S:
Kardeşler Arası Chat-Muhabbet,Paylaşım
Serbest Pano Forum üzerinde açılan konular ile alakasız cevaplar vermekten kaçınalım ki;konu amacını aşıp başka yerlere taşmasın.
Dolayısıyla lütfen cevaplar sadece açılan konu ile ilgili kalsın.
Bu bölümün açılmasının amacı,serbest olarak gündelik hayatlarımızdan paylaşım,sohbet ve muhabbet olacaktır..
Onun harici forumun ana sayfasında muhabbet etmek,dini temalı bir forumda uygun kaçmamaktadır..
Bu bölümü sabit hale getireceğiz,böylece herkes Hristiyan ahlakı ve Kutsal Kitap öğretisine bağlı kalıp,buranın dini bir forum olduğunu göz önünde bulundurarak muhabbet edebilir..
|
20-11-09 01:17
|
0 |
1.293 |
S:
Yeni üye olanlar; forumda kendinizi tanıtın.
Serbest Pano Yeni üyeler veya hiç mesaj göndermemiş üyeler, forumumuzun bu bölümünü kullanarak kendilerini tanıtabilir, hristiyanlık veya hristiyanlar veya kendileri ile ilgili düşüncelerini, ruhsal durumlarını, arayışlarını, isteklerini bizlerle paylaşabilirler.
|
05-11-08 15:43
|
0 |
1.357 |
| |
Aziz Bartholomew Günü
Serbest Pano 24 Ağustos 1572 tarihinde yaşanan ve onbinlerce savunmasız, silahsız protestanın sadece inançlarından ötürü katledildiği acı günün 438. yıl dönemidir. O dönemlerde yaşanan korkunç sayısız olaydan da sadece birisidir ama belki de en korkuncu ve en acısıdır.
Matta 7
<SUP>16</SUP>Onları meyvelerinden tanıyacaksınız. Dikenli bitkilerden üzüm, devedikenlerinden incir toplanabilir mi? <SUP>17</SUP>Bunun gibi, her iyi ağaç iyi meyve verir, kötü ağaç ise kötü meyve verir. <SUP>18</SUP>İyi ağaç kötü meyve veremez. Kötü ağaç da iyi meyve veremez.
|
24-08-10 09:16
|
0 |
102 |
bilgelik ile diyalog/5/3
Serbest Pano 3.1 her keşif ve icat, sanatta, ilimde, felsefede, politikada yapılan her ilerleme, insanlığın yararına olan; hayata kolaylık, yenilik, sevinç ve zevk getiren her şeyin, her bilginin ve her örnek davranış ve yaşamın arkasında sabır ve adanmışlıkla emek vermiş insanlar vardır.
böylece insanlık kendinden önceki ilerlemeler üzerinde yürüyerek kendi yoluna devam eder.
3.2 bilgi ve tecrübelerimiz yanında insanlığa verdiklerimizle eşsiz birer kimseler oluruz.
bizim zamanımızda ve bizden sonra, bizim yolumuzu izleyecek kimseler bırakabilirsek dünyada fark yaratmış oluruz.
(teoforos; bilgelik ile diyalog-I/diyalog V.)
|
20-08-10 14:43
|
0 |
63 |
İslamiyetten Hristiyanlığa..
Serbest Pano Merhaba Arkadaşlar
Uzun süre aranızda yoktum bunun sebebi ailevi Dini baskıydı..
buraya girdiğimi ve hac taşıdığımı farkettiklerinde doğal olarak üzerimde bir baskı oluştu bir kaç islamiyete dair sorular vs vs bir çok şey uzun süre internetten uzak kaldım dışarı çıkamadım evden işe işten eve..
kusura bakmayın ama ailemin islamiyetten çok dinleri para olmuş diyebilirim farkındayım haklarında konuştugum kişiler ailemin ta kendisi ama 1 gün işe gitmesem aldıgım ücret azalıcak tarzında laf yapmaları gibi her defasında bıktım artık umursamıyorum açıkcası onları ne zamandır Kiliseye gidemiyordum en kısa zamanda gidip Sorucağım tek bir soru var ablam üniversite okumuş biri ama çok bilmiş gibidir sinir bozucu bana dedi ki Yabancılar...
|
19-08-10 22:49
|
1 |
229 |
Cevap: Evrim Teorisi hakkında bazı bilimadamlarının görüşleri
Serbest Pano Evrim ve evrenin oluşumu üzerine yazılan yazıları burada tartışmak ne kadar yararlı olur? Bilmiyorum.
Bilimin uğraş alanına giren konuları, bilime bırakmak daha yerinde olur.
Bir bilimsel araştırma ve inceleme yaparken, mutlaka ve mutlaka objectif bakış açısıyla yaklaşmak ve incelemek gerekir. Dini inancına göre hareket eden bir kişi, yaptığı araştırmaların tümünde inancını doğrulayacak bulguların çıkmasını bekleyecektir.
Biz Cesar'in hakkını Cesar'a verelim.
Yönetim Notu: Tanrı ile ya da cemaatlerle ya da kendileri ile sorunu olanlar inançlı insanların mutluluklarını kıskandıkları için hemen "ateist" oldum diyerek saldırmaktadırlar. Tabi böyle bir süreçten geçmeyen, kendi kendine de başka sebeplerle ateist olanlar olabilir. Ancak...
( 1 2)
|
16-08-10 09:17
|
4 |
51 |
Kilise ve Ünvanlar !
Serbest Pano Sevgili yönetim; bu yazımı serbest panoda nereye koyacağımı bilemediğim için buraya koydum. Uygun değilse, gerekli yere taşıyabilir misiniz ? Teşekkürler..
Bir yerlerde bir yazı okudum arkadaşlar. Yazı '' Kutsal kİtap, Kilise ve Ünvanlar '' ile ilgili. Yazıyı iç çekerek okudum, zira cahilliğin bu kadarına da pes dedirtecek cinsden. Uzun zamandır berbat dilbilgisini düzeltemeyen, üç nokta (...) takıntısı olan bu arkadaşın yazısına yorum yapmadan duramadım. Yazıdan ufak bir alıntı yaptım diyor ki ;
Açaba..?
İlk topluluklarda,Kiliselerde,insanlara Ünvan'lar verilmiş.. miydi..?
Reverant,
Başpiskopos,Piskopos,
Kardinal,
Papa,
|
12-08-10 14:28
|
0 |
113 |
Pavlus'un Koloseliler için duası
Serbest Pano Pavlus'un Koloseliler için duası
<SUP>9</SUP>Bunu işittiğimiz günden beri biz de sizin için dua etmekten, tüm bilgelik ve ruhsal anlayışla Tanrı'nın isteğini tam olarak bilmenizi dilemekten geri kalmadık. <SUP>10</SUP>Rab'be yaraşır biçimde yaşamanız ve O'nu her yönden hoşnut etmeniz için, her iyi işte meyve vererek Tanrı'yı tanımakta ilerlemeniz için dua ediyoruz. <SUP>11</SUP>Her şeye sevinçle katlanıp sabredebilmeniz için O'nun yüce gücüne dayanarak bütün kudretle güçlenmenizi diliyoruz. <SUP>12</SUP>Bizi kutsalların ışıktaki mirasına ortak olmaya yeterli kılan Baba'ya şükretmeniz için dua ediyoruz. <SUP>13</SUP>O bizi karanlığın hükümranlığından kurtarıp sevgili Oğlunun egemenliğine aktardı. <SUP>14</SUP>O'nda kurtuluşa,...
|
31-07-10 14:07
|
0 |
100 |
Tanrı' nın sizin için bir planı var
Serbest Pano 7 yillik bir katolik olarak sizlerle bu forum araciliyla birseyler paylasmak istedim. İki sene oncesine kadar Maltada yasadigim icin oldukca koyu bir katolik egitimi aldin ben. Malta, Vatikandan sonra en dindar roman katolik bir ulke.Bu yuzden kendimce incili iyi bilen, aktif bir katolik oldumu soyleyebilirim.Hayat benim icin katolik inancina gectikten sonra bir anlam kazandi,tam 5 sene maltada kiliseye yakin ,guzel bir evde,cok iyi bir iste,bir elim yagda bir elim balda ,ailemle, kisacasi istedigim herseye sahip,zaman zaman kucuk seyleri dert edinen ama her zaman cabuk unutan,her pazar ayine katilip ,dini bayramlarda oruc tutan ve incildeki ayetleri oldukca iyi bildigini dusunup kendini iyi bir katolik olarak yorumluyan,rabbin yolunda...
( 1 2 3)
|
26-07-10 23:56
|
7 |
574 |