Tevrat hakkında sorular

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Tevrat ve Zebur : Tevrat hakkında sorular

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
vesper

Tevrat hakkında sorular

daha bir hafta önce bu siteye kayıtlı oldum o zamanlar sorsanız tam tamına inançlı bir müslümandım gerçi hala müslümanım insanın dinini bırakması yok sayması cok zor ama kafam da karışmadı değil şu an tüm kutsal kitapları okuma aşamasındayım her üç kitabı Hristiyanlar olarak siz tevrata da inanıyorsunuz size bu konuda bir şey sormak istiyorum
1- Tevrat'ta en büyük kavim nie yahudi topluluğudur neden bu ırk en iyi en üsün olarak görülmüştür?

bu da alakasız olcak ama
2- Tanrı ilk kitabını neden bu kadar geç gönderdi? Müslümanlar diğer kutsal kitaplar değiştirildi dendiğinde Tanrı niye insanları yüzyıllarca ışıksız bıraksın ki deniyor? peki ama Tevrat gelene kadar geçen binlerce yıl bu yıllarda insanların çoğu çok Tanrılı dinlere inandılar bu insanlar neden karanlıkta bırakıldı? Üstelik gelen ilk kitapta Yahudi halkına yönelikti.

Tevrat hakkında sorular

hristiyanlık
admin1 Ken Block

Tevrat hakkında sorular

vesper
daha bir hafta önce bu siteye kayıtlı oldum o zamanlar sorsanız tam tamına inançlı bir müslümandım gerçi hala müslümanım insanın dinini bırakması yok sayması cok zor ama kafam da karışmadı değil şu an tüm kutsal kitapları okuma aşamasındayım her üç kitabı Hristiyanlar olarak siz tevrata da inanıyorsunuz size bu konuda bir şey sormak istiyorum
1- Tevrat'ta en büyük kavim nie yahudi topluluğudur neden bu ırk en iyi en üsün olarak görülmüştür?

bu da alakasız olcak ama
2- Tanrı ilk kitabını neden bu kadar geç gönderdi? Müslümanlar diğer kutsal kitaplar değiştirildi dendiğinde Tanrı niye insanları yüzyıllarca ışıksız bıraksın ki deniyor? peki ama Tevrat gelene kadar geçen binlerce yıl bu yıllarda insanların çoğu çok Tanrılı dinlere inandılar bu insanlar neden karanlıkta bırakıldı? Üstelik gelen ilk kitapta Yahudi halkına yönelikti.

1-
Alıntı:
  • Bu ırk en iyi en üstün görülmemiştir.
  • Bu ırk YHVH'nin halkıdır. Ancak 2 tür yahudi ve dolayısıyla 2 tür İsrail vardır. Birisi fiziksel, birisi ruhsal. Ruhsal olan gerçek YHVH halkıdır, vaad edilenlere sahip olandır.
  • Bu ırkın kökeni Adem'dir, Adem'de veya İsrail'de olan bir şeyden dolayı üstün veya iyi değildirler. Sebep, kaynak insan değildir. Olayın kökeni insana dayalı değildir, bir şeyi üstün veya iyi ilan etmek değildir. Olayın aslı YHVH'nin Adem - İbrahim soyuna olan merhametidir, seçişidir. Merhamet almışlardır ama bu onlardan kaynaklı veya onlarda olan her hangi birşeyden değildir. Tamamen YHVH'nin özgür iradesi ile seçimidir.
2-
Alıntı:
  • YHVH kitap göndermemiştir, kitap gönderme kavramı İslam'a aittir.
  • İslamiyet'te anlatılan ilah mesajını kitap "indirerek" iletir.
  • Yahudi - Hristiyan inancında ise vahiy - esinleme - peygamber - direkt uyarı - olaylarla uyarı ... gibi olmak üzere çeşitli yollar vardır YHVH'nin mesajını ilettiği.
  • Gelelim süre olayınna, Yahudi - Hristiyan inancında bir gecikme yoktur, çünkü Tevrat'ın ilk bölümleri anlık olarak yazılmamıştır, çünkü daha Tevrat henüz yazılmamışken YHVH Adem ile konuşmakta ve mesajını iletmekteydi, Adem ise dünyanın yaratılışında var olan bir insandı. Yani kısaca demek istediğim; YHVH mesajını daha dünyanın yaratılışından itibaren iletmeye başlamıştır ama Tevrat'ın ilk bölümlerinin yazılımına kadar bunlar yazıya geçmemiştir.

Tevrat hakkında sorular

hristiyanlık
admin1 Ken Block

Tevrat hakkında sorular

Buradaki amacınız İslamiyet'e sorulmuş ve cevap alınamamış sorulara karşı hristiyanlara aynı şekilde suçlama yapmak mıdır?

Tevrat hakkında sorular

hristiyanlık
vesper

Tevrat hakkında sorular

moderator1
Buradaki amacınız İslamiyet'e sorulmuş ve cevap alınamamış sorulara karşı hristiyanlara aynı şekilde suçlama yapmak mıdır?
ben siteye ilk girdiğimde de söyledim suçlama yapmak gibi bir amacım yok böyle anlaşıldıysa gerçekten üzgünüm. Bu siteye Hristiyanlığı tanımak için üye oldum hem İslamiyette hem de diğer dinlerde sorularım var İslamiyet forumlarından da bakmaya çalışıyorum ama bazı konuları oraya yazmak gerçekten zor oluyor ve farklı cevaplar alıyorum ve Hristiyanlar Tevrat'a inandıklarından onların bu konudaki fikirlerini öğrenmek istedim. Hristiyanlık sıcak gelio ama insanın inandığı dinden vazgeçmesi zor onun için hala araştırma aşamasındayım. Bu aşamada da yardım almaya çalışıyorum. Sorularım bazen yanlış gelebilir ama bunlar tamamen öğrenme amaçlıdır. Kimsenin burda yanlış anlamasını istemem. Şu an bir Müslüman da olsam Kutsal Kitapların değiştirildiğini düşünmüyorum zaten onun için şüphede kaldığım konuları sorup şüphelerimi gidermek istedim.

SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Merak etmeyin yanlış anlaşılmadınız, biz de sadece soru soruyoruz size. Bunu da yapmak zorundayız takdir edersiniz ki...

Tevrat hakkında sorular

hristiyanlık
Yeni.bir.kullanıcı

Tevrat hakkında sorular

vesper
Hristiyanlık sıcak gelio ama insanın inandığı dinden vazgeçmesi zor onun için hala araştırma aşamasındayım.

Korkuyorsunuz. YAnlışmı yapıyorum diye.. burdaki birçok insan sizin yaşadıklarınızı yaşadı...İSlamiyetten korku aldınız..
Zamanla iyiyle kötüyü, güzelle çirkini ayırt edeceksiniz..

Herzaman sorabiliriniz.. birbirinden bilgili insanlar, inanlar var :)

Gelin ışıklarını erkek kadın butun insanlara dağıtıyor..
Farkına varın sevgisinin..
Ve onunla ebedi bir mutluluk sarhoşluğu içinde sevişin..
Ve kendinizden geçin..

"O" içinizde !

Tevrat hakkında sorular

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Tevrat hakkında sorular konusuna benzer konular;

Celiskiler ve Sorular Iyigunler ; Bu mektubumda size birkac sey sormak icin buradayım.Kafamda olusan celiskiler anlamsızlıklar ve icinden cıkamadıgım bir durum.Bir Muslumanım fakat hayatım boyunca gordugum gerceklerden dolayı cogu seye anlam verememekteyim.Mesela domuz etinin yenmesi yasak ve gunahdır ama sebebine gelince kimse acıklayamamaktadır.Sadece saglık icin tehlikelidir denmektedirki bence bu acıklama hic akıllı bir acıklama degildir.Ayrıca denir ki Islam en nazik dindir ama bir adam 4 kadınla evlenebilir bunun neresinde nezaket ?? Hristiyanlıkta okudugum makalelerde bu din kuralları olarak bana daha yatkın geliyor.Ama benim anlayamadıgım ( ben Rusyada yasamaktayım ) bazı Rus sitelerinde "Hz.Muhammed'in hic olmadıgını , Islam'ın yalan bir dil...

Araf hakkında sorular 1-Araf tam olarak nedir? 2-Arafta kimler kalacaktır? 3-Arafta kalanlar sonra cennete girecekler midir?

Müslümanlara Sorular Merhaba Müslüman arkadaşımız, bu soruların sorulmasının amacı İslamiyetin sahte olduğunu kanıtlamaya çalışmak değildir. Soru listesi ile bir inancın sahteliğini kanıtlamanın mümkün olamayacağına inanıyorum. Bununla birlikte, gerçeğin görülebilmesi için sorularla sohbeti açmanın faydalı olacağınına inanıyorum. 1. Kuran diyor ki; “Allah, iman eden ve iyi şeyler yapanlara söz vermiştir; onlara bağışlama ve büyük mükâfat vardır.” (5-el-MÂİDE:9). a. Soru: Yargı Günü kurtuluşunuz için yeterli miktarda iyi işler yapıyor musunuz? b. Soru: Elinizden gelen her şeyi yapıyor ve bu adanmışlığınız sizi rahatlatıyor mu?

Tevrat hakkında bir soru Aşağıdaki ayetler hakkında bir sorum var.Kayin yaşadığı olaylardan sonra oradan uzaklaşıyor ve biriyle evleniyor.Ama ilk gönderilen aile Adem ile Havva değil mi?Orada yalnız değiller miydi?Yanlış anlamadıysam Rab onlardan sonra yeryüzüne daha sonradan başka insanlar mı göndermişti?Ve de küçük bir sorum daha var Yaratılış 12'ye kadar okudum neden herkes 600,700,800 sene yaşıyor?Özel bir sebebi var mı?Bugünkü insanlar niye daha kısa yaşıyor? Daha Vaftiz dersleri alıyorum.Tevrat hakkında bilgim oldukça yetersiz.Tüm bilgilendirmeler için şimdiden teşekkürler... Esenlikler... <sup>1</sup> Adem karısı Havva ile yattı. Havva hamile kaldı ve Kayin'i doğurdu. "RAB'bin yardımıyla bir oğul dünyaya getirdim" dedi. <sup>2</sup> Daha...

Üçlü Birlik hakkında sorular Merhabalar, Ben nedenini anlamadığım bir şekilde kimseden görmeden, kimseden öneri almadan İncil alıp okumaya başladım. Sonra Eski Ahit' i okudum ve hala okuyorum. Tanrıyı arıyorum ve Tanrıyı tanımaya çalışıyorum ve bunun için sürekli dua ediyorum. Kutsal Kitabı anlamak için Kutsal Ruh' un yardımı gerekli olduğunu bildiğim için her seferinde Kutsal Kitabı okurken dua ederek okuyorum. Eski Ahit' ten sonra birden Tanrıyı üçlü birlik içinde gördüm. Eski Ahit te üçlü birlik için herhangi birşey görmedim. Tabi henüz anlamamış da olabilirim fakat denk gelmedim. İsa Mesih' in Rab olduğu konusunda hala kesin iman etmiş değilim. İsa Mesih' in Rab olduğunu anlayabilsem hiç durmadan hemen iman edeceğim. Oğul karamını tam anlayamamıştım ve...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Tevrat ve Zebur : Tevrat hakkında sorular

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler