Süryani Ortodoks Kilisesi

Süryani Ortodoks Kilisesi : Süryani Ortodoks Kilisesi | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Süryani Ortodoks Kilisesi sayfasını paylaşmak için adres:

>>> Süryanilerin Etnik ve Dinsel Kimlikleri (Prof. Dr. Mehmet ÇELİK) -
Süryani Ortodoks Kilisesi Süryanilerin Etnik ve Dinsel Kimlikleri (Prof. Dr. Mehmet ÇELİK) Süryanilerin Etnik ve Dinsel Kimlikleri (Prof. Dr. Mehmet ÇELİK)

>>> Bizans Ortodoks ve Süryani Kadim Ortodoks kilise'sinin arasındaki farklar -
Süryani Ortodoks Kilisesi Bizans Ortodoks ve Süryani Kadim Ortodoks kilise'sinin arasındaki farklar Bizans Ortodoks ve Süryani Kadim Ortodoks kilise'sinin arasındaki farklar

Süryani Ortodoks Kilisesi hakkında bilgi 2.620
Süryani Ortodoks Kilisesi Süryani Ortodoks Kilisesi Süryani Kadim Kilisesi ya da Süryani Ortodoks Kilisesi Doğu Hıristiyan mezhebidir ve Ortadoğu'da yaşayan Hıristiyan Semitik bir halk olan Süryanilerin çoğu bu mezhebe üyedir. Aslında Süryani Kadim Kilisesi adı bu...

Süryaniler ve Süryanilik 503
Süryani Ortodoks Kilisesi Ümit BEYAZOĞLU Mart 2005'te Ankara'da, Süryaniler konusunda Türkiye'nin akademik birikimini biraraya toplayan dört ciltlik faydalı bir kitap çıktı. Bu eser sayesinde, Süryaniler hakkında sürüp giden alacakaranlık cehaletimizi bir nebze olsun...

İstanbul Süryani Ortodoks Metropolitliği websitesi 471
Süryani Ortodoks Kilisesi http://www.reyono.net/

Keldani Hıristiyanlar kimdir? 827
Süryani Ortodoks Kilisesi <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=760 align=left border=0><TBODY><TR vAlign=top><TD colSpan=5>Keldani Hıristiyanlar kimdir? <!-- end_title --> </TD></TR><TR vAlign=top><TD colSpan=3> Keldaniler, Papa'nın yetkilerini tanımakla...

Süryani Patrik ve Metropoliti 998
Süryani Ortodoks Kilisesi PATRİK http://www.suryanikadim.org/patrik/patrik1.jpg Moran Mor Iğnatıyos I. ZEKKA AYVAZ Antakya ve Tüm Doğu Patriği Süryani Ortodoks Kilisesi

Suryaniler 5.688
Süryani Ortodoks Kilisesi evet arkadaslar Suryaniler turkiyede hiristiyanligin en eski mezhep ve mensubudur... Turkiyede binlerce kilise ve manastirlarimiz bulunmakta www.reyono.net www.suryanikadim.org www.deyrulzafaran.org www.suryaniler.com

>>> Haçlı Seferleri Ortodoksluk 'a (Doğu Kilisesi 'ne) karşıydı -
Süryani Ortodoks Kilisesi Haçlı Seferleri Ortodoksluk 'a (Doğu Kilisesi 'ne) karşıydı Haçlı Seferleri Ortodoksluk 'a (Doğu Kilisesi 'ne) karşıydı

Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi websitesi 1.118
Süryani Ortodoks Kilisesi http://www.suryanikadim.org/

Yakup Bilge ile röportaj (Faruk Bildirici) 135
Süryani Ortodoks Kilisesi Yakup Bilge ile röportaj (Faruk Bildirici) URFA’DAN BU KADAR ÇOK TÜRKÜCÜNÜN ÇIKMASI SÜRYANİ MÜZİĞİNİN ETKİSİ Yakup Bilge, Süryani araştırmacı ve yazar. Hayat yolculuğu Midyat’ta başlamıştı. Üniversiteyi İstanbul’da okuyup, bir süre gazetecilik...

Melki Tekin röportajı 198
Süryani Ortodoks Kilisesi Melki Tekin röportajı Melki Tekin röportajı KENDİNİ BİZE TANIŞTIRABILIR MISIN? Ben Melki Tekin Turabdin‘nın Enhil köyünde doğdum, Köyümde bana Melke Nisa diyorlar çünkü dedemin adını aldım. Enhil köyünde beni doğuran...

Süryani Metropolit: "Süryanice Türkiye için Büyük Zenginliktir" 301
Süryani Ortodoks Kilisesi Süryani Metropolit, ‘Süryanice Türkiye için Büyük Zenginliktir’ Süryani Metropolit, ‘Süryanice Türkiye için Büyük Zenginliktir’ Saliba Özmen, “Süryanice eğitimi sadece bizim değil hem Mardin’in, hem de Türkiye’nin ihtiyacıdır. ...

Süryani Metropoliti Saliba Özmen'den Hatay'a Kültürel Vurgu 347
Süryani Ortodoks Kilisesi Süryani Metropoliti Saliba Özmen’den Hatay’a Kültürel Vurgu http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/05/images.jpg Süryani Metropoliti Saliba Özmen’den Hatay’a Kültürel Vurgu Mardin ve Diyarbakır Süryani Metropoliti...

>>> Yuhanna Aktaş: "Süryaniler ülkeyi terk etmek zorunda kalacak" -
Süryani Ortodoks Kilisesi Yuhanna Aktaş: "Süryaniler ülkeyi terk etmek zorunda kalacak" Yuhanna Aktaş: "Süryaniler ülkeyi terk etmek zorunda kalacak"

>>> Azınlık Kadını Olmak -
Süryani Ortodoks Kilisesi Azınlık Kadını Olmak Azınlık Kadını Olmak

Keldani ? 5.078
Süryani Ortodoks Kilisesi merhaba arkadaşlar. Keldaniler hakkında bilginiz varmı acaba? bir çok kişi bu ulusun Süryanilere yakın olduğu görüşünde. bilgisi olan varmı ?

Süryaniler Isa Mesih'i peygamber olarak mı kabul ediyorlar? 909
Süryani Ortodoks Kilisesi Süryanilerin kendi sitelerinde Isa Mesih'in adının Hz.Isa olarak geçtiğini gördüm. Gerçi 'Hazreti''nin anlamı yüce olandır fakat ben hiç bir hristiyanın Isa Mesih'e Hz.Isa olarak adlandırdığını hiçbir yerde görmüş değilim.Eğer ki sorum cahilce...

BEREKETLİ TOPRAKLAR: Malatya; bulunmaz eşin 1.323
Süryani Ortodoks Kilisesi BEREKETLİ TOPRAKLAR: Malatya; bulunmaz eşin Bu hafta Doğu Anadolu'nun "Paris"ine yani Malatya'ya gidiyoruz. Beydağı'nın eteklerindeki Malatya, gelişmiş sanayisi ve modern dokusuyla makûs talihini yenmiş kentlerimizin başında gelir. Malatya...

kadim halk süryaniler 413
Süryani Ortodoks Kilisesi <TABLE height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD style="BACKGROUND: url(img/header-1-bg.gif) repeat-x" height=40><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=1000 align=center...

Süryanilik 6.906
Süryani Ortodoks Kilisesi Oncelikle merhaba arkadaslar bana süryanilik hakkında detaylı bilgi verebilceginizi dusundum suryanilik nedir? nasıl bir inancı vardır? nasıl suryani olunur? neden suryani olmalıyım? ve daha biz suru soru isareti beni aydınlandıracak biri olursa ve...

Kadim Bir Dilin Peşine Düşmek 580
Süryani Ortodoks Kilisesi http://www.suryaniler.com/IMAGES/gosterim8.jpg Yarına Bir Harf Belgeseli’nin İstanbul’daki basın galasından sonra , Güneydoğu'da bu dilin bir zamanlar konuşulduğu topraklarda ve filmin ana mekanı olan Midyat’a bağlı Bakısyan (Alagöz) ‘da...

Talan Edilen Kültür Mirası 1.261
Süryani Ortodoks Kilisesi TALAN EDİLEN KÜLTÜR MİRASI http://www.suryaniler.com/haber/images/talan1.jpg Turabdin bölgesinde yaşanan terör olayları nedeniyle köylerini boşaltıp Avrupa’ya göç eden Süryanilere ait tarihi manastır ve kiliseler define avcılarının hedefi...

Deyrul Zafaran Manastırı 3.324
Süryani Ortodoks Kilisesi Taşların tanıklığı http://img.sabah.com.tr/im/2007/11/25/D5BFF908FC2BBD4F8F148F75y.jpg Mardin. Mezopotamya Ovası'na hâkim bir tepeye kurulmuş Deyrul Zafaran Manastırı. Süryanilerin en önemli dini merkezlerinden biri. Gün batımına...

Süryani Ortodoks Kilisesi sayfasını paylaşmak için adres:

Süryani Ortodoks Kilisesi : Süryani Ortodoks Kilisesi | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar

Süryani Ortodoks Kilisesi

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler