Süryaniler Isa Mesih'i peygamber olarak mı kabul ediyorlar?

Süryaniler Isa Mesih'i peygamber olarak mı kabul ediyorlar? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Süryani Ortodoks Kilisesi : Süryaniler Isa Mesih'i peygamber olarak mı kabul ediyorlar? konusu 1084 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj te veo ahora tarafından gönderildi. Süryaniler Isa Mesih'i peygamber olarak mı kabul ediyorlar? Süryanilerin kendi sitelerinde Isa Mesih'in adının Hz.Isa olarak geçtiğini gördüm. Gerçi 'Hazreti''nin anlamı yüce olandır fakat ben hiç bir hristiyanın Isa Mesih'e Hz.Isa olarak adlandırdığını hiçbir yerde görmüş değilim.Eğer ki sorum cahilce sorulmuş bir soru ise affedin ama merakım bu hissin önüne geçtiği için bu soruyu sorma ihtiyacı duydum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Yaşlı hristiyanlar da müslümanlarla konuşurken veya onlara yönelik hitap yaparken Hz. İsa kelimesini kullanabilmektedirler. Ancak anlamı YHVH Oğlu Mesih Yahşuah'tır. Süryaniler Isa Mesih'i peygamber olarak mı kabul ediyorlar?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Süryaniler Isa Mesih'i peygamber olarak mı kabul ediyorlar? konusu 1084 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj te veo ahora tarafından gönderildi.

Süryaniler Isa Mesih'i peygamber olarak mı kabul ediyorlar? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Süryaniler Isa Mesih'i peygamber olarak mı kabul ediyorlar? hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-01-09, 19:53
xbully

Süryanilerin kendi sitelerinde Isa Mesih'in adının Hz.Isa olarak geçtiğini gördüm. Gerçi 'Hazreti''nin anlamı yüce olandır fakat ben hiç bir hristiyanın Isa Mesih'e Hz.Isa olarak adlandırdığını hiçbir yerde görmüş değilim.Eğer ki sorum cahilce sorulmuş bir soru ise affedin ama merakım bu hissin önüne geçtiği için bu soruyu sorma ihtiyacı duydum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Yaşlı hristiyanlar da müslümanlarla konuşurken veya onlara yönelik hitap yaparken Hz. İsa kelimesini kullanabilmektedirler. Ancak anlamı YHVH Oğlu Mesih Yahşuah'tır.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Süryaniler Isa Mesih'i peygamber olarak mı kabul ediyorlar?

Süryaniler Isa Mesih'i peygamber olarak mı kabul ediyorlar? hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-01-09, 20:53
Evanjelique

Evet,site yönetimi gerekli açıklamayı yapmış;cemaatlerimizin (Kadim Ortodoks,Doğu Ortodoks,Latin/Doğu Katolik vs.) yaşlı üyeleri genelde dil alışkanlığı olarak Müslümanlarla konuşurken ''Hz. İsa'' sıfatını kullanırlar, aynı şekilde Tanrı'ya da 'Allah' derler ama bu tamamen kültürel etkenlerden ve birlikte yaşamaktan kaynaklanan bir ağız alışkanlığıdır.

Hz. İsa denilirken kastedilen Kutsal Üçleme'nin Oğul sıfatıdır...

Bunun yanı sıra ''Maşallah'' ve ''İnşallah'' gibi halkın konuşma lisanına girmiş kelimeler de, Yahudi cemaati başta olmak üzere ,Türkiye'deki gayrimüslim azınlık cemaatleri tarafından kullanılır..

Arap Hristiyanları,ayinlerinde ''Allah'' adını kullanırlar ama oradaki 'Allah' , YHVH'nin Arapça karşılığı olup,Müslümanların tapındığı üniteryen (tekil) Tanrı değil, Baba,Oğul ve Kutsal Ruh'ta bir olan Rab'dir...

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Süryaniler Isa Mesih'i peygamber olarak mı kabul ediyorlar?

Süryaniler Isa Mesih'i peygamber olarak mı kabul ediyorlar? hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-08-09, 17:18
te veo ahora

Malta'daki katolikler de Allah adını kullanırlar. Bir sempozyumda bir Malta'lı meslektaşımla karşılaşmıştım. O söylemişti.

Evanjelique
Evet,site yönetimi gerekli açıklamayı yapmış;cemaatlerimizin (Kadim Ortodoks,Doğu Ortodoks,Latin/Doğu Katolik vs.) yaşlı üyeleri genelde dil alışkanlığı olarak Müslümanlarla konuşurken ''Hz. İsa'' sıfatını kullanırlar, aynı şekilde Tanrı'ya da 'Allah' derler ama bu tamamen kültürel etkenlerden ve birlikte yaşamaktan kaynaklanan bir ağız alışkanlığıdır.

Hz. İsa denilirken kastedilen Kutsal Üçleme'nin Oğul sıfatıdır...

Bunun yanı sıra ''Maşallah'' ve ''İnşallah'' gibi halkın konuşma lisanına girmiş kelimeler de, Yahudi cemaati başta olmak üzere ,Türkiye'deki gayrimüslim azınlık cemaatleri tarafından kullanılır..

Arap Hristiyanları,ayinlerinde ''Allah'' adını kullanırlar ama oradaki 'Allah' , YHVH'nin Arapça karşılığı olup,Müslümanların tapındığı üniteryen (tekil) Tanrı değil, Baba,Oğul ve Kutsal Ruh'ta bir olan Rab'dir...
Yönetim Notu: YHVH'nin hiç bir dilde karşılığı yoktur, arapçada tanrı kelimesine karşılık olan gelen allah kelimesi İslamiyet'ten sonra müslümanlar tarafından yalnızca Kuran'daki Allah (c.c.)'e ait kılınmıştır. Allah kelimesi ancak ve ancak "kısmi" olarak Elohim kelimesini karşılayabilir. Bu kelime İbranice'de genel anlamda Tanrı'yı kast eder, ancak Üçlü Birlik öğretisine bir referans olarak sayılabilecek bir şekilde "tekillik içinde çoğulluk" ifade eder. Kısacası ağız alışkanlığı ya da arapçada başka kelime olmaması sebebiyle allah kelimesini kullanan hristiyanlar esasen Allah (c.c.)'yi kast etmezler, kast edilen şey yeri göğü yaratan varlık olan YHVH'dir.

Süryaniler Isa Mesih'i peygamber olarak mı kabul ediyorlar? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Süryaniler Isa Mesih'i peygamber olarak mı kabul ediyorlar? konusuna benzer konular;

Rab İsa Mesih'i kişisel kurtarıcı olarak kabul etmek ne demektir? Soru: İsa’yı kişisel Kurtarıcınız olarak kabul etmek ne anlama gelir? Yanıt: Siz İsa Mesih’i kişisel Kurtarıcınız olarak kabul ettiniz mi? Bu soruyu doğru bir şekilde anlamak için ilk önce “İsa Mesih,” “kişisel” ve “Kurtarıcı” terimlerini anlamanız gerekmektedir. İsa Mesih kimdir? Birçok insan İsa Mesih’i iyi bir adam, büyük bir öğretmen ya da Tanrı’nın bir peygamberi olarak kabul eder. Bütün bunlar İsa hakkında kesinlikle doğrudur ama O’nun kim olduğunu tamamen tanımlamazlar. Kutsal Kitap bizlere İsa’nın beden almış Tanrı, insan biçimini almış Tanrı olduğunu bildirir Yuhanna 1:1, 14). Tanrı, bize öğretmek, bizi iyileştirmek, bizi düzeltmek, bizi bağışlamak ve bizim için ölmek üzere yeryüzüne gelmiştir! İsa Mesih, Tanrı, Yaratıcı, egemen Rab’dir. Siz bu İsa’yı kabul ettiniz mi? ...

ben İsa Mesih'i gördüm. BEN ISA MESIHI GÖRDÜM BANA TATLI BIR TEBESSÜMLE GÜLÜYORDU KENDIM RÜYA OLDUGUNU SANDIM AMA GÖZLERIMI ACTIGIMDA YATAGIMDA ODAMDA OLDUGUMU GÖRDÜM GENE GÖZLERIMI KAPADIM VE TEKRAR GÖRDÜM AYNI SEKILDE TEBESSÜM ILE GÜLÜYORDU BE BIR KAC KEZ TEKRAR ETTI BEN BU KONUYA BIR ACIKLIK GETIRILMESINI ISTIYORUM. RABIM TÜM MESIH IMANLILARINI BEREKETLESIN

Kendinizi Liturjik bir Hristiyan olarak mı yoksa Evanjelikal olarak mı görüyorsunuz? (Not: Liturjik hristiyan derken,ayinlerin görkemli olmasını isteyen,buhur ve çan kullanımı gibi geleneksel ibadet tarzını benimseyen,Komünyon'u dizleri üzerinde çökerek almayı tercih eden,org müziği ve klasik ilahiler eşliğinde , istavroz/haç çıkarma gibi Elçisel Kilise adetlerini seven,kilisede modernizmden hoşlanmayan ve daha geleneksel ibadet tarzını benimseyen kardeşleri kastediyoruz ki;bu liturjik Hristiyanlar arasında Protestanlar da mevcuttur,örneğin Lutheranlar ve Methodistler liturjik uçtadır.) Evanjelikal ibadetten hoşlanan kardeşler ise ritüel ve liturjiden çok Kutsal Kitap ayetlerinin literal olarak ele alındığı,Kutsal Kitap odaklı ve yalın,sade,İncil toplantısı havasında,contemporary/modern jazz/blues gibi müzik ve ilahilerle el çırparak tapınmayı seven,kilisede günlük...

Kur’ân’a Göre Hz. Muhammed Kendi Dönemindeki Mevcut Olan Kutsal Kitap’ı Tanrı’nın Kelâmı Olarak Kabul Ediyordu Kur’ân’a Göre Hz. Muhammed Kendi Dönemindeki Mevcut Olan Kutsal Kitab’ı Tanrı’nın Kelâmı Olarak Kabul Ediyordu “Sana Kitabı hak ile ve kendinden öncekini doğrulayıcı olarak indirdi. Bundan önce de insanlara doğru yolu göstermek için Tevrât ve İncîl’i indirmişti. (Doğruyu ve eğriyi birbirinden) ayırdeden (Kitâblar)ı da indirdi.

Yeni Antlaşma Kitapları Nasıl Kutsal Yazı Olarak Kabul Edilmiştir? Yeni Antlaşma Kitapları Nasıl Kutsal Yazı Olarak Kabul Edilmiştir?<o:p></o:p> <o:p> </o:p> <!---->1) <!---->Başlangıçta, her gün bir araya gelen Hristiyanlar İsa Mesih’in yaşamını ve öğretilerini aralarına yeni katılanlara öğretiyordu. “Bunlar kendilerini elçilerin öğretisine, paydaşlığa, ekmek bölmeye ve duaya adadılar… Her gün tapınakta toplanmaya devam eden imanlılar, kendi evlerinde de ekmek bölüp içten bir sevinç ve sadelikle yemek yiyor ve Tanrı'yı övüyorlardı. Bütün halkın beğenisini kazanmışlardı. Rab de her gün yeni kurtulanları topluluğa katıyordu.” (Elçilerin İşleri 2:42, 46-47). İsa’nın onlara öğrettiklerini hatırlamaları ve etkili bir şekilde öğretmeleri için kendilerine Kutsal Ruh verilmişti (Yuhanna14:25-26; Luka 12:11-12). Yeni Antlaşma içerisinde bulunan...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih