Zeitgeist belgeseli hakkında konusu
1128 kez okundu,
6 kez cevaplandı. En son mesaj
canatay tarafından gönderildi.
Zeitgeist belgeseli hakkında konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

29-12-10, 23:25
Barış1987
Arkadaşlar bu belgeselde
Hıristiyanlık çürütülüyormuş doğru mu?
Bu belgesele cevap verildi mi? Reddiye yapıldı mı?
Yönetim Notu: Öncelikle belirtmek isteriz ki bu belgeseldeki iddialar yeni değildir. Her on yılda bir ısıtılıp yeniden gündeme getirilir. Zeitgeist bunların birçoğunun toplanıp, derlenip, yeniden sunulmasından ibarettir.
İkincisi
hristiyanlık pastörize besinler gibi olmadığından dolayı çürümez.
Üçüncüsü belgesel içindeki konular için ayrı ayrı yazılmış makaleler mevcuttur, bunlar da zeitgeistin içindeki iddialar gibi yeni değildir. Bu yüzden spesifik olarak zeitgeist belgesine cevap gibi magazinel apaolojetik reddiyelerden ziyade belgesel içindeki konuları tek tek ele alan makaleler daha fazladır.
Zeitgeist belgeseli hakkında
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

30-12-10, 14:03
huzurlu
Hristiyanlıktan ateizme dönenlerin manifestosuna dönüşmüş durumda olan bu belgeseli ben de izledim.
Özünde iSA mesihin güneş'i simgelediğini, ve mesih hikayesinde İsa'nın ilk olmadığını aynı özelliklerde tarih boyunca birçok kahramanın var olduğunu,
Hristiyanlığın da güneşe tapan eski mısır inanışının modifiye bir halinden başka bişey olmadığını söyleyen, tüm bu durumları da astrolojiye bağlayan bir belgesel.
Bu belgeseli izleyip de ateizme geçen kardeşlerime hem üzülüyorum hem de onları anlayamıyorum. Zira sitemizde de böyle birkaç arkadaşımız olmuştu.
İşin özü şu ki bu anlatılanlar doğru bile olsa İsa mesih öğreti ve gerçeğinin geçerliliğine gölge düşürmüyor. Ki anlatılanların doğru olduğunu kim nereden biliyor ve kim nasıl ispatlıyor?
huzurlu

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

FORUMA ÜYE OLUN! /

02-08-11, 04:02
jude
Zeitgeist belgeselinde anlatilan mitolojik anlatilarin bir cogu hatalidir. Tarihci ya da mitoloji okuyanlar bunu farkedeceklerdir.
Ayrica, herkes Cinderella (Kül Kedisi) masalini bilir. Masalda gecen Cinderella kisinin annesi ölür ve babasi kotu kalpli bir kadinla evlenir. Bu kadinin en az kendisi kadar kotu (genetik olsa gerek, belki de ogrenilmis) 2 kizi vardir ve bunlar Cinderella'nin hayatini cehenneme cevirirler ve birgun masalin Tanrisi; bu kadar yeter der: Cinderella, mucizevi bir sekilde kendisine es arayan kucuk ayak fetisti bir prensle tanisir ve partiye davet edilir. Cinderella bir melegin destegi ile partiye gider ve olaylar gelisir.
Simdi Cinderella kisisi Turkiye'de yasasin ve adi Sindrella olsun. Ve bizim Sindrella masal kisisi Cinderella benzeri bir hayat sursun. Simdi burada gercek, yasayan kisi kimdir: Sindrella. Masal kisisi kimdir: Cinderella. Cinderella masalinin varligi Sindrella'nin varligini yok sayabilir mi?..
Zeitgeist mantigina gore: evet.
Bu anlatim ve bakis acisi Peder Patrice'e aittir: her hakki saklidir.
Jude

ölmüştüm; yaşama döndüm, kaybolmuştum; bulundum.

FORUMA ÜYE OLUN! /

02-08-11, 18:17
In Hoc Signo Vinces
Ben bu belgeseli
Hristiyan değilken izlemiştim. Mitolojiye ilgim olduğu için bilgili olduğum bir konu. O yüzden belgesel tüm inandırıcılığını yitirdi açıkcası o dönemki halime göre de hayal kırıklığı yaşamıştım, çünkü
Hristiyanlık'ı çürütememişti. Örneğin Mithra için bakireden doğdu diyorlar fakat Mithra bir kayadan doğmuştur ki bu iddia yanlış hatırlamıyorsam 1800'lerden gelen bir iddia ve çoktan çürütülmüştür. Horus için bakireden doğdu diyorlar ama annesi, babası belli ve Tanrılar. Ayrıca mağarada falan da doğmadı vs. sitede yazıyor bunlar. Genelde aydınlandığını iddia eden ateist tayfanın manifestosu gibidir. İşin ilginç yanı karşılaştırma yapmıyorlar, yine de eleştirel yaklaşıyorlarmış her şeye. :)

Amavi iustiam et odivi iniquitatem; propterea, morior in exilio. Pope Gregory VII

FORUMA ÜYE OLUN! /

02-08-11, 18:25
admin1 Ken Block
http://www.hristiyanforum.com/forum/paganizm-f187/
BU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.
UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.
Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)
Facebook profilimiz
FORUMA ÜYE OLUN! /
Zeitgeist belgeseli hakkında konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil