Musa'dan önceki peygamberlerin dini neydi?

Musa'dan önceki peygamberlerin dini neydi? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Tevrat ve Zebur : Musa'dan önceki peygamberlerin dini neydi? konusu 616 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj ipekSu tarafından gönderildi. Musa'dan önceki peygamberlerin dini neydi? Musa'dan önceki peygamberlein dini neydi ? Bu soru aklımı çok kurcalıyor yardımcı olabilir misiniz ? Yönetim Notu: Aslında öncelikle ifade etmemiz gereken şudur ki günümüzdeki "din" kavramı çok farklı şekilde anlatılmaktadır. Musa ve öncesinde İbrahim'den itibaren bir insandan Tanrı YHVH'nin bir ulus yaratması süreci vardır. Tanrı YHVH'nin istekleri ve insanların buna uyması süreci vardır. Bu aslında bir din değildir. Ancak günümüzdeki tanımlamalara bakarsak Yahudi-Hristiyan inancı denilebilir, çünkü hala daha günümüzde Yahudi ve Hristiyanlar için Musa'dan önceki peygamberlerin yaşadıkları, sözleri, verilmiş vaatler, onları anlatan ayetler kullanılmaktadır, geçerlidir. Musa'dan önceki peygamberlerin dini neydi?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Musa'dan önceki peygamberlerin dini neydi? konusu 616 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj ipekSu tarafından gönderildi.

Musa'dan önceki peygamberlerin dini neydi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Musa'dan önceki peygamberlerin dini neydi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-11-11, 17:05
ipekSu

Musa'dan önceki peygamberlein dini neydi ? Bu soru aklımı çok kurcalıyor yardımcı olabilir misiniz ?

Yönetim Notu: Aslında öncelikle ifade etmemiz gereken şudur ki günümüzdeki "din" kavramı çok farklı şekilde anlatılmaktadır. Musa ve öncesinde İbrahim'den itibaren bir insandan Tanrı YHVH'nin bir ulus yaratması süreci vardır. Tanrı YHVH'nin istekleri ve insanların buna uyması süreci vardır. Bu aslında bir din değildir. Ancak günümüzdeki tanımlamalara bakarsak Yahudi-Hristiyan inancı denilebilir, çünkü hala daha günümüzde Yahudi ve Hristiyanlar için Musa'dan önceki peygamberlerin yaşadıkları, sözleri, verilmiş vaatler, onları anlatan ayetler kullanılmaktadır, geçerlidir.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Musa'dan önceki peygamberlerin dini neydi?

Musa'dan önceki peygamberlerin dini neydi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-11-11, 08:43
ipekSu

Teşekkürler...

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Musa'dan önceki peygamberlerin dini neydi?

Musa'dan önceki peygamberlerin dini neydi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Musa'dan önceki peygamberlerin dini neydi? konusuna benzer konular;

Sizi Mesih'e çeken şey neydi? Merhaba arkadaşlar :) Yaklaşık iki yıldır teoloji konusunda kafamı sıyırmış bulunmaktayım :) Bunu tam olarak, en basit şekilde böyle anlatabilirim. Evet bazı günler oldu Tanrıyı reddettim, bazı günler oldu müslüman oldum, bazı günler ise kafama göre takılmayı doğru buldum, ama hep bir yanım Tanrı'nın bana gerçek yolu eninde sonunda göstereceğini söyledi. Sizin de bu tür süreçlerden geçip, kendinizce doğruyu bulduğunuza eminim. En çok merak ettiğim şey, sizi hristiyanlığa çeken şeyin ne olduğu konusu? Aranızda daha önce müslüman olanlar da vardır eminim. Hristiyan olduktan sonra, hayatınızda nelerin değiştiğini de sorsam çok olmam umarım :) Teşekkür ediyorum şimdiden.

Peygamberlerin Günahsızlığı Biz gelmiş geçmiş tüm peygamberlerin günahsız olduğunu bilirdik.Sonra bir sohbette,Musa'nın,Davut'un günahlı olduğunu ve bunların Tevrat'ta,Zebur'da yazdığını öğrendim.İsa Mesih'in tamamen günahsız olduğuna.bir Tanrı kuzusu olduğuna inanıyorum.Hrıstiyanlar da hem Eski Ahit'e inanıyorlar,hem de Yeni Ahit'e. Şöyle düşünüyorum;Eski Ahit'e inanmak Musaya,Davut'a da inanmaktır.Ama onlar günahlıysa,onların öğretileri bizi nasıl bağlayacak,cennete giden yol günahlı olduğuna inandığımız insanların yolundan gitmekle mi olacak. Elbette ki;onların günahlı olduğunun kutsal kitapta geçmesi,bir tahrif olmadığının da göstergesidir ama,yine de sormadan edemiyor insan.. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Esenlikler...

Sodom ve Gomora'nin gunahi neydi? Kutsal Kitap'da Sodom ve Gomora olayi Yaratilis 18 ve 19. bolumlerde yazilmistir. Bu bolumlere gor RAB ve iki melegi gelerek Ibrahim ile konusmustur. Rab Ibrahim'e Sara araciligi ile bir erkek cocuk verecegini vaad etmistir. Rab ayrica Ibrahime " “Sodom ve Gomora büyük suçlama altında” dedi, “Günahları çok ağır..." diye haber vermistir. Ibrahim 18:22-33 ayetlerde Tanri'dan Sodom icin merhamet dilemistir zira yegeni Lot Sodom'da yasamaktaydi. Yaratilis 19 iki melegin insan kiligina girerek Sodom ve Gomora'yi ziyaret edislerini yazar. Lot onlari sehir merkezinde karsilar ve evine davet eder. Melekler kabul eder. Kutsal Kitap sonrasinda olanlar hakkinda soyle yazar " Onlar yatmadan, kentin erkekleri -Sodom`un her mahallesinden genç yaşlı bütün erkekler- evi sardı.Lut`a seslenerek, “Bu...

Sodom ve Gomora'nin gunahi neydi? Kutsal Kitap'da Sodom ve Gomora olayi Yaratilis 18 ve 19. bolumlerde yazilmistir. Bu bolumlere gor RAB ve iki melegi gelerek Ibrahim ile konusmustur. Rab Ibrahim'e Sara araciligi ile bir erkek cocuk verecegini vaad etmistir. Rab ayrica Ibrahime " “Sodom ve Gomora büyük suçlama altında” dedi, “Günahları çok ağır..." diye haber vermistir. Ibrahim 18:22-33 ayetlerde Tanri'dan Sodom icin merhamet dilemistir zira yegeni Lot Sodom'da yasamaktaydi. Yaratilis 19 iki melegin insan kiligina girerek Sodom ve Gomora'yi ziyaret edislerini yazar. Lot onlari sehir merkezinde karsilar ve evine davet eder. Melekler kabul eder. Kutsal Kitap sonrasinda olanlar hakkinda soyle yazar " Onlar yatmadan, kentin erkekleri -Sodom`un her mahallesinden genç yaşlı bütün erkekler- evi sardı.Lut`a seslenerek, “Bu...

Tanrı'nın en büyük buyruğu, Kutsal Yasa ve Peygamberlerin sözlerinin özeti İsa şöyle karşılık verdi: "En önemlisi şudur: 'Dinle, ey İsrail! Tanrımız YHVH tek tanrıdır. Tanrın YHVH'i bütün yüreğinle, bütün canınla, bütün aklınla ve bütün gücünle seveceksin.' İkincisi de şudur: 'Komşunu kendin gibi seveceksin.' Bunlardan daha büyük buyruk yoktur." Din bilgini İsa'ya, "İyi söyledin, öğretmenim" dedi. "'Tanrı tektir ve O'ndan başkası yoktur' demekle doğruyu söyledin.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih