Tevrat hakkında sorular - Sayfa 2

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Tevrat ve Zebur : Tevrat hakkında sorular - Sayfa 2

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Okyanus

Tevrat hakkında sorular

vesper
1- Tevrat'ta en büyük kavim nie yahudi topluluğudur neden bu ırk en iyi en üsün olarak görülmüştür?
Rab Yahudilerle iletişimdeydi çünkü o günlerde Rab'be Yahudiler inanırdı.

Ama olayların akışına baktığınız zaman Yahudiler'de Rab'be karşı bir çok hata işlemişlerdir. Rab'be karşı zaman zaman itaatsizlikleri olmuştu. Ama genel anlamda, spesifik olaylara bakmadığımız zaman, Yahudiler Rab'be inanırlardı ve Rab'de bu yüzden Yahudilerle iletişimdeydi.

Yahudilerin zaman zaman Rab'be olan itaatizliklerini, Yahudiler yapmıştır diye değerlendirmeyin. İnsan yapmıştır diye değerlendirin. Çünkü zaten Rab olayların ta en başından beri Yahudilerin hataya düşeceklerini, Rab'be karşı günah işleyeceklerini biliyordu.

Yaratılış 1:26'da Rab insanın kendi suretinde olduğunu söyler. Buradaki "kendi suretimiz" kelimesi bedensel benzerlik değildir. Zaten Rab Ruhtur ve bedensel bir benzerlik aranamaz. İlk insan olan Adem Rab'bin suretindeydi çünkü Rab'bin karakteristik özelliklerine sahipti. Neydi bunlar? Ölümlü değildi. Yalan söylemezdi. Utanç nedir bilmezdi... Ve daha bir çok şey. Yani ilk insan dört dörtlüktü, mükemmeldi. Sonra malum günah işlendi (Elma yeme olayı) ve insan günahlı oldu, ölümlü oldu ve artık o mükemmellikten mahrum kaldı. Dolayısıyla Adem'den sonra gelen tüm insanların günahkar olduğunu, günahın işleneceğini Rab zaten bilmekteydi. Yahudilerinde kendisine karşı hatalarda bulunacağını biliyordu çünkü Ademle birlikte tüm insanlar (İsa Mesih hariç) hataya, günaha düşmüşlerdi. Ama yine de Yahudilerle iletişimdeydi çünkü Rab'bi Rab olarak sayan sadece Yahudiler vardı.

Ayrıca değerli moderator 1 in "Adem-İbrahim'in soyu" demesi de çok çok önemli bir noktadır.

Özellikle Nuh'tan sonra insanlar çok çok büyük günahlara düştüler. Özellikle Putperestlik aldı başını gitti. işte tam bu günlerde İbrahim (Avram) çıktı. İbrahim Rab'be gerçekten inanan ve O'na sadık olan bir insandı. Durum böyle olunca da Rab Yaratılı 12:3teki sözlrini söyledi: "Yeryüzünde ki bütün halklar senin aracılığınla kutsanacak".

Bu ayetteki "bütün halklar" kelimesine dikkat edin. Demek ki sadece Yahudiler özel ya da Kutsal değilmiş.

Ama Rab İbrahim'i yani bir insanı seçti. Oysa ki dileseydi Rab bu işi bir insanı aracı etmeden de yapabilirdi. Ama Rab insanla iletişimde olmayı bir nevi insanla iş birliği yapmayı severdi. İşte bu yüzden de, Rab'be olan imanı ve sadakati örnek alınacak kişi olan İbrahim'i seçti.

Şimdi İslam muhalefet olmak için bizim her dediğimize itiraz eder. Ama Muhammet'te bunun örneği değil midir? İslam'ın iddiasına göre, Rab'de Muhammeti seçip, Muhammet aracılığıyla sözlerini duyurmamış mıdır?

vesper
2- Tanrı ilk kitabını neden bu kadar geç gönderdi? Müslümanlar diğer kutsal kitaplar değiştirildi dendiğinde Tanrı niye insanları yüzyıllarca ışıksız bıraksın ki deniyor? peki ama Tevrat gelene kadar geçen binlerce yıl bu yıllarda insanların çoğu çok Tanrılı dinlere inandılar bu insanlar neden karanlıkta bırakıldı? Üstelik gelen ilk kitapta Yahudi halkına yönelikti.
İslam 1400lü yıllarda geldi. İslam'ın iddia ettiği şey 1400 lü yıllara kadar Rab insanları ışıksız bırakmıştır. Çünkü Kutsal Metinler insanlar tarafınca değiştirilmiştir ve insanlar yeryüzünden gerçeği kaldırmışlardır. Dolayısıyla da 1400 lü yıllara kadar dünya bir karanlıkta yaşamıştır.

Böyle saçma bir şeyi iddia edenlerin bu iddialara cevap vermesi gerekir.

Bizim Kutsal Metinlerin değiştirilmiş olabileceğine ihtimal vermemize bile %1 ihtimal yoktur, olamazdırda.

Neden olamaz?

Bir kere bizim inandığımız Rab'bin herşeye gücü yeter. Ayrıca bizim inandığımız Rab insandan da güçsüz değildir. Rab kendi sözünün değiştirilmesine kesinlikle izin vermez.

Ayrıca bizim inandığımız Rab yalancı değildir. Kutsal Metinler de Rab sözünün hiç bir şekilde değişmeyeceğini, değiştirilemiyeceğini söylemiştir. Eğer Rab Kutsal Metinlerin (yani kendi sözünün) değişmeyeceğini söylüyorsa onlar değişmeyecektir. Artık bu dakikadan sonra biz insan yorumlarına ya da düşüncelerine değil, sadece Rab'bimizin sözlerine bakarız. Rab sözlerinin yani Kutsal Metinlerin değişmeyeceğini söylemiştir. Nokta:)

Ve işin daha da komik yanı, Kutsal Metinlerin değiştirildiğini söyleyen insanların ellerinde tek bir kanıt bile yoktur. Sadece lafları vardır. Ama insanın ağzı toba değildir ki büzebilelim. Ağzı olan ileri geri konuşuyor işte.

vesper
Şu an bir Müslüman da olsam Kutsal Kitapların değiştirildiğini düşünmüyorum zaten onun için şüphede kaldığım konuları sorup şüphelerimi gidermek istedim.
Eğer buna gerçekten inanıyorsanız ve İncil'de yazılanların doğruluna inanıyorsanız siz zaten hiç bir zaman Müslüman olamazsınız. Neden? Bir kere İsa Mesih SON benim der. İkinci olarak da "benden sonra yalancı peygamberler gelecektir" der. Yani eğer siz "İncil değiştirilmemiştir" derseniz, otomatikman Muhammet'in de yalancı bir peygamber olduğuna inanmanız gerekir. İşte Müslümanlar buna inanmak istemiyor ve sonuç olarakta, ellerinde en ufak bir kanıt olmamasına rağmen, İncil değiştirilmiştir diyorlar :)

Tevrat hakkında sorular

hristiyanlık
keremcan

Tevrat hakkında sorular

Benimde kafama takılan konulardan birisi budur.

Ve bu konuda şimdiye kadar istediğim boyutta sorularıma cevap bulabilmiş değilim
İlk İnsan ile ilk Kitap arasında gerçekten uzun bir süre var.
Acaba tanrı bu arada insanları yalnız mı bıraktı.
Ve neden başka başka dinler ve kitaplar var?
Tek bir Tanrı
Tek bir din
Ve Tek bir kitap olması gerekmezmiydi?

Hadi kitap gelene kadar belki insan nüfusu kalabalık değildi o nedenle gerek yoktu diyelim.

Ama neden birden fazla kitap ve ayrı zamanlarda gönderilmiş?
Önceki kitapların eksiğimi vardı? tahrifmi olmuştu?
Ve Yahudiler güçsüz kaldıkları zamanlarda savaşlar ve istilalardan kitaplarını nasıl koruyabilmişler.
Tercümelerde hatalar olamaz mı?
Toplumların yönetimi faklı inançlı kişilerin ellerine geçtiğinde Kitaplar ve inançlar nasıl aslını koruyabilmiş.

Sayın okyanus

Ben İlk insan olarak isimlendirilen Ademin yapığı bir yanlışın tüm insanlara mal edilmesine karşıyım.
Bir alaka kuramadım.
Sonuç olarak tüm insanları etkiler niteliktedir denilseydi anlamlı olabilirdi

Zaten bu konu hakkında bazı görüş ayrılıkları da var.

Saygılar.

Tevrat hakkında sorular

hristiyanlık
Okyanus

Tevrat hakkında sorular

keremcan
Benimde kafama takılan konulardan birisi budur.

Ve bu konuda şimdiye kadar istediğim boyutta sorularıma cevap bulabilmiş değilim
İlk İnsan ile ilk Kitap arasında gerçekten uzun bir süre var.
Acaba tanrı bu arada insanları yalnız mı bıraktı.
Ve neden başka başka dinler ve kitaplar var?
Tek bir Tanrı
Tek bir din
Ve Tek bir kitap olması gerekmezmiydi?
İlk başta hemen şunu belirtmeliyim ki dünya da (bizim inancımıza göre) tek bir Tanrı ve tek bir din vardır.

Bakın şu an dünyada 3 tane büyük din vardır.

Hristiyanlık / Yahudilik / İslam

İslam'a değinmek istemiyorum çünkü İslam bizim için tamamen yalandan ibarettir. İslam gelmeden önce hiç bir yerde, hiç bir şekilde müjdelenmemiştir.

Gelelim Yahudilik ve Hristiyanlığa. Aslında Mesih gelene kadar bu iki dine inanan kişiler tek bir dine inanırlardı ve o günlerde bir kurtarıcı bekleniyordu. Mesih İsa geldi. Kimi Yahudiler İsa'nın Mesih olduğuna inandılar (Ki bunlar Hristiyan olarak anılacaklardır) kimileri ise de İsa'nın Mesih olduğuna inanmadılar (Bunlarda Yahudi olarak anılacaktır) ve hala bir kurtarıcı beklemektedirler.

Yani ortada Rab'bin dünyanın ilk gününden itibaren hayata geçirmiş olduğu TEK BİR PLAN vardır. Bu mükemmel plana inananlar oldu, buna inanmayanlar oldu. İnanmayanlar yüzünden farklı dinler çıktı oysa ki bu farklı dinlerin kaynağı Rab değildir.

keremcan
Ama neden birden fazla kitap ve ayrı zamanlarda gönderilmiş?
Önceki kitapların eksiğimi vardı? tahrifmi olmuştu?
Ve Yahudiler güçsüz kaldıkları zamanlarda savaşlar ve istilalardan kitaplarını nasıl koruyabilmişler.
Tercümelerde hatalar olamaz mı?
Toplumların yönetimi faklı inançlı kişilerin ellerine geçtiğinde Kitaplar ve inançlar nasıl aslını koruyabilmiş.
Dolayısıyla orta da birden fazla kitap da yoktur. Orta da Rab'bin muhteşem planını gösteren sadecetek bir Kutsal Kitap vardır. Ama bu Kutsal Kitap farklı zamanlarda yaşamış, Rab'bin mükemmel planına tanıklık etmiş, kurtuluş yoluna işaret eden peygamberler ve olaylarını da kapsar.

Kırmızı harflerle yazdığım yer çok önemlidir. Evet, Mesih İsa haricindeki hiç peygamber insanlara "Kurtuluş bendedir" demedi. Diyemezdide. Çünkü Kurtuluşa giden sadece tek bir yol vardı ve bu peygamberlerin misyonu kurtuluş getirmek değildi, kurtuluşa giden yolu (Yani Mesih İsa'ya giden yolu) işaret etmekti. (İşte buradan da sadece tek bir dinin olduğunu anlayabilirsiniz).

Diğer sorunuza gelince, Kutsal Kitap bozulmuş mudur ve tecüme hataları var mıdır?

Kutsal kitap ne bozulmuştur, ne de tahrif edilmiştir. Rab'bimiz kendi sözünü koruyacak güçtedir ve bu tarz bozulmalara, tahriflere izin vermez.

Yalan ve yanlış tercümeler vardır. Örneğin kendi menfatleri icabı Yehova Şahitleri Kutsal Metinleri kasti olarak çok yanlış ve yalan bir şekilde tercüme ederler.

Ama buraya dikkat edin, bu yalan ve yanlış tercümeler yapılırken, Kitabın orjinali, Kutsal Kitapın tahrif olmamış biçimi insanların elindedir. Bunun aksini düşünmek bile yersizdir. Çünkü Rab insanların elinden Kutsal Metinlerini alıp, insanların tek doğrusuna alıp, insanları ışıksız bırakamazdı.

Burada özirade devreye girer. Bir seçim yaparsınız.Ya Kutsal Kitapın sözünü dinlersiniz ya da Kutsal Kitap'ı kendi menfatleri icabı yanlış yorumlayanların sözünü dinlersiniz.

keremcan
Sayın okyanus

Ben İlk insan olarak isimlendirilen Ademin yapığı bir yanlışın tüm insanlara mal edilmesine karşıyım.
Bir alaka kuramadım.
Sonuç olarak tüm insanları etkiler niteliktedir denilseydi anlamlı olabilirdi

Zaten bu konu hakkında bazı görüş ayrılıkları da var.

Saygılar.
Ben burada sormak istediğinizi tam manasıyla anlayamadım.

Adem'in bireysel yapmış olduğu hata yüzünden tüm insanlar günaha düşmüşlerdir.

Ama yine İsa Mesih'in bireysel olarak yapmış olduğu çarmıh olayından sonra insanlar sonsuz yaşama kavuşmuştur.

Burada anlayamadığınız noktayı tam olarak bildirirseniz çok daha detaylı açıklama yapılabilir.

Tevrat hakkında sorular

hristiyanlık
vesper

Tevrat hakkında sorular

Alıntı:
vesper
Şu an bir Müslüman da olsam Kutsal Kitapların değiştirildiğini düşünmüyorum zaten onun için şüphede kaldığım konuları sorup şüphelerimi gidermek istedim.
Eğer buna gerçekten inanıyorsanız ve İncil'de yazılanların doğruluna inanıyorsanız siz zaten hiç bir zaman Müslüman olamazsınız. Neden? Bir kere İsa Mesih SON benim der. İkinci olarak da "benden sonra yalancı peygamberler gelecektir" der. Yani eğer siz "İncil değiştirilmemiştir" derseniz, otomatikman Muhammet'in de yalancı bir peygamber olduğuna inanmanız gerekir. İşte Müslümanlar buna inanmak istemiyor ve sonuç olarakta, ellerinde en ufak bir kanıt olmamasına rağmen, İncil değiştirilmiştir diyorlar :)

İşte bunun için çok kafam karışıyor. Yani mantıklı bir şekilde düşünürsek Tanrı neden kitaplarının değişmesine izin versin ki? Müslümanlar Kur'an'a inanır çünkü içinde değişmeyeceğini söyleyen ayetler var ama aynıları İncil ve Tevrat'ta da var. ''Tanrı'nın sözü değişmez'' O zaman da İncil ve Tevrat doğruysa Hristiyanlarında dediği gibi yeni bir şeriat neden gelsin? 17 yıl boyunca da Hz. Muhammed'e inandığım için sahte peygamber demek de zor geliyor.

Yeni.bir.kullanıcı
vesper
Hristiyanlık sıcak gelio ama insanın inandığı dinden vazgeçmesi zor onun için hala araştırma aşamasındayım.

Korkuyorsunuz. YAnlışmı yapıyorum diye.. burdaki birçok insan sizin yaşadıklarınızı yaşadı...İSlamiyetten korku aldınız..
Zamanla iyiyle kötüyü, güzelle çirkini ayırt edeceksiniz..

Herzaman sorabiliriniz.. birbirinden bilgili insanlar, inanlar var :)
keremcanın dediği gibi bazen yanlış yapıyo olmaktan da korkuyorum. Bir Müslümanın kendi kutsal kitabından şüphe etmemesi gerekir. Ama araştırmak ve doğrusunu öğrenmek gerekir diye düşünüorum. Allah kelimesinin Al-ilah'tan geldiğini öğrenince zaten kafam karıştı. Ne diyeyim Tanrı yardımcım olsun...

Tevrat hakkında sorular

hristiyanlık
lamure

Tevrat hakkında sorular

yeni birileriyle karşılaştım.çok sıcak ve içtenlerdi.bu insanlar kurtarıcının yani mesih diye beklenenin geldiğini ve onun öğretilerinin olduğu bir kitabı okuyup ona göre yaşıyorlar.ve daha bir sürü şey.inandığım bütün herşeyi yıkmaya değiştirmeye çalışıyorlar.henüz kitaplarını okuyamadım başlamamla bırakmam bir oluyor.okuduklarımla aynı sıcaklığı vermiyor açıkçası.ama oturup düşünmeye çalışıyorum ya doğruysa şimdi ben onlara mı inanmalıyım yani yeniyle mi eskiyle mi yoluma devam etmeliyim?herkes istisnasız herkes birşeyleri savunuyor insan hangisine inanmalı yada azıcık azıcık bişeylerden alıp kendi inancını mı oluşturmalı?neden kafası karışır ki insanın eğer gerçekten inanıyorsa..sevgilerle..d ua ile..
bu arada şunu söylemek istiyorum ki Rab insanları ışıksız bırakmamış insanlar ışığı bırakmış hatta yok saymıştır ve her defasında Rab ışığını yeniden insanlara göstermiştir..
Şimdi neye inanacağız?? :))

Geçmiş ve gelecek aslında tek bir andır...!

Tevrat hakkında sorular

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Tevrat hakkında sorular konusuna benzer konular;

Celiskiler ve Sorular Iyigunler ; Bu mektubumda size birkac sey sormak icin buradayım.Kafamda olusan celiskiler anlamsızlıklar ve icinden cıkamadıgım bir durum.Bir Muslumanım fakat hayatım boyunca gordugum gerceklerden dolayı cogu seye anlam verememekteyim.Mesela domuz etinin yenmesi yasak ve gunahdır ama sebebine gelince kimse acıklayamamaktadır.Sadece saglık icin tehlikelidir denmektedirki bence bu acıklama hic akıllı bir acıklama degildir.Ayrıca denir ki Islam en nazik dindir ama bir adam 4 kadınla evlenebilir bunun neresinde nezaket ?? Hristiyanlıkta okudugum makalelerde bu din kuralları olarak bana daha yatkın geliyor.Ama benim anlayamadıgım ( ben Rusyada yasamaktayım ) bazı Rus sitelerinde "Hz.Muhammed'in hic olmadıgını , Islam'ın yalan bir dil...

Araf hakkında sorular 1-Araf tam olarak nedir? 2-Arafta kimler kalacaktır? 3-Arafta kalanlar sonra cennete girecekler midir?

Müslümanlara Sorular Merhaba Müslüman arkadaşımız, bu soruların sorulmasının amacı İslamiyetin sahte olduğunu kanıtlamaya çalışmak değildir. Soru listesi ile bir inancın sahteliğini kanıtlamanın mümkün olamayacağına inanıyorum. Bununla birlikte, gerçeğin görülebilmesi için sorularla sohbeti açmanın faydalı olacağınına inanıyorum. 1. Kuran diyor ki; “Allah, iman eden ve iyi şeyler yapanlara söz vermiştir; onlara bağışlama ve büyük mükâfat vardır.” (5-el-MÂİDE:9). a. Soru: Yargı Günü kurtuluşunuz için yeterli miktarda iyi işler yapıyor musunuz? b. Soru: Elinizden gelen her şeyi yapıyor ve bu adanmışlığınız sizi rahatlatıyor mu?

Tevrat hakkında bir soru Aşağıdaki ayetler hakkında bir sorum var.Kayin yaşadığı olaylardan sonra oradan uzaklaşıyor ve biriyle evleniyor.Ama ilk gönderilen aile Adem ile Havva değil mi?Orada yalnız değiller miydi?Yanlış anlamadıysam Rab onlardan sonra yeryüzüne daha sonradan başka insanlar mı göndermişti?Ve de küçük bir sorum daha var Yaratılış 12'ye kadar okudum neden herkes 600,700,800 sene yaşıyor?Özel bir sebebi var mı?Bugünkü insanlar niye daha kısa yaşıyor? Daha Vaftiz dersleri alıyorum.Tevrat hakkında bilgim oldukça yetersiz.Tüm bilgilendirmeler için şimdiden teşekkürler... Esenlikler... <sup>1</sup> Adem karısı Havva ile yattı. Havva hamile kaldı ve Kayin'i doğurdu. "RAB'bin yardımıyla bir oğul dünyaya getirdim" dedi. <sup>2</sup> Daha...

Üçlü Birlik hakkında sorular Merhabalar, Ben nedenini anlamadığım bir şekilde kimseden görmeden, kimseden öneri almadan İncil alıp okumaya başladım. Sonra Eski Ahit' i okudum ve hala okuyorum. Tanrıyı arıyorum ve Tanrıyı tanımaya çalışıyorum ve bunun için sürekli dua ediyorum. Kutsal Kitabı anlamak için Kutsal Ruh' un yardımı gerekli olduğunu bildiğim için her seferinde Kutsal Kitabı okurken dua ederek okuyorum. Eski Ahit' ten sonra birden Tanrıyı üçlü birlik içinde gördüm. Eski Ahit te üçlü birlik için herhangi birşey görmedim. Tabi henüz anlamamış da olabilirim fakat denk gelmedim. İsa Mesih' in Rab olduğu konusunda hala kesin iman etmiş değilim. İsa Mesih' in Rab olduğunu anlayabilsem hiç durmadan hemen iman edeceğim. Oğul karamını tam anlayamamıştım ve...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Tevrat ve Zebur : 2- Tevrat hakkında sorular - Sayfa 2

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler