| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Tevrat ve Zebur
: Tevrat'in yazari kimdir? konusu 939 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj Theophilos tarafından gönderildi. Tevrat'in yazari kimdir? Tevrat'in ilk 5 kitabini Musa'nin yazdigi tahmin ediliyor ama Musa nasil kendi ölümünden sonrasini yazabilir ve kendisinden 3.sahis olarak bahsedebilir?yazari kimdir? Tevrat'in yazari kimdir?
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Tevrat'in yazari kimdir? konusu 939 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj Theophilos tarafından gönderildi.
Tevrat'in ilk 5 kitabini Musa'nin yazdigi tahmin ediliyor ama Musa nasil kendi ölümünden sonrasini yazabilir ve kendisinden 3.sahis olarak bahsedebilir?yazari kimdir?
Tevrat'in ilk 5 kitabini Musa'nin yazdigi tahmin ediliyor ama Musa nasil kendi ölümünden sonrasini yazabilir ve kendisinden 3.sahis olarak bahsedebilir?yazari kimdir?
Bu metinleri parça parça, ayet ayet düzenleyenler insanlardır. Musa yazabildiği kadarıyla yazmış ve ölmüştür. Musa'nın kendi ölümünden sonra yazdığı denilen yer kısa bir bölümdür ve Yeşu tarafından yazılmıştır hatırladığım kadarıyla.
İlk 5 bölümün yazarı Musa'dır denildiğinde bunu santim santim 5 kitap zannedenlerde sorunu aramak gerekir.
Normal bir şekilde o bölümleri okuyup, Yeşu'ya geçtiğinizde herşey gayet doğal görünmektedir.
Tevrat'in ilk 5 kitabini Musa'nin yazdigi tahmin ediliyor ama Musa nasil kendisinden 3.sahis olarak bahsedebilir?
Musa kendisinden 1. tekil kişi olarak bahsetseydi, Tanrı Yasası olan Torah'ı kişiselleştirmiş olacaktı. Musa, olaylara sonradan Tanrı tarafından dahil edilmiştir; bu sebeple herkes gibi kendinden de 3. tekil kişi olarak bahsetmesi son derece doğaldır.
İsa Mesih kimdir? Soru: İsa Mesih kimdir?
Yanıt: “Tanrı var mı?” sorusundan farklı olarak, İsa Mesih’in yaşayıp yaşamadığını sorgulayan çok az insan vardır. İsa’nın 2000 yıl önce yeryüzünde, İsrail’de yaşayan bir adam olduğu genel olarak kabul edilen bir gerçektir. Tartışma, İsa’nın tam olarak kim olduğu konuşulunca başlar. Hemen hemen her büyük din, İsa’nın bir peygamber, ya da iyi bir öğretmen ya da Tanrı yolunda bir adam olduğunu öğretir. Sorun, Kutsal Kitap’ın bizlere İsa’nın kesinlikle bir peygamberden, iyi bir öğretmenden ya da Tanrı yolunda yürüyen bir adamdan daha fazlası olduğunu bildirmesidir.
C.S. Lewis, Özde Hristiyanlık adlı kitabında şunları yazar: “Burada kimsenin, insanların O’nun hakkında sık sık söyledikleri gerçekten akılsızca şeyi söylememesini sağlamaya çalışıyorum: ‘Ben İsa’yı...
Apollonius kimdir? Apollonius kimdir? Hakkında söylenenler doğru olabilir mi?
Tyanalı Apollon (Türkiye'nin güneyinde bir şehir) bazen İsa Mesih'in benzersizliğine karşı bir rakip olarak nitelendirilir. 1. yüzyılda yaşayan Apollon'un da mucizeler gösterdiği, öğrencileri olduğu, öldüğü ve İsa gibi ölümünden sonra göründüğü söylenir. Buradan, muhalif eleştirmenler İsa'nın yaptığının benzersiz olmadığı sonucunu çıkarır.
Hatta bunlardan bazıları Hristiyan teolojisindeki İsa Mesih'in iyileştirmelerinin, mucizelerinin ve ölümden sonraki görünüşlerinin tamamen Apollon'dan kopyalandığını söyler. Bu suçlamalar desteklenebilir mi ? Hayır.
Öncelikle, Apollon'un öğretileri ve teolojisi onun yaşadığı kabul edilen tarihten çok sonra, Philostratus (MS. 170-245) tarafından kaleme alınmıştır. Bu Yeni Ahit'in kaleme...
Aryüs kimdir? Aryüs, İsa Mesih'in Tanrı olmadığını savunduğu için kilise tarafından dışlanmış doğru mudur?
Yönetim Notu: Aryus dışlanmamış, "sapkın" ilan edilmiştir. Kendisi müslümanlar gibi İsa'nın sadece insan ya da peygamber olduğunu da iddia etmiyordu, bundan daha yukarı koyuyordu ancak kutsal metinler ve/veya gelenekler üzerinden Aryus bu iddiasını ispatlayamadı.
Melkisedek Kimdir? Melkisedek tam olarak kimdir? Görevi nedir? "Melkisedek düzeni" nedir?
Bilen kardeşlerimden yardımlarını bekliyorum...
Hristiyanlıkta İsa Mesih kimdir? Ben İsa'nın Hristiyanlıktaki konumunu ödevim icabı araştırıyorum ve sizden İsa'nın Hristiyanlıktaki konumuyla ilgili bilgi almak istiyorum.
SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:Merkezdedir.
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil