Temel Öğretiler

Hristiyan Forum 

Oyunlar Üyelerin Resimleri Radio and TV Üye Grupları En aktif üyeler

FORUMA 20 SANİYE İÇİNDE ÜYE OLMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

Site içi arama motoru ve hristiyanlarla sohbet - chat

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız

S: Athanasian (Atanasyus) İman Açıklaması
Temel Öğretiler - ATANASIAN İMAN AÇIKLAMASI NOT: “Katolik” kelimesi, katolik mezhebi ile alakası yoktur, bu kelimenin kullanıldığı anlam metnin ilerleyen bölümlerinde zaten belirtilmektedir. (1) Her...
514
S: İznik İman Açıklaması
Temel Öğretiler - İZNİK İMAN AÇIKLAMASI Görünen ve görünmeyen şeyleri yaratan, Göklerin ve yerin yaratıcısı olan, Tek yüce Baba Tanrı'ya inanırım.
494
S: Elçilerin iman açıklaması
Temel Öğretiler - ELÇİLERİN İMAN AÇIKLAMASI İNANIYORUM; Göğün ve yerin Yaratanı, her şeye gücü yeten Baba,
470
S: 40 Temel Hristiyan Doktrini
Temel Öğretiler - 40 Temel Hristiyan Doktrini Tanrı birdir – Yeşaya 43:10; 44:6, 8; Yuhanna 17:3; 1 Kor. 8:5-6; Gal. 4:8-9 Üçlübirlik vardır – 2 Korintliler 13:14; 1 Petrus 1:2 Tanrı’dan önce var olan ve sonra...
6.107
S: Kutsal Kitap'tan YHVH'nin 10 Emri
Temel Öğretiler - Mısırdan Çıkış Kitabında da belirtilmesine rağmen, ben Yasanın Tekrarı kitabındaki ayetleri alıntılamayı uygun gördüm.
7.766
S: Hristiyanlığın Üç Temel Doktrini
Temel Öğretiler - Hristiyanlığın Üç Temel Öğretişi Kutsal Kitap'ın kendisi bu öğretişlerin Hristiyanlık imanının temeli olduğunu söyler.. Bunlar; 1) Mesih'in Tanrılığı, 2) Lütufla Kurtuluş, 3) Mesih'in...
5.122
S: Kutsal Yasa'nın ve Peygamberlerin Sözlerinin Özeti
Temel Öğretiler - İsa şöyle karşılık verdi: "En önemlisi şudur: 'Dinle, ey İsrail! Tanrımız YHVH tek tanrıdır. Tanrın YHVH'i bütün yüreğinle, bütün canınla, bütün aklınla ve bütün gücünle seveceksin.' ...
35.190

Didake - Elçilerin Öğretileri
Temel Öğretiler - HAVARİLERİN ÖĞRETİSİNİN İÇERİĞİ NEDİR? "On iki Havarinin Doktrini" adlı küçük kitap aşağı yukarı İnciller kadar eski bir kitaptır. Bu kitabı iyi anlayabilmek için, ilk Hıristiyan topluluğunu...
584
Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız

h r i s t i y a n n e t @ g m a i l . c o m