Tevrat hakkında sorular konusu
2116 kez okundu,
14 kez cevaplandı. En son mesaj
admin1 Ken Block tarafından gönderildi.
Tevrat hakkında sorular konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

30-11-08, 23:04
vesper
daha bir hafta önce bu siteye kayıtlı oldum o zamanlar sorsanız tam tamına inançlı bir müslümandım gerçi hala müslümanım insanın dinini bırakması yok sayması cok zor ama kafam da karışmadı değil şu an tüm kutsal kitapları okuma aşamasındayım her üç kitabı
Hristiyanlar olarak siz tevrata da inanıyorsunuz size bu konuda bir şey sormak istiyorum
1- Tevrat'ta en büyük kavim nie yahudi topluluğudur neden bu ırk en iyi en üsün olarak görülmüştür?
bu da alakasız olcak ama
2- Tanrı ilk kitabını neden bu kadar geç gönderdi? Müslümanlar diğer kutsal kitaplar değiştirildi dendiğinde Tanrı niye insanları yüzyıllarca ışıksız bıraksın ki deniyor? peki ama Tevrat gelene kadar geçen binlerce yıl bu yıllarda insanların çoğu çok Tanrılı dinlere inandılar bu insanlar neden karanlıkta bırakıldı? Üstelik gelen ilk kitapta Yahudi halkına yönelikti.
Tevrat hakkında sorular
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Tevrat hakkında sorular

03-12-08, 15:57
admin1 Ken Block
|
|
vesper
|
daha bir hafta önce bu siteye kayıtlı oldum o zamanlar sorsanız tam tamına inançlı bir müslümandım gerçi hala müslümanım insanın dinini bırakması yok sayması cok zor ama kafam da karışmadı değil şu an tüm kutsal kitapları okuma aşamasındayım her üç kitabı Hristiyanlar olarak siz tevrata da inanıyorsunuz size bu konuda bir şey sormak istiyorum
1- Tevrat'ta en büyük kavim nie yahudi topluluğudur neden bu ırk en iyi en üsün olarak görülmüştür?
bu da alakasız olcak ama
2- Tanrı ilk kitabını neden bu kadar geç gönderdi? Müslümanlar diğer kutsal kitaplar değiştirildi dendiğinde Tanrı niye insanları yüzyıllarca ışıksız bıraksın ki deniyor? peki ama Tevrat gelene kadar geçen binlerce yıl bu yıllarda insanların çoğu çok Tanrılı dinlere inandılar bu insanlar neden karanlıkta bırakıldı? Üstelik gelen ilk kitapta Yahudi halkına yönelikti.
|
1-
|
|
Alıntı:
|
- Bu ırk en iyi en üstün görülmemiştir.
- Bu ırk YHVH'nin halkıdır. Ancak 2 tür yahudi ve dolayısıyla 2 tür İsrail vardır. Birisi fiziksel, birisi ruhsal. Ruhsal olan gerçek YHVH halkıdır, vaad edilenlere sahip olandır.
- Bu ırkın kökeni Adem'dir, Adem'de veya İsrail'de olan bir şeyden dolayı üstün veya iyi değildirler. Sebep, kaynak insan değildir. Olayın kökeni insana dayalı değildir, bir şeyi üstün veya iyi ilan etmek değildir. Olayın aslı YHVH'nin Adem - İbrahim soyuna olan merhametidir, seçişidir. Merhamet almışlardır ama bu onlardan kaynaklı veya onlarda olan her hangi birşeyden değildir. Tamamen YHVH'nin özgür iradesi ile seçimidir.
|
2-
|
|
Alıntı:
|
- YHVH kitap göndermemiştir, kitap gönderme kavramı İslam'a aittir.
- İslamiyet'te anlatılan ilah mesajını kitap "indirerek" iletir.
- Yahudi - Hristiyan inancında ise vahiy - esinleme - peygamber - direkt uyarı - olaylarla uyarı ... gibi olmak üzere çeşitli yollar vardır YHVH'nin mesajını ilettiği.
- Gelelim süre olayınna, Yahudi - Hristiyan inancında bir gecikme yoktur, çünkü Tevrat'ın ilk bölümleri anlık olarak yazılmamıştır, çünkü daha Tevrat henüz yazılmamışken YHVH Adem ile konuşmakta ve mesajını iletmekteydi, Adem ise dünyanın yaratılışında var olan bir insandı. Yani kısaca demek istediğim; YHVH mesajını daha dünyanın yaratılışından itibaren iletmeye başlamıştır ama Tevrat'ın ilk bölümlerinin yazılımına kadar bunlar yazıya geçmemiştir.
|
Tevrat hakkında sorular
FORUMA ÜYE OLUN! /
Tevrat hakkında sorular

03-12-08, 15:58
admin1 Ken Block
Buradaki amacınız İslamiyet'e sorulmuş ve cevap alınamamış sorulara karşı
hristiyanlara aynı şekilde suçlama yapmak mıdır?
Tevrat hakkında sorular
FORUMA ÜYE OLUN! /
Tevrat hakkında sorular

04-12-08, 18:14
vesper
|
|
moderator1
|
|
Buradaki amacınız İslamiyet'e sorulmuş ve cevap alınamamış sorulara karşı hristiyanlara aynı şekilde suçlama yapmak mıdır?
|
ben siteye ilk girdiğimde de söyledim suçlama yapmak gibi bir amacım yok böyle anlaşıldıysa gerçekten üzgünüm. Bu siteye
Hristiyanlığı tanımak için üye oldum hem İslamiyette hem de diğer dinlerde sorularım var İslamiyet forumlarından da bakmaya çalışıyorum ama bazı konuları oraya yazmak gerçekten zor oluyor ve farklı cevaplar alıyorum ve
Hristiyanlar Tevrat'a inandıklarından onların bu konudaki fikirlerini öğrenmek istedim.
Hristiyanlık sıcak gelio ama insanın inandığı dinden vazgeçmesi zor onun için hala araştırma aşamasındayım. Bu aşamada da yardım almaya çalışıyorum. Sorularım bazen yanlış gelebilir ama bunlar tamamen öğrenme amaçlıdır. Kimsenin burda yanlış anlamasını istemem. Şu an bir Müslüman da olsam Kutsal Kitapların değiştirildiğini düşünmüyorum zaten onun için şüphede kaldığım konuları sorup şüphelerimi gidermek istedim.
SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Merak etmeyin yanlış anlaşılmadınız, biz de sadece soru soruyoruz size. Bunu da yapmak zorundayız takdir edersiniz ki...
Tevrat hakkında sorular
FORUMA ÜYE OLUN! /
Tevrat hakkında sorular

04-12-08, 19:04
Yeni.bir.kullanıcı
|
|
vesper
|
|
Hristiyanlık sıcak gelio ama insanın inandığı dinden vazgeçmesi zor onun için hala araştırma aşamasındayım.
|
Korkuyorsunuz. YAnlışmı yapıyorum diye.. burdaki birçok insan sizin yaşadıklarınızı yaşadı...İSlamiyetten korku aldınız..
Zamanla iyiyle kötüyü, güzelle çirkini ayırt edeceksiniz..
Herzaman sorabiliriniz.. birbirinden bilgili insanlar, inanlar var :)
Tevrat hakkında sorular

Gelin ışıklarını erkek kadın butun insanlara dağıtıyor..
Farkına varın sevgisinin..
Ve onunla ebedi bir mutluluk sarhoşluğu içinde sevişin..
Ve kendinizden geçin..
"O" içinizde !

FORUMA ÜYE OLUN! /
Tevrat hakkında sorular
Tevrat hakkında sorular konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil