Eski Ahitteki Hoşea Kitabı

Eski Ahitteki Hoşea Kitabı hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Tevrat ve Zebur : Eski Ahitteki Hoşea Kitabı konusu 1943 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj Mersin_Mesihci tarafından gönderildi. Eski Ahitteki Hoşea Kitabı Merhaba değerli dostlar hepinize selamlar. bugün bir arkadaşımdan mail olarak bunu aldığım için konusunu açma gereği duydum. Eski Ahit'teki Hoşea kitabında tanrımız Hoşea peygambere sanırım zina yapmasını söylüyor.Arkadaşımın bana sorusu ise şuydu. "Tanrı zina mı emrediyor bizlere?Bir peygambere nasıl zina emreder bir tanrı ve de Lut peygamber nasıl olurda kendi kızları ile yatar? Şimdi ilgili ayeti veriyorum. Hosea.1:2 RAB Hoşea aracılığıyla konuşmaya başladığında ona şöyle dedi: "Git, kötü bir kadınla evlen, ondan zina çocukların olsun. Çünkü ülke halkı benden ayrılarak adice zina ediyor." Bu durumda ne demem lazım acaba? Eski Ahitteki Hoşea Kitabı

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Eski Ahitteki Hoşea Kitabı konusu 1943 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj Mersin_Mesihci tarafından gönderildi.

Eski Ahitteki Hoşea Kitabı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Eski Ahitteki Hoşea Kitabı hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-06-08, 17:50
Emre-istanbul

Merhaba değerli dostlar hepinize selamlar. bugün bir arkadaşımdan mail olarak bunu aldığım için konusunu açma gereği duydum.

Eski Ahit'teki Hoşea kitabında tanrımız Hoşea peygambere sanırım zina yapmasını söylüyor.Arkadaşımın bana sorusu ise şuydu.

"Tanrı zina mı emrediyor bizlere?Bir peygambere nasıl zina emreder bir tanrı ve de Lut peygamber nasıl olurda kendi kızları ile yatar?
Şimdi ilgili ayeti veriyorum.

Hosea.1:2
RAB Hoşea aracılığıyla konuşmaya başladığında ona şöyle dedi: "Git, kötü bir kadınla evlen, ondan zina çocukların olsun. Çünkü ülke halkı benden ayrılarak adice zina ediyor."

Bu durumda ne demem lazım acaba?

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeİsa,"Yol,gerçek ve yaşam Ben'im" dedi."Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez.Yuhanna 14:6mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Eski Ahitteki Hoşea Kitabı

Eski Ahitteki Hoşea Kitabı hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-06-08, 00:57
777maranata

Emre-istanbul
Merhaba değerli dostlar hepinize selamlar. bugün bir arkadaşımdan mail olarak bunu aldığım için konusunu açma gereği duydum.

Eski Ahit'teki Hoşea kitabında tanrımız Hoşea peygambere sanırım zina yapmasını söylüyor.Arkadaşımın bana sorusu ise şuydu.

"Tanrı zina mı emrediyor bizlere?Bir peygambere nasıl zina emreder bir tanrı ve de Lut peygamber nasıl olurda kendi kızları ile yatar?
Şimdi ilgili ayeti veriyorum.

Hosea.1:2
RAB Hoşea aracılığıyla konuşmaya başladığında ona şöyle dedi: "Git, kötü bir kadınla evlen, ondan zina çocukların olsun. Çünkü ülke halkı benden ayrılarak adice zina ediyor."

Bu durumda ne demem lazım acaba?
Sevgili Emre basta o arkadaslariniza Tevrat'i ve Incil'i iyice ve düsünerek okumalarini söyleyin lütfen.Cünkü her iki düsüncelerinde de yanlis seyler söylüyorlar.
1.Tanri Peygamber Hosea'ya git zina yap demiyor.Git zina yapmakta taninmis bir kadinla evlen diyor.Aradaki farki görüyormuyuz? Normalde zina yapan bir kadinla hic kimse evlenmez hatta böyle bir kadini herkes hor görür.Burda ise normal bir insan degil Tanri'nin bir
peygamberi Tanri'nin istegi üzere bu kadinla evleniyor.Bununla Israil halkina bir mesaj verilmek isteniyor.Israil halki nasil ki tanriya düsman ve yabanci ve baska ilahlara tapinmakla kendini kirletip adeta zina yapmis bir duruma düstüyse, Tanri Hosea Peygamberi bu kadinla evlenmeye yönlendirerek Israil'i düstügü kötü duruma örnek veriyor.
Yani burda zina yapilmasi degil tam tersine yapilan zinanin Tanri'nin gözünde ne kadar kötü oldugu vurgulaniyor.
2.olay Lut olayi.Orayi da arkadaslariniz maalesef kötü bir amacla ve anlamadan size sormuslar.Lut bizim inancimiza göre ilkin bir peygamber degildir.Hicbir yerde peygamber oldugu yazmaz.Sadece Ibrahim peygamberin yegenidir.Orada lut kizlari tarafindan sarapla kendinden gecirilerek kendileriyle birlikte olmuslardir.Ordaki ayette iki kez "Lut yatip kalktiginin farkinda degildi"diye yazar.Kizlari Lut'tan hamile kaldilar.Ve bu kizlar biri Moav,digeri de Ben -Ammi yani Movlilar ve Ammonlular'in atalari olan cocuklari dogurdular.Ne yazi ki sonralari bu halklar yani moavlilar ve Ammonlular Israil'in basina bela olacaklardi.
Umarim yardimci olabilmisimdir.Rab seni bereketlesin kardesim.

Eski Ahitteki Hoşea Kitabı hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-06-08, 13:04
Emre-istanbul

sayın maranata,değerli açıklamanız iin size çok teşekkür etmek istiyorum.
Şimdi aslında ben bu konuyu ben evangelion abimle de görüştüm ve de kendisi bana bazı nasihatlerde bulundu ancak bu tür iddialar iş biraz benim canımı sıkıyor iş iyice çığrından çıkar gibi.

Habire millete mailler atıp duruyorlar"İncil deki 333 çelişki""Hristiyanlığı deşifre ediyoruz.""Hristiyanlığı yıktık."vs... gibisinden herkeste banan aynen bunları yolluyor.

İşte bazı ayetde güreşte yakup a yenilen tanrı falan vs... yazıyor bu sefer gelip diyorlar tanrı güreşte yenilen bir tanrı mı vs...?

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeİsa,"Yol,gerçek ve yaşam Ben'im" dedi."Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez.Yuhanna 14:6mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Eski Ahitteki Hoşea Kitabı hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-06-08, 21:46
777maranata

Emre-istanbul
sayın maranata,değerli açıklamanız iin size çok teşekkür etmek istiyorum.
Şimdi aslında ben bu konuyu ben evangelion abimle de görüştüm ve de kendisi bana bazı nasihatlerde bulundu ancak bu tür iddialar iş biraz benim canımı sıkıyor iş iyice çığrından çıkar gibi.

Habire millete mailler atıp duruyorlar"İncil deki 333 çelişki""Hristiyanlığı deşifre ediyoruz.""Hristiyanlığı yıktık."vs... gibisinden herkeste banan aynen bunları yolluyor.

İşte bazı ayetde güreşte yakup a yenilen tanrı falan vs... yazıyor bu sefer gelip diyorlar tanrı güreşte yenilen bir tanrı mı vs...?
Sevgili Emre kardesim
Siz üzmeyin caninizi..Onlarin ne bir celiski gördükleri,ne hristiyanligi desifre ettikleri(!!!),ne de hristiyanligi yiktiklari var.Olsa olsa bol bol laf yapiyorlar ve kendilerini avutuyorlar.Biz ortaya koyduklari sözümona tüm iddialara ve iftiralara cevap vermekten cekinmiyoruz,korkmuyoruz ve kacmiyoruz onlar gibi.Ne celiski buluyorlarsa buraya getirsinler.Cevaplari hazir.Ama onlarin aradigi cevap degil zaten.Cünkü cevabi onlara Kutsal Kitap coktan vermis ama kabul etmek istemiyorlar.Biz onlar gibi kacmiyoruz ve celiskilerini ortaya koyan siteleri ortadan kaldirmiyoruz.
Onlar önce kendi kitaplarindaki celiskelerle ugrasip Islami gercekler sitesindeki iddialara yanit arasinlar.
Siz merak ettiklerinizi ve onlarin celiski diye söylediklerini buraya getirin biz cevaplarini veririz.
Rab bilgeliginizi ve imaninizi arttirsin.Esenlikler.

Eski Ahitteki Hoşea Kitabı hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-06-08, 21:04
candan

Hosea, Kuzey Kralliginda Kral Jeroboam II (793-753 .I.O.) hukum surdugu gunlerden kralligin Assirianlarin eline dusmesine dek (721 I.O. II Krallar 17 ) peygamberdi. Birinci ayette Hiziki'nin ( 715-686 I.S.- Guney Krallik ) kralligina dek peygamberligini yaptigini gormekteyiz. Bu peygamberligin mecazi anlami Hosea'nin disfanksionel ailesi ile ilgilidir. Hosea'ya Tanri tarafindan fahise bir es almasi emredilmisti ki bu kadin evlendikten sonra Hosea'yi aldatmistir. Bu Israil halkinin Tanri'ya olan bagliliklarindaki eksikliklerine gorsel bir ornek teskil etmektedir. Israil halkinin tarih icinde baska tanrilara veya putlara olan sevgileri Eski Ahit peygamberlerince bir cok kez fahiselik ile karekterize edilmistir. Hosea'nin cocuklarinin isimleri de Israil halkinin Tanri'ya karsi olan davranislarini gostermede onemli bir yer tutmaktadir. Hosea halkina hic de populer sayilmiyacak peygamberlikler vermenin baskisini yasamanin yani sira kendi evinde ve yasaminda da huzur bulamamistir.

Tanri Hosea'ya sadakatsiz bir es almasini soledi. O da Gomer adinda bir fahise ile evlendi. Dogan cocuklarinin isimleri pek de iyi olmayan peygamberlik anlami tasimaktaydi.
Bu isimler Israil'in 721 I.O. Asurlular eline dususune alametti ve II Krallar 17'de bulabilirsiniz. Ancak 10. ayet daha da ileriki bir zamani, Israil'in Yahuda ile birlesmesinden ve kendi liderlerini tekrar secmelerinden bahsetmektedir. Milattan Once 6.yuzyilin son kisminda bir araya gelip topraklarina geri donduklerinde o zamanin hukumdarliklari altindaydilar ve kendi krallarini secmelerine izin verimedi. Israil'in dususunden sonra Kudus haric Yahuda da dustu ve I.S. 586 yilinda Kudus de dustu ( II Krallar 24-25) ki bu yirmi yillik kukla krallar devri idi. Israil kendi kendini yoneten ozgur bir ulke haline 14 Mayis 1948 geldi.

Ayet 6 ve 7 Israil'in Asurlular eilne dusmesini anlatmaktadir. Kudus'un kurtulusu hakkinda II Krallar 18:13-19:37, II Sayilar 32:9-22 ve Isaya 36-37 de okuyabilirsiniz.

Eger Hosea kitabini okumaya devam edecek olursaniz, Hosea ailesinin Israil'in Tanriya olan sadakatsizliklerinin sembolu oldugunu gorebilirsiniz. Hasea'nin karisinin baska erkeklerin pesinden gittigi gibi, Israil halki da baska tanrilarin pesinden gitmistir.

Esenlikler
candan

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeÇünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Eski Ahitteki Hoşea Kitabı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Eski Ahitteki Hoşea Kitabı konusuna benzer konular;

Hristiyan İnanç Savunması Kitabı: EVET! Kitabı Mukaddes Tanrı Sözü'dür! Hristiyan İnanç Savunması Kitabı: EVET! Kitabı Mukaddes Tanrı Sözü'dür! http://www.hristiyan.net/kitabimukaddes

Eski Ahit ve müslüman kitabı Evet kardeşlerim, Eski Ahit ve Yahudi geleneklerine bakıyorum da, İslam resmen bunlardan çarpıtılmış gibi. Basitçe örnek verirsem mesela yemek yasağı, erkek çocukların sünneti. Buna benzer birçok şey. Sanırım muhammed kişisi zamanında çok sıkılmış, Yahudi gelenekleriyle arap kültürünü harmanlayayım insanların dikkatini çekeyim demiş.

9 Günlük Dua Kitabı http://www.meryemana.net/img/u/books/77.jpg 1 inci gün Sen saf sevgisin Bakın, Baba�nın bize armağan ettiği sevgi ne kadar büyük (1 Yuh 3,1)

'Eski Katolik Kilisesi' nedir,eski Katolikler kimlerdir? Eski Katolik Kilisesi (Old Catholic Church) ne demektir? http://www.holyspiritoccna.org/images/CLERGYSYNODJULY07.gif <o:p> </o:p> ‘Eski Katolikler’ adıyla bilinen grup,çoğunlukla Almanca konuşan (Alman,Avusturyalı,Hollandalı) bazı Roma Katolik cemaatlerinin 1870lerde Vatikan I. Konsülü’nün aldığı ‘’Papa’nın yanılmazlığı’’ (Papal Infallibility) doktrinine tepki olarak Vatikan’la resmi bağlarını atması sonucu ortaya çıkmıştır.<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Kilise resmen Vatikan’ın hükmü altında değildir ama Utrecht Eski Katolik Kiliseleri Birliği, Anglikan kiliseler ile altar birliğinde bulunmaktadır. (Birbirlerinin kiliselerinde rahip değişimi ve Rabbin Sofrası’nın alınabilmesi gibi farklı kiliseler arasındaki ileri derecede ekümenik ilişkilere altar birliği...

Vahiy Kitabı Üzerine-4 <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cilhan%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><!--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:"";...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih