| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Tevrat ve Zebur
: Hristiyanlıkta Tevrat doğru mu kabul ediliyor? konusu 486 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj Nikolas07 tarafından gönderildi. Hristiyanlıkta Tevrat doğru mu kabul ediliyor? Formda bazı yerleri okudum yanlış anlamadıysam Eski ahit adı altında Tevrat kabul görülüyor,yani doğru kabul ediliyor.İsa Tevrat değişti gerekçesiyle gönderilmedi mi?Yanlış anladıysam özür dilerim.Şimdiden teşekkürler... Yonetim Notu: Her hangi bir gercek Kutsal Kitap degismemistir. Bunu soyleyenler yalanci insanlardir. Ispat edemeyecekleri seyi iftira olarak one suren kisilerdir. Ne yahudilere gore ne hristiyanlara gore Tevrat degismemistir. Hristiyan Tevrat'i tam olarak, degismemis olarak, gecerli olarak kabul ederler, okurlar, kullanirlar. Hristiyanligin Kutsal Kitap'i Incil demek aslinda eksik bir soylemdir. Hristiyanligin Kutsal Kitap'i 66 tanedir, Tevrat, Zebur ve Incil diye bilinen kitapciklar ve mektuplar butunudur. Hristiyanlıkta Tevrat doğru mu kabul ediliyor?
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Hristiyanlıkta Tevrat doğru mu kabul ediliyor? konusu 486 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj Nikolas07 tarafından gönderildi.
Formda bazı yerleri okudum yanlış anlamadıysam Eski ahit adı altında Tevrat kabul görülüyor,yani doğru kabul ediliyor.İsa Tevrat değişti gerekçesiyle gönderilmedi mi?Yanlış anladıysam özür dilerim.Şimdiden teşekkürler...
Yonetim Notu: Her hangi bir gercek Kutsal Kitap degismemistir. Bunu soyleyenler yalanci insanlardir. Ispat edemeyecekleri seyi iftira olarak one suren kisilerdir. Ne yahudilere gore ne hristiyanlara gore Tevrat degismemistir. Hristiyan Tevrat'i tam olarak, degismemis olarak, gecerli olarak kabul ederler, okurlar, kullanirlar. Hristiyanligin Kutsal Kitap'i Incil demek aslinda eksik bir soylemdir. Hristiyanligin Kutsal Kitap'i 66 tanedir, Tevrat, Zebur ve Incil diye bilinen kitapciklar ve mektuplar butunudur.
Hristiyanlıkta Tevrat doğru mu kabul ediliyor? konusuna benzer konular;
Bodrum Turgutreis'teki Ortodoks Kilisesi restore ediliyor Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis beldesinde, yıkılmak üzere olan ve sık sık defineciler tarafından talan edilen 170 yıllık Ortodoks kilisesi restore ediliyor
Küçük kilise, restorasyonun ardından yılın belli dönemlerinde Yunanistan’ın Oniki Adalar Valiliği ile ortaklaşa düzenlenecek etkinliklerle hayat bulacak.
Muğla’da turizm sezonunu 12 aya yayma projeleri arasında yer alan, kültür turizmine yönelik olarak yöredeki tarihî yapıların restorasyon çalışmalarına ağırlık veriliyor. Bu kapsamda Peksimet köyündeki kilisenin restorasyonu için mimari projeler hazırlandı. Tanzimat döneminde, 1840 yılında yapıldığı tahmin edilen kilisenin restorasyon projesi maliyetinin yüzde 70′i Muğla İl Özel İdaresi, geri kalanı Turgutreis Belediyesi tarafından karşılanacak. İhale sonucu mimari...
Bedava incil siparişleri takip mi ediliyor? KOMUTAN "İNCİL" İŞİNE GİRMİŞ
02 Şubat 2009 08:18
Komutan İncil dağıtma işini ele geçirmiş... Veysel Şahin'in ifadeleri sürüyor....
İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor? Herkese merhabalar, öncelikle bu foruma çok kısa bir süre önce katıldım. Ve hristiyan.net'te Hristiyan nasıl olunur bölümünü okudum.
"Matta, Markos, Luka ve Yuhanna ise İncil kitabının ilk dört bölümüdür ve sinemalarda izlediğimiz İsa'nın Çilesi - Tutku Filminde anlatılan olayları daha geniş kapsamlı anlatmaktadır. Dolayısıyla İsa'nın Çilesi filmi bile sizin için İncil'dir, iyi haberdir, müjdedir." denilmiştir.
Elbette Tutku filmini izledim ve şunu merak ediyorum Türkçeye çevrilirken neden islam'a göre çevirilmiş. Özellikle filmin ismi TUTKU - Hz. İSA'nın çilesi olarak yayınlanmıştır.
Bu filmi bir arkadaşımla izledim. ( kendisi aslında hristiyan bir ailenin çocuğu fakat türkiyede yaşadığı için islama doğru adım atmaktadır.)
00:59:50 karesinde " Dünya sizden nefret...
Nihayet doğru yol... Aslında benim imanım bir mucizeyle olmadı hani arkadaşlar yazmışlar rüyalar görmüşler kendilerine işaret gelmiş böyle bir şeyim olmadı ancak yine de paylaşmak istiyorum yaşadıklarımı.
Ben Müslüman ailede doğdum. ancak çocukken Tanrı kavramım çok zayıftı. Hiç bir şeye inanmazdım ama hıhı deyip geçerdim. Büyükannem bana duaları öğretirdi ama bana hep isteksiz okuyorsun derdi öyleydi çünkü hiç bir şey hissetmiyordum. Bir gün ansiklopedi de Din bölümünü araştırıyordum 11 yaşlarında falandım. Çarmıha gerilmiş bir beden gördüm üstünde başlık HRİSTİYANLIK -TESLİS İÇİNDE TEK TANRI İNANCI- pek anlamadım o zamanlar okuduklarımdan ama İsa beni kendine çekmişti çok sevmiştim onu. Büyükanneme gidip Hrisityanlığı okudum istediğim bana hak vermesiydi hak vermedi ama bir şey de demedi yalnızca...
hristiyanlıkta tevrat ve zebur da mı kutsal kitaplar arasında ? slm ,hristiyanlıgı arastırıyorum ,merak ettiğim pek çok konu var.amabu sorumu cwplarsanız cok memnun kalıcam simdiden tesekkürler
SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:Evet, Tevrat ve Zebur diye bilinen kitapların toplamı 6'dir. Tüm Eski Antlaşma'da 39 kitap vardır. İncil'de de 27 kitap. Toplam 66 kitabın her bir bölümüne aynı şekilde inanır, aynı şekilde kabul eder, aynı şekilde geçerlilik veririz. Yani müslümanların Tevrat ve Zebur'u kabulunden daha farklı şekilde biz gerçek anlamda kabul ederiz.
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil