Sünnetin Zararları

Sünnetin Zararları hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Sünnet : Sünnetin Zararları konusu 1862 kez okundu, 17 kez cevaplandı. En son mesaj merty17 tarafından gönderildi. Sünnetin Zararları Yazar: Nil Gün (Araştırmacı Yazar, "Sünnetle İlgili Yalan ve Gerçekler" kitabının yazarı) SÜNNET SADECE DOĞAYA DEĞİL TIP ETİĞİNE DE AYKIRIDIR Sevgili okurum, Binlerce yıllık sessizliğin içinden taze nefesiyle çığlık çığlığa doğan bu kitabın sizi çok şaşırtacağını biliyorum. Ama “bilgi borçlandırır” yasasını da biliyorum; toplumumuzu bu denli derinden ilgilendiren bir konuya el atışımın sebebi de bu işte. Bir zamanlar sahip olmadığım ama şimdi bana “Ah keşke daha önce bilseydim!” dedirten, uzun araştırmalar sonucunda kazandığım yeni bilgilerimin sorumluluğunu üstleniyor ve borcumu ödüyorum. Bu kitapta, sünnet savunucusu tıp uzmanlarının, din adamlarının sünnet konusunda bize (ve aslında kendilerine) neden yalan söylediklerini göreceksiniz; asıl büyük hatanın, doğanın ya da Tanrı’nın... Sünnetin Zararları

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Sünnetin Zararları konusu 1862 kez okundu, 17 kez cevaplandı. En son mesaj merty17 tarafından gönderildi.

Sünnetin Zararları konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >

Sünnetin Zararları hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-06-11, 00:38
Sünnetin Zararları
cengiz33

Yazar: Nil Gün (Araştırmacı Yazar, "Sünnetle İlgili Yalan ve Gerçekler" kitabının yazarı)

SÜNNET SADECE DOĞAYA DEĞİL TIP ETİĞİNE DE AYKIRIDIR
Sevgili okurum,
Binlerce yıllık sessizliğin içinden taze nefesiyle çığlık çığlığa doğan bu kitabın sizi çok şaşırtacağını biliyorum. Ama “bilgi borçlandırır” yasasını da biliyorum; toplumumuzu bu denli derinden ilgilendiren bir konuya el atışımın sebebi de bu işte. Bir zamanlar sahip olmadığım ama şimdi bana “Ah keşke daha önce bilseydim!” dedirten, uzun araştırmalar sonucunda kazandığım yeni bilgilerimin sorumluluğunu üstleniyor ve borcumu ödüyorum.
Bu kitapta, sünnet savunucusu tıp uzmanlarının, din adamlarının sünnet konusunda bize (ve aslında kendilerine) neden yalan söylediklerini göreceksiniz; asıl büyük hatanın, doğanın ya da Tanrı’nın “hatasını” düzeltmeye kalkışmak olduğunu kanıtlayan bilimsel araştırma sonuçlarını öğrenecek ve kendinizi bir dönüm noktasında bulacaksınız.
Bu kez, seçim sizin demeyeceğim; çünkü seçim oğullarımızın! (Tabii ki karar verecek yaşa geldiklerinde.) Yetişkinler olarak bizim seçimimiz, gelenekleri, sağlıkla ilgili yalanları ve cehaleti sorgulama ve değiştirme cesaretini gösterip gösteremeyeceğimize karar vermektir.
Gerçek üç basamakta ortaya çıkar: Önce yok varsayılır, sonra şiddetle karşı gelinir, nihayet kendini kabul ettirir.
Gerçekleri görün! Sağduyunuzu dinleyin! Çocuklarınız için neyin “en iyi” olduğunu yüreğinizde hissedin! Gelenekleri sorgulamak ve gerçeğin peşinden gitmek, bizim gelecek nesle olan borcumuzdur!

Sünnetin sağlığa büyük zararları var. Kesilen sadece işe yaramaz bir deri parçası değil. O kesilen parça, içinde sinir uçlarının, kan damarlarının, salgı bezlerinin bulunduğu bir mekanizma. O işe yaramaz diye kesilen deri parçasının koruyucu görevi ve cinsel işlevi var. Sünnet olduktan sonra bir çok alanda erkek zarar görüyor.

Dr. Haydar Dümen (Seksolog)

"Sünnet bütünüyle olumsuz bir eylemdir. Baştan sona yanlış. Çünkü, adı ister Tanrı, ister doğa olsun, evrenin süreçleri içinde bedenimizde ne bir hücremiz fazla, ne eksiktir. Bu yüzden doğa ya da Tanrı hatalı imalat yaratmaz. Sünnet 5 - 6 yaş arasında yapıldığında, psikolojik zararları daha fazla olur.

Prof. Dr. Cemil Topuzlu

"Güya sünnetin temizlik bakımından faydası varmış; sünnetsizlik yüzünden hastalıklar oluyormuş. Pekâla, bunu kabul edelim. Lakin binde bir kişide tesadüf olunan bu hastalıklar için bütün Müslüman çocukların mühim bir uzuvlarını hayatları bahasına ve din uğruna kestirmekte mana nedir? Bence ileride vukua gelmesi muhtemel hastalıklar için [çocuğu] sünnet ettirmek, ileride apandisiti patlar diye bütün çocuklarımızın apandisitlerini çıkartmayı tavsiye etmekten farklı değildir. "

Sünnetin Zararları

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeRomalılar 10. Bölüm - 16
Ne var ki, herkes Müjde'ye uymadı. Yeşaya'nın dediği gibi: «Rab, verdiğimiz habere kim inandı?»
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Sünnetin Zararları

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Sünnetin Zararları

Sünnetin Zararları hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-06-11, 01:37
Sünnetin Zararları
Flyboy

İş işten geçti artık :)

Sünnetin Zararları

Sünnetin Zararları

Sünnetin Zararları hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-06-11, 19:23
Sünnetin Zararları
saklı sevdam

Flyboy
İş işten geçti artık :)
Bari gardaş çoluğun çocuğun ki gitmese. İki gün sonra muhtemelen müslüman aileden kız alacağız. Adamlar kalkıp çocuğu sünnet ettirirse, bir şeyde diyemeyiz.

Sünnetin Zararları

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHayal etmek mümkün değil gül cemalin sır gibi
Sesin duymak şurda dursun geleceğin zor gibi
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Sünnetin Zararları

Sünnetin Zararları hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-06-11, 22:27
Sünnetin Zararları
huzurlu

Arkadaşlar; Buna kesinlikle katılıyorum. Sünnetin faydalı olduğuna asla inanmıyorum ve bunu da her fırsatta çevremle paylaşıyorum. Tabii ikna olan pek olmuyor ama ben de faydalı olduğuna falan inanmayanlardanım. İnsanın bir uzvunu kesiyorsunuz ve bunun faydalı olduğunu idda ediyorsunuz. Dikkat ediniz onun dışında kesilen herşey tekrar yerine geliyor bunda ise böyle bişey yok. (saç tırnak vs.)

Benim oğlum yok. Gelelim oğlum olsa sünnet ettirir miyim ettirmez miyim konusuna.. Bu çok zor bir durum. Sünnet dini bir vecibeden çok bir gelenek olmuş. Aslında islamın da şartlarından birisi de değil. Adı üstünde sünnet. Ama sonradan müslüman olanı da ilk iş gidip bir sünnet ederler sanki şartmış gibi. DEdiğim gibi artık bir gelenek olmuş. Bu nedenle çocuğumu sünnet ettirmem diyemiyorum. Zor bir karar. Bu konuda özenebilir. Ezilebilir. İleride cinsel psikolojik vs. problemler yaşayabilir. Ufacık bir çocuğu toplum baskısının kurbanı yapmak istemeyeceğimi düşünüyorum. Zira sünneti ne islamın şartıdır, ne de olmamak Hristiyanlığın bir parçası. Pavlusun herkes olduğu gibi kalsın dediği ayeti de biliyorum. Fakat zararlı olduğunu bile bile herhalde oğlum olsa sünnet ettirmek zorunda kalırdım diye düşünüyorum.

Sünnetin Zararları

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Sünnetin Zararları

Sünnetin Zararları hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-06-11, 22:30
Sünnetin Zararları
datatip

Yaratılışımızda herşey mükemmel.

Sünnetin Zararları

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Sünnetin Zararları

Sünnetin Zararları konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >  

Sünnetin Zararları konusuna benzer konular;

Facebook'un yetişkinlere psikolojik zararları Bir başka Facebook konulu akademik çalışmayla daha karşısınızdayız. Daha önceler de bir çok Facebook’un insan psikolojisi üzerindeki etkilerini konu alan araştırmayı sizlerle paylaşmıştık. Bu seferki çalışma gençleri kapsıyor. Kaliforniya Üniversitesi’nde Psikoloji profesörü Larry Rosen gençlerin psikolojisinin sosyal ağlardan nasıl etkilendiğini araştırmış: ‘Poke Me: How Social Networks Can Both Help and Harm Our Kids’ isimli araştırmaya 1000 ergen katılmış. İşte Rosen’in çalışmasından bazı satır başları: - Facebook’u sıklıkla kullanan ergenlerde narsistik belirtiler görülmüş.

Facebook'un çocuklara zararları Yayınlanan yeni bir çalışma Facebook’ta çok fazla zaman geçirmenin çocuklar için kötü olabileceğini gösteriyor. Cal State Domingues Hill’de görevli psikolog Larry Rosen teknolojinin insanlar üzerindeki etkileri üzerinde 25 yıldır çalışmalar yürütüyor, en son çalışmasıysa sosyal ağların öğrenciler üzerindeki etkileri üzerine olmuş. Rosen’in gerçekleştirdiği en son durum çalışması Amerikan Psikoloji Derneği’nin Washington D.C.’de düzenlenen yıllık toplantısında sunulmuş. Rosen, video oyunları ya da internet gibi daha fazla teknoloji ürününü kullanan gençlerde karın ağrılarının, uyku problemlerinin, endişe ve depresyonun daha fazla görüldüğü sonucuna varmış. Öte yandan Facebook’a sürekli giriş yapan gençlerin daha narsis olduğu, çünkü sosyal ağın narsistlerin arayıp da bulamadığı bir alan...

Çiğ ve çiğ köftenin sağlığa zararları Çiğ etin yenilmesiyle vücuda giren parazit merkezi sinir sistemine yerleşiyor. Bu parazit şizofreninin ortaya çıkmasının da nedeni. Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi Parazitoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdullah İnci, çiğ etle temas edilmesi sırasında ya da çiğ etin yenilmesiyle vücuda giren “toxoplasma gondiinin”, merkezi sinir sistemine yerleşebilen bir parazit olduğunu belirterek, “Son yıllarda yapılan çalışmalarda, şizofreninin ortaya çıkışında toxoplasmosisin rolü bilimsel olarak ispatlanmıştır” dedi. İnci, kurban kesimi ile meşgul olan kişilerin ve kurban etlerini iyi pişmemiş olarak tüketenlerin büyük tehlike altında olduklarını söyledi. Çiğ etle temas edilmesi sırasında ya da çiğ etin...

Türkiye'de İnternet Kullanımı ve Zararları Artık bir internet nesli yetişti ve MSN kullanımında dünya 2.siyiz. MSN açık değilse çocuklar huzursuz oluyor.. Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü'nün (SAGEM) yaptığı araştırmalar, internetin eğer dikkatli olunmazsa başta çocuklar olmak üzere tüm aileye zarar verdiğini ortaya koydu. SAGEM tarafından yapılan "İnternet Kullanımı ve Aile Araştırması"nı Yardımcı Doç. Dr. Abdullah Kuzu başkanlığındaki bilim adamları hazırladı. Araştırma 18 yaş altı çocuklar merkezli olarak yapıldı. 26 ilde ve toplam 2 bin hanede yapılan araştırmada anket yöntemi kullanıldı. Raporlaştırılan araştırmaya göre Türkiye'de artık bir "internet nesli" var. İnternet ise adeta çekirdek ailenin bir üyesi haline geldi. İnternetin zengin kaynaklar sağladığı ve bilgi paylaşımı,...

Facebook, MSN, Twitter 'ın Psikolojik/Ruhsal Zararları Sınıf arkadaşı, okul arkadaşı, mahalle arkadaşı, ev arkadaşı, asker arkadaşı... Bu arkadaşlıkların listesini eskiden uzatmak mümkündü. Ama artık değil, çünkü gençler şimdi yüz yüze iletişim kurmaktan kaçıyor. Sanal alemdeki arkadaşlıklar daha çok tercih ediliyor. Facebook, MSN, Twitter ve Myspace arkadaşlığı ya da kardeşliği aldı başını gidiyor. Ancak uzmanlar, bu durumun gençleri yalnızlaştırdığını, ekran bağımlısı yaptığını ve ruhsal hastalıklara daha açık hale getirdiğini söylüyor. 'Çocuğum, tanımadığın kişilerle konuşma!' 'Yine spora gitmek zorundayım, 'Anneme çok kızgınım', 'Kola içiyorum ama size yok', 'Tatilde çok sıkıldım, nette olmayı özledim', 'Ayağım şişti, evde yatıyorum', 'Yarın 14'te nette buluşalım mı?' vs... Anlaşıldığı üzere çocuklar ve gençler artık...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih