Melki Tekin röportajı

Melki Tekin röportajı hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Süryani Ortodoks Kilisesi : Melki Tekin röportajı konusu 304 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj KSAdmin tarafından gönderildi. Melki Tekin röportajı Melki Tekin röportajı Melki Tekin röportajı KENDİNİ BİZE TANIŞTIRABILIR MISIN? Ben Melki Tekin Turabdin‘nın Enhil köyünde doğdum, Köyümde bana Melke Nisa diyorlar çünkü dedemin adını aldım. Enhil köyünde beni doğuran ebaveynlerden iyi bir terbiye aldım.. Enhil’deki ilk okulu ve süryanice okulu okuduktan sonra hemen İstanbula gittim. İstanbula geldiğimde aşağı yukarı 13-14 yaşındaydım ve İstanbulda sayin İbrahim Eğo’nun konfeksyon atölyesinde çalıştım ve sonra Meyser adında ilk üstasında çalıştım ve böylece konfeksyon sanayinın ustalığına geldim. Bir kaç ay bir ailenın yanında kaldıtan sonra, Enhilli genç bekarların yanına gittim. İstanbulun çeşitli semtlerinde: Kumkapı, Beyazit, Tarlabaşı, Yenişehir, Kurtuluş ta yaşadım; aşağı yukarı 5 yıl kaldım. İSTANBULDA SENİ ETKİLEYEN OLAYLARDAN... Melki Tekin röportajı

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Melki Tekin röportajı konusu 304 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj KSAdmin tarafından gönderildi.

Melki Tekin röportajı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Melki Tekin röportajı hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-07-11, 01:50
Melki Tekin röportajı
KSAdmin

Melki Tekin röportajı

Melki Tekin röportajı
KENDİNİ BİZE TANIŞTIRABILIR MISIN?
Ben Melki Tekin Turabdin‘nın Enhil köyünde doğdum, Köyümde bana Melke Nisa diyorlar çünkü dedemin adını aldım. Enhil köyünde beni doğuran ebaveynlerden iyi bir terbiye aldım.. Enhil’deki ilk okulu ve süryanice okulu okuduktan sonra hemen İstanbula gittim.
İstanbula geldiğimde aşağı yukarı 13-14 yaşındaydım ve İstanbulda sayin İbrahim Eğo’nun konfeksyon atölyesinde çalıştım ve sonra Meyser adında ilk üstasında çalıştım ve böylece konfeksyon sanayinın ustalığına geldim. Bir kaç ay bir ailenın yanında kaldıtan sonra, Enhilli genç bekarların yanına gittim. İstanbulun çeşitli semtlerinde: Kumkapı, Beyazit, Tarlabaşı, Yenişehir, Kurtuluş ta yaşadım; aşağı yukarı 5 yıl kaldım.
İSTANBULDA SENİ ETKİLEYEN OLAYLARDAN ANLATABİLİR MISIN?
Beni en çok etkiliyen olay, benle Aziz Karataş Yenişehir’de otururken Mesihin Gelişinden ve gelecek gazabtan ve günahın kurtuluşundan söz eden imanlı süryani kardeşlerdi!. Mesih tekrar gelirse, bütün Hristiyanları değil yalnız onun seçmiş olduğu insanları melekütüne alacaktır diye beni çok etkiledi.. Bu etki benim hayatımın arzularımı değiştirmeğe başladı ve Kutsal kitabı artık kendim için okumaya başldım. Çünkü o yıllarda gençlık şehvetlerine varırken beni günahın uykusundan uyandıran bu kardeşlere çok müteşekkirim.! Rab gelinceye kadar imanlarinda sadık kalmalarını dilerım.
İSVİÇREYE NE ZAMAN GELDİN?
İsviçreye takriben 19 yaşındayken geldim ve bir kaç sene işçi olarak çalıştıktan sonra evlendim, ve 8 çocuk babası oldum ve sonra Terzilikle ilgili işyreri aldım ve bu işin yanında, düğüne, festivale layık bayan elbise satiş mağazamız da vardır.
İsviçreye gelirken imanli bir toplumun arasına katıldım ki henüs İstanbuldayken onlarla temasım olmuştu. Diyeblirim ki onların vasitsıyla kendi kendimi tanıdım ve imanımda pekiştırıldim. İmanda kuvvetlenmek için haftada 3 kez toplantılarımız oluyor ve bu toplantılarda, her imanli aldığı ışığı söyleyebilir. Bu imanlıların toplumu eski bir kuruluş değildır; aşağı yukarı 100 yılı olmuştur. Bu toplumun öğretişi yayan ilk kardeşler, her imanlı, kendi ışığnı şamdan üzerine yakmasına öğretmişlerdır. Bu demektır ki her imanlı mikrofona gidip kendi nurunu diğer imanlılarla paylaşma imkanına sahiptır. Böyle bir imanlı bakirelık sıfatına ve çağrısına kavuşabiliyor!
MESİHİN GELİŞİNİ BEKLİYEN BAKİRELER NE DEMEKTIR ?
Mesihi bekliyen bakirelerin toplumu okuduğumuza göre çok eski bir kadın-bir kilise – değildir. Ancak Mesihin gelişine hazır olmağa kurulmuş yeni bir bakirelik kilisesidir. Bakira, temiz bir imanlı demektır. Bakirelik kuruluşu diğer kadın kiliselerden değişiktir. Çünkü her bakire kendi ışığını- kandilini -yakma öğretişine sahiptır. Bundan dolayi bakirelık çağrısına gelen Hristiyanlara ne mutlu! Ama akıllı davranan bakirelere daha da ne mutlu! Bunlar henüs inayet kapısı kapanmadan güveyı’nın düğüne girerler! Mat.25:10 Mesih, inayet kapısını önümüzde kapatırsa, artık ne kadar tövbe etsek, ağlasak ve pişmanlık duysak bile hiç faydasi yok! Bundan dolayi bügün Mesihin sözünü yüreğimizde yer verebilsek, bir kaç yıl sonra bu söz semere veren bir ağaç gibi içimizde olduğunu ve gittikçe büyüdüğünü kendimiz farkedeceğız ve Rab Mesih bedenimizde de gittikçe izhar olunacak!
Her kilisede birinci ve ikinci sınıf imanlılar olduğu gibi, bakirelerin toplumunda da akıllı ve akılsız bakireler vardır.
SÜRYANİ ORTODOX KİLİSESİ NASIL GÖRÜYORSUN?
Süryani kilisesi benim annemdir! O olmazsaydi ben doğmazdım. Ben küçükken onun sütünü içtim, ve Onun vasitasiyle okuduğum ve öğrendiğim kutsal yazıları için çok müteşekkirim! Zaten insan küçükken ne öğrendiyse, büyüyunce meyvesini verir. Çocuğu tutması gereken yola göre yetiştir, Yaşlandığında o yoldan ayrılmaz. S.M.22:6. Esas küçükken kutsal yaziları okuyan hikmetli olabileceğini okuyoruz .2.Tim.3:15
Arasıra İsviçredeki süryani kiliselere gidiyorum. İsviçredeki papazlarla iyi temaslarım vardır, cenaze ve taziye zamanında süryani kardeşlerime Rabbın sözü vermeğe çağrılıyorum
Benım Mesihe olan yalvarışım, süryani milletime şimdi uyanmalarıdır!
Bizi günah uykusundan uyandıran çobanlara ne mutlu! Çünkü uyanık kalamiyan bir Hristiyan,çevredeki karanlık ruhlardan hemen etkilenir! Bilhassa Avrupada!
Süryani kilise küçük hayatımda iyi bir temel bıraktı. Bu temel üzerinde bazılarımız altın, gümüş ya da değerli taşlarla, bazılarımız de tahta, ot ya da kamışla inşa ediyor. Herkes nasıl inşa ettiğine dikkat etsin. Bir kimsenin inşa ettiği ateşe dayanırsa, o kimse ödülünü alacak. Yaptıkları yanarsa, zarar edecek. Kendisi kurtulacak, ama ateşten geçmiş gibi olacaktır. İzzetli kurtuluş ödül almaktır!
Bu son zamanlarda Süryani kilise, imanda zayıfladiğından dolayı günah hayatı çoğaldığını ve sürü nun içinde boşanmalar olduğunu görüyorum. Bu küçük sürü’ nun çobanları daha da bilinçli olarak gıda alıp ve sürüye vermelerini beklerım. Tabi ki Mesihi seven çoban Ondan gıda alır ve sonra verebilır. Kilisenın başı olan Mesihle ve Onun Ruhu ile sürekli irtibat bağlılığımız olmalidir!
SON ZAMANDAN BAHSEDİYORSUN ACABA DÜNYANIN SON ZAMANLARA YAKLAŞTIK MI?
Evet yaklaştık! son zamanlarla ilgili Rab Mesih, Peygamber Daniel kitabini okumamizi istiyor! Mat.24:15 Bu zamandaki Irak ve bati devletlerin savaşi Daniel Peygamber binlerce yillardan önce görmüş ve savaşi söyle açikliyor:
„ Ben (Daniel) ulay irmaği yaninda idim (şimdiki Irak memleketindeydi) işte irmağin önüne bir koç durmakta idi ve iki boynuzu vardi… koçu garba (Suriyeye) ve şimale (Irana) ve cenuba (Kuveyt’e) doğru tos vurmakta gördüm; ve onun önünde hiç bir hayvan duramadi, ve onun elinden kurtaran yoktu ve dileğine göre yapti ve kendini büyüttü.
Ve ben düşünmekte iken işte bütün yeryüzü üzerine batıdan bir ergec geldi ve ayaği yere dokunmuyordu. Ve ergecin gözleri arasinda göze çarpan bir boynuzu vardi. Ve irmağin önünde durmakta olduğunu gördügüm iki boynuzu olan koçun yanina geldi ve onun üzerinde kuvvetinin şidetiyle seğirtti ve koçun yanina yaklaşmakta olduğunu gördüm,ve ona karşi kudurdu, ve koçu vurup iki boynuzunu kırdı ve koçta onun önünde durmağa kuvvet yoktu.
Anla ey adem oğlu, çünkü bu rüyet sonun vaktinden ötürüdür ve bana dedi: Işte gazabin son vaktinde ne olacağını ben sana bildireyim; çünkü sonun MUAYYEN vakti içındir. Gördügün iki boynuzu olan koç Medya ve Fars kırallaridir. ( bügünkü Irak memlekettır) Ve o killi ergec Yunan ili kırallarıır. (Batı devletler) ve gözleri arasinda olan büyük boynuz birinci kıraldır (ABD) Dan.8:2-20
Sevgili kardeşler, bu rüyet gerçekleşmiş ve yerine gelmiş dünya hayati olduğunu hepimiz gördük ve diyebiliriz ki dünyamizin sonu buraya kadar geldi!
Diğer arta kalan son dünya zamanimizi bu rüyetten takip edeblriz: Birinci kral kırılmış ve yerine dört boynuz çikmiş olana gelince , o milletten dört krallik çikacak, fakat onun kuvvetinde olmiyacaklar. Ve onlarin krallığının son vaktindegünahkarlar ölçülerini doldurunca, sert yüzlü ve bilmeceler anliyan bir kral çıkacak. Ve onun kuvveti büyük olacak , fakat kendi kuvvetiyle değil; ve şaşilacak sürette harab edecek, ve işi iyi gidecek ve istediğini yapacak; ve zorlu adamlari ve mukaddes kavmi helak edecek. Ve siyasetiyle elinde hileyi başariyacak ve kendini büyütecek….fakat kendsine el dokunmadan kırılacak.Dan.8.22-27
Hali hazır dünya, göze çarpan boynuz denılen birinci kralın hakimiyeti altındadır. Bu kral yani ABD kırıldıktan sonraHrıstiyan kavmın helaki yaklaşacaktır! Hemde inayet kapısı akıllı bakirelerin arkasında kapanmış olabilir. Bundan dolayı henüz gündüzken birbirimizle çalışalım. Ve Mesihin krallığını içimizde büyütelim!
YAKINDA MESİH DÜNYAMIZA TEKRAR GELECEK MI ?
Evet , İsa Mesih yakında bu dünyaya tekrar geleceğini şüphesiz inaniyorum ve bu dünyayi hükmetmeğe başlamadan; önce kendi evi olan Hrıstiyan kavmını tasfiye edip hükmedeceğini 1.Petr.4.17 de okuyoruz .
Özellıkle onun kavmında mesuliyet almış hizmetçilerden hesap istiyecektir. Efendisinin muradini bilen ve hazırlık yapmiyan hizmetçilerin vay başina! Luk.12.47. Doğrusu Rab İsa onları işkence edicilerin eline verecektır.Mat.18.34.
RAB MESİH HRİSTİYAN KAVMINI NASIL TASFİYE EDIP HÜKMEDER?
Şu anda iyi bir zaman içindeyiz, yani bütün Hristiyanlar üzerinde ve dünya üzerinde Rabbin inayeti vardır, fakat bu inayet kapısı İncilde okuduğumuz gibi akıllı bakiraların arkasında kapaniyor (Mat.25:10) ve artık inayetsız bir zamanbaşliyacak ki buda belirli bir muddet içindir. İşte bu inayetsiz zamanda kalan Hristiyanlar dünya milletlerinin rejiminden işkence edilecekler; ve böylece Rab kendi kavmını tasfiye edıp hükmedecektır! Tabii ki bu inayatsız zamanda birçok Hristiyanlar deneyime girecekleri için birbirlerinden kızıp nefret edecekler; ve dünya rejimine kendilerini teslim ettirecekler Mat,24:10.
DÜNYA REJİM’İ HRİSTİYANLARA NASIL İŞKENCE VERİR?
Kutsal kitap bize berrakça gösteriyor ki son zamanlarda denizden yani milletlerden on boynuzlu, yedi başlı kızıl renkli bir canavar yani bir rejim çıkacak ve bu canavar Kutsallarla savaşıp onları yenmesine izin verildi. Canavar her oymak, her halk, her dil, her ulus üzerinde yetkili kılındı. Yeryüzünde yaşayan ve dünya kurulalı beri boğazlanmış Kuzu’nun yaşam kitabına adı yazılmamış olan herkes ona tapacak. Dünya rejimi Hristiyanların İmanına karşı savaşacak Vah.13:7 ve hatta imaninı inkar etmiyen bir Hristiyan onunla alış veriş yapılmiyacak, ve ona çok işkence ve eziyet edilecek!
Yine Danıel kitabında okuyoruz:’ krallığı mukaddeslerın edındikleri zaman gelinceye kadar onları yendi. Dan.7:22’
Tekrar Vahi kitabında Bab 13.4 te okuyoruz:’Canavara -rejime secde kıldılar ve ona büyük şeyler ve küfürler söyliyen ağız verildi; ve ona kırk iki ay işlemeğe salahiyet verildi…mukaddeslerle cenketmek ve onları yenmeğe ruhsat verildi.
Matta 24:7den okuyoruz:’…çünkü bunların vaki olmasi gerektır; fakat daha sonu değildır savaşlar olacak… o zaman sizi sıkıntıya koyacaklar ve öldürecekler ve benim ismimden ötürü bütün milletler sizden nefret edecekler…ancak sona kadar dayanan kurtulacaktır. Bütün milletler dünya rejimi demektır.
Mesihin imani uğruna ölümü seçen, kısa bir süre sonra dirilır ve yazıldığı gibi bin yıl Mesihle saltanat sürer!Vah.20:4. Fakat beden ölümünden korkup imanını inkar eden tabi ki milletlerle yaşar, ama çok kısa bir süre sonra ebedi ölüme gider! Vah. 14.9-10. Şimdiden mesihte ölmeği ve sonra dirilmeği seçelim!
ÇOK SULAR ÜZERINDE OTURAN BÜYÜK FAHİŞE KADIN NE DEMEK?
Fahişe kadının üzerınde oturduğu sular; milletler kavmlar, ve dillerdir. Ve gördüğün on boynuz ve canavar, fahişe kadından nefret edecekler; onu perişan ve çıplak edecekler… çünkü Allahın sözleri itmam oluncaya kadar kendilerinin kıralığını canavara vermeği onların yüreğıne koydu.Vah.17:16-17.
Kısa bir sözle bu kadın hem Allahla ve hemde dünya ile dostluğunu sürdüren Hrıstiyanlık alemidir! Tabiki başta Romalı kilise olsun ve sonra diğer kiliseler olsun vesaire. Velhasil kutsal kitab bize berrakça söylüyor: Ey fuhuş işliyenler, bilmiyormusunuz ki dünyaya dostluk Allaha düşmanlıktır? Kim Dünyaya dost olmak isterse, kendini Allaha düşman eder. Yak.4:4. ! Rab Mesih dedi ki tatsız tuz ayak altında çiğnenmelidir Mat.5,13 Bundan dolayi bu fahişe kadın’ı çiğnenmekten başka bir şeye yaramaz ! İki erkekle yatan kadının sonu ölümdur!
(burada kendi hayatimizi imtihan ettiğimizde onu temizlemek için işsiz kalmiyacağız!) yani fahişelık hayattan kendimizi temizliyeceğiz! Ve tek efendimize kulluk etmekten lezzet bulacağız! Mammona kulluk etmiyelim ancak onun aracılığıyla kendimize dostlar yapalım ki o tükendigi zaman ebedi konuklara gidelim!
GÜNEŞLE GİYİNMİŞ KADIN NE DEMEKTIR?
Güneşle giyinmiş bir kadın, ruhani anlamda Mesihi giyinmış bir kilise demektır. Çünkü yücelerden doğan güneş, Mesihi temsil eder Luk.1:78. Dünyanın ışığı ve nuru Mesihtır Yuh.8,12. Ve bu kadının başı üzerinde on iki yıldızdan tacı vardı ki Hristiyanlığı yayan on iki şakirt de ondan çıktığı için başına taçtırlar. Tabii ki ruhanice kadın kilise anlamıdır .Efes.5:23 -32. Bu kadın gerçek Hristiyanların annesi temsil ediyor. Ve hatta Hristiyanliktan önceki olan Allah kavmının yani Israilin on iki sıpt’ı da bu milletten çıktığı için başına taçtır. Bu kadın dünya üzerınde diğer hristiyan ülkeler gibi savaşmadı ve kendine hükümet kurmamış bundan dolayı ay ayakaları altındadır. Bu kadının üzerinde araştırmak çok faydalıdır! Çünkü okuyoruz ki bu kadının bir çocuğu milletler arasinda yaşarken onlara demir çomakla gıda verdikten sonra Rabbın tahtına alındı (bu alınış yakında akıllı bakirelerle vukubulacak)sonra kadın kartal aracılığıyla çöle kaçıyor ve Ejder onun soyundan geriye kalanlarla Tanrı’nın buyruklarını yerine getirip İsa’ya tanıklıklarını sürdüren (Orthodox. Katholik. Protestan alemine) savaşmaya gidiyor Vah.12:17 Herşeye kadır Rab, bu ejderin mukaddeslerine karşı savaşını önceden gördü ve kullarına vaki olmadan önce bildirmektedir! İşte bu olaylardan sonra Rab Mesih ve onunla beraber olanlar gökün bulutları üzerinde kudretle ve BÜYÜK İZZETLE gelecekler ve bütün milletlerin rejimi denilen ejder mukaddeslere ne ettiyse ona daha fazla edilecek! Bu krallar döneminde Göklerin Tanrısı hiç yıkılmayacak, başka halkın eline geçmeyecek bir krallık kuracak. Bu krallık önceki krallıkları ezip yok edecek, kendisiyse sonsuza dek sürecek. İnsan eli değmeden dağdan kesilip gelen taşın demiri, tuncu, kili, gümüşü, altını parçaladığını gördün. Ulu Tanrı bundan sonra neler olacağını krala açıklamıştır. Düş gerçek, yorumu da güvenilirdir.›› Dan.2:45
SON ZAMANDA SÜRYANİ HRISTİYAN MİLLETİNE NE OLACAK ?
Son savaş zamanda Mesihin ismini taşiyan gerçek Süryani millet, kendi Mesihini inkar etmesın! Ancak uykusundan kendi mirasına uyansın!. Bu küçük millet kim olduğunu kendi kendini görecek, yalnız bu millet değil, bütün dünya insanları son netice’ye geldikleri için herkes kim olduğunu kendini görmek zorunda olacaklar! Canavar kim olduğunu, fahişe kadın kim olduğunu, güneşle giyinmiş kadın kim olduğunu, alınan çocuk kim olduğunu, ve akıllı bakireler kim olduğunu, ve akılsız bakireler de kim olduğunu kendilerini tanıyacaklardır!
Dünya üzerinde ilk çıkan canavar (krallik) aslana benziyordu ve kartal kanatları vardı. Biz bu krallıktan arta kalmış bir parçasıyız . Dan.7.4 te okuyoruz: “ Birinci krallik aslana benziyordu, kartal kanatları vardı. Ben bakarken kanatları koparıldı, krallik yerden kaldırıldı, insan gibi ayakları üzerine durduruldu. Ona bir insan yüreği verildi.” Ve şimdiye kadar bize insanlik yüreği verildi. Ama herşeye kadir Rab Allahimiz, son zamana mahsus tekrar milletimize bu kartalın iki kanadını verecek!
Bu kartal daha da dikkatlı ve bilinçli çalışmalar yapacağını ümıd ederek bekliyorum. ! Evet şimdiden görüyorum ki Rab, Süryani kartalı uyandırmağa başlamıştır. Bu kartal (sivil kuruluş) milletini toplasın ve onu ejder denilen eski yılanın önünden kendi çöl toprağına götürsün diye şimdi bile uyandığını görüyorum.
Sevgili süryani annema sesleniyorum, ilerde sana ve senin zürriyetine karşı büyük saldırılar edilecek ama beden ölümünden hiç korkma! Fakat günah işlemekten şimdi korkup kendimizi Mesihin kanında temizliyelim! Çocuklarını öldüren o tilki ruh, tekrar diriliyor ve ayni o ruh yine sana ve senın zürriyetine saldıracak, fakat korkmayınız! Kralınız Mesih, bu sefer tilki ruhlara son verecektır! Ve her gün dua ettiğimiz dua: Ey göklerde olan Babamız, senın iraden olsun ve senin Melekütün gelsin gerçekleşecektır!
MELKİ TEKİN

Melki Tekin röportajı

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeFORUMA EKLEDİĞİMİZ TÜM HABERLER HRİSTİYANGAZETE.COM SİTESİNDEN ALINTIDIR. HABER İÇERİKLERİNİN OLUMLU YA DA OLUMSUZ OLMASI DİKKATE ALINMAZ. HRİSTİYAN HER MEZHEP, HER KİLİSE, HER ETNİK KÖKEN İLE İLGİLİ HABERLER SİTEMİZDE ARŞİVLENİR.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Melki Tekin röportajı

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Melki Tekin röportajı

Melki Tekin röportajı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Melki Tekin röportajı konusuna benzer konular;

"Neden AKP?" Süryani aday Markus Ürek röportajı “Neden AKP?” Süryani aday Markus Ürek röportajı http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/03/markusurek1.jpg “Neden AKP?” Süryani aday Markus Ürek röportajı Süryani Markus Ürek inancını en iyi inançlı bir parti anlayacağı için AK Parti’den aday adayı olduğunu söyledi. Türkiye haziran ayında yapılacak genel seçimlere kilitlendi. Muhalefet partilerinin “kader seçimi” olarak nitelendirdikleri bu seçim, adayları ile de renkli geçeceğe benziyor. Ünlü futbolcular, sanatçılar kadar toplumun kültürel zenginliğini temsil edecek isimler de Meclis’e girme yarışında. Ermeni adayımız da var, Roman adayımız da. İlk kez kendi toplumunu temsil etmek için siyasete soyunan isimlerden biri de Süryani kökenli Markus Ürek. Kendini “muhafazakar inançlı bir Hristiyan”...

Memleketimiz de Güvensiziz... Mesrob II'nin Yeni Röportajı 'Yurdumuzda kendimizi güvende hissedemiyoruz' Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob, cemaatinin Dink cinayetinden nasıl etkilendiğinden, Ermenilerin neden potansiyel iç düşman olarak algılandığına kadar tüm konularda görüşlerini SABAH'a anlattı Türkıye Ermenileri Patriği Mesrob II, 'Ermeni' sözcüğünün Türkiye'de artık bir hakaret gibi algılandığını söyledi. Devlet memurluğu, polislik, profesyonel askerlik gibi belli başlı konularda da görünmeyen kanunların devreye girdiğini ve ayırımcılık yapıldığını vurgulayan Mesrob, "Oysa, Ermeniler'in kültürel, sanatsal, mimari, musiki ve daha pek çok alanda ülkemizin gelişimine yaptığı katkı ortadadır. Ancak maalesef vatandaş bunu bilmez, çünkü Ermeniler halka 'kötü öteki' olarak...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih