Süryanilik

Süryanilik hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Süryani Ortodoks Kilisesi : Süryanilik konusu 7104 kez okundu, 17 kez cevaplandı. En son mesaj Okan87 tarafından gönderildi. Süryanilik Oncelikle merhaba arkadaslar bana süryanilik hakkında detaylı bilgi verebilceginizi dusundum suryanilik nedir? nasıl bir inancı vardır? nasıl suryani olunur? neden suryani olmalıyım? ve daha biz suru soru isareti beni aydınlandıracak biri olursa ve bana yardımcı olursa gercekten cok mutlu olacagım.... Süryanilik

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Süryanilik konusu 7104 kez okundu, 17 kez cevaplandı. En son mesaj Okan87 tarafından gönderildi.

Süryanilik konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >

Süryanilik hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-05-07, 13:01
Süryanilik
Okan87

Oncelikle merhaba arkadaslar bana süryanilik hakkında detaylı bilgi verebilceginizi dusundum suryanilik nedir? nasıl bir inancı vardır? nasıl suryani olunur? neden suryani olmalıyım? ve daha biz suru soru isareti beni aydınlandıracak biri olursa ve bana yardımcı olursa gercekten cok mutlu olacagım....

Süryanilik

Süryanilik

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Süryanilik

Süryanilik hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-05-07, 18:12
Süryanilik
avo

Sevgili kardeşim,Süryanilik bir kavimin adıdır.Siz isteseniz de Süryani olamazsınız,Süryani doğmak gerekiyor,tıpkı sonradan örneğin Ermeni de olamayacağınız gibi..
Süryanilik Hristiyanlığın Kadim Doğu Ortodoks inancına bağlı olan bir kavimdir,tarihleri Asurlulara kadar gider,tarihi anavatanları Mezopotomya bölgesidir..
Geniş bilgi için suryaniler.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Bununla birlikte merak ettim acaba Hristiyanmısınız?

Süryanilik

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye
Yu.1: 12 Kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı’nın çocukları olma hakkını verdi.
Yu.1: 13 Onlar ne kandan, ne beden ne de insan isteğinden doğdular; tersine, Tanrı’dan doğdular.
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Süryanilik

Süryanilik hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-05-07, 21:21
Süryanilik
Okan87

Hıristiyan degilim muslumanda degilim suan icin sadce tanrı ya tapıyorum yani herhangi bir din mensubu sayılmam ama bir arayıs icerisindeyim tanrıya daha da cok yaklasmak istiyorum isa nın ogretilerini okudum ve hosuma gitti bu yuzden buradayım cevremde birkac tane suryani arkadasım var onlarla bu konuyu konusamadım en yisi buradan ogrenmekti fakat bildigim kadarıyla bir kavimden cok ayrı bir mezhep igbi birsey suryanilik cunku ayrıca suryani ortodoks kiliseleri var bu yuzden suryaniligi merak ettim ve eger kbl edilirsem ve inanmayı basarabilirsem aralarına girmek istedim ama soyledigine bakılırsa suryanilik kendi icine kapanmıs bir dunya bir kavim ama sanmıyorum boyle oldugunu diger arkdaslarında yardımıyla bu konuyu biraz daha arastıralım bence...

Süryanilik

Süryanilik

Süryanilik hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-05-07, 09:48
Süryanilik
avo

Sevgili kardeşim;bu arayışın içerisinde sana yardımcı olabilecek konu Hristiyanlığı araştırıp öğrenmendir,Süryanilik ve Süryani tarihini öğrenme isteğin ayrı bir konudur.
Eğer gerçekten Tanrın olan Rab'bi arıyor ve O'nu tanımak istiyorsan ve bu konuda samimi isen Rab Tanrı sana Kendini gösterecektir,ve bunun da yolu İsa Mesih'ten geçer.İsa Mesih olmadan Rabbimiz Tanrıyı tanıyamayız,çünkü İsa Mesih yaratılıştan itibaren Tanrı ile sıkı sıkıya bağlı bir birliktelik içerisindeydi,ve günaha düşmüş kendi kendini kurtaramaz durumdaki insanın kurtuluşu için insan oldu ki insanı Tanrı'ya yaklaştırabilsin.
İhtayacın olan bu öğretidir,bu bilgeliktir.Kavimlerin toplulukların tarihlerini bilmek tabii ki güzel şeydir,o kavimlerin Hristiyanlığı kabul aşamasında ve daha sonra Hristiyanlıkları için yaşadıkları acılar ve zulümler seni bir ölçüde geliştirebilir ama bu bilgiler insanı kurtarmaz.Başlangıç olarak Hristiyanlığa değil de direkt Süryaniliğe ilgi ve yakınlık duymuş olman,ve arzunun ''aralarına girme''gibi bir sosyal istek olması seni salt yalnızlık kaygısından bu tanıma isteğine yönlendirdiğini düşünüyorum.
Kurtarıcımız ve Rabbimiz İsa Mesih'i tanırsan yalnızlıktan ve hiçbirşeyden korkmayacaksın.O zaman tanıdık tanımadık Rab'de kardeşlerin ve çevren olacak,ve kardeşlerin senin için dua edecekler.
Esenlik kaynağı Rab Tanrımızın esenliği ve sevgisi seninle olsun ve sana Kendini tanıtsın.Bu konuda duam seninledir.
Sevgilerle,

Süryanilik

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye
Yu.1: 12 Kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı’nın çocukları olma hakkını verdi.
Yu.1: 13 Onlar ne kandan, ne beden ne de insan isteğinden doğdular; tersine, Tanrı’dan doğdular.
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Süryanilik

Süryanilik hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-05-07, 13:58
Süryanilik
Quest

Süryanilik bilindiği gibi bir din veya mezhep değildir.Süryanilik Türklük gibi Ermenilik gibi bir ırktır.Süryaniler Ortodokstur ve bazı gelenek farklılıkları da mevcuttur.Örneğin ibadetlerinde namaz kılar gibi yere kapanıp kalkarlar, çoğu kişi bunu namaz zanneder ancak değildir. www.suryaniler.com adresi yararlı olacaktır.Ancak Avo'nun da dediği gibi sonradan Süryani olamazsın,Süryani Kilisesinde elbette ibadet edebilirsin ama bu senin Süryani olacağın anlamına gelmez.Kişi ne doğduysa odur :)

Süryanilik

Süryanilik

Süryanilik konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >  

Süryanilik konusuna benzer konular;

Süryaniler ve Süryanilik Ümit BEYAZOĞLU Mart 2005'te Ankara'da, Süryaniler konusunda Türkiye'nin akademik birikimini biraraya toplayan dört ciltlik faydalı bir kitap çıktı. Bu eser sayesinde, Süryaniler hakkında sürüp giden alacakaranlık cehaletimizi bir nebze olsun aydınlatabiliriz. Cehaletimiz, uzun zamandır Doğu'ya sırtımızı döndüğümüzden, Süryaniler'e 'bir Hıristiyan mezhebi işte" deyip geçişimizden, onu insansızlaştırmamızdan kaynaklanıyor. Süryaniler, bizden önce bu topraklarda (Suriye-Irak-İran-Anadolu dörtgeninde) yaşayan Hıristiyan halkların en eskisi. Süryaniler ilk Hıristiyanlar. Vaktiyle Yahudiler'den, İrani Mecûsiler'den kaçarak Mezopotamya coğrafyasına dağılmışlar, kuzeyde Antakya-Urfa dolaylarına kadar gelmişler. Yani Hıristiyanlık Filistin'de doğmuş ama asıl Mezopotamya'da serpilmiş. Bu...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih