Eski Antlaşma tarihinin yararı nedir? konusu
646 kez okundu,
3 kez cevaplandı. En son mesaj
Anglikanmoderator tarafından gönderildi.
Eski Antlaşma tarihinin yararı nedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

09-12-09, 16:37
Anglikanmoderator
Eski Antlaşma'nın yarısına yakın bölümü tarihsel olayları anlatır şekilde yazılmıştır. Bu tarihler bize neyi ifade eder? Bize iyi yaşam ve kötü yaşamın örnekleri olsun mu diye yazıldı, yoksa başka amaçlarla mı yazıldı? Benim fikrimi söylemeden önce diğer kardeşlerin fikrini duymak istiyorum.
Eski Antlaşma tarihinin yararı nedir?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Eski Antlaşma tarihinin yararı nedir?

11-12-09, 12:38
Theophilos
Bu tarihsel olaylar aracılığıyla Tanrı'nın İsrail halkını nasıl koruyup gözettiğini ve günah konusunda eğittiğini görebiliriz. Zaten Eski Antlaşma, yaratılıştan itibaren olayları kronolojik olarak anlatır ve Tanrı'nın kurtuluş planının nasıl hazırlanıp hangi aşamalardan geçtiğini açıklar.
Bu benim fikrim :)
Eski Antlaşma tarihinin yararı nedir?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Eski Antlaşma tarihinin yararı nedir?

11-12-09, 13:14
V E R A
Eski Antlaşma Hem bir kılavuz Hem insanlığın tarihi hemde neden yaratıldığımızı anlatır.
Tanrı'yı eski antlaşmada tanır nelerin günah olduğunu görür ve Tanrı'dan uzaklaştığımızda insanoğlunun başına gelenleri görmekle birlikte Tanrı'nın insanoğlu için gösterdiği sabırı sevgiyi ve merhameti de görürüz. Rab'Bin verdiği sözleri tuttuğunu en başından beri mutlak Kurtuluş planını ve insanlığın buna hazırlanışı görürüz.
Bu da benimki
Eski Antlaşma tarihinin yararı nedir?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Eski Antlaşma tarihinin yararı nedir?

14-12-09, 18:25
Anglikanmoderator
İkiniz de güzel cevap yazdınız. Ben de sizin görüşünüze katılıyorum. Hem Eski Antlaşma hem Yeni Antlaşma Tanrı'nın Kurtuluş planını anlatır. Yeni Antlaşma ile Kutsal Kitap'ın kapanmasının sebebi de budur. Çünkü İsa'nın ölümü ve dirilişi ile kurtuluş planı tamamlanmıştır.
Bu konuyu açmamın sebebi ne kadar Kutsal Kitap'ın ana temasının kurtuluş olduğu söylense de günlük yaşamında Kutsal Kitap çalışma yapıldığında hatta vaaz edildiğinde bunun tam olarak uygulanmamasıdır. Eski Antlaşma tarihine daha çok "iyi örnek" ve "kötü örnek" olarak bakılmaktadır. Tabii, iyi örnek ve kötü örnek almak da önemli, ancak bu Kutsal Kitap'ın amacı değildir. Belki de bunun için Kutsal Kitap'tan daha çok azizlerin yaşamında hatta çevredeki diğer kişilerin yaşamına bakmak daha uygundur.
İki örnek vereyim. Naaman'ın iyileşmesi olayı (2. Krallar 5) Tanrı'nın kurtuluşu planında önemli yeri alıyor. Çünkü Eski Antlaşma zamanında Tanrı'yı tanımayan halkından olan Naaman'ı iyileştirip Tanrı'nın gücünü diğer uluslara gösterdi. Ama, birçok kişi o olayı okurken buna dikkat etmeyip "Naaman itaat etti, onun için iyileşti. Biz de itaat edersek iyileşebiliriz." gibi ders çıkarıyorlar.
Hakimler bölümünde iyi örneklerle dolu. Şimşon ile Delila olayı örnek alayım. Bu olay Tanrı'nın, Delila'nın ihanetini tam tersine döndürüp İsrail halkı için büyük bir kurtuluş yaptığını gösteriyor. Büyük bir müjdedir. Ancak, birçok kişi bu müjdeye dikkat etmeyip yalnız Şimşon'ın acısına dikkat eder. "Şimşon bir kadına olan düşkünlük yüzünden acı çekti. Biz de kötü kadından kaçınmalıyız."
Eski Antlaşma tarihinin yararı nedir?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Eski Antlaşma tarihinin yararı nedir?
Eski Antlaşma tarihinin yararı nedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil
Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.