Süryani Ortodoks Kilisesi hakkında bilgi

Süryani Ortodoks Kilisesi hakkında bilgi hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Süryani Ortodoks Kilisesi : Süryani Ortodoks Kilisesi hakkında bilgi konusu 2842 kez okundu, 11 kez cevaplandı. En son mesaj ortodoksmoderator3 tarafından gönderildi. Süryani Ortodoks Kilisesi hakkında bilgi Süryani Ortodoks Kilisesi Süryani Kadim Kilisesi ya da Süryani Ortodoks Kilisesi Doğu Hıristiyan mezhebidir ve Ortadoğu'da yaşayan Hıristiyan Semitik bir halk olan Süryanilerin çoğu bu mezhebe üyedir. Aslında Süryani Kadim Kilisesi adı bu Hıristiyan mezhebe ve ona bağlı olanlara verilen gayr-i resmi tanımlamadır. Süryani Ortodoks Kilisesi olarak da bilinir. Kilisenin ve bazı mensuplarının kullandığı dil İsa’in de konuştuğu Süryanice (Aramice)’dir. Tarihçe Kudüs Hıristiyan cemaatından sonra Hıristiyanlığın en eski kilisesi Süryani kilisesidır. 34 M.S. Şakirt Petrus tarafından kurulmuş. Süryani Patriği Petrusun kanuni halifesidir. Günümüzde Patriklik Merkezi'nin adı her ne kadar "Antakya Süryani Patrikliği" olsa da Patriklik merkezi bugün Şam'da bulunmaktadır. Yüzyılın başında ise Patriklik... Süryani Ortodoks Kilisesi hakkında bilgi

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Süryani Ortodoks Kilisesi hakkında bilgi konusu 2842 kez okundu, 11 kez cevaplandı. En son mesaj ortodoksmoderator3 tarafından gönderildi.

Süryani Ortodoks Kilisesi hakkında bilgi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Süryani Ortodoks Kilisesi hakkında bilgi hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-01-08, 17:05
evangelion

Süryani Ortodoks Kilisesi

Süryani Kadim Kilisesi ya da Süryani Ortodoks Kilisesi Doğu Hıristiyan mezhebidir ve Ortadoğu'da yaşayan Hıristiyan Semitik bir halk olan Süryanilerin çoğu bu mezhebe üyedir.

Aslında Süryani Kadim Kilisesi adı bu Hıristiyan mezhebe ve ona bağlı olanlara verilen gayr-i resmi tanımlamadır. Süryani Ortodoks Kilisesi olarak da bilinir.

Kilisenin ve bazı mensuplarının kullandığı dil İsa’in de konuştuğu Süryanice (Aramice)’dir.

Tarihçe

Kudüs Hıristiyan cemaatından sonra Hıristiyanlığın en eski kilisesi Süryani kilisesidır. 34 M.S. Şakirt Petrus tarafından kurulmuş. Süryani Patriği Petrusun kanuni halifesidir.

Günümüzde

Patriklik Merkezi'nin adı her ne kadar "Antakya Süryani Patrikliği" olsa da Patriklik merkezi bugün Şam'da bulunmaktadır. Yüzyılın başında ise Patriklik Merkezi Mardin şehriydi.

Süryani Kadim Kilisesi'inde Patriğe bağlı 20 Metropolit bulunmaktadır. Bunların 4 tanesi Türkiye'de bulunur.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Süryani Ortodoks Kilisesi hakkında bilgi

Süryani Ortodoks Kilisesi hakkında bilgi hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-04-08, 13:18
seli79

çok güzel bilgi vermişsiniz teşekkür ederiz bende bir süryaniyim burda bu bilgilerin olması çok güzel

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Süryani Ortodoks Kilisesi hakkında bilgi

Süryani Ortodoks Kilisesi hakkında bilgi hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-04-08, 21:32
Khalkedonian

Merhabalar sevgili kardeşlerim bu benim bu forumdaki ilk mesajım hepinize sonsuz selamlar ve saygılar.

Konumuzla pek alakalı değil ancak ben dayımın mesleği dolayısıyla bulunduğu antakya'ya dayımı ziyarete gittiğim 2004 yılında antakya'da ki süryani ve melkiti arap ortodoks kiliselerini görmüş ve oralarda ilk defa hristiyanlığı araştırma ve öğrenme arzusuna tutulmuştum.

Ayrıca antakya gerçekten çok hoş ve güzel bir şehir.

Süryani Ortodoks Kilisesi hakkında bilgi hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-04-08, 20:59
Anastasia

Bu linki biliyorsunuz saniyorum
http://www.suryanikadim.org/

Süryani Ortodoks Kilisesi hakkında bilgi hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-04-08, 02:10
fundat81

sevgili Evangelion
paylaşımınız için teşekkürler. benm ailem Mardin süryanilerinden. bende çok olmasa da aramice yi anlıyorum. ailede konusan pek yok biraz babam konusuyor diyebilirim.

esenlikler...

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[COLOR=magenta][B]Siz öncelikle [COLOR=royalblue]O'nun[/COLOR] egemenliğinin ve doğruluğunun ardından gidin,o zaman size bütün bunlarda verilecektir. [COLOR=deepskyblue]Matta 6 :33[/COLOR][/B][/COLOR]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Süryani Ortodoks Kilisesi hakkında bilgi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Süryani Ortodoks Kilisesi hakkında bilgi konusuna benzer konular;

Bizans Ortodoks ve Süryani Kadim Ortodoks kilise'sinin arasındaki farklar Bu Kiliseyi birbirinden ayirtan ve en önemli olan nokta Chalcedon (Istanbul Kadiköy) Konsili (M.S.451) Bu Konsil Isa Mesih'in insan ve ayni zamanda Tanri oldugunu kabul eder. Bu Konsili Bizans kilisesinin yaninda Katolik, Protestan, Angelikanlilar kabul ederler. Bu Konsili Süryani Kadim Ortodoks kilisesi rededer ve Isa Mesihin sadece Tanri (Monofizit) oldugunu kabul etmektedir. Kiliselerin yollari M.S. 544'te ayrildi ve ayni zamanda Süryaniler ayri Patrikhane kurdu.

Kutsal Kitaplar hakkında bilgi KUTSAL KİTAPLAR HAKKINDA BİLGİ AYDINLANMAK İSTEYENLERE Türkiye'de bir çok kişiye "Kutsal Kitap" hakkında ne bildikleri sorulduğunda alınan cevapların çoğu ya yetersiz ya da yanlıştır. Çoğu insan da bu konuda bilgi edinmek bile istememektedir. Ne yazık ki, böyle kişiler kulaktan dolma bilgilerle yetinip bunlara inanmayı tercih ederler. Bu kitapçıktaki amacımız gerçekleri başkalarından değil, asıl kaynağından öğrenmek isteyenlere yardımcı olmaktır. Bu çalışma sonunda göreceğiniz gibi Kutsal Kitap ne birkaç din adamının değiştirdiği, ne de sizin bildiğiniz bir din kitabıdır. Tersine, Tanrı Sözü'dür. O'nun varlığının, insana duyduğu sevgi-sinin ve lütfunun yazılı açıklanışıdır. Çalışmamız ilerledikçe Tanrı'nın insanla ilişki kurma tasarısının nasıl ta başlangıçtan günümüze kadar...

Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi websitesi http://www.suryanikadim.org/

Protestanlık hakkında bilgi PROTESTAN KİLİSELER Reformcu/Presbiteryen/Birlesik Protestanlar (75 milyon) Anglikan/Episkopal Kilisesi (70 milyon) Baptist Kilisesi (80 milyon) Ermeni Protestan Kilisesi (90 bin) Luteryen Kilisesi (63 milyon) Metodist Kilisesi (50 milyon) Adventist (Sapatabah) Kilisesi (11 milyon) *Bu kiliseler bu mezhebin baslıcalarıdır. Dünyada 500 civarinda Protestan alt mezheplerinin bulunduğu tahmin ediliyor. 1517'de Martin Luther adlı Alman rahibi tarafından başlatılan hareketin takipçilerinin olusturduğu Protestan grubundan türemişlerdir. Her vaftizli Hristiyan'in kahinliği, Kutsal Kitap dişinda dini otorite taninmaması, Vaftiz ve Rab'bin Sofrası dışındaki diğer sakramentlerin, Meryem Ana ve diğer Azizlere atfedilen özelliklerin reddi başlıca farklarıdır.

Kadim / Doğu Ortodoks Kiliseler hakkında bilgi DOĞU ORTODOKS ya da KADİM KİLİSELER Eritrea Ortodoks Kilisesi (2 milyon) Ermeni (Arakelagan/Apostolik) Ortodoks Kilisesi (7,5 milyon) Habes (Etiopya) Ortodoks Kilisesi (18 milyon) Hint (Malankara) Ortodoks Kilisesi (2 milyon) İngiliz (Britanya) Ortodoks Kilisesi (10 bin) Kipti (Misir) Ortodoks Kilisesi (5 milyon) Süryani Kadim Kilisesi (250 bin) *Dünya literatürüne "Oriental Orthodox" olarak geçen ilk üç kilise Ekümenik konsillerin kararlarını kabul eder: İznik Konsili (325), İstanbul Konsili (381) ve Efes Konsili (431). Roma ve Bizans'ın emperyal yayılmacılığına geçmişte tepki göstermişler, özellikle onlar tarafindan yutulup asimile edilmemek için diger Hristiyanlar'la "Ruh'ta birlik" ilkesini özümseyerek "özerk etnik" kiliseler olarak kalmayı tercih etmişlerdir. Doğu Ortodoks...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih