Sünnetin Zararları konusu
1862 kez okundu,
17 kez cevaplandı. En son mesaj
merty17 tarafından gönderildi.
Sünnetin Zararları konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4
>

08-06-11, 00:38
cengiz33
Yazar: Nil Gün (Araştırmacı Yazar, "Sünnetle İlgili Yalan ve Gerçekler" kitabının yazarı)
SÜNNET SADECE DOĞAYA DEĞİL TIP ETİĞİNE DE AYKIRIDIR
Sevgili okurum,
Binlerce yıllık sessizliğin içinden taze nefesiyle çığlık çığlığa doğan bu kitabın sizi çok şaşırtacağını biliyorum. Ama “bilgi borçlandırır” yasasını da biliyorum; toplumumuzu bu denli derinden ilgilendiren bir konuya el atışımın sebebi de bu işte. Bir zamanlar sahip olmadığım ama şimdi bana “Ah keşke daha önce bilseydim!” dedirten, uzun araştırmalar sonucunda kazandığım yeni bilgilerimin sorumluluğunu üstleniyor ve borcumu ödüyorum.
Bu kitapta, sünnet savunucusu tıp uzmanlarının, din adamlarının sünnet konusunda bize (ve aslında kendilerine) neden yalan söylediklerini göreceksiniz; asıl büyük hatanın, doğanın ya da Tanrı’nın “hatasını” düzeltmeye kalkışmak olduğunu kanıtlayan bilimsel araştırma sonuçlarını öğrenecek ve kendinizi bir dönüm noktasında bulacaksınız.
Bu kez, seçim sizin demeyeceğim; çünkü seçim oğullarımızın! (Tabii ki karar verecek yaşa geldiklerinde.) Yetişkinler olarak bizim seçimimiz, gelenekleri, sağlıkla ilgili yalanları ve cehaleti sorgulama ve değiştirme cesaretini gösterip gösteremeyeceğimize karar vermektir.
Gerçek üç basamakta ortaya çıkar: Önce yok varsayılır, sonra şiddetle karşı gelinir, nihayet kendini kabul ettirir.
Gerçekleri görün! Sağduyunuzu dinleyin! Çocuklarınız için neyin “en iyi” olduğunu yüreğinizde hissedin! Gelenekleri sorgulamak ve gerçeğin peşinden gitmek, bizim gelecek nesle olan borcumuzdur!
Sünnetin sağlığa büyük zararları var. Kesilen sadece işe yaramaz bir deri parçası değil. O kesilen parça, içinde sinir uçlarının, kan damarlarının, salgı bezlerinin bulunduğu bir mekanizma. O işe yaramaz diye kesilen deri parçasının koruyucu görevi ve cinsel işlevi var. Sünnet olduktan sonra bir çok alanda erkek zarar görüyor.
Dr. Haydar Dümen (Seksolog)
"
Sünnet bütünüyle olumsuz bir eylemdir. Baştan sona yanlış. Çünkü, adı ister Tanrı, ister doğa olsun, evrenin süreçleri içinde bedenimizde ne bir hücremiz fazla, ne eksiktir. Bu yüzden doğa ya da Tanrı hatalı imalat yaratmaz. Sünnet 5 - 6 yaş arasında yapıldığında, psikolojik zararları daha fazla olur.
Prof. Dr. Cemil Topuzlu
"Güya sünnetin temizlik bakımından faydası varmış; sünnetsizlik yüzünden hastalıklar oluyormuş. Pekâla, bunu kabul edelim. Lakin binde bir kişide tesadüf olunan bu hastalıklar için bütün Müslüman çocukların mühim bir uzuvlarını hayatları bahasına ve din uğruna kestirmekte mana nedir? Bence ileride vukua gelmesi muhtemel hastalıklar için [çocuğu] sünnet ettirmek, ileride apandisiti patlar diye
bütün çocuklarımızın apandisitlerini çıkartmayı tavsiye etmekten farklı değildir. "
Sünnetin Zararları
Romalılar 10. Bölüm - 16
Ne var ki, herkes Müjde'ye uymadı. Yeşaya'nın dediği gibi: «Rab, verdiğimiz habere kim inandı?»
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Sünnetin Zararları

08-06-11, 01:37
Flyboy
İş işten geçti artık :)
Sünnetin Zararları
FORUMA ÜYE OLUN! /
Sünnetin Zararları

08-06-11, 19:23
saklı sevdam
|
|
Flyboy
|
|
İş işten geçti artık :)
|
Bari gardaş çoluğun çocuğun ki gitmese. İki gün sonra muhtemelen müslüman aileden kız alacağız. Adamlar kalkıp çocuğu sünnet ettirirse, bir şeyde diyemeyiz.
Sünnetin Zararları
Hayal etmek mümkün değil gül cemalin sır gibi
Sesin duymak şurda dursun geleceğin zor gibi

FORUMA ÜYE OLUN! /
Sünnetin Zararları

08-06-11, 22:27
huzurlu
Arkadaşlar; Buna kesinlikle katılıyorum. Sünnetin faydalı olduğuna asla inanmıyorum ve bunu da her fırsatta çevremle paylaşıyorum. Tabii ikna olan pek olmuyor ama ben de faydalı olduğuna falan inanmayanlardanım. İnsanın bir uzvunu kesiyorsunuz ve bunun faydalı olduğunu idda ediyorsunuz. Dikkat ediniz onun dışında kesilen herşey tekrar yerine geliyor bunda ise böyle bişey yok. (saç tırnak vs.)
Benim oğlum yok. Gelelim oğlum olsa sünnet ettirir miyim ettirmez miyim konusuna.. Bu çok zor bir durum. Sünnet dini bir vecibeden çok bir gelenek olmuş. Aslında islamın da şartlarından birisi de değil. Adı üstünde sünnet. Ama sonradan müslüman olanı da ilk iş gidip bir sünnet ederler sanki şartmış gibi. DEdiğim gibi artık bir gelenek olmuş. Bu nedenle çocuğumu sünnet ettirmem diyemiyorum. Zor bir karar. Bu konuda özenebilir. Ezilebilir. İleride cinsel psikolojik vs. problemler yaşayabilir. Ufacık bir çocuğu toplum baskısının kurbanı yapmak istemeyeceğimi düşünüyorum. Zira sünneti ne islamın şartıdır, ne de olmamak
Hristiyanlığın bir parçası. Pavlusun herkes olduğu gibi kalsın dediği ayeti de biliyorum. Fakat zararlı olduğunu bile bile herhalde oğlum olsa sünnet ettirmek zorunda kalırdım diye düşünüyorum.
Sünnetin Zararları

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Sünnetin Zararları

08-06-11, 22:30
datatip
Yaratılışımızda herşey mükemmel.
Sünnetin Zararları

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.

FORUMA ÜYE OLUN! /
Sünnetin Zararları
Sünnetin Zararları konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil