine dikiniz. Bu sevgi, çiviyle delinmiş ellerini uzatarak; şöyle demektedir: " Benimle kalmayacak mısın ? Gelip benimle kalmayacak mısın ?" Sizi aramaya geldiğinden; sizi, sevginin sonsuzluğuna çekmek ister.. Size çarmıhı işaret eder ve sevgisinin gerçek olduğunu kanıtlamak için ve de sizi kendisine kazanmak için arzu duyar. Size, sizin için yapmayı vaat ettiği her şeyi anımsatır. Ancak bunun için kendisinin kollarına hiç çekinmeden atılmanızı beklemektedir. Bu sevgi, size kendisiyle kalmaya gelip gelmediğini, bereketini tatnak isteyip istemediğinizi sorar. İfade edilmesi olanaksız bir yumuşaklıkla karışmış, içinde neredeyse hafif bir azar tonu olduğu düşünülebilecek tanrısal bir yetki ile şunları söyler: " Can, Baba'nın beni sevdiği gibi, ben de seni sevdim. Sevgimde kal. " Böyle bir ricaya verilecek yanıt, kuşkusuz tektir: Rab İsa Mesih ' Ben buradayım. Bundan böyle senin sevgin, canımın tek yuvası olsun. Yalnızca senin sevginde kalacağım.

Rab'bin sevgi ve ışığının sarmalında kalınız.

Dünyayı kazansan neye yarar ?

''Yol Gerçek ve Yaşam Benim'' hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-04-09, 21:36
KaraYilan

Kardeşlerim sizlere teşekkür ederim, benim gibi kalın kafalı birine bir şeyler anlatmaya çalıştığınız için... Rab sizi bütün kötülüklerden kurtarsın..

''Yol Gerçek ve Yaşam Benim'' hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-04-09, 13:27
Fırat Çölgeçen

KaraYilan
Kardeşlerim sizlere teşekkür ederim, benim gibi kalın kafalı birine bir şeyler anlatmaya çalıştığınız için... Rab sizi bütün kötülüklerden kurtarsın..
Sayın karayılan; Rab'de özürümü kabul edin ki; birinci tümcenizi anlayamadım, diyeyim. Ben, bir " dinazor " olarak; " kalın kafalı " sözcüğünü kabul etmiyorum. Yazılımlarım, sadece " Mesih'te " kalınması yönündeydi. Bu konuda yazılımlarımı, yine sürdüreceğim ki; söyleminiz, beni biraz incitti. Eğer o iki sözcüğü espri olarak ifade ettiyseniz; bunu anlayamadığım için Rab'de tekrar özür dilerim.

YHVH, lütfu ile sizi korusun.

''Yol Gerçek ve Yaşam Benim'' hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-04-09, 23:25
KaraYilan

Fırat Çölgeçen
KaraYilan
Sayın karayılan; Rab'de özürümü kabul edin ki; birinci tümcenizi anlayamadım, diyeyim. Ben, bir " dinazor " olarak; " kalın kafalı " sözcüğünü kabul etmiyorum. Yazılımlarım, sadece " Mesih'te " kalınması yönündeydi. Bu konuda yazılımlarımı, yine sürdüreceğim ki; söyleminiz, beni biraz incitti. Eğer o iki sözcüğü espri olarak ifade ettiyseniz; bunu anlayamadığım için Rab'de tekrar özür dilerim.

YHVH, lütfu ile sizi korusun.
Sevgili Fırat kardeşim, alınmanıza gerek yok. Sizleeri çok seviyorum. Kalın kafalı lafını kendim için kullandım. Zeka kapasitem yetersiz, onun içindir ki yazdıklarınızı anlamam zor. Yinede teşekkür ederim. Bence anlatımınız çok güzel. Rab'in lütfu üzerinizde, eminim bundan. Onun için yanlış anlamayın, kalbiniz kırılmasın...

''Yol Gerçek ve Yaşam Benim'' konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2  

''Yol Gerçek ve Yaşam Benim'' konusuna benzer konular;

Tanrı’nın gerçek olduğunu nasıl kesin olarak bilebilirim? Tanrı gerçek midir? Soru: Tanrı gerçek midir? Tanrı’nın gerçek olduğunu nasıl kesin olarak bilebilirim? Yanıt: Tanrı’nın gerçek olduğunu biliyoruz çünkü Tanrı Kendisini bize Yarattığı evrende, Kendi Sözü’nde ve Oğlu İsa Mesih’te olmak üzere üç şekilde göstermiştir. Tanrı’nın varlığının en temel kanıtı, basitçe yarattığı şeylerdir. “Tanrı'nın görünmeyen nitelikleri -sonsuz gücü ve Tanrılığı- dünya yaratılalı beri O'nun yaptıklarıyla anlaşılmakta, açıkça görülmektedir. Bu nedenle özürleri yoktur” (Romalılar 1:20). “Gökler Tanrı'nın görkemini açıklamakta, gökkubbe ellerinin eserini duyurmakta” (Mezmur 19:1). Bir tarlanın ortasında bir kol saati bulsanız onun hiç yoktan birden bire “oluştuğunu” ya da her zaman var olduğunu düşünmezdiniz. Saatin tasarımını temel alarak bir tasarımcısı olduğuna...

Benim İçin dua Kardeşlerim sol ayak baş parmağımdan 3 kere ameliyat oldum tırnak batmasından dolayı ve bitürlü geçmedi 4. ameliyatımı dün oldum lütfen dua edin bu son ameliyatım olsun Tanrı kimseye bu illeti vermesin kardeşlerim yarın doktora kontrole gideceğim sağ parmağımdada başladı moralim çok bozuk tanrıya bol bol dua ediyorum sizde dualarınız eksik etmeyin.

Gerçek iman iyi meyve üretir. (İmanımın gerçek olduğunu nasıl bilebilirim? ) İmanımın gerçek olduğunu nasıl bilebilirim? Kutsal Kitap gerçek kurtaran imana ilişkin çok açık bilgi verir. Gerçek iman iyi mevye üretir. Rab İsa Mesih’in öğrettiği tohum ve toprak benzetmesinde, iman etmeyenler meyvesiz kalmakla birlikte, kurtulanlar meyve verirler. Bu benzetmede, dört topraktan üçü meyvesiz bitki üretti. Bunlar Tanrı Sözünün kurtuluş ile sonuçlanmayışının canlı resimlerini betimler Buna zıt olarak meyve veren bitkilerin, kurtulmuş yüreğin iyi toprakta nasıl dallanıp budaklandığını gösterir. “İyi toprağa ekilen tohum ise, sözü işitip anlayan birine benzer. Böylesi elbette ürün verir, kimi yüz, kimi altmış, kimi de otuz kat” (Matta 13:23). Tüm inanlılar eşit düzeyde meyve vermemelerine rağmen, tümü meyve verir. Kutsal Kitap iyi meyvelerin nasıl...

Mesih'te Yaşam ÜÇÜNCÜ KISIM MESİH'TE YAŞAM Hıristiyan, kendi değerini bil ! 1691 "Hıristiyan, kendi değerini bil. Çünkü Tanrı doğasına katılmış bulunuyorsun, eski zavallı yaşamına dönerek doğanı yozlaştırma. Hangi Lidere tabi olduğunu ve hangi Bedenin üyesi olduğunu anımsa. Karanlıkların kudretinden kopartılıp Tanrı'nın Egemenliğine ve ışığa taşındığını unutma."(A. Büyük Leo, serm. 21, 2-3) 1692 İnanç İlkeleri Tanrı'nın yaratılış eserinde ve daha da fazlasıyla insanın kurtarılışı ve kutlulaştırılmasında yaptıklarının ne kadar büyük olduğunu söylüyor. İmanın belirttiklerini, Kilise sırları iletiyor: "Kilise sırlarıyla yeniden doğan" (Yu 1, 12) Hıristiyanlar "Tanrı doğasına katılarak" (2 Pet 1, 4) "Tanrı'nın çocukları" (1 Yu 3, 1) oldular. İmanlarında yeni değerlerinin bilincine vararak...

Kurtarmayan ve gerçek kurtaran iman. (Gerçek Hristiyan olduğumu nasıl bilebilirim?) Gerçek Hristiyan olduğumu nasıl bilebilirim? Bugün kiliseler kendilerini kurtarmayan imana sahip insanlarla dolu durumdadır. Yakup bunu ‘ölü iman’ olarak adlandırarak, imanlarının boş olduğunu söyler (Yakup 2:17, 20, 26). Pavlus, Korint kilisesinin imanlarının gerçek olup olmadıklarını kendilerinin test etmelerini istedi (2. Korintliler 13:5). Pavlus’un zamanında olduğu kadar, günümüz kiliselerimizdeki insanların kendi imanlarını teste tabii tutması ve kandırılmadıklarına emin olmaları ne kadar daha da fazla önemlidir. Fakat nereden başlamalıyız? Gerçek ile boş imanı hangi kriterlere göre ayırabiliriz? Gerçek imanın ayırt edici işaretleri nelerdir? Bugün popüler olan kişinin imanını test edebileceği çeşitli bir çok test veya standartlar mevcut olması şaşırtıcıdır. İmanın gerçekliğini...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih