Eski Antlaşma Tarihi ve Tarihsel Kutsal Kitaplar Sıralaması Tablosu

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Tevrat ve Zebur : Eski Antlaşma Tarihi ve Tarihsel Kutsal Kitaplar Sıralaması Tablosu

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konu kapatılmıştır

hristiyanlık
evangelion

Eski Antlaşma Tarihsel Özeti ve Tarihsel Kutsal Kitap Okuma Listesi

BAŞLANGIÇLAR

Y.Ö.
4004 Düşüş
2348 Tufan
2234 Irkların ayrılması
Yaratılış

PATRİARKAL

1921 İbrahim’e vaad
1760 Yakup Esav’dan kaçıyor
1715 Yusuf, Mısır’ın başkanı oluyor
1706 Yakup’un ailesi Mısır’a geliyor

MISIR’DAN ÇIKIŞ VAAD EDİLMİŞ TOPRAKLARA GİRİŞ

1635 Yusuf’un Ölümü
1571 Musa’nın Doğumu
1491 Mısır’dan Çıkış
1452 Yeşu lider atandı
1451 Ürdün’den geçiş
1451-1444 Kenan’ın ele geçirilmesi

Mısır’dan Çıkış, Levililer, Çölde Sayım, Yasanın Tekrarı

Yeşu

HAKİMLER

1394-1095 Otniel - Samuel
Hakimler, Rut, 1. Samuel

BİRLEŞİK KRALLIK

1095-1055 Saul
1055-1015 Davut
1015-975 Süleyman
(1004 Tapınağın Adanması)
1. Samuel, 2. Samuel, Mezmurlar, Süleyman’ın Özdeyişleri, Vaiz, Ezgiler Ezgisi, 1. Krallar

BÖLÜNMÜŞ KRALLIK

İsrail Krallığı
975 Yeroboam
730 Hoşea
721 İsrail’in Asur esareti
Yahuda Krallığı
975 Rehoboam
598 Zedekiah
587 Yahuda’nın Babil esareti
1. Krallar, 2. Krallar, Yoel, Yunus, Amos, Hoşea, Yeşaya, Mika, Nahum, Sefanya, Habakkuk, Obadya, Yeremya, Ağıtlar, 1. Tarihler, 2. Tarihler, Hezekiel, Daniel, Ester,

SÜRGÜN SONRASI

535 İsrailliler Zerubbabil’in yönetimi altına girdi
516 Tapınak adandı.
458 Ezra gerideki İsrail kervanına önderlik yaptı
445 Nehemya Yeruşalim’e geri döndü, şehrin duvarlarını onarmaya başladı
Ester, Ezra, Hagay, Zekeriya, Nehemya, Malaki

Yayın Hakkı: www.hristiyan.net

Bu konu kapatılmıştır

Eski Antlaşma Tarihi ve Tarihsel Kutsal Kitaplar Sıralaması Tablosu konusuna benzer konular;

Eski Antlaşma,Yaratılış 9:11,12,13,14,15,16,17 9:11 Sizinle antlaşmamı sürdüreceğim:Bir daha tufanla bütün canlılar yok olmayacak.Yeryüzünü yok eden tufan bir daha olmayacak. 9.12 Tanrı şöyle sürdürdü konuşmasını:''Sizinle ve bütün canlılarla kuşaklar boyu sonsuza dek sürecek antlaşmamın belirtisi şu olacak : 13 Yayımı bulutlara yerleştireceğim ve bu,yeryüzüyle aramdaki antlaşmanın belirtisi olacak. 14 Yeryüzüne ne zaman bulut göndersem,yayım bulutların arasında ne zaman görünse, 15 sizinle ve bütün canlı varlıklarla yaptığım antlaşmayı anımsayacağım:Canlıları yok edecek bir tufan bir daha olmayacak. 16 Ne zaman bulutlarda yay görünse,ona bakıp yeryüzünde yaşayan bütün canlılarla yaptığım sonsuza dek geçerli antlaşmayı hatırlayacağım.'' 17 Tanrı Nuh'a,''Kendimle...

Eski Antlaşma tarihinin yararı nedir? Eski Antlaşma'nın yarısına yakın bölümü tarihsel olayları anlatır şekilde yazılmıştır. Bu tarihler bize neyi ifade eder? Bize iyi yaşam ve kötü yaşamın örnekleri olsun mu diye yazıldı, yoksa başka amaçlarla mı yazıldı? Benim fikrimi söylemeden önce diğer kardeşlerin fikrini duymak istiyorum.

Eski Antlaşma Samuel 15 şimdi git,ameleklilere saldır.onlara ait herşeyi tümüyle yoket.hiçbirşeyi esirgeme.kadın,erkek,çoluk çocuk,öküz koyun,deve eşek hepsini öldür. zamanınızı aldığım için üzgünüm ama ben bu ayetteki emrin niteliğini kavrayamamış bulunuyorum.çok düşündüm ama yeni ahitte daha sonra sevgi tanrısı olarak bize bildirilen tanrı nasıl olurda hiçbirşeyden habersiz hayvan ve çocukların öldürülmesini ister. ben bu dini benimsemiş kimsenin bu emri aldığını hayal etmesini ve yerine getirip getiremeyeceğini merak ediyorum. tanrıya nedenlerle varmaya çalışmıyorum,yanlış anlamayın lütfen.ama bu ve belkide benim farkına varmadığım bir çok ayette eski ahitle yeni ahitin tanrısı arasındaki muazzam farkı sanırım benim gibi birçokları farketmiştir. ...

Eski Antlaşma ile ilgili sorular Tekrar merhaba, Yeni Ahit'ten sonra Eski Ahit'i okumaya başladım ve şimdi de buradan bazı sorularım olacak, Kutsal Kitap'a tüm saygımla: Yar. 4:17 Kayin karısıyla yattı. Karısı hamile kaldı ve Hanok'u doğurdu.Habil ve Kayin Ademin çocukları ise, karısı nereden geliyor? Yar. 11:5 RAB insanların yaptığı kenti ve kuleyi görmek için aşağıya indi Yar. 11:6 ve şöyle dedi: "Tek bir halk olup aynı dili konuşarak bunu yapmaya başladıklarına göre düşündüklerini gerçekleştirecek, hiçbir engel tanımayacaklar. Yar. 11:7 Gelin, aşağı inip dillerini karıştıralım ki birbirlerini anlamasınlar." Yar. 11:8 Böylece RAB onları yeryüzüne dağıtarak kentin yapımını durdurdu. Yar. 11:9 Bu nedenle kente Babil adı verildi. Çünkü RAB bütün insanların...

Yeni Antlaşma’daki kitaplar nasıl bir araya getirilmiştir? Yeni Antlaşma’daki kitaplar nasıl bir araya getirilmiştir?<o:p></o:p> <o:p> </o:p> <!---->1) <!---->Pavlus’un bütün mektuplarının nasıl bir araya toplandığını veya kimin toplamış olduğunu bilmiyoruz. Luka’nın toplamış olabileceğini düşünüyoruz. Pavlus’un mektupları birkaç kilise tarafından okunuyordu. Pavlus’un Galatyalılar Mektubu birkaç kiliseye hitap ediyor: “Galatya’daki kiliselere selam!” (Galatyalılar 1:2). Pavlus Koloselilere yazdığı mektupta şöyle diyor: “Bu mektup aranızda okunduktan sonra Laodikya kilisesine de okutun. Siz de Laodikya'dan gelecek mektubu okuyun” (Koloseliler 4:16). Petrus, Pavlus’un mektuplarından Kutsal Yazılar olarak bahsediyor (2 Petrus 3:15) ve Petrus’un bu mektupları okumuş olduğunu biliyoruz ve...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Tevrat ve Zebur : Eski Antlaşma Tarihi ve Tarihsel Kutsal Kitaplar Sıralaması Tablosu

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler