Arşiv Sayfa 2 / Abiatharın kahinliği? - Sayfa 2

Arşiv Sayfa 2 Abiatharın kahinliği? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Tevrat ve Zebur : Abiatharın kahinliği? - Sayfa 2 konusu 2378 kez okundu, 14 kez cevaplandı. En son mesaj NCyril tarafından gönderildi. Abiatharın kahinliği? Markos İncilindeki anlatıma göre, İsa Şabat günü hakkında bilgi verirken Kral David'in sunu ekmeklerini yemesinden bahsetmiştir. Ancak bu bilgide David'in yaşadığı olayın başkahin Abiathar döneminde gerçekleştiği söylenmiştir. Tanakh'daki bilgide ise o dönemde Abiathar yerine Abiathar'ın babası Abimelek'in kahin olduğu yazılıdır. Eski bir Katolik olduğum için bende Katolik Bible var (St Joseph edition) ve bu kitapta Markosun hata yaptığı yazılı. Tüm Kiliseler bu konuda aynı görüşte mi? Bir hata mı söz konusu? Markos hata yaptıysa ona nasıl güvenebilirsiniz? Yönetim Notu: Öncelikle Yahudi Kutsal Yazıları'na neden Tanakh dediğinizi açıklar mısınız? Sorunuz kendinizden mi kaynaklanıyor, yoksa başka kitaplarda hristiyanlığı okurken edindiğiniz bilgilerden mi kaynaklanıyor? İkinci olarak... Abiatharın kahinliği?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Abiatharın kahinliği? konusu 2378 kez okundu, 14 kez cevaplandı. En son mesaj NCyril tarafından gönderildi.

Abiatharın kahinliği? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 >

Abiatharın kahinliği? hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-03-10, 16:43
Abiatharın kahinliği?
NCyril

Katolik Kilisesi sizi aforoz ettiği için mi İsa'nın Rab olduğunu reddediyorsunuz?

Abiatharın kahinliği?

Abiatharın kahinliği?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Abiatharın kahinliği?

Abiatharın kahinliği? hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-03-10, 17:49
Abiatharın kahinliği?
K A P K A N

elguca
Alıntı mesaj
Burda hepimizin önünde, YHVH'nin önünde Yahşuah (İsa) Mesih'i yani İncil'de anlatılan Rabbimizi inkar edebilir misiniz acaba?

Abiatharın kahinliği?

Abiatharın kahinliği?

Abiatharın kahinliği? hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-03-10, 18:11
Abiatharın kahinliği?
777maranata

Nazarene
Alıntı mesaj

Sözlerinizde bir samimiyet görmüyorum.Hicbir kilisenin kabul ettigi Kutsal Kitap Markos'un hata yaptigini yazmaz.Bunu kendiniz uyduruyorsunuz.

Ben de de yorumlu genis kapsamli Katolik Kilisenin Almanca versiyonu vardir.Sizin bahsettiginiz sözler burda yazmamakta.Bazi kisilerin yaptigi yanlis yorumlari Kutsal Kitap ögretisi olarak algilamayiniz.

Bir baska ceviride (Schlachtar) bahsettiginiz kahinlikle ilgili yorumu aktariyorum.

"Baskahin Aviyatar zamaninda" vurgulamasi Ahimelek'in yasadigi zamani da kapsiyor.

1.Samuel 21,2 de Davud'a ekmek veren kahin Ahimelek'ti.Ahimelek Aviyatar'in babasiydi ve daha sonra Davud'un kralligi süresince Baskahinlik görevine getirilmisti cünkü babasi kisa bir süre önce Saul tarafindan öldürülmüstü.Markos'un bu bölümde Aviyatar ismini ön plana cikarmasi,Davut'un hep yaninda var olan ve sonrasinda Sadok'la baskahin olan Aviyatar'in anilmasi icindir.

Esenlikler diliyorum.

Abiatharın kahinliği?

Abiatharın kahinliği?

Abiatharın kahinliği? hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-03-10, 18:14
Abiatharın kahinliği?
Nazarene

Kyrie Eleison
Alıntı mesaj
Beni yalancılıkla suçlamanıza çok şaşırdım. Sanırım aforoz edilme olayından bahsetmemden rahatsız oldunuz; ama ben sizi anlıyorum.

İster inanın, ister inanmayın; elimdeki Catholic Bible edition mistakenly sözcüğünü içeriyor; demek ki Katolik Kilisesi eski basımda liberal davranıp hata yapmış. Tepkiler üzerine de düzeltme yoluna gitmiş. İnternet üzerinde arama yapsaydınız, beni yalancılıkla bu kadar kolay itham etmeyecektiniz. Aşağıdaki linke giderseniz, haklı olduğumu göreceksiniz:

http://books.google.com.tr/books?id=upCApSwuJP0C&pg=PA1042&lpg=PA1042&dq=is+mistakenly+called+a biathar&source=bl&ots=8gE3lNhFrh&sig=ZHnxoEmf4qrLQkbfdm1MJ AFi8Fg&hl=tr&ei=Y8GTS8y6CYbX4gbot8yaDQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=3&ved=0CA8Q6AEwAg#v=onepage&q=is%20mistakenly%20calle d%20abiathar&f=false

Bu arada, başka bir soru yollamıştım; sanırım sansüre takıldı. Sağlık olsun.

Abiatharın kahinliği?

Abiatharın kahinliği?

Abiatharın kahinliği? hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-03-10, 18:28
Abiatharın kahinliği?
K A P K A N

Nazarene
Alıntı mesaj
Ben "ya da" önermesi kullandım, yalancılıkla itham etmiş olmuyorum. Eğer cümlemdeki "ya da" önermesini dikkate almıyorsanız, aynı cümle ile sizin elinizdeki çevirinin hatalı olmuş olduğunu da söylemiş (itham etmiş) olurum. Siz yazdığım cümleden özellikle tek bir kısmını çekip bana karşı "yalancılıkla itham etme" suçlaması yapıyorsunuz.

Google 'da bir İncil çevirisini arayacağım zaman arama bölümüne "is mistakenly called abiathar" yazarak arama yapmıyorum, sadece o çevirinin ismini "New American Bible" yazarak arama yapıyorum ve çıkan sonuçlar şöyle;

Alıntı:
  1. USCCB - The New American Bible

- [ Bu sayfanın çevirisini yap ]Full text online. 1986 New Testament, 1991 Psalms, rest is 1970 translation. With introductions and notes.
    www.usccb.org/nab/bible/ - Önbellek - Benzer
    Books of the Bible
    Luke 1
    Genesis 1
    John 1
    Matthew 1
    Mark 1
    Matthew 5
    Matthew 25
    usccb.org alanından daha fazla sonuç »

2. New American Bible

- [ Bu sayfanın çevirisini yap ]Daily Mass readings and Psalms. From the National Conference of Catholic Bishops (US).
    Today's Readings - January 4, 2010 - Video Daily Reflections
    usccb.org/nab/ - Önbellek
  3. The New American Bible

- [ Bu sayfanın çevirisini yap ]Zechariah. Int. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. Malachi. Int. 1. 2. 3. Preface to the New American Bible First edition of the New Testament ...
    www.vatican.va/archive/ENG0839/_INDEX.HTM - Önbellek - Benzer
  4. The Holy See - Archive - Sacred Scripture

- [ Bu sayfanın çevirisini yap ]Catechism of the Catholic Church · Documents of the II Vatican Council Sacred Scripture Archive. SACRED SCRIPTURE. The Bible [Chinese, English, Italian ...
    www.vatican.va/archive/bible/index.htm - Önbellek - Benzer
  5. New American Bible - Wikipedia, the free encyclopedia

- [ Bu sayfanın çevirisini yap ]The New American Bible (NAB) is a Catholic Bible translation first published in 1970. It had its beginnings in the Confraternity Bible, which began in the ...
    en.wikipedia.org/wiki/New_American_Bible - Önbellek - Benzer
  6. Amazon.com: The New American Bible (With the Revised Book of ...

- [ Bu sayfanın çevirisini yap ]Amazon.com: The New American Bible (With the Revised Book of Psalms and the Revised New Testament) (9780529064844): Confraternity of Christian Doctrine: ...
    www.amazon.com › ... › BiblesTranslationsNew American - Önbellek - Benzer
  7. New Jerusalem Bible - Bible - Catholic Online

- [ Bu sayfanın çevirisini yap ]The New Jerusalem Bible (NJB) is a Catholic translation of the Bible published in 1985. The New Jerusalem Bible (NJB) has become the most widely used Roman ...
    www.catholic.org/bible/ - Önbellek - Benzer
  8. New American Standard Bible (NASB) - Version Information ...

- [ Bu sayfanın çevirisini yap ]Summary of this 1995 version which attempts to preserve the literal accuracy of the 1901 ASV and to render grammar and terminology in contemporary English.
    www.biblegateway.com/.../New-American-Standard-Bible-NASB/ - Önbellek - Benzer
  9. The New American Bible - Google Kitaplar Sonucu

Oxford - 2005 - Bibles - 1536 sayfa
    The NAB Compact Edition is still packed with all the features that make Oxford NAB volumes the best Bible versions available.
    books.google.com.tr/books?isbn=0195282906...
  10. The Lockman Foundation - Translator of the NASB, Amplified, LBLA ...

- [ Bu sayfanın çevirisini yap ]New American Standard Bible - Readable, Trusted, Literal, & Timeless ... New Ear Bible format. Easy to carry and hangs on your ear. ...
    www.lockman.org/ - Önbellek - Benzer
Sizin seçtiğiniz sonuç 9. sırada yer alıyor. Çevirinin resmi sitesi, Vatikan'ın resmi sitesi ve diğer hristiyan sitelerde bahsettiğiniz metin yer almazken özel bir arama motoruna ait arşivdeki çevirideki sonucu mu esas almamız gerekiyordu?

Peki ya siz niye basit bir şekilde google'dan ararken ilk 8 sonucu elediniz ve hristiyan olmayan, özel bir arama motoruna ait sayfayı esas alıyorsunuz? Esas sorun burada bence.

Abiatharın kahinliği?

Abiatharın kahinliği?

Abiatharın kahinliği? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 >  

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih