Yorum ve fikir rica ediyorum konusu
1419 kez okundu,
13 kez cevaplandı. En son mesaj
mrtblkbs tarafından gönderildi.
Yorum ve fikir rica ediyorum konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

21-04-10, 13:52
yd75
Öncelikle tüm hristiyan kardeşlerime selamlar.Bu forumda ilk defa sizlere yazıyorum.Uzun zamandır tüm yazıları,soru ve cevapları,verilen tüm bilgileri ilgiyle takip etmekteyim.Öncelikle kendimi tanıtarak başlamak istiyorum,aynı incilde olduğu gibi.Sizlere istanbuldan yazıyorum,35 yaşında üst düzey yönetici olarak çalışmaktayım.1 yılı aşkın süredir hristiyan inancını araştırmaktayım.Bunun bir din olmadığının,aslında bir inanç ve yaşam biçimi olduğunun farkındayım.Gerek eski ahit,gerekse yeni ahit araştırmamı tamamlamış durumdayım.Çok uzun yazarak aslında sizleri yormak istemiyorum.Hepinizin bildiği gibi insanın alışkanlıklarını değiştirmesi çok zor oluyor,özellikle din konusu...Çünkü burada ailenizle yaşayacağınız sorunlar,çevrenizle yaşayacağınız sorunlar vs aslında sonradan doğru yolu bulmuş olan sizler gibi beni de bekleyen bir sınav sanırım.Her konuda sizlerle hem fikirim.Tek bir noktada takılı kaldım,bu konuyu da sizlerle paylaşmak istedim.Kafama takılan en önemli sorun aslında mesihin aynı zamanda Rab olması da değil,neden Rab'in insan bedenine girme isteğidir.Yani buna ihtiyaç duyana kadar kendisini bize gösterse daha kolay ve anlaşılır olmazmıydı diye merak ediyorum.Rab ne isterse yapabilir,kimseden izin almaya ihtiyacı yoktur,kabul ediyorum.Bu noktada Rabbime sık sık dua ettim.Eğer doğru yoldaysam beni şaşırtma,ancak yanlış yoldaysam da elimden tut ve beni doğru yöne çek diye..Ve o kadar enteresan rüyalar gördüm ki anlatamam.İsa mesihin benim için dua ettiğini gördüm,baş ucumda...Benimle konuştuğunu duydum,TUTKU filmini herkese izlet diye...Sorduğum zaman Yaşayan Tanrının diri olduğunu ve seçtiği insanlarla konuştuğu cevabını aldım.Bu noktada sizlerden ricam fikirlerinizi paylaşmanız olacaktır,benim yaşadığım bu enteresan durumları sizlerde yaşadınız mı diye...Artık kararım belli,ancak yukarıda da sorduğum gibi sadece içimin tamamen net olmasını istiyorum.Fikirleriniz,ya rdımlarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.Rab'bin bereketi ve güzelliği hepinizle olsun.Sevgilerimle
Yorum ve fikir rica ediyorum
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

21-04-10, 23:43
huzurlu
Sevgili kadeşim,
Benzer durumları ben de yaşadım. Rab yardımcın olsun. Sorduğun soruda sana benden çok daha fazla yardımcı olacak kadeşler vardır bu sitede. Ancak Rab neden insan bedenine girme ihtiyacı hisetti de kendisini göstermedi diye soruyorsun ve ben kendimce ufak bir açıklama yapmak isterim.
Analitik matematikle aran nasıldır bilmiyorum.: Ancak matematiksel teoride 2 boyutlu bir düzlem üzerindeki noktalar bu düzlemin dışındaki hiçbirşeyi göremezler. Noktalar kendileri 1 boyutludur. Düzlem 2 boyutludur. Bu noktalar 3. boyut nedir hatta böyle bir boyut var mıdır onun farkında bile değildirler. Olamazlar. x ve y koordinatlarına göre konumludurlar ve dünyaları bundan ibarettir. Bizler ise 3 boyutluyuz ve zamanla birlikte 4 boyutlu bir evrende yaşıyoruz. x,y,z ve t (t=zaman), koordinatlarındayız. Kendisi tek boyutlu olup 2 boyutlu olan bir evrende yaşayan bir nokta nasıl 3. boyutu hayal bile edemezse kendimiz 3 boyutlu olup 4 boyutlu bir evrende yaşayan bizler için de 5. boyutu anlamak va hayal bile etmek mümkün değildir. Bir boyut ötesini bile idrak edemeyen insanoğlu için sonsuz Tanrı yı bahsettiğiniz şekilde fiziksel görmek mümkün değildir. Bizim mehsebimizde onun gözle görmenin mümkün olduğunu biliyoruz ancak yeterli ruhsal olgunlaşmadan sonra bize ışık şeklinde kendini gösteren Rab aslında fotonlardan oluşan fiziksel bir ışık olmadığına göre yine bir indirgeme ile kendini gösteriyor demektir. Tanrı'yı Tanrı olarak indirgenmeden olduğu haliyle görebilmenin tek yolu Tanrı olmaktır. Dolayısıyla Tanrı'nın herşeye gücü yettiği halde neden insan olduğunu da bunun yerine kendini göstermediğini sormak, Tanrı'nın herşeye gücü yettiği halde bizi de neden Tanrı'lar olarak yaratmadığını sormaya benzer. Niyet hiç bu olmadığı halde ateistlerin klasik sorularından olan Tanrı başka Tanrı yaratabilir mi sorusunun girdabına bağlanır ki bu konu da bu sitede zamanında paylaşıldı, tartışıldı :) Kısacası, ya o kendisini indirgeyecekti ve insan olacaktı ya da biz onun seviyesine çıacaktık (Haşa). Bu anlattıklarım mevcut evrende mevcut matematiksel mantığın tek yoludur. Başka bir yol var mı? Yok. Peki Tanrı isteseydi olabilir miydi? Baknız yine olurdu. Aksini söylemek Tanrı'nın birşeyi yapamayacağnı söylemek olur. Ama o isteseydi 2 kere 2 4 olmaz 5 de olurdu. Bu nasıl olur şu anki beynimiz bunu algılayamaz. O şu anda bunu 4 olarak yarattı ve ben ancak 4'ü açıklayabildim ve açıklayabilirim ve bu uzun paragrafımda bunu yapmaya çalıştım. Bunlar matematiksel açıklalmalardı.
Tanrı neden insan oldu? Bunun telojik açıklaması ise sayfalar kitaplar doludurur.
1) Tanrı insan oldu çünkü insanlar onu ancak bu şekilde algılayabilir ve örnek alabilirdi.
2) Tanrı insan oldu çünkü insanları çok seviyordu ve pratikde onlarla en iyi sevgi ilişkisini böyle kurabilirdi.
3) Tanrı insan oldu çünkü insanın başlattığı günahlı atmosferi ancak ölümü ve kefaretiyle yine bir insan olarak ödeyebilirdi.
4) İnsan oldu ama Tanrıydı çünkü ancak Tanrı'nın büyüklüğü gerekli kefareti karşılayabilirdi.
5) Tanrı insan oldu çünkü bizlere ölümden sonraki yaşamı bu şekilde gösterebilirdi ve ispatlayabilirdi. (Diriliş)
6) Tanrı insan oldu çünkü ölüp dirilerek bir insan olarak tüm insanlık için zafer kazandı.
Esenlik ve sevgiyle kal:)
Dualarım seninle kardeşim :)

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

FORUMA ÜYE OLUN! /

22-04-10, 03:35
AbhorM
Merhabalar, abicim.. Ben daha 24 yaşında olduğum için abi diyorum size.. Bi kaç bişeyden bahsediyim bende yaşadıklarınıza paralel şeyler yaşadım bende çünkü ve yaşıyorum..
Şimdi özellikle
hristiyan olmaya karar verip bu inancı benimsediğinizde, bir noktaya kadar saklayabiliyorsunuz ama zamanla
incili okudukça ve açık ayetleri gördükçe;
Matta 10:38
38 Çarmıhını yüklenip ardımdan gelmeyen bana layık değildir.
gibi.. zamanla rahatsızlık yaşamaya başlayacaksınız..
Ilk zamanlar bir kaç arkadaşıma espri yaparmış gibi anlattım, ben vaftiz oldum adımıda değiştridim, vatikan cok etkiledi beni :) gibi.. delisin sen dediler.. ilk başlarda cok acaibime gitti, korktum..
Sonra ailemde hacca gitmiş bir annem varken oturup bakın kuran böyle böyle ikilemlerle zıtlıklarla dolu diye anlatmayı düşündüm.. Sonra o yaşa gelmiş insanları değiştremeyeceğimi anladım.. Ve konuştukça mutsuz olduklarını gördüm.. Çünkü onlara tek verebilecegim inançsızlıktı.. Mahalle, kültür vs. baskısı yüzünden kendi dinlerinden sogusalar bile asla
hristiyanlıgı tasvip etmezlerdi..
Sonra farkettimki - Bir insana yapabileceginiz en büyük kötülük onun inancını yok etmek.! Ben bunu yaşadım ve kimseye yaşatmak istemem.. Gece karanlıgında bir ormanın ortasına bırakılmaktan hiç bir farkı yok.. Rüyamda Tanrı'yı gördüm sandım uzun uzun bakıp gülümsedi insan bedeninde bana.. Bir şekilde kitabı mukaddes isimli dükkana girdim bir gün taksimde..
Incil istedim, kliseden al daha ucuz dediler, kliseden aldım hatta 5-6 kitap aldım ve okudukça huzur buldum, okudukça mutlulugum arttı, zenginliğin mutlulugun nekadar cok şey sahip oldugunuzla değil nekadar az şeye ihtiyacınız oldugu ile ilgili orantıyı gerçekten gördüm ve hayatıma soktum..
Herşey gidiyordu yolunda, sonra 2.5 senelik beraberliğim ailem
hristiyana kız vermez lafları çıktı oraya, tabiki ona soyledim .. Asla değişemem dedim beni oldugum gibi seven biri lazım bana, sonuçta.. Yalnızım uzun süredir ama mutluyum, benim düğünüm katolik düğünü olacak birkez evlenicem, aşk sevgi varsa herşeyi çözeriz dediğim zaman çok etkilenir tanıştıgım insanlar, yada öyleymiş gibi davranır ama benim çıkarımım, hissettiğim bu sonuçta
incilden, bir evlilkte iki insan birbirini aldatmadıktan sonra herşeyi çözebilir.. Sonra uyurken ben baş ucumda duran
incili gören babam sabah uyandırıp bu ne oglum diye sordu,
incil dedim.. İçime attım, rahatsız oldular ama bende devamlı kendimi telkin edip kırıcı olmamaya çalıştım.. Sonra ben hristyanım demem gerektiği zaman, insanların bir milyon tane soru sordugun farkettim ve bundan rahatsız olmaya başladım..
Mavi gözlü, kumral pek Türke benzemeyen, paramı sanata, kişisel gelişime ve mütevazi olmaya çalışan bir hayata yatıran bir tipim var, en sonunda buldum çıkış yolunu.. Benim annem selanikli zaten, ben
hristiyanım dediğim zaman, nerelisin diye soruyorlar herzaman... Süryanimi, Rummu ajanmı bu falan gibi bakıyolar suratıma, Selanikliyim! diyorum geçiyorum bidaha soru gelmiyor zaten :) Yarın hafta sonu tatili için selaniğe gidiyorum " Annem dalga geçiyor - Artık bi kız bul annenin topraklarından, evde kalma diye ! :) "
İşin acaip tarafı yurtdışında insanlara bu konuyu anlattıgımda hepsi, ben inanmıyorum pek ama senin bu konuyu araştırman kafa yorman
incile okuman, nekadar olgun bir davranış diye hep tasvip edildim.. Heralde bu noktada eğitimin rolü büyük.
Ama herşeyi yoluna oturtmaya calısırken yavaş yavaş, bu konuda cok ciddi oldugumu farkettirmeye başlamışken, birşey yaşadım ve bu beni derinden etkiledi..
Bir cenazeye katıldım, bir müslüman cenazesine.. Vefat eden kişinin karısı ve 2 kızı.. Namaz sırasında caminin en uzak noktasına bahçede resmen itildiler.. Zaten Vefat eden kişi için namaz kılmayan, Mesih Isa ve Tanrı babamıza dua eden ben delirdim..
Kimliğimde Musluman yazıyordu; ve hayatta en cok istediğim şeylerden biri olan, bir kız çocugum yarın birgün olursa Tanrının izni ile, benim cenazemde duramıycaktı ve belki dua edemeyecekti benim için!
O gun karar verdim, ne olursa olsun kendim olmalıydım.. Yaşarkende, öldükten sonrada..
Size tek tavsiyem, buna gerçekten karar verdiyseniz.. Zaten
incildeki yaşamı kendinize benimsemişseniz, insanlar elbet sizi anlayışla karşılayacak hatta gıpta ile bakacaklardır.. Elbet mahallenin berberi, bakkalı veya ülkenin büyük eğitimsiz kesimine mensup insanlara bir dedikodu olabilirsiniz, yada klisede sizin inancınızla dalga geçmesi için eğitilmiş müslümanların muhabbetlerinde ibadet yapmanız gerekebilir, yada eşiniz aileniz size gerçekten kızabilir.. Ama yalnız olmazsınız hiç birzaman..
Güvenecek, tutunacak bir dalınız olur.. Size kötülük yapanları affedersiniz, hatta hatırlamassınız bile, benim gibi yalnızda kalabilirsiniz kağıt üstünde.. Ama hayatın bütün zorlukları bile canınızı gerektiğinden fazla sıkmaz.. Ve asıl en güzel olan ne biliyormusunuz..
Sizi gerçekten iyi bir insan oldugunuz için saf bir şekilde seven bir elin parmaklarını geçmeyen insanlar ile başbaşa kalırsınız, inansalarda inanmasalarda..
En yakın arkadaşım, gönülden baglandıgımı hissedince
hristiyanlıga, seni hataya götüriyim bak orda cok eski bir klise var diye teklif etti kendisi alevi bir müslüman olmasına ragmen..
Uzun lafın kısası, korkularınızı yenmeniz 3 günlük dünyada, sizi sadece siz oldugunuz için seven insanlar ve kendiniz olmaktan nekadar korkmadığınız ile alakalı..
Emin olun kaybedecekleriniz , kazanacaklarınızın yanında hiç birşey.. Ne bugun, ne yarın ne öbür dünyada..
Bende isterdim, bir arkadaşımın veya sevgilimin, kalbimin üzerine düşen bir haç kolyesi almasını.. Malzemelerin veya işaretlerin pek önemi yoktur benim için, ama herşeyden daha cok şey anlatırdı bu.. Seni böylede kabul ediyorum ! gibi..
Bende isterdim, çok şey ama.. artık umrumda bile değil.. kolyemide kendim aldım, değiştirecegim ismimide kendim düşünüyorum, hangi inanca göre gömüleceğimi bile ben seçicem..! Çünkü bu benim hayatım. Eminim içimdeki aşkı sevgiyi paylaşabileceğim insanları bulduğumda, buna saygı duyucak kişiler elbet olcak, eğer bulamassam zaten tamamını tanrıya verdikten sonra herşeyi tamir ediyor.. Ve bu benim için gayet yeterli.
Vaftiz olmak için hangi kliseyi seçmem gerektiği konusunda biraz kararsızım beni su an için tek yavaşlatan şey bu onuda açıklığa kavuşturucam yakında.
Çok sevdiğim bir söz; - Jesus said love one another. He didn't say love the whole world. "Mother Teresa
Sevgiler, Saygılar.
"Kargalara bakın! Ne eker, ne biçerler; ne kilerleri, ne ambarları vardır. Tanrı yine de onları doyurur. Siz kuşlardan çok daha değerlisiniz!" - Luka 12:24

FORUMA ÜYE OLUN! /

22-04-10, 15:13
yd75
Kısa sürede cevap yazan kardeşlerime fikirlerini ve deneyimlerini ayrıntılı bir biçimde benimle paylaştıkları için yürekten teşekkür ediyorum.
Bu arada ufak bir tesadüf 24 yaşındaki genç kardeşim,benimde anne tarafım selanikli:)Bu noktada bende böyle söyleyerek konunun çok uzamasını engellemiş olurum:)Tekrar teşekkür ediyorum,sevgilerimle
FORUMA ÜYE OLUN! /

22-04-10, 17:59
Adanali25
Benim 18 yaşıma yeni girdim bulundğum yerde kilise yok vaftiz olmadım daha konya ya gittiğimde olacam en kısa sürede de gitmek istiyorum
Bundan yaklaşık 6-7 ay önceye kadar cami ye giderdim namaz kılardım insanın hayatında iniş çıkışlar olurya yaşadığım her inişti allah a dua ettim yardım etmesi için muhammed e avuç açtım halime şükrettim daha kötüsüde olabilir dedim elimde ki ile yetindim ancak ben ilköğretimde adana da hem ders konusunda hemde diğer sosyal faaliyetlerde dereceler yapmış biriyken allaha sığınıp camiye gittikçe islamiyete iyice bağlandıkça işler daha da kötü oldu sürekli aksilikler çıktı yoruldum herkes benimle uğraşır herkes benim arkamdan konuşur sürekli problemler kavgalar vs vs hayattan tad alamaz oldum
daha sonrasında diğer dinlere karşı içimde bi ilgi oluştu artık dualarıma kimsenin cevap vermediği anlamıştım ilk başta tevrat ı okudum daha sonra
Hristiyanlık iligimi çok çekti geçmişten beri baktım düşündüm müslüman ülkelerde sürekli gereksiz bir kargaşa bi geri kalmışlık savaşlar vs ama
Hristiyan ülkelerde ise huzur mutluluk yüksek yaşam kalitesi her iki tarafta kide insan biri yapıyorsa diğeri onun taklidini bile yapamıyorsa burda başka bir etken var dedim içimden İncil i sadece merak ettiğim için okudum ve içimde öyle güzel bir mutluluk öyle güzel bir huzur oluştu ki ve tabiki Rab İsa Mesih Sevgisi.
muhammed e ben kendimi hiç yakın hissetmedim dua ettiğim anda bile ona avuş açtığım anda bile kendimi yakın hissedememişdim ancak İsa Mesih in hayatını İncil den okudukça ona yakınlaştım ve büyük bir sevgi ile ona bağlandım ve
Hristiyan olmaya karar verdim
Hristiyan olmaya karar verdikten sonra hayatımda o kadar çok şey değiştiki hangi birini anlatsam azdır şu 4-5 ay içinde o kadar çok değişti ki en başta insanların bana bakışı başkalarında ki izlenimim birçok şey
örneğin ders notlarım çok düşmüştü ne olursa olsun snıfta en düşük not bende olurdu herkes 90 alsa ben 75-80 alırdım önceden en yüksek notu ben alırdım ancak müslümanlığın gereklerini tam olarak yapmaya başlayınca hayatım değişti herşey tam tersine gitmeye başlamışdı ki İsa Mesih İnancı ve Sevgisi hayatımı güzelleştirdi herkes beni sıradan biri olarak görürdü önceden arkadaşlarım çevrem ancak
Hristiyanım dedikten ve İsa Mesih e dua etmeye başladıktan sonra herşey güzelleşti
annemle babam çok sık kavga ediyorlardı önceden bu kavgalara ben de dahil olurdum genelde birçok konuda ailem karşısında başımı eğerdim suçlu olurdum benim İsa Mesih in sesimi duyduğuna ve bana cevap verdiğini ilk hissetişim ve İsa Mesih e inanmamı sağlayan en büyük etkenlerden biri de annemle babam şiddetli bir kavgaya giriştiler babam çileden çıkmıştı sinir krizi geçirip ağlamaya başladı annemin tansiyonu çok yükseldi biri bi tarafta diğeri bi tarafta çok kötü durumdaydı ve tabi kardeşim bu tartışmaya tanık olmuş ve odasında bi köşede hüngür hüngür ağlıyordu hayatımda hiç bu kadar çağresiz kalmamışdım hangisine önce yardım edeyim hepsi çok kötü durumda kendilerine zara verirler diye korkuyordum ve bende çok kötü durumdaydım İsa Mesih ten ilkkez birşey istedim -Rabbim Sana Yalvarırım Herşey Düzelsin Hiçbirşey Olmamış Gibi Sorunsuz Birşekilde Bana Yardım Et Rabbim Onlar Yanlış Olsalarda Onlara ve Bana Yardım Et Senin Yolundan Ben Asla Şaşmayacam Seni Asla İnkar Etmeyeceğim... dedim ve çok değil 30 dk sonra sanki hiçbirşey olmamış gibi herşey yoluna girdi babamla annem birbirinden sonra da kardeşim ve benden özür dilediler sanki hiçbir şey olmamış gibi o kadar şaşırdım ki sonra odama geçtim yere çöktüm beni bi ağlama tutdu o an anladım İsa Mesih i o an da gördüm o kadar yıldır göremediğim güzelliği o günden beri devamlı dua ediyorum ve o kadar çok güzellik yaşadım ki o günden sonra yolda yürürken çocukluğumdan beri hissetmediğim o güzel kokuları duymaya başladım şırıl şırıl akan derelerin güzelliğini hissettim o anlarda sadece aklımda İsa Mesih vardı ve onu düşünerek hissederek yaşamaya başlayınca herşey çok güzel oldu
daha aile ve arkadaşlarıma
Hristiyan olduğumu söylemedim ilk olarak 5 yıllık sevgilime söyleyecem ve onunda
Hristiyanlığa büyük ilgisi olduğunu biliyorum. . .
Site Yönetimine ve burada bildiklerini paylaşıp bizi aydınlatan tüm Kardeşlerime Çok Teşekkür Ederim iyi ki varsınız Rabbim Bizi Korusun tüm insanlığın doğru yolu bulmasına yardımcı olsun...
FORUMA ÜYE OLUN! /
Yorum ve fikir rica ediyorum konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>