Tanakh kehanetleri?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Tevrat ve Zebur : Tanakh kehanetleri?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Nazarene

Tanakh kehanetleri?

Tam olarak hatırlamıyorum ve referans veremeyeceğim, üzgünüm; ancak Pavlus'un mektuplarından birinde İsa'nın üçüncü günde dirilmesinin Yahudi yazılarında (Tanakh) önceden bildirildiği iddia edilmiş. Oysa üçüncü günde dirilişle ilgili bir peygamberlik yok kutsal kitapta. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?

Yönetim Notu: Öncelikle Yahudi Kutsal Yazıları'na neden Tanakh dediğinizi açıklar mısınız? Sorunuz kendinizden mi kaynaklanıyor, yoksa başka kitaplarda hristiyanlığı okurken edindiğiniz bilgilerden mi kaynaklanıyor?

Yahudi Kutsal Yazıları'nda 3. günde dirilişle ilgili peygamberlikler de vardır.

Tanakh kehanetleri?

hristiyanlık
Nazarene

Tanakh kehanetleri?

Yahudilikte kutsal yazıların tamamına TANAKH denir:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tanakh

Katolik olduğum dönemde de bir Yahudi arkadaşım bana aynı soruyu sormuştu ve ben yanıt verememiştim.

Dirilişin 3. günde olacağını söyleyen ayetleri yazabilir misiniz?

Yönetim Notu: Aynı linkin Türkçe'sine bakarsanız TANAH dendiğini okuyabilirsiniz.

Tanakh kehanetleri?

hristiyanlık
NCyril

Tanakh kehanetleri?

Size Messianik Yahudilerin sitelerini tavsiye ediyorum. Orada bizim açıkladığımızdan daha ayrıntılı açıklanıyor peygamberlikler.
Ayrıca eski bir Katolik olduğunuzu düşünmüyorum diğer mesajınızda belirttiğiniz gibi.

Tanakh kehanetleri?

hristiyanlık
K A P K A N

Tanakh kehanetleri?

Alıntı:
“Çünkü sen beni ölüler diyarına terk etmezsin,
Sadık kulunun çürümesine
izin vermezsin.”
-Mezmur 16:10
Alıntı:
Sen yükseğe çıktın, tutsakları peşine taktın, İnsanlardan, başkaldıranlardan bile armağanlar aldın, Oraya yerleşmek için, ya RAB Tanrı.
Mezmur 68:18

Bunlara ek olarak, hem ölmesine yönelik peygamberlikleri hem de sonsuza dek yaşayacağına dair peygamberlikleri bir bütün olarak düşünürseniz diriliş olayı bir kaçınılmaz yorum olur.

Yani bir şeyi anlamak için illa tam birebir ifade olarak yazılmış olması gerekmeyebilir bazı durumlarda, kendiniz de bu mantığı yürütebilirsiniz.

Tanakh kehanetleri?

hristiyanlık
NCyril

Tanakh kehanetleri?

Eski Ahit'i okuduğu halde İsa Mesih'e bir Yahudi'nin iman etmemesi belki de onun bazı önyargılarından kaynaklanabilir.

Şöyle düşünün, Mesih'in ikinci tapınağın yıkılışından önce geleceği ve öldürüleceği Daniel bölümünde yazmaktadır.

Zekeriya bölümünde bedeni deşilmiş Tanrı'ya bakılacağı yazmaktadır.

Yeşaya 53'ü hiçbir Yahudi-Musevi din bilgininiz bugün net bir şekilde açıklayamıyor. Yeşaya 53'ün kimden bahsettiği ortadadır.

Musevilik artık Musa'nın kitaplarına dayalı bir din değildir. Yahudi hahamların Talmudlarına ve yorumlarına dayalı bir din olmuştur. Tanah'ı bizim önemsediğimiz kadar önemsiyorlar mı acaba?

(Burada okuyan Müslümanlar hemen tahrif yakıştırması sanmasınlar. Diyorum ki Museviler kendi kitaplarına vermeleri gereken önemi yorum kitaplarına veriyorlar.)

Tanakh kehanetleri?

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Tevrat ve Zebur : Tanakh kehanetleri?

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler