''Yol Gerçek ve Yaşam Benim'' konusu
839 kez okundu,
9 kez cevaplandı. En son mesaj
KaraYilan tarafından gönderildi.
''Yol Gerçek ve Yaşam Benim'' konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2

05-04-09, 20:37
Fırat Çölgeçen
İsa'nın sevgisi, sonsuzdur.Dünyanın kurulmasından önce - bunu bize öğreten Tanrı'nın Sözü'dür - Mesih'in , yüceliğinini sürdürüleceği bir bedene sahip olması için , kilisenin başı olmak üzere tasarlanmış bir amaçtır. Bu sonsuzlukta O, Baba'sı tarafından kendisine verilmiş olanları sevdi ve özledi; gelip onlara olan sevgisini öğrencilerine anlattığında; sevgisi yere ve zamana bağlı olmayan, sonsuz sevgiydi. Şimdi O'nda kalmayı arzulayan her birimize bakan gözlerinde, aynı sonsuz sevgi ve bu sevgiyi her soluyuşunda sonsuzluğun gücü bulunur.
" Seni sonsuz bir sevgiyle sevdim. "
Sevgisi, olağanüstüdür. Her şeyi verir. Hiçbir şey esirgemez. Zira her şeyin sahibi, O'dur. Bize her şeyi - bu dünyada - karşılıksız sağladığı için; O'nu her daim yüceltmeliyiz.
" Bab Oğul'u sever ve her şeyi O'na emanet etmiştir. " ve aynı şekilde kendisine ait olanları sever. Sahip olduğu herşey, onlarındır. Gerektiğinde, tahtını ve tacını, bizim için bırakmıştır.Bizim uğrumuza vermek üzere yaşamından ve kanından vazgeçebilmiştir. Sevgisi, bizden hiçbir şeyi esirgemez; ama hiçbir insan zihninin kavrayamayacağı biçimde bizi kendisiyle birleştirir.Ne kadar muhteşem bir sevgi değil mi ? Bizi, Baba'nın O'nu sevdiği gibi sevmek ve her gün O'nda kalmamızı, sevgisinin bir örneği olarak sunmak.
Bu sevgi, kendimizi, aracılığıyla tamamen O'nda kalmaya; teslim ettiğimiz boyun eğişin motifini, ölçüsünü ve aracını önermiyor mu ? Bu sevgi, kendisinde kalmaya gösterdiğimiz teslimiyetin yalnızca motifi değil; aynı zamanda ölçüsüdür.Sevgi, her şeyi verir; ama her şeyi ister. Böyle yapmasının nedeni, bize isteksizce vermesi ya da bizi kıskanması değildir. Her şeyi ister. Çünkü Ancak her şeyi aldığı takdirde; bizi kendisiyle dolduracak şekilde bize sahip olabilir. Baba ve Oğul'un sevgisinde, aynı şey söz konusuydu. İsa'nın bize olan sevgisinde de aynı şey geçerlidir.Bu sevgi, gerçekten tanrısal, yoğun ve ateşli bir tutku ise, o zaman bizi koruyacağına ve kendisinde tutacağına kesinlikle güvenebiliriz. Sevgisine duyacağımız iman, O'nda kalmamızı sağlayacaktır.Sevgi, gerçekten tanrısal ise; buyruğunda sınırsız bir güce sahipse; o takdirde bu sevginin zayıflığımdan daha güçlü olduğuna güvenmeye hakkımız vardır. Oğul, Baba'da olduğuna göre; sınırsız ve sonsuz yaşamda da bizim O'nda olmamız gerekmektedir. O'na güvenmeliyiz ve bizim, O'nda kalmamızı sağlaması için dua etmeliyiz.
Rab'bin sevgi ve ışığının sarmalında kalınız.
''Yol Gerçek ve Yaşam Benim''
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

09-04-09, 14:51
Fırat Çölgeçen
Mesih, değişmeyen bir sevgidir.
" Dünyada kendisine ait olanları hep sevmişti; sonuna kadar sevdi. " " Dağlar yerinden kalksa, tepeler sarsılsa da, sadakatim senin üzerinden kalkmayacaktır. " Canda çalışmaya başlayan vaat şudur: " Sana söylediklerimde gerçekleştirinceye kadar, seni terk etmeyeceğim. " Nasıl zavallılığımız, bizi bu vaade doğru çektiyse; aynı şekilde üzüntüye yol açan günah da korkmamıza ve kuşkulanmamıza neden olsa da, bu vaade daha çok yapışmamızı sağlayan yeni bir motiftir. Neden mi ? Verebileceğimiz tek neden şudur: " Baba'nın beni sevdiği gibi, ben de sizi sevdim. "
Şimdi bu sevgi, kendimizi, aracılığıyla tamamen O'nda kalmaya teslim ettiğimiz boyun eğişin motifini, ölçüsünü ve aracını önermiyor mu ?
Bu sevgi, kesinlikle bir motif sağlamaktadır. Durun ve yalnızca bu sevginin nasıl yalvardığına ve dua etttiğine bakınız. Gözlerinizi, çarmıha gerilmiş sevginin tanrısal şekline, sonsuz yüceliğine ve yumuşaklıkla yalvaran inceliğine, göksel güzelliğine ve yumuşaklıkla yalvaran inceliğine dikiniz. Bu sevgi, çiviyle delinmiş ellerini uzatarak; şöyle demektedir:
" Benimle kalmayacak mısın ? Gelip benimle kalmayacak mısın ?" Sizi aramaya geldiğinden; sizi, sevginin sonsuzluğuna çekmek ister.. Size çarmıhı işaret eder ve sevgisinin gerçek olduğunu kanıtlamak için ve de sizi kendisine kazanmak için arzu duyar. Size, sizin için yapmayı vaat ettiği her şeyi anımsatır. Ancak bunun için kendisinin kollarına hiç çekinmeden atılmanızı beklemektedir. Bu sevgi, size kendisiyle kalmaya gelip gelmediğini, bereketini tatnak isteyip istemediğinizi sorar. İfade edilmesi olanaksız bir yumuşaklıkla karışmış, içinde neredeyse hafif bir azar tonu olduğu düşünülebilecek tanrısal bir yetki ile şunları söyler: " Can, Baba'nın beni sevdiği gibi, ben de seni sevdim. Sevgimde kal. " Böyle bir ricaya verilecek yanıt, kuşkusuz tektir: Rab İsa Mesih ' Ben buradayım. Bundan böyle senin sevgin, canımın tek yuvası olsun. Yalnızca senin sevginde kalacağım.
Rab'bin sevgi ve ışığının sarmalında kalınız.
Dünyayı kazansan neye yarar ?
FORUMA ÜYE OLUN! /

10-04-09, 21:36
KaraYilan
Kardeşlerim sizlere teşekkür ederim, benim gibi kalın kafalı birine bir şeyler anlatmaya çalıştığınız için... Rab sizi bütün kötülüklerden kurtarsın..
FORUMA ÜYE OLUN! /

11-04-09, 13:27
Fırat Çölgeçen
|
|
KaraYilan
|
|
Kardeşlerim sizlere teşekkür ederim, benim gibi kalın kafalı birine bir şeyler anlatmaya çalıştığınız için... Rab sizi bütün kötülüklerden kurtarsın..
|
Sayın karayılan; Rab'de özürümü kabul edin ki; birinci tümcenizi anlayamadım, diyeyim. Ben, bir " dinazor " olarak; " kalın kafalı " sözcüğünü kabul etmiyorum. Yazılımlarım, sadece " Mesih'te " kalınması yönündeydi. Bu konuda yazılımlarımı, yine sürdüreceğim ki; söyleminiz, beni biraz incitti. Eğer o iki sözcüğü espri olarak ifade ettiyseniz; bunu anlayamadığım için Rab'de tekrar özür dilerim.
YHVH, lütfu ile sizi korusun.
FORUMA ÜYE OLUN! /

11-04-09, 23:25
KaraYilan
|
|
Fırat Çölgeçen
|
|
|
KaraYilan
|
|
|
Sayın karayılan; Rab'de özürümü kabul edin ki; birinci tümcenizi anlayamadım, diyeyim. Ben, bir " dinazor " olarak; " kalın kafalı " sözcüğünü kabul etmiyorum. Yazılımlarım, sadece " Mesih'te " kalınması yönündeydi. Bu konuda yazılımlarımı, yine sürdüreceğim ki; söyleminiz, beni biraz incitti. Eğer o iki sözcüğü espri olarak ifade ettiyseniz; bunu anlayamadığım için Rab'de tekrar özür dilerim.
YHVH, lütfu ile sizi korusun.
|
Sevgili Fırat kardeşim, alınmanıza gerek yok. Sizleeri çok seviyorum. Kalın kafalı lafını kendim için kullandım. Zeka kapasitem yetersiz, onun içindir ki yazdıklarınızı anlamam zor. Yinede teşekkür ederim. Bence anlatımınız çok güzel. Rab'in lütfu üzerinizde, eminim bundan. Onun için yanlış anlamayın, kalbiniz kırılmasın...
FORUMA ÜYE OLUN! /
''Yol Gerçek ve Yaşam Benim'' konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2