| vesper |
|
daha bir hafta önce bu siteye kayıtlı oldum o zamanlar sorsanız tam tamına inançlı bir müslümandım gerçi hala müslümanım insanın dinini bırakması yok sayması cok zor ama kafam da karışmadı değil şu an tüm kutsal kitapları okuma aşamasındayım her üç kitabı Hristiyanlar olarak siz tevrata da inanıyorsunuz size bu konuda bir şey sormak istiyorum 1- Tevrat'ta en büyük kavim nie yahudi topluluğudur neden bu ırk en iyi en üsün olarak görülmüştür? bu da alakasız olcak ama 2- Tanrı ilk kitabını neden bu kadar geç gönderdi? Müslümanlar diğer kutsal kitaplar değiştirildi dendiğinde Tanrı niye insanları yüzyıllarca ışıksız bıraksın ki deniyor? peki ama Tevrat gelene kadar geçen binlerce yıl bu yıllarda insanların çoğu çok Tanrılı dinlere inandılar bu insanlar neden karanlıkta bırakıldı? Üstelik gelen ilk kitapta Yahudi halkına yönelikti. |
|
Alıntı:
|
|
|
Alıntı:
|
|
| moderator1 |
| Buradaki amacınız İslamiyet'e sorulmuş ve cevap alınamamış sorulara karşı hristiyanlara aynı şekilde suçlama yapmak mıdır? |
| vesper |
| Hristiyanlık sıcak gelio ama insanın inandığı dinden vazgeçmesi zor onun için hala araştırma aşamasındayım. |