Zeitgeist belgeseli hakkında

Zeitgeist belgeseli hakkında hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Soru Panosu : Zeitgeist belgeseli hakkında konusu 1128 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj canatay tarafından gönderildi. Zeitgeist belgeseli hakkında Arkadaşlar bu belgeselde Hıristiyanlık çürütülüyormuş doğru mu? Bu belgesele cevap verildi mi? Reddiye yapıldı mı? Yönetim Notu: Öncelikle belirtmek isteriz ki bu belgeseldeki iddialar yeni değildir. Her on yılda bir ısıtılıp yeniden gündeme getirilir. Zeitgeist bunların birçoğunun toplanıp, derlenip, yeniden sunulmasından ibarettir. İkincisi hristiyanlık pastörize besinler gibi olmadığından dolayı çürümez. Üçüncüsü belgesel içindeki konular için ayrı ayrı yazılmış makaleler mevcuttur, bunlar da zeitgeistin içindeki iddialar gibi yeni değildir. Bu yüzden spesifik olarak zeitgeist belgesine cevap gibi magazinel apaolojetik reddiyelerden ziyade belgesel içindeki konuları tek tek ele alan makaleler daha fazladır. Zeitgeist belgeseli hakkında

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Zeitgeist belgeseli hakkında konusu 1128 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj canatay tarafından gönderildi.

Zeitgeist belgeseli hakkında konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Zeitgeist belgeseli hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-12-10, 23:25
Barış1987

Arkadaşlar bu belgeselde Hıristiyanlık çürütülüyormuş doğru mu?

Bu belgesele cevap verildi mi? Reddiye yapıldı mı?

Yönetim Notu: Öncelikle belirtmek isteriz ki bu belgeseldeki iddialar yeni değildir. Her on yılda bir ısıtılıp yeniden gündeme getirilir. Zeitgeist bunların birçoğunun toplanıp, derlenip, yeniden sunulmasından ibarettir.

İkincisi hristiyanlık pastörize besinler gibi olmadığından dolayı çürümez.

Üçüncüsü belgesel içindeki konular için ayrı ayrı yazılmış makaleler mevcuttur, bunlar da zeitgeistin içindeki iddialar gibi yeni değildir. Bu yüzden spesifik olarak zeitgeist belgesine cevap gibi magazinel apaolojetik reddiyelerden ziyade belgesel içindeki konuları tek tek ele alan makaleler daha fazladır.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Zeitgeist belgeseli hakkında

Zeitgeist belgeseli hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-12-10, 14:03
huzurlu

Hristiyanlıktan ateizme dönenlerin manifestosuna dönüşmüş durumda olan bu belgeseli ben de izledim.

Özünde iSA mesihin güneş'i simgelediğini, ve mesih hikayesinde İsa'nın ilk olmadığını aynı özelliklerde tarih boyunca birçok kahramanın var olduğunu, Hristiyanlığın da güneşe tapan eski mısır inanışının modifiye bir halinden başka bişey olmadığını söyleyen, tüm bu durumları da astrolojiye bağlayan bir belgesel.

Bu belgeseli izleyip de ateizme geçen kardeşlerime hem üzülüyorum hem de onları anlayamıyorum. Zira sitemizde de böyle birkaç arkadaşımız olmuştu.

İşin özü şu ki bu anlatılanlar doğru bile olsa İsa mesih öğreti ve gerçeğinin geçerliliğine gölge düşürmüyor. Ki anlatılanların doğru olduğunu kim nereden biliyor ve kim nasıl ispatlıyor?

huzurlu

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Zeitgeist belgeseli hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-08-11, 04:02
jude

Zeitgeist belgeselinde anlatilan mitolojik anlatilarin bir cogu hatalidir. Tarihci ya da mitoloji okuyanlar bunu farkedeceklerdir.

Ayrica, herkes Cinderella (Kül Kedisi) masalini bilir. Masalda gecen Cinderella kisinin annesi ölür ve babasi kotu kalpli bir kadinla evlenir. Bu kadinin en az kendisi kadar kotu (genetik olsa gerek, belki de ogrenilmis) 2 kizi vardir ve bunlar Cinderella'nin hayatini cehenneme cevirirler ve birgun masalin Tanrisi; bu kadar yeter der: Cinderella, mucizevi bir sekilde kendisine es arayan kucuk ayak fetisti bir prensle tanisir ve partiye davet edilir. Cinderella bir melegin destegi ile partiye gider ve olaylar gelisir.

Simdi Cinderella kisisi Turkiye'de yasasin ve adi Sindrella olsun. Ve bizim Sindrella masal kisisi Cinderella benzeri bir hayat sursun. Simdi burada gercek, yasayan kisi kimdir: Sindrella. Masal kisisi kimdir: Cinderella. Cinderella masalinin varligi Sindrella'nin varligini yok sayabilir mi?..

Zeitgeist mantigina gore: evet.

Bu anlatim ve bakis acisi Peder Patrice'e aittir: her hakki saklidir.

Jude

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeölmüştüm; yaşama döndüm, kaybolmuştum; bulundum.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Zeitgeist belgeseli hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-08-11, 18:17
In Hoc Signo Vinces

Ben bu belgeseli Hristiyan değilken izlemiştim. Mitolojiye ilgim olduğu için bilgili olduğum bir konu. O yüzden belgesel tüm inandırıcılığını yitirdi açıkcası o dönemki halime göre de hayal kırıklığı yaşamıştım, çünkü Hristiyanlık'ı çürütememişti. Örneğin Mithra için bakireden doğdu diyorlar fakat Mithra bir kayadan doğmuştur ki bu iddia yanlış hatırlamıyorsam 1800'lerden gelen bir iddia ve çoktan çürütülmüştür. Horus için bakireden doğdu diyorlar ama annesi, babası belli ve Tanrılar. Ayrıca mağarada falan da doğmadı vs. sitede yazıyor bunlar. Genelde aydınlandığını iddia eden ateist tayfanın manifestosu gibidir. İşin ilginç yanı karşılaştırma yapmıyorlar, yine de eleştirel yaklaşıyorlarmış her şeye. :)

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeAmavi iustiam et odivi iniquitatem; propterea, morior in exilio. Pope Gregory VIImesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Zeitgeist belgeseli hakkında hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-08-11, 18:25
admin1 Ken Block

http://www.hristiyanforum.com/forum/paganizm-f187/

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Zeitgeist belgeseli hakkında konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Zeitgeist belgeseli hakkında konusuna benzer konular;

Tarihi Meryem Ana Manastırı Belgeseli Merhaba Sevgili Arkdaşlarım; Site yöneticilerinizin tavsiyesi üzerine forumunuza katılmış bulunmaktayım...Burada oluş sebebime gelince Türkiyenin Sümela manastırından sonra 2.Doğal oyma manastırı olan Tarihi Meryem Ana Manastırının Belgeselini hazırlamak için bir çabam bulunmakta..Bu çalışma ile Hristiyanlık dininin ve ülkemizin Tarihine sahip çıkmış gelecek nesillere aktarma niteliğinde bir belge niteliği ifade edecek çalışmamızda bilgilerinize ihtiyacım vardır.Ben Müslüman bir Türküm.Bunun Hiç bir önemi yoktur sadece İnancınız ve yapılarınız hakkında bir bilgim olmayısını kavrayabilmeniz için dile getirerek sizlerden yardım istiyorum...Sizlerden istediğim yardım konuları şunlardır... 1. Manastırlarda dini farklılıkların etkisi var mıdır? Varsa nelerdir ? 2. Manastırların bazıları...

Petrus Belgeseli San Piero a Grado 1/2 YouTube - San Piero a Grado 1/2 San Piero a Grado 2/2 YouTube - San Piero a Grado 2/2

Hrant Dink Belgeseli 1-2 http://www.youtube.com/watch?v=m_qWRbVbh1U&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=7SMULCfgD80&feature=related

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih