Hristiyanlık Tevrat kullanılarak eleştirilebilir mi?
| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Tevrat ve Zebur
: Hristiyanlık Tevrat kullanılarak eleştirilebilir mi? konusu 1950 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj evangelion tarafından gönderildi. Hristiyanlık Tevrat kullanılarak eleştirilebilir mi? Sunu ogrenmek istiyorum, incili elsetiriyoruz diye tevrattan ornekler sunuyorlar.. Bu ne kadar dogru ? Hristiyanligin sevgi dini olmadigini kanitlamak icin tevrattan ornekler veriyorlar !! sonra da diyorlar ki Hristiyanligin kutsal kitabi olan Kitab-i Mukaddes, Eski Ahit (Tevrat/Tanakh) ve Yeni Ahit'ten (Mujdeler + sonraki bolumler-toplam 27 kisim-yani Incil, yani New Testament) olusmakta Hristiyanik, tevratla elestilebilir mi ?? Hristiyanlık Tevrat kullanılarak eleştirilebilir mi?
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Hristiyanlık Tevrat kullanılarak eleştirilebilir mi? konusu 1950 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj evangelion tarafından gönderildi.
Sunu ogrenmek istiyorum, incili elsetiriyoruz diye tevrattan ornekler sunuyorlar..
Bu ne kadar dogru ? Hristiyanligin sevgi dini olmadigini kanitlamak icin tevrattan ornekler veriyorlar !!
sonra da diyorlar ki Hristiyanligin kutsal kitabi olan Kitab-i Mukaddes, Eski Ahit (Tevrat/Tanakh) ve Yeni Ahit'ten (Mujdeler + sonraki bolumler-toplam 27 kisim-yani Incil, yani New Testament) olusmakta
Merhaba!
Dileyen istedigi gibi elestirebilir.Bizim icin Tevrat degismemis ve bizim icin Incil kadar degerli Tanri Söz'üdür.Cok yanlis anlasilabilecek bölümler vardir.Ama hepsinin de ruhsal anlami vardir.Bir insanin hangi anlayisla elestiride bulundugu cok önemlidir.Eger o kisi hicbir seye inanmamayi kafasina koyduysa ve önyargilarla doluysa o insana ne anlatirsaniz etkilenmez ve reddeder.Dünyada Kutsal Kitaptan baska Tanri Söz'ü yoktur.Bunun icin Kutsal Kitap'i anlamaya calisalim.Insalsal acidan cok seyde Tanri'dan ayriliyoruz.Bazen kendimizi Tanri'nin yerine koymaya calisiyoruz.Ama bakin Yesaya Peygamber ne söylüyor." Cünkü benim düsüncelerim sizin düsünceleriniz degil,Sizin yollariniz benim yollarim degil" diyor RAB."Cünkü gökler nasil yeryüzünden yüksekse,yollarim da sizin yollarinizdan,düsünceleri m düsüncelerinizden yüksektir." 55,8-9
Fakat, incil= sevgi dedigim de tevrattan ayetler getirip imcilin sevgi olmadigini iddia ediyorlar.
Ben de diyorum ki tevrat(eski ahit) olarak kalsaydi zaten bunun adi yahudilik olurdu.Incil oldugu icin buna hristiyanlik deniyor diyorum.. Hristiyanligi tevrala elestiremezsiniz diyorum, yanlis dusunmuyorum degil mi ?
Fakat, incil= sevgi dedigim de tevrattan ayetler getirip imcilin sevgi olmadigini iddia ediyorlar.
Ben de diyorum ki tevrat(eski ahit) olarak kalsaydi zaten bunun adi yahudilik olurdu.Incil oldugu icin buna hristiyanlik deniyor diyorum.. Hristiyanligi tevrala elestiremezsiniz diyorum, yanlis dusunmuyorum degil mi ?
esenlikler
Tevratsiz hristiyanlik ve incil düsünülemez! Tevrat yine söylüyorum TANRI SÖZ'ÜDÜR. Tevrati elestirenler dolayisiyla Tanri'yi elestiriyorlar bunu bilelim ve hep aklimizda tutalim.Elestirilere verilecek muhtesem yanitlar vardir.Yeter ki karsidaki kisinin art niyetli mi yoksa gercekten arastiran ve ögrenmek isteyen bir kisi mi oldugunu bilmek önemlidir.Evet Tevrat yahudilere yani israilogullarina sesleniyor ama onlarin sözdinlemezligi sonucunda da tüm insanliga mal olmustur.Incil'den önce insanlar günahlarina karsilik tekrar ve tekrar kurban sunmak zorundayken Isa Mesih tüm dünyanin günahlari icin kendini sunmakla bizi bu kurban sorumlulugundan özgür kilmistir.Ayrica Tanri'ya bir tapinaktan degil, Baba'ya ruhta ve gercekte tapinma dönemine baslanmistir.Kutsal Kitap her zaman elestiriye ugramis ve ugrayacaktir.Önemli olan bizim bu elestirilere verilecek bir cevaba her zaman sahip olup olmadigimizdir.Tanri'ya dua edelim ki bizlere anlayis ve bilgelik versin.
Ama salt Tevrat'a bakıp, ayet cımbızlayıp, ilgili ayetlerin Tevrat'ta kime, neden, ne zaman, hangi şartlar altında söylenmiş olduğunu ve de en önemlisi bunların İncil'deki durumu gözardı ederek eleştirmek hristiyanlığa değil eleştirmene zarar verir, güvenilirliğini zedeler.
Dolayısıyla insanların bu eleştirilerine cevap vermek kolaydır.
Ayrıca hristiyanlar için Tevrat, Zebur, İncil kutsal kitaplardır, hala daha okurlar, çalışırlar, hala daha geçerlidir derler, kitaplarında ve vaazlarında kullanırlar, ama bu kitapları tek tek değil bir bütün olarak görürler ve böyle ele alırlar.
Hristiyanlık Tevrat kullanılarak eleştirilebilir mi? konusuna benzer konular;
Tevrat ve Zebur'da Kurban Soru: Tanrı Eski Antlaşma’da neden hayvanların kurban edilmesini talep etmişti?
Yanıt: Tanrı hayvan kurbanlarını, günahlar için geçici bağışlama sağlamak ve İsa Mesih’in kusursuz ve tam kurbanını önceden göstermek için talep etmişti (Levililer 4:35, 5:10). Hayvanların kurban edilmesi Kutsal Yazılar boyunca yer alan önemli bir konudur çünkü “kan dökülmeden bağışlama olmaz” (İbraniler 9:22). Adem’le Havva günah işlediklerinde hayvanlar onlara giysi sağlamak için Tanrı tarafından öldürülmüşlerdi (Yaratılış 3:21). Habil ve Kayin Rab’be kurbanlar sunmuşlardı. Habil’in kurbanı “sürüsünde ilk doğan hayvan” olduğundan (Yaratılış 4:4-5) kabul olunmuş ama Kayin Rab’bin önüne meyve getirdiği için O’nun kurbanı kabul olunmamıştı. Tufan suları çekildikten sonra Nuh da Tanrı’ya hayvanlar kurban...
Tevrat Merhaba şey 0Tevratta geçen bir bölüm aklıma takıldı. İbrahim peygamberin kızları ile sarhoş olup zina yapmasına nasıl bakıyorsunuz. Bir peygamberin bunu yapması ne kadar doğru ?
Yönetim Notu: Sevgili kardeşim sen bahsettiğin bölümü okudun mu? Okuduğunu anlayabiliyor musun?
Tevrat Tüm kalbiyle Isa Mesihe iman eden incile inanan ama tevrata inanmayan biri hristiyan olabir mi?
Tevrat ve Zebur. Arkadaşlar İncil'i Kilise'den edindim ancak şimdi Tevrat ve Zebur'uda okumak istiyorum.Kilise'lerde bulunurmu yoksa başka biryerlerdende edinebilirmiyim.
Yardımlarınız için teşekkürler.
Yönetim Notu: Bu tür istekleriniz için her zaman http://www.kitabimukaddes.com(Kitabı Mukaddes Şirketi - Bible Society)'e başvurmalısınız. En doğru bilgileri onlar size verebilirler. Ya da direkt olarak onlardan satın alabilirsiniz.
Tevrat hakkında sorular daha bir hafta önce bu siteye kayıtlı oldum o zamanlar sorsanız tam tamına inançlı bir müslümandım gerçi hala müslümanım insanın dinini bırakması yok sayması cok zor ama kafam da karışmadı değil şu an tüm kutsal kitapları okuma aşamasındayım her üç kitabı Hristiyanlar olarak siz tevrata da inanıyorsunuz size bu konuda bir şey sormak istiyorum
1- Tevrat'ta en büyük kavim nie yahudi topluluğudur neden bu ırk en iyi en üsün olarak görülmüştür?
bu da alakasız olcak ama
2- Tanrı ilk kitabını neden bu kadar geç gönderdi? Müslümanlar diğer kutsal kitaplar değiştirildi dendiğinde Tanrı niye insanları yüzyıllarca ışıksız bıraksın ki deniyor? peki ama Tevrat gelene kadar geçen binlerce yıl bu yıllarda insanların çoğu çok Tanrılı dinlere inandılar bu insanlar neden karanlıkta bırakıldı?...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil