Yüzbaşının imanı

Yüzbaşının imanı hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Yüzbaşının imanı konusu 763 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj Cormac tarafından gönderildi. Yüzbaşının imanı İsa Kefernahum'a varınca bir yüzbaşı O'na gelip, «Ya Rab» diye yalvardı, «felçli uşağım korkunç acılar içinde evde yatıyor.» İsa, «Gelip onu iyileştireceğim» dedi. Ama yüzbaşı, «Rab, ben layık değilim ki, çatımın altına giresin!» karşılığını verdi. «Sen yeter ki bir söz söyle, uşağım iyileşir. Ben de buyruk altında bir adamım, benim de buyruğumda askerlerim var. Birine, `Git' derim, gider; bir diğerine, `Gel' derim, gelir; köleme, `Şunu yap' derim, yapar.» İsa, duyduğu bu sözlere hayran kaldı. Ardından gelenlere, «Size doğrusunu söyleyeyim» dedi, «ben böyle imanı İsrail'de kimsede görmedim. Size şunu söyleyeyim, doğudan ve batıdan birçok insan gelecek, Göklerin Egemenliğinde İbrahim, İshak ve Yakup'la birlikte sofraya oturacaklar. Ama bu egemenliğin asıl mirasçıları dışarıya, karanlığa... Yüzbaşının imanı

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Yüzbaşının imanı konusu 763 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj Cormac tarafından gönderildi.

Yüzbaşının imanı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Yüzbaşının imanı hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-12-10, 20:51
Yüzbaşının imanı
Cormac

İsa Kefernahum'a varınca bir yüzbaşı O'na gelip, «Ya Rab» diye yalvardı, «felçli uşağım korkunç acılar içinde evde yatıyor.»
İsa, «Gelip onu iyileştireceğim» dedi.
Ama yüzbaşı, «Rab, ben layık değilim ki, çatımın altına giresin!» karşılığını verdi. «Sen yeter ki bir söz söyle, uşağım iyileşir. Ben de buyruk altında bir adamım, benim de buyruğumda askerlerim var. Birine, `Git' derim, gider; bir diğerine, `Gel' derim, gelir; köleme, `Şunu yap' derim, yapar.»
İsa, duyduğu bu sözlere hayran kaldı. Ardından gelenlere, «Size doğrusunu söyleyeyim» dedi, «ben böyle imanı İsrail'de kimsede görmedim. Size şunu söyleyeyim, doğudan ve batıdan birçok insan gelecek, Göklerin Egemenliğinde İbrahim, İshak ve Yakup'la birlikte sofraya oturacaklar. Ama bu egemenliğin asıl mirasçıları dışarıya, karanlığa atılacak. Orada ağlayış ve diş gıcırtısı olacaktır.» Sonra İsa yüzbaşıya, «Git, inandığın gibi olsun» dedi.
Ve uşak o anda iyileşti.

Ben bu bölümü anlayamadım bana açıklayabilirmisiniz.Teşe kkürler.Esenlikler

Yüzbaşının imanı

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYa onun yolunu izle ya da kendi yolunda git.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Yüzbaşının imanı

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Yüzbaşının imanı

Yüzbaşının imanı hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-12-10, 02:07
Yüzbaşının imanı
fundi

Yüzbasi, Isa Mesihe o derece güclü bir iman tasiyor ki, baskalari Onu hastalarinin yakinina kadar götürüp, sifa vermesini beklerken, o buna gerek duymuyor. Sen uzaktan bile söylesen dedigin gerceklesir, diyor. Kendisi ve evini Isaya layik görmedigi icin, O nu evine yaklastirmak istemiyor. Günahliligini ikrar ediyor. Yazinin sonunda ise Göklerin egemenligi yani Tanri egemenligi bu egemenligin asil sahiplerinden alinacak diyor. Kastettigi israilogullaridir. Israilogullarina peygambeler ve kutsal yazilar gelmistir, diger uluslardan öncelikli olarak, Onalar Isa Mesihte ilk hak sahipleriydi, ama redettiler. Mesih de önceligin gecersiz olmasiyla , müjdeyi bütün uluslara sundu. Tanri egemenligi genis bir kavram, Tanri sözleriyle yasamak, tövbe, sonsuz yasam, ibadet gibi sayisiz manayi icinde baridiriyor.

Yüzbaşının imanı

Yüzbaşının imanı

Yüzbaşının imanı hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-12-10, 12:20
Yüzbaşının imanı
agapius

İnsan bir başkasının ruhsal acılarını çekti mi sevilir. Ama Rab İsa tüm insanların günahını ödemiştir.

Yüzbaşının imanı

Yüzbaşının imanı

Yüzbaşının imanı hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-12-10, 19:32
Yüzbaşının imanı
Cormac

İlginiz ve açıklamalarınız için Çok teşekkür ederim gerçekten çok açıklayıcı oldu.

Yüzbaşının imanı

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYa onun yolunu izle ya da kendi yolunda git.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Yüzbaşının imanı

Yüzbaşının imanı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Yüzbaşının imanı konusuna benzer konular;

kenanlı kadının imanı hakkında... arkadaşlar ben incili şu anda okumaktayım, kafama takılan şeyleri burada sormak istiyorum. (Mat. 15:26) ilk kafama takılan şey ise kenanlı kadının imanındaki mesih isa nın neden kadına bu tür aşağılayıcı bir cevap verdiği. halbuki mesih isa bütün dünya ya müjde olarak geldi ve bir ulus için değil bütün insanlık için geldi diye biliyorum. ama bu bildiğimi yalanlayan ayet ise (Mat. 15:24) "İsa, "Ben yalnız İsrail halkının kaybolmuş koyunlarına gönderildim." diye yanıtladı." açıklama yaparsanız çok sevineceğim...

finikeli kadının imanı isa ona : bırak önce çocuklar doysunlar dedi. çocukların ekmeğini köpeklere atmak doğru değildir. kadın : haklısın rab.ama köpekler de sofranın altında çocukların ekmek kırıntılarını yer dedi bu kısım markos'da finikeli kadının imanı olarak geçiyor. fakat matta da aynı hikaye kenanlı kadının imanı olarak.ayrıca kelimelerde değişiyor biraz ve çocuklar kısmı efendilerin olarak değişiyor. öncelikle burada anlatılmak istenen nedir ? vede niye iki farklı yerde kelimeler değişmiştir ? ki bu kelimeler eş anlamlı değil.kenan ile finike aynı mı bilemiyorum ama çocuklar ile efendilerinin kısmı aynı değil.

İsa'ya iman ettikten sonra imanı açıklama ve yola koyulma süreçleri Define ve inci benzetmeleri <sup>44</sup>«Göklerin Egemenliği, tarlada saklı bir defineye benzer. Bunu bulan adam yine saklamış. Sevinç içinde gitmiş, varını yoğunu satıp o tarlayı satın almış. <sup>45</sup>«Yine Göklerin Egemenliği, güzel inciler arayan bir tüccara benzer. <sup>46</sup>Tüccar, çok değerli bir inci bulunca gitmiş, varını yoğunu satıp o inciyi satın almış. http://www.incil.biz/incil-1/Mt.13.html

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih